» »

Lastpass alternativa?

Lastpass alternativa?

prowb ::

Kateri password manager bi priporočali kot alternativo lastpass, z čimbolj podobno funkcionalnostjo?
- uporaba kot aplikacija na več napravah
- gesla avtomatsko arhivirana in posodobljena (v cloud)

Hvala!

ziki ::

Od nadvadnim uporabnikom prijaznih različic, ki so polek tega brezplačne, definitivno Bitwarden.

XIIT ::

Bitwarden. Mislim da ima tudi enostavno migracijo z Lastpassa, imam v kratem namen menjati Lastpass.
"Only physical beauty is the foundation for a true higher culture of
the mind and spirit as well. Only sun and steel will show you the path."
Beauty is absolutely terrifying to people because it highlights what is ugly.

neonX ::

1Password

Nikonja ::

Bitwarded podpišem, zelo enostavno migiriral vse podatke iz Lastpassa. Laufa tudi na mobiju, pc, tablici....

broken/link ::

+1 za bitwarden.

levaky ::

Bi rekel Bitwarden oz 1password, če si Apple user.

korodani ::

Pa plačujete 3e/m za bitwarden?

korodani ::

Update : vidim da za Personal use je free. Na leto pa 10e za premium, zelo ugodno. Pa open source. Mi je vsec zaenkrat.

darkolord ::

Za self-hosting pa Vaultwarden - kompatibilna z Bitwarden (isti vmesnik, plugin-i in appi), samo manj resourcov požre.

GupeM ::

Tako je. Bitwarden oz self hosted vaultwarden. Enostaven backup parih datotek. Če ti crkne strežnik, samo na drug strežnik preneseš te backupirane file in poženeš docker-compose up -d in zadeva dela.

Karen ::

Se pridružujem zadnjemu - VaultWarden zalaufaš v Dockerju, pa je.

c3p0 ::

Pusti nabloatan docker.. Vaultwarden preko Podmana: https://github.com/vpolaris/Podman-Vaul...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3p0 ()

BladE_ ::

Iz Keepass sem šel na Lastpass ampak bo očitno treba tudi tega zamenjati. 3€/mesec je preveč, rabim pa praktično samo na dveh napravah, zaenkrat se borim in prepisujem gesla iz telefona :D Zadnje čase sem se navadil in pustim, da mi gesla generira samodejno in si jih je nemogoče zapomniti.
Akcija - Reakcija

Alfonso ::

In zakaj si šel iz KeePass?

BladE_ ::

Pa mislim, da me je motila "sinhronizacija" gesel, ki je praktično ni bilo ali pa sem bil nesposoben zrihtati, in sem tisti file z gesli, kar napraj prenašal in kopiral na naprave pa potem na neki napravi ni bilo gesla, ker še nisem "ročno" sinhroniziral...

Če se ne motim je Lastpass na začetku lepo deloval na več napravah potem pa...
Akcija - Reakcija

Daš keepass na en cloud pa je...

dunda ::

Jaz tudi prisegam na Keepass. Sinhronizacijo (baza je v eni datoteki) si pač sam narediš v katerikoli oblak.
https://www.kacnje.eu

darkolord ::

Jaz sem šel iz keepass na lokalni bitwarden/vaultwarden in je neprimerljivo bolj komot. Gesla imaš povsod, a hkrati nikjer.

Web ui, browser extensioni, appi ... je precej bolj seamless kot neko ročno vezanje tega med seboj.

No sam sem pa probal bitwarden ker ste ga zolk reklamiral. Pa za mojo uporabo nisem odkril prav nobene dodatne vrednosti proti KeePass. Tako da sem kar ostal na KP.

GupeM ::

Verjamem, da nisi videl nobene dodane vrednosti, še posebej ker si KP že navajen. Me pa čist tko zanima, te je kakšna stvar posebej motila, ali pač samo nisi videl dodane vrednosti?

jacksy ::

KeePass

GupeM je izjavil:

Verjamem, da nisi videl nobene dodane vrednosti, še posebej ker si KP že navajen. Me pa čist tko zanima, te je kakšna stvar posebej motila, ali pač samo nisi videl dodane vrednosti?

Drugo. Ni blo nobene prednosti pa sem ostal na tistem kar sem navajen

broken/link ::

jaz se s tem čisto strinjam. zakaj bi nekaj menjal, če ti odgovarja.
jaz sem bil pa dejansko obratno - najprej začel bitwarden uporabljat, potem potestiral še keepass, pa sem ostal na bitwarednu, ker zadostuje temu, za kar ga uporabljam. sem pa z BW tako zadovoljen, da dajem 10eur/leto. ne ker bi potreboval (čeprou 2FA je fajn imet), ampak da podprem projekt.

Karen ::

glede BW: doniraš lahko tudi brez tega :-). Glavna prednost VW je ravno ta da nočeš imeti shranjenih gesel, kreditnih kartic,... nekje v oblaku, če ta ni totalno pod tvojo kontrolo. Ni fore v tistih 10 EUR, ampak v tem da so gesla "nekje", četudi (kao) šifrirana. Če imaš VW pri sebi v dockerju, recimo na svojem NASu, so gesla ves čas pri tebi. Če kaj nočeš so gesla "nekje" drugje, vse ostalo je bolje kot to. Torej tukaj je fora v varnostnem vidiku, ostale funkcionalnosti so seknudarne. Že to da se razmišlja da je nekaj "bolj komot" na račun že potencialno, ne realno nujno slabše varnosti, je pri geslih čisti fail.

Čisti fail je paranoja tistih ki razmišljate kako je kriptiran file recimo na Onedrive mnogo bolj v nevarnosti kot pa kriptiran file na svojem nasu...

Pa btw KeePass lhko tudi imaš samo nekje pri sebi če te daje paranoja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Alfonso ()

predi ::

Jaz uporabljam KeePass (brez oblačnih storitev). Hkrati verjamem, da obstajajo uporabniku bolj prijazne rešitve, ampak na tistih par pomanjkljivosti sem se že navadil. Da nima uradne Android aplikacije, je že minus.

dunda ::

Androidne aplikacije za Keepass so (sam uporabljam recimo KeepassDX). Napisal si "uradne" ... ampak v tem primeru je zadeva res transparentna in odprta, zato ni problem, če uporabiš aplikacijo drugega avtorja. Težko je pričakovati, da bodo "originalni avtorji" uspeli pokriti vse stvari. Keepass omogoča res veliko.
https://www.kacnje.eu

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Password manager (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9510134 (552) psychoshorty
»

Hekerji ukradli del izvorne kode LastPassa (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
8614832 (10241) NejcSSD
»

Zaklep mape

Oddelek: Pomoč in nasveti
112251 (1854) marvin42
»

Keepass sync

Oddelek: Pomoč in nasveti
272111 (1808) JJS2
»

Na internet pobegnilo 773 milijonov elektronskih naslovov in gesel (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
5919437 (13246) MrStein

Več podobnih tem