Forum » Strojna oprema » NVIDIA GeForce RTX 50 (Blackwell)
NVIDIA GeForce RTX 50 (Blackwell)
Temo vidijo: vsi

Skyman ::

Kurzweil ::

Buggy ::
Kolk se je lepo ukvarjat z drugimi a ne? Sploh ne vem kaj vas to tako mocno tangira, ce je zadevo kupil al pa samo trolla. Ce jo je kupil itaq ne bo znal podati kakih kredibilnih testov ali ocen, ce je ni je pa itaq po zgoraj prebranem dosegel svoj namen

Kurzweil ::
Kolk se je lepo ukvarjat z drugimi a ne? Sploh ne vem kaj vas to tako mocno tangira, ce je zadevo kupil al pa samo trolla. Ce jo je kupil itaq ne bo znal podati kakih kredibilnih testov ali ocen, ce je ni je pa itaq po zgoraj prebranem dosegel svoj namen![]()
Se sprašuješ zakaj nas je toliko? Ker možakar že leta v parih topicih nabija dobesedno istih 5 stavkov... to ni nič drugega, kot da se folk dela malce norca, vključno z mano... verjameš, da verjetno par 100 ljudi tule ve, da Toše hodi v McDonalds, da je kupoval grafično 5090 in da je njegov kolega s Finske.... a ni razvidno iz samih komentarjev, da je vse skupaj en navaden joke? Po kakšnih 1000 ponovitvah mi je bilo še vseeno, zdej pa tu pa tam se moram malce delat norca, vsaj ne bo štancal v neskončnost tistih 5 enovrstičnic... Ravno toliko se ukvarjam z njim, kot se ti sedaj z mano... s tem, da sem jaz v vseh teh letih napisal cca 5 tovrstnih komentarjev na njegov račun, blazno ukvarjanje z njim... po večini ti komentarji nastanejo na WCju oz. ko se kje čaka...

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kurzweil ()

oo7 ::
Sealed ZOTAC RTX 5090 box contained backpacks, not GPU -- MicroCenter reportedly finds 31 more cases
https://videocardz.com/newz/sealed-zota...
https://videocardz.com/newz/sealed-zota...

Buggy ::
@oo7: kaj ce bi namesto spamanja kdaj v post dodal se svojega razmisljanja ali pogleda, ne samo pastal jebene click bait naslove?
@Kurzweil: pa sej to ti pravim, kaj se zaganjas ob take, ce vidis, da ni vsebine ali koristi?
@Kurzweil: pa sej to ti pravim, kaj se zaganjas ob take, ce vidis, da ni vsebine ali koristi?

Jarno ::
Na X-su se trenutno da zaslediti sveže objave, da bo nVidia porezala proizvodnjo RTX 50x0 grafičnih čipov/kartic na račun večanja AI kapacitet.
Višje cene? Prav gotovo ne bodo nižje, AMD tudi kupčka med consumer in enterprise produkcijo.
Višje cene? Prav gotovo ne bodo nižje, AMD tudi kupčka med consumer in enterprise produkcijo.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!
#65W!

IvoJan ::
Kolk se je lepo ukvarjat z drugimi a ne? Sploh ne vem kaj vas to tako mocno tangira, ce je zadevo kupil al pa samo trolla. Ce jo je kupil itaq ne bo znal podati kakih kredibilnih testov ali ocen, ce je ni je pa itaq po zgoraj prebranem dosegel svoj namen![]()
Se sprašuješ zakaj nas je toliko? Ker možakar že leta v parih topicih nabija dobesedno istih 5 stavkov... to ni nič drugega, kot da se folk dela malce norca, vključno z mano... verjameš, da verjetno par 100 ljudi tule ve, da Toše hodi v McDonalds, da je kupoval grafično 5090 in da je njegov kolega s Finske.... a ni razvidno iz samih komentarjev, da je vse skupaj en navaden joke? Po kakšnih 1000 ponovitvah mi je bilo še vseeno, zdej pa tu pa tam se moram malce delat norca, vsaj ne bo štancal v neskončnost tistih 5 enovrstičnic... Ravno toliko se ukvarjam z njim, kot se ti sedaj z mano... s tem, da sem jaz v vseh teh letih napisal cca 5 tovrstnih komentarjev na njegov račun, blazno ukvarjanje z njim... po večini ti komentarji nastanejo na WCju oz. ko se kje čaka...![]()
podobnih izjav od toseta se spomnim se iz leta 2010
|TUF X670E plus WIFI|9800X3D|arctic LF3 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IvoJan ()

D3m ::
In tudi prej, kot 2010.
Nov PC sistem in kolega s Finske.
Nazadnje sem Tošeta srečal na FBju kjer je iskal klub "prijateljev" za čvek.
Nov PC sistem in kolega s Finske.
Nazadnje sem Tošeta srečal na FBju kjer je iskal klub "prijateljev" za čvek.
|HP EliteBook|R7 8840U|

mtosev ::
Slikice dobite enkrat naslednji teden. Finec gre domov naslednji teden.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

_Denny_ ::
Pazi, da ne zamudiš roka za Doom: The Dark Ages:
Gre redeemati samo, ko je kartica vgrajena v PC s katerim to počneš in izklopljenim IPv6.
Če kode nočeš se pa priporočam
- Promotion period : Apr 30th 2025 – May 21st 2025 or while stocks last.
- Redemption period end : Jun 20th 2025
- Eligible GPUs : GeForce RTX 5090, RTX 5080, RTX 5070 Ti and RTX 5070
- DOES NOT INCLUDE GeForce RTX 5060 Ti and RTX 5060 GPUs
Gre redeemati samo, ko je kartica vgrajena v PC s katerim to počneš in izklopljenim IPv6.
Če kode nočeš se pa priporočam

Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 5080 16GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

yayo ::
prodaja delidane procesorje pa termalne paste, pade pa še kaj in mu je marketing zabičal, da si mora povečati vidnost, verjetno.

GrimReaper4 ::
Pravijo da gre v tretje rado.
Gigabyte Gaming OC 5070 Ti - prodal zaradi tega z gelom, čeprav na koncu pa sploh ne bi bilo problemov. Drugače odlična, tihi ventilatorji, komaj slišen coil whine.
Edino hladilnik ima 200 g manj od MSI Vanguard, tako da 5 stopinj več.
MSI Vanguard SOC 5070 Ti - vrnil nazaj zaradi opletajočega sprednjega ventilatorja ter vsi ventilatorji so imeli nadležen zvok od nekje 1200 do 2000 rpm, povsem enak je bil že pri Suprim X 3080 12GB. Coil whine je mogoče še sprejemljiv pri 120 FPS, pri 200+ pa zelo moteč. Pri Gigabyte ni bil slišen do ene 400 FPS, samo pri 4000.
Palit 5070 Ti - kupil danes, še s težavo, spet mi je ostalo na TRR samo 4€, pa še to z limitom vred.
Pri naslednjem launchu se moram bolj denarno pripraviti. Za 1000€ kartico očitno sedaj rabiš ene 3200€, za 3 kartice in za vse poštnine.
Ta ima na Techpowerup 2 stopinje več od MSI Vanguard, tako da druga najboljša.
Ter glede coil whine bi morala biti podobna Gigabyte.
Ventilatorji naj bi bili glasnejši, ampak slabše od MSI ne more biti
Gigabyte Gaming OC 5070 Ti - prodal zaradi tega z gelom, čeprav na koncu pa sploh ne bi bilo problemov. Drugače odlična, tihi ventilatorji, komaj slišen coil whine.
Edino hladilnik ima 200 g manj od MSI Vanguard, tako da 5 stopinj več.
MSI Vanguard SOC 5070 Ti - vrnil nazaj zaradi opletajočega sprednjega ventilatorja ter vsi ventilatorji so imeli nadležen zvok od nekje 1200 do 2000 rpm, povsem enak je bil že pri Suprim X 3080 12GB. Coil whine je mogoče še sprejemljiv pri 120 FPS, pri 200+ pa zelo moteč. Pri Gigabyte ni bil slišen do ene 400 FPS, samo pri 4000.
Palit 5070 Ti - kupil danes, še s težavo, spet mi je ostalo na TRR samo 4€, pa še to z limitom vred.
Pri naslednjem launchu se moram bolj denarno pripraviti. Za 1000€ kartico očitno sedaj rabiš ene 3200€, za 3 kartice in za vse poštnine.
Ta ima na Techpowerup 2 stopinje več od MSI Vanguard, tako da druga najboljša.
Ter glede coil whine bi morala biti podobna Gigabyte.
Ventilatorji naj bi bili glasnejši, ampak slabše od MSI ne more biti

mtošev ::
spet mi je ostalo na TRR samo 4€, pa še to z limitom vred.
Lepo, da imaš hobije, ampak za večino foruma izpadeš malce čuden.
Pomojem bo najbolje, da se živčno s 160-200km/h pelješ po naslednjo generacijo.

D3m ::
No homo pls.
|HP EliteBook|R7 8840U|

klinker ::
spet mi je ostalo na TRR samo 4€, pa še to z limitom vred.
Lepo, da imaš hobije, ampak za večino foruma izpadeš malce čuden.
Pomojem bo najbolje, da se živčno s 160-200km/h pelješ po naslednjo generacijo.
Ni vec cuden, sedaj ze neumen.
No, ce mami da za poloznice in malco stima vse

tetriandoch ::
A to je zdaj že dvojno trolanje? Uporabnik mtosev in uporabnik mtošev. Sam še shintaro manjka aka dr. Pašteta trenutno.

Ni še konec:
https://wccftech.com/category/news/
Sem že imel naročeno Palit GameRock OC 5070 Ti, pa sem moral danes preklicat, ker ni niti ene v celi EU.
MSI Vanguard mi ni niti malo žal, Gigabyte pa mogoče malo, ampak tisto z gelom se verjetno na koncu ne bi izteklo dobro.
Trenutno sem na 0,05EUR gotovine, na TRR pa -1396EUR, na predplačniški 0,99EUR, na kreditni še 378EUR od 800EUR. Tako da še ni tako hudo, če sprejemajo kartice.
Jeba je bila danes, ko mi je zobozdravnica pobrala vso gotovino za eno plombo, 38,20EUR. Še 1,20EUR sem ji dolžen. Tako da samo s karticami se ne da preživeti, moram drugič že prej dvigniti ene 100EUR.
https://wccftech.com/category/news/
Sem že imel naročeno Palit GameRock OC 5070 Ti, pa sem moral danes preklicat, ker ni niti ene v celi EU.
MSI Vanguard mi ni niti malo žal, Gigabyte pa mogoče malo, ampak tisto z gelom se verjetno na koncu ne bi izteklo dobro.
Trenutno sem na 0,05EUR gotovine, na TRR pa -1396EUR, na predplačniški 0,99EUR, na kreditni še 378EUR od 800EUR. Tako da še ni tako hudo, če sprejemajo kartice.
Jeba je bila danes, ko mi je zobozdravnica pobrala vso gotovino za eno plombo, 38,20EUR. Še 1,20EUR sem ji dolžen. Tako da samo s karticami se ne da preživeti, moram drugič že prej dvigniti ene 100EUR.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GrimReaper4 ()

DarwiN ::
Ti boš tako dolgo iskal 5070Ti Holy Grail edition, da bo prej izšla 6000 serija. 
Sej 5000 serija je itak prepakiran garbage 4000 serije z novim DLSS.. SUPERce bodo imele vsaj VRAMA kot šalate, RTX6000 pa komaj nek pravi napredek po štirih letih. Se splača počakat, kdor lahko. Nima smisla škrbast hodit okrog zaradi neke usrane kartice. :D

Sej 5000 serija je itak prepakiran garbage 4000 serije z novim DLSS.. SUPERce bodo imele vsaj VRAMA kot šalate, RTX6000 pa komaj nek pravi napredek po štirih letih. Se splača počakat, kdor lahko. Nima smisla škrbast hodit okrog zaradi neke usrane kartice. :D
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Saj zdaj ko je zaposlitev zelo pod vprašanjem, si moram nastaviti dovoljeni limit 200EUR in na kreditni 200EUR. Bolniško so mi pomoje zadnjič podaljšali do septembra, potem mi morajo pa v firmi najti eno delo za 4 ure, verjetno ostaneta na izbiro samo proizvodnja ali skladišče na 1 izmeno, drugače bo pa revščina tistih cca. 500EUR na mesec pokojnine.
Zakaj ne bi povsem ukinil limitov/kreditne kartice? Pač če nimam drugje, da ne izpadem bedak v živilski trgovini. Kot recimo izpadeš, če ne veš pina od kartice ali pa če imaš s sabo samo kartico s premalo sredstev ali pa samo premalo gotovine, da moraš potem vračati izdelke. Tako da 2 backupa prideta kar prav.
Lahko da bom dolgo iskal. Ampak ko enkrat dobim dobro 5070 Ti, je ne bom nikoli prodajal. Tako da se grem lahko naslednjič malo lažje tele igrice z vračanjem in preklicevanjem naročil kartic.
Kot da imam samo jaz take probleme. Na Reddit se vedno najdejo še večji, čeprav si ti dobro prepričan, da si šel v eni stvari all out. Recimo eden je menjal 10 kartic zaradi coil whina. Drugače je res moteč, če se ga sliši že pri 100-200 FPS. Ne verjamem da je kdo, ki to tolerira.
Zakaj ne bi povsem ukinil limitov/kreditne kartice? Pač če nimam drugje, da ne izpadem bedak v živilski trgovini. Kot recimo izpadeš, če ne veš pina od kartice ali pa če imaš s sabo samo kartico s premalo sredstev ali pa samo premalo gotovine, da moraš potem vračati izdelke. Tako da 2 backupa prideta kar prav.
Lahko da bom dolgo iskal. Ampak ko enkrat dobim dobro 5070 Ti, je ne bom nikoli prodajal. Tako da se grem lahko naslednjič malo lažje tele igrice z vračanjem in preklicevanjem naročil kartic.
Kot da imam samo jaz take probleme. Na Reddit se vedno najdejo še večji, čeprav si ti dobro prepričan, da si šel v eni stvari all out. Recimo eden je menjal 10 kartic zaradi coil whina. Drugače je res moteč, če se ga sliši že pri 100-200 FPS. Ne verjamem da je kdo, ki to tolerira.
Zgodovina sprememb…

FlyingBee ::
To ti trgovine zanalašč šrot pošiljajo, ker si tako tečen.
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan
New Sphincter Kvartet:

Ne, saj to se ve, da Nvidia po EVGA nima več enega kvalitetnega partnerja kot so za AMD Sapphire, PowerColor in XFX.
Sem mislil, da je MSI kvaliteta, pa je en navaden šrot. Edino če si gluh, da ne slišiš glasnih ventilatorjev in coil whina. Ker da ta ali pa katerakoli druga kartica dejansko ne bi delala ali bi povzročala probleme, je pa zelo redko. High end kot so 2080 Ti, 4090 in 5090 so sicer druga zgodba.
Sem mislil, da je MSI kvaliteta, pa je en navaden šrot. Edino če si gluh, da ne slišiš glasnih ventilatorjev in coil whina. Ker da ta ali pa katerakoli druga kartica dejansko ne bi delala ali bi povzročala probleme, je pa zelo redko. High end kot so 2080 Ti, 4090 in 5090 so sicer druga zgodba.
Zgodovina sprememb…

Adaptive sync tudi v meniju pa ne bo coila.
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:

Sem kupil Gainward Phantom za 899EUR:
https://www.alternate.de/Gainward/GeFor...
Gigabyte pred RTX 60 sigurno ne bi kupil. Pa še potem ne vem zakaj bi bil ta gel dobra ideja, to imaš samo probleme.
Gainward ima res dobro ceno za tako velik hladilnik z vapor chamber. Pa to je zdaj povsem nekaj drugega kot GTX 460 leta 2010, ki sem jo moral prodati in zamenjati za Gigabyte, ker je imela en majhen hladilnik z enim ventilatorjem.
Screene imam na disku še vse od 7600 GT naprej, Gainward GTX 460 je imela:
stock - 79°C, 3300 rpm
OC - 82°C, 3570 rpm
https://www.alternate.de/Gainward/GeFor...
Gigabyte pred RTX 60 sigurno ne bi kupil. Pa še potem ne vem zakaj bi bil ta gel dobra ideja, to imaš samo probleme.
Gainward ima res dobro ceno za tako velik hladilnik z vapor chamber. Pa to je zdaj povsem nekaj drugega kot GTX 460 leta 2010, ki sem jo moral prodati in zamenjati za Gigabyte, ker je imela en majhen hladilnik z enim ventilatorjem.
Screene imam na disku še vse od 7600 GT naprej, Gainward GTX 460 je imela:
stock - 79°C, 3300 rpm
OC - 82°C, 3570 rpm
Zgodovina sprememb…

_Denny_ ::
GeForce Hotfix Display Driver version 576.66
Končno...artefakti v videih so bili prav nadležni, sploh pri krajših od 20s kjer se je posnetek prej končal kot se je slika normalizirala. In eni s(m)o krivili Firefox
GeForce Hotfix Display Driver version 576.66 is based on our latest Game Ready Driver 576.52.
This Hotfix addresses the following:
- Dune: Awakening may crash during gameplay [5273568]
- EA Sports FC 25 may crash during gameplay [5251937]
- [RTX 50 series] Dragons Dogma 2 displays shadow flicker [5252205]
- [RTX 50 series] Video playback in a web browser may show brief red/green flash corruption [5241341]
- Clair Obscur: Expedition 33 may crash [5283401]
Končno...artefakti v videih so bili prav nadležni, sploh pri krajših od 20s kjer se je posnetek prej končal kot se je slika normalizirala. In eni s(m)o krivili Firefox

Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32

tetriandoch je izjavil:
A to je zdaj že dvojno trolanje? Uporabnik mtosev in uporabnik mtošev. Sam še shintaro manjka aka dr. Pašteta trenutno.
Hja, otrocad na limitih in kreditih, ki jim mama placuje poloznice in malice je fovs ker mtosev pridno spara 5 let in kupi stroj...oni pa na kredo midrange jajca kupujejo

Magic1 ::
Grimreaper je mal zasvojen, bo še gate prodal za grafično. A ti noben trgovc ne komplicira pri vračilu, da so npr. vidni znaki uporabe/poškodbe? Ali se nobena grafična ne izgubi pri pošiljanju?
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()

"mtosev pridno spara 5 let in kupi stroj...oni pa na kredo midrange jajca kupujejo"
Točno to in se potem jajcajo še po forumih.
Točno to in se potem jajcajo še po forumih.
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:

endelin ::
Tukaj je mtosev
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
In tukaj nekje ste ostali s svojimi midrange grafami ali cincanjem
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
In tukaj nekje ste ostali s svojimi midrange grafami ali cincanjem

Machete ::
Grimreaper je mal zasvojen, bo še gate prodal za grafično. A ti noben trgovc ne komplicira pri vračilu, da so npr. vidni znaki uporabe/poškodbe? Ali se nobena grafična ne izgubi pri pošiljanju?
Jaz malo dvomim v njegove zgodbe, ker trgovci te dajo hitro na blacklisto, razen, če res izbira vedno nove in nove trgovine.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Ne, ker nisem tak človek, da bi delal znake uporabe. Tudi za prstne odtise sem že zdavnaj rešil z rokavicami.
Pred kratkim sem celo naročil plastične podložke iz AliExpress, da se ne pozna od vijakov.
Banali so me samo na Mindfactory, ko sem poslal nazaj 2 Gigabyte 3070 v tako kratkem razmaku samo ene 3 dni, da so vedeli da sem vrnil 2. Zelo močen coil whine, Aorus Master še visoka temperatura in glasni ventilatorji.
Ampak se je dalo ustvariti nov račun. Pred kratkim so pa brisali bazo in spet dela prvi račun.
Seveda ne kupim vedno v isti trgovini že iz razloga, ker ne obstaja samo ena trgovina, ki bi imela vedno vse modele na zalogi.
Zadnji 2 sem kupil v Alternate, kar dobra trgovina.
Bolj je čudno s tistim iz Reddita kako da jih je zamenjal že 10. To traja 2-3 mesece.
Res pa da sem jih jaz od konca decembra, ko sem prodal 4090 tudi že imel toliko.
20 menjav/vgradenj/odstranitev sem naštel. Pač z vgradnjo/odstranitvijo mislim, če nisem imel prej druge kartice noter ali nisem imel druge na zalogi, drugače sem štel pod menjavo.
Bolj preprosto rečeno, že 20x sem moral priklapljat 10 USB kablov zadaj.
Mtosev ima s 5090 večje probleme kot jaz. Saj ASUS Astral tudi ne pomeni avtomatsko, da je grafična top.
OK, coil whine se že da rešiti z omejitvijo FPS na 60-100 in s slušalkami.
Ampak lahko so še drugi problemi, on pa kartice še probal ni v roku 14 dni.
Aja, položnice moram kar lepo plačevat jaz, 300EUR pozimi, 250EUR poleti. Prav tako za kosila.
Kdo te bo pa gledal, da po 30-em živiš zastonj.
To s financami bom že uredil. Če ne prej, bom sredi avgusta sigurno že v plusu.
Seveda se kar nabere v enem letu pri obrestih za dovoljeno negativno stanje in pri dvigovanju iz kreditne. Ravno sedaj sem po mailu dobil izpisek, skoraj za 200EUR.
Zgodovina sprememb…

Midrange jajca, jaz bi se s 5090 skuhal v 9 m2 sobi. Že 200W pri 22 stopinjah zunaj kar pridno segreva sobo.
Med vročinskimi valovi s 27-28 stopinj znotraj bi bila še bolje undervoltana 5060 Ti s 130W. Čeprav iz 5070 Ti komot dobiš tudi 5070 in 5060 Ti ali pa celo 5060, ni to tako kot v časih 3080 kjer si težko spravil pod 220W.
5090 pa težko spraviš pod 400W oz. tudi nima smisla, če že tolk daš.
Med vročinskimi valovi s 27-28 stopinj znotraj bi bila še bolje undervoltana 5060 Ti s 130W. Čeprav iz 5070 Ti komot dobiš tudi 5070 in 5060 Ti ali pa celo 5060, ni to tako kot v časih 3080 kjer si težko spravil pod 220W.
Zgodovina sprememb…

DarwiN ::
Nisi ti gonil 4090-tke na 300W, Reaper?
You don't see faith healers working in hospitals

PredatorX, umiri se.
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:

GrimReaper4 je izjavil:
Midrange jajca, jaz bi se s 5090 skuhal v 9 m2 sobi. Že 200W pri 22 stopinjah zunaj kar pridno segreva sobo.
Eno klimo se kupi v harvey-u na rate pa bos lahko 2x 5090 fural

Nisi ti gonil 4090-tke na 300W, Reaper?
4090 ni problem na 300W, najboljši P/W je pri 270-300W. Ampak zame je to že preveč, 5070 Ti je ravno prav, ker je za to 270W že skoraj čisti max.
Eno klimo se kupi v harvey-u na rate pa bos lahko 2x 5090 fural![]()
Res misliš da v ne svojem stanovanju lahko kar montiraš klimo? Pa te stenske klime tudi niso neki, to preveč piha.
Jaz si osebno lastim samo avto in PC, enako že vse od 2008, poleg drugih manj vrednih stvari. Samo v tedva lahko vgrajujem kar hočem. Pa že to me imajo počasi dovolj z vsakotedenskim nakupom druge grafične. Jaz hoditi po Radovljici z eno večjo škatlo kjer bi bila lahko grafična, še nisem videl nobenega razen sebe. Saj zdaj imam pa že tudi sam dovolj, bi moralo biti res nekaj hudo narobe, da bi spet menjal.
Zgodovina sprememb…

Zakaj pa ne...jst kot najemodajalec se ne bi bunu, ce bi najemojemalec zelel dodat klimo v kaki sobi

GrimReaper5 ::
Uf, 1605EUR je že šlo za grafične odkar sem prodal 4090. Pa še niti nisem upošteval, da sem parkrat dvignil iz kreditne kartice in še obresti za dovoljeno negativnoo stanje in je vsaj 1650EUR.
Od 4090 sem pa dobil 1533EUR.
Sicer 5070 Ti ni neki slabša kartica. Ima 4X FG, ki po mojih opažanjih naredi premikanje bolj gladko tudi na 60 Hz monitorju, če je 200 FPS.
Razlika v performansu v povprečju zadnjih 5 3DMarkov pa:
4090 @250W - 15.180
5070 Ti @250W + OC +400/+2000 - 14.928
5070 Ti @UV 900 mV (265W) - 15.353
OC pri 4090 doda kvečjem 10%, se pravi vsega skupaj 12% razlike pri 250W. Vsekakor ni vredna 1500EUR ali več, če nimaš doma klime.
5070 Ti za 900EUR je vrh glave za nas reveže brez klime. Pa še zelo odlična cena je, ker za 4080 sem dal 1400EUR. Čudno da se tukaj ne kupujejo več.
Sicer je pa meni kar nočejo in nočejo poslati čeprav je na zalogi. Očitno si bodo vzeli res čas, da secirajo mojo nazaj poslano MSI Vanguard, če sem ji storil kaj žalega.
Od 4090 sem pa dobil 1533EUR.
Sicer 5070 Ti ni neki slabša kartica. Ima 4X FG, ki po mojih opažanjih naredi premikanje bolj gladko tudi na 60 Hz monitorju, če je 200 FPS.
Razlika v performansu v povprečju zadnjih 5 3DMarkov pa:
4090 @250W - 15.180
5070 Ti @250W + OC +400/+2000 - 14.928
5070 Ti @UV 900 mV (265W) - 15.353
OC pri 4090 doda kvečjem 10%, se pravi vsega skupaj 12% razlike pri 250W. Vsekakor ni vredna 1500EUR ali več, če nimaš doma klime.
5070 Ti za 900EUR je vrh glave za nas reveže brez klime. Pa še zelo odlična cena je, ker za 4080 sem dal 1400EUR. Čudno da se tukaj ne kupujejo več.
Sicer je pa meni kar nočejo in nočejo poslati čeprav je na zalogi. Očitno si bodo vzeli res čas, da secirajo mojo nazaj poslano MSI Vanguard, če sem ji storil kaj žalega.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GrimReaper5 ()

neutronium ::
GrimReaper4 je izjavil:
Zadnji 2 sem kupil v Alternate, kar dobra trgovina.
Koliko zaračuna Alternate za pošiljanje v Slovenijo? In koliko se cena razlikuje od tiste na spletni strani (ker piše, da spremenijo ceno na DDV države kamor pošljejo)? Je res, da cena s popustom na spletni strani ne velja za tujino? Sem videl, da imajo dobre cene s popusti, samo, če potem njihov popust ne velja za tujino je brezveze...

Deljeno z 1.19, krat 1.22.
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:

GrimReaper5 ::
Tudi jaz bi rad vedel koliko zaračunajo za poštnino v SLO. Pravijo da jim moraš poslati quote po mailu.
Pri 900EUR grafični je sigurno kar dražje:
v Mailboxde - 900EUR +9EUR +15EUR = 924EUR
direktno v SLO - 923EUR + zaenkrat rečemo da 20-30EUR (CU računa zlatarskih 40EUR) - cca. 950EUR
Jaz za 25EUR raje počakam še tisti dan ali 2 več. Itak je ponavadi vmes vikend. Nazadnje so mi poslali v četrtek 23.5., dobil sem v sredo 28.5., samo 5 dni preko Mailboxde.
Pri 900EUR grafični je sigurno kar dražje:
v Mailboxde - 900EUR +9EUR +15EUR = 924EUR
direktno v SLO - 923EUR + zaenkrat rečemo da 20-30EUR (CU računa zlatarskih 40EUR) - cca. 950EUR
Jaz za 25EUR raje počakam še tisti dan ali 2 več. Itak je ponavadi vmes vikend. Nazadnje so mi poslali v četrtek 23.5., dobil sem v sredo 28.5., samo 5 dni preko Mailboxde.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GrimReaper5 ()

mtosev ::
Kot sem obljubil. Slikica 5090.
https://ibb.co/nMxFyLv3
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nvidia bo svoje izdelke podražila za 10-15 odstotkovOddelek: Novice / Grafične kartice | 5101 (3311) | gen Maister |
» | Prvi geforci serije RTX 50 prispejo še ta mesec (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 7438 (4249) | bm1973 |
⊘ | NVIDIA Blackwell (3nm GPU) (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 6465 (1935) | bluefish |