Forum » Omrežja in internet » Poddomena na IP
Poddomena na IP
AnotherMe ::
Uredil bi rad DNS zapis, poddomena.domena.si, ki bo kazal na nek IP, kjer bi naj bila neka druga spletna stran.
Dodal sem A record poddomena.domena.si in IP.
Če pogledam tracert mi za oboje (vpisan ip in vpisan url) pokaže enako.
Če vpišem url v browser, pa ne odpre strani.
Sem kaj narobe naredil?
Ali pa gremo z "druge" strani:
KAKO bi se tega pravilno lotil?
Dodal sem A record poddomena.domena.si in IP.
Če pogledam tracert mi za oboje (vpisan ip in vpisan url) pokaže enako.
Če vpišem url v browser, pa ne odpre strani.
Sem kaj narobe naredil?
Ali pa gremo z "druge" strani:
KAKO bi se tega pravilno lotil?
GupeM ::
Imaš na strežniku oz. na routerju/firewallu pred strežnikom odprt port 80 (443, če gre za https)?
tonttu ::
Kot prvo... mogoce prepustis te stvari nekomu, ki so mu jasne. Saj vem da je "urejanje dns-a" super cool stvar, ampak ce ti osnove niso jasne, potem je mogoce boljse, ce dns-ja nimas cez sam.
Pa da bo se produktivno... web server moras imeti skonfiguriran pravilno, da zna ustrezno shandlati request za poddomena.domena.si, sploh ce imas gor virtualne serverje. Brez tega ti web server ne bo delal pravilno tako da ni tezava v dns-ju pac pa na web serverju.
Pa da bo se produktivno... web server moras imeti skonfiguriran pravilno, da zna ustrezno shandlati request za poddomena.domena.si, sploh ce imas gor virtualne serverje. Brez tega ti web server ne bo delal pravilno tako da ni tezava v dns-ju pac pa na web serverju.
AnotherMe ::
Kot prvo... mogoce prepustis te stvari nekomu, ki so mu jasne. Saj vem da je "urejanje dns-a" super cool stvar, ampak ce ti osnove niso jasne, potem je mogoce boljse, ce dns-ja nimas cez sam.
Samo potem nikoli ne bom znal ;) Ker ne gre za "mission critical" zadevo, se mi zdi idealna priložnost, da se naučim.
Vmes sem ugotovil, da v bistvu želijo imet preusmerjeno na url in ne na ip.
Dodal sem CNAME poddomena.domena.si na url.naslovspletnestrani.si in zadeva sedaj deluje.
Razen ene čudne zadeve:
Če poddomena.domena.si vpišem v brave browser se stran odpre.
Če poddomena.domena.si vpišem v chrome ali firefox browser se stran NE odpre. Hkrati pa v url vrstici vidim, da je pred poddomena.domena.si avtomatsko dodan še www - se rpavi je celoten naslov: www.poddomena.domena.si.
Zakaj pa gre pri tem?
DJ Beat ::
Eden izmer razlogov je lahko (obstajajo seveda tudi drugi), da je npr. Wordpress skonfiguriran na poddomeni www in je zato avtomatsko preusmerjeno na www.
Če daš konkreten primer, ti bomo pa lahko lažje pomagali.
Če daš konkreten primer, ti bomo pa lahko lažje pomagali.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | vzpostavitev active directoryaOddelek: Omrežja in internet | 4343 (3294) | Zimonem |
» | domenaOddelek: Pomoč in nasveti | 922 (719) | chrush |
» | Prenašanje cookijev med poddomenamiOddelek: Informacijska varnost | 1863 (1578) | jype |
» | pddomenaOddelek: Omrežja in internet | 3054 (2706) | Gwanaroth |
» | Slovenci registrirajo premalo domenOddelek: Loža | 2332 (1794) | jype |