» »

Dell 7820 Worstation - HDD nadgradnja

Dell 7820 Worstation - HDD nadgradnja

mitkos ::

Zdravo.
V podjetju smo dobili nek stroj, zraven pa Dell 7820 Worstation. Ker je v osnovi notri le 1TB SSD disk, v eni izmed 4 prednjih rež, me zanima kakšne opcije imam za dodatni prostor za shranjevanje podatkov. Trenutno je 1T dovolj, bo pa kmalu to premalo... Od internega IT ne bom dobil pomoči, ker se otepajo dela na računalnikih, ki niso del njihove nabave. Imamo 5 let Pro Dell supporta in ko iščem na njihovi strani kakšen kontakt, je vse preko telefona, številke pa čudne... Ima Dell support tudi v Sloveniji? Malo sem že gledal kake opcije imam, ja običajen HDD bi šel v te prednje reže (pladnji so priloženi), SSD verjetno SATA tudi ni problem, ko pa pridem k M.2, pa je govora le o U.2. Kaj je to za en standard? Videl sem da obstajajo neki adapterji, da M.2 SSD priključiš na ta adapter, ki ima potem U.2 priklop. Je kakšen stručko tu, za Dellovne postaje, ki bi mi znal malo razložiti... Ne bi rad nekja podjetju rekel, da potrebujemo, potem pa ne bo šlo not, ali pa ne bo delalo.

zajtam123 ::

U.2 @ Wikipedia

obrazložitev u.2 priklopa

mitkos ::

Tole
A jaz prav razumem, da na eno mesto priklopiš m.2 nvme SSD, na drugega pa m.2 sata SSD (ali se jih sploh dobi v tem formatu?). Verjetno je bolj pametno kupiti potem PCIe kartico, ki ima možnost le za 1 mesto nvme SSD? Pri karticah, kjer je možen priklop več m2 nmve ssd-jev (recimo 4), ali se lahko izbira ali jih vidiš kot en pogon (2+2+2+2=8T), ali vidiš 4x po 2TB in imaš potem 4 ločene pogone?

tony1 ::

Dellovih stac. kišt ne poznam, ampak po mojem lahko daš noter vsaj tako kapaciteto diskov, kot je navedena v:
https://i.dell.com/sites/csdocuments/Sh...

Proizvajalec diska pa ni važen.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SSD m2 NVMe na PCIE (druga reža) ni viden

Oddelek: Strojna oprema
262166 (1592) Ahim
»

Prenosnik ne zazna NVMe ssd-ja

Oddelek: Pomoč in nasveti
221485 (1038) Han