» »

Nepremočljivi čevlji

Nepremočljivi čevlji

Grizzly ::

Obstajajo kakšni čevlji, ki so dejansko nepremočljivi?
Se pravi, če jih dam v banjo in natočim toliko vode, da so podplati potopljeni, mora biti notranjost tudi po 1 uri še vedno suha.

Obstaja kaj takšnega in kje jih kupiti? Izkušnje... ?

M@73Y ::

Bata škornji.
..jump into psytrance tunnel..

DamijanD ::

Material je vedno kompromis med dihanjem in nepropustnostjo.

Če je tvoj edini pogoj nepremočljivost, so odgovor gumijasti škornji. V vseh ostalih primerih pa nekaj kvalitetnega z goretexom.

GupeM ::

Za 100% tesnenje, gumijasti (bata) škornji oz. "batovci" kot jim pravimo pri nas. Včasih si dobil samo takšne s trdim podplatom, ki so bili zelo neudobni za nosit. Danes pa dobiš že precej udobnejše, od znotraj obložene, da te ne zebe, z podlogo na podplatu, da te peta ne začne bolet po 15 minutah ... Zadnja leta opažam popularnost teh gumijastih škornjev tudi pri bolj urejenih damah, medtem ko je včasih veljalo, da je zadeva bolj za kmete za v hlev in za na polje oz. nasplošno za fizična dela v dežju/snegu, kjer je glavno, da ti v 8 ali 10 urah ne premočijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

gruntfürmich ::

"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

nejcek74 ::

kot so ti odgovorili, gumijasti škornji so najboljša rešitev, kjer pa se ob daljši uporabi navlaži notranjost zaradi potenja.
btw: drugače ti tvoj test ne bo povedal dovolj: veliko novih vodo-tesnih čevljev, v mirovanju izpolnijo obljubljeno. Problem nastane s časom, sploh na mestih pregiba, ravno tako med gibanjem prihaja do potiskanja in tlacenja, kar lahko spravi vodo skozi membrano in/ali usnje.

Invictus ::

Edini, dejansko nepremočljivi čevlji, so gumijasti škornji in plastični gojzarji.

Vse ostalo, kar je iz usnja ali podobnih materialov, premoči.

BTW. GoreTex ni bil narejen za nepremočljivost, ampak za dihanje tkanine, premoči ravno tako.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

energetik ::

Ne premoči, če se uporablja za kar je namenjen in če je dobre kvalitete čevelj. Torej če hodiš cel dan po dežju, lužah, občasno prebredeš potok bo preverjeno držal, ob tem pa se ti noga ne bo absurdno potila. Imam Mammut protektorje (rokavice) iz Gtexa, preizkusil sem jih tako, da sem jih nataknil na roke in držal 10 min v umivalniku z mrzlo vodo, notri ni bilo kapljice. Nato sem preizkusil tudi reklamo, torej da daš mokre roke v rokavico in jih potopiš v mrzlo vodo. Dejansko so se mi posušile. Kdor ne verjame, naj sam proba. Finta je razlika v parnem tlaku vode.

Za cel dan stat v potoku pa je že itak bil odgovor gumijast škorenj.
vires in numeris

yayo ::

kakšni čevlji? mestni? pohodniški? za na traktor pa v blatno njivo?
https://www.vionicshoes.com/blog/whats-...

GandalfWhite ::

Grizzly je izjavil:

Obstajajo kakšni čevlji, ki so dejansko nepremočljivi?
Se pravi, če jih dam v banjo in natočim toliko vode, da so podplati potopljeni, mora biti notranjost tudi po 1 uri še vedno suha.

Obstaja kaj takšnega in kje jih kupiti? Izkušnje... ?

Mercier ::

Če odšteješ kaj dragega in batafukerje, bi galoše oddelale job. Pa še katerekoli čevlje lahko nosiš. Moram pa priznat, da jih v živo še nisem nikoli niti videl.

Invictus ::

Večina ljudi tako ali tako ne rabi blaznoi nepremočljive čevlje, ki ne premočijo nikoli.

ker nikoli niso v takih situacijah, da bi 5 ur brodli po vodi...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Večinoma rabimo take, da so po 5 urah sankanja z otrokom še vedno suhi. Tudi če je sneg zelo južen. Dokler je pomrznjeno ali zelo suh sneg, ni problema.

Zimonem ::

Plundra je svoj problem.tam se vzame kakšne Kamik ali Sorel. Za ostalo gledaš pa gasilsko in gozdarsko obutev. Gumi šol en pa nihče več ne nosi razen poceni hohštaplerji. Pa ribiči.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: GupeM ()

Zimonem je izjavil:

Gumi šol en pa nihče več ne nosi razen poceni hohštaplerji. Pa ribiči.

https://footwearnews.com/gallery/celebr...

Ponesreči predlagal izbris.

PacificBlue ::

I’m out.
:3

ravno včiraj mi je moja kupila Sorelove zimske škornje v intersportu; baje da jih rabim.

do gležnjev je guma in so zelo podloženi. to je za zimsko veselje in za čakanje pa preži pozimi na lovu.

ampak si jih bom verjetno zamenjal za bolj urbane (1964 PAC NAYLON ali CARIBOU WP), ker mi je kupila model BUXTON LACE WP.

GupeM je izjavil:

Zimonem je izjavil:

Gumi šol en pa nihče več ne nosi razen poceni hohštaplerji. Pa ribiči.

https://footwearnews.com/gallery/celebr...

Ponesreči predlagal izbris.

zadnjih 5 let so proizvajalci škornjev, najbolj HUNTER, izredno vlagali v marketing. tako da škornji niso več kmetavzerski. so znak poznavanja mode.

Zgodovina sprememb…

Kitajc01 ::

Da ne boš razočaran 😎

ja, sem že pogledal... kr žalostno

StevicaM ::

Planika MCB 22 samo bos moral tudi kdaj namazati z neko mastjo/kremo

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup pohodnih čevljev (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Šport
858244707 (21184) theStranger
»

Obutev (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9422378 (4227) gruntfürmich
»

Gore-tex čevlji - premočijo (strani: 1 2 3 )

12334311 (30606) Kleemen
»

zimski škornji - topli in nepremočljivi (strani: 1 2 )

8752449 (49345) fantasycamp

Več podobnih tem