» »

Ljubljančani imajo zdravstvo kakršnega si zaslužijo.

Ljubljančani imajo zdravstvo kakršnega si zaslužijo.

««
14 / 27
»»

49106 ::

111111111111 je izjavil:

49106 je izjavil:

10x povprečna plača, in to kar v obliki dodatkov, ni bogastvo?

To je v dveh letih. Ne na mesec.

Hvala bogu, da je covid dodatek na mesečni ravni "samo" 0.6x povprečne plače in ne 10x.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 49106 ()

111111111111 ::

NI več dodatka. Ti se moraš res naučiti brati.

Dohtarji družinske so dve leti dobili 10k dodatka, isto kot učitelji, ki so delali od doma.

Najslabše so jo odnesli trgovci, ki niso dobili nič, pa so bili najbolj izpostavljeni.

Kolk pa ti dobiš plače na mesec? 500€? Misliš da si zdravnik ne zasluži 2000€ neto?
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Kar 60% povprečne slovenske plače so dobili v obliki covid dodatkov. Če 60% povprečne plače v obliki enega dodatka ni veliko, kaj je?

Zgodovina sprememb…

49106 je izjavil:

Kar 60% povprečne slovenske plače so dobili v obliki covid dodatkov.

Aha, moj drek pa diši po rožicah. Boš pa moral kaj več pokazati. Jaz ti povem kolk so bili realni dodatki pri ženi družinski zdravnici v 2 letih covida, pa si lahko ti svoje procente nekam zatlačiš. :D

Glede na to da informacije pobirate iz MSM me niti ne čudi. SO prišli pacienti tvojega tipa v ZD na pregled in bluzili kako dobro gre dohtarjem. Veš kaj je edini problem, da ga reševalci in dohtarca ne morejo po gobcu, tako kot bi morli tebe.

49106 je izjavil:

Kar 60% povprečne slovenske plače so dobili v obliki covid dodatkov. Če 60% povprečne plače v obliki enega dodatka ni veliko, kaj je?

Mogoče ti malo osnovne matematike ne bi škodilo. Dodatka je bilo cca.400€ na mesec. Od kje je to 60% povprečne plače veš samo ti.

Zgodovina sprememb…

Aha, moj drek pa diši po rožicah. Boš pa moral kaj več pokazati. Jaz ti povem kolk so bili realni dodatki pri ženi družinski zdravnici v 2 letih covida, pa si lahko ti svoje procente nekam zatlačiš. :D

A si pripravljen to gobcanje podpreti s plačilno listo? Ali je res pomembno, ali je eden izmed tisočih dodatkov 40, 50 ali 60% povrečne plače.

Zgodovina sprememb…

49106 je izjavil:

A si pripravljen to gobcanje podpreti s plačilno listo?

Ne, dokler Nika ne podpre svojih navedb z zdravniškim pregledom in Kloakočarjeva z zdravstvenim kartonom, ne bom nobenemu teličku, ki ne zna računat in pljuva po zdravnikih, dokazoval karkoli z uradnim papirjem.

49106 je izjavil:

A si pripravljen to gobcanje podpreti s plačilno listo? Ali je res pomembno, ali je eden izmed tisočih dodatkov 40, 50 ali 60% povrečne plače.

Seveda je, ker nabijaš o neobstoječih cifrah. Ne več kaj je minimalna plača, povprečna plača, po moje ne ločiš niti bruto niti neto.

Zgodovina sprememb…

Kaj pa ima nika s covid dodatki, da zaradi nje ne pokažeš plačilne liste oz kakšna je sploh povezava v tem primeru?

Zgodovina sprememb…

FireSnack ::

Zdravnikom je treba dat 20.000€ neto mesečno in ne 5000€ neto. Kdo lahko preživi s 5000€ neto mesečno pri taki draginji v večjem mestu kot je Ljubljana?
Preprodajalec NFT umetnin

PrihajaNodi ::

FireSnack je izjavil:

Zdravnikom je treba dat 20.000€ neto mesečno in ne 5000€ neto. Kdo lahko preživi s 5000€ neto mesečno pri taki draginji v večjem mestu kot je Ljubljana?

Pa se stanovanja jim je treba dat. No un klukec se pa tu smeje slovenskim siromakom sam pa nabavljal flate od dodatkov od zene
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

badabim ::

FireSnack in PrihajaNodi:
Resnica povozi vajin sarkazem (upoštevam tudi dodatke)

solatko ::

RedDrake - Ne vem, kakšne veze imam jaz z zjebanim zdravstvenim sistemom, katerega se že 32 let trudijo uničit in ga spravit v privatne vode? Kolikor je meni jasno, nobena občina nima zdravstvenega resorja, s strokovnjaki za urejanje tega področja, država pa ima ministrstvo za zdravje, kjer se je v 32-eh letih zamenjalo največ ministrov, med njimi tudi taki, ki so se resno trudili sistem poštimat, pa so bili lobiji premočni. Ministrstvo je samo predalo svoje delo s primarnim zdravstvom na nivo občin, ob tem pa plače za zdravnike ne more določit občina, niti število ambulant, niti število specializacij,.... niti niso občinam zagotovili sredstva. Podobno je z vrtci, DSO-ji, šolstvom,... in potem so za vse krivi župani. Če bi bil problem samo v LJ, bi človek še verjel, da so krivi določeni župani, ker pa škriplje na celotnem področju Slovenije pa je kriv sistem, ki niti slučajno ne deluje, če prav se v tem segmentu vrtijo ogromna sredstva.
Delo krepa človeka

49106 je izjavil:

Kaj pa ima nika s covid dodatki, da zaradi nje ne pokažeš plačilne liste oz kakšna je sploh povezava v tem primeru?

Od mene zahtevaš papirje, Niki in Kloakočarjevi se pa verjame na besedo.

solatko je izjavil:

RedDrake - Ne vem, kakšne veze imam jaz z zjebanim zdravstvenim sistemom, katerega se že 32 let trudijo uničit in ga spravit v privatne vode? Kolikor je meni jasno, nobena občina nima zdravstvenega resorja, s strokovnjaki za urejanje tega področja, država pa ima ministrstvo za zdravje, kjer se je v 32-eh letih zamenjalo največ ministrov, med njimi tudi taki, ki so se resno trudili sistem poštimat, pa so bili lobiji premočni. Ministrstvo je samo predalo svoje delo s primarnim zdravstvom na nivo občin, ob tem pa plače za zdravnike ne more določit občina, niti število ambulant, niti število specializacij,.... niti niso občinam zagotovili sredstva. Podobno je z vrtci, DSO-ji, šolstvom,... in potem so za vse krivi župani. Če bi bil problem samo v LJ, bi človek še verjel, da so krivi določeni župani, ker pa škriplje na celotnem področju Slovenije pa je kriv sistem, ki niti slučajno ne deluje, če prav se v tem segmentu vrtijo ogromna sredstva.

A linkaš v katerem slovenskem mestu še, ljudje stojijo ljudje v vrsti, da dobijo številko za vpis k osebnemu zdravniku. :D

Zgodovina sprememb…

Magic1 ::

Ljubljana je največji in posledično najbolj rigiden sistem. V občini kjer imajo štiri zdravnice, je pri županu takoj panika, ko eno izgubijo. In se konkretno angažirajo. Eno boš že dobil s primerno željo. V Ljubljani smo prišli do točke, ko jih manjka kakšna četrtina. Zdaj je pa praktično nemogoče dobiti ene 50 družincev. Je pa veliko krivde na ignoranci(ali z namenom) Jankoviča, glede problematike. Še pol leta nazaj je zdravnikom šefica ZDLJ razlagala, da lahko grejo, če jim kaj ni všeč. Tako da se ne bi čudil, če so namerno pripeljali sistem do te točke tako hitro.
Magic

Jure14 ::

Magic1 je izjavil:

Še pol leta nazaj je zdravnikom šefica ZDLJ razlagala, da lahko grejo, če jim kaj ni všeč.

In jih imenovala "podgane".

Lonsarg ::

In kljub temu da se vse to ve še kar ni dobila odpovedi, o prekrasni javni sektor.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Lonsarg je izjavil:

In kljub temu da se vse to ve še kar ni dobila odpovedi, o prekrasni javni sektor.

Nima to veze z javnim sektorjem, ampak jo Jankovič "ščiti".
"Ne vtikajte se v Poplasovo." je rekel Loredanu.

Al imata kakšen biznis skupaj napeljan, al ji bo pa kasneje "nož v hrbet".

Že ve zadosti svinjarij v ozadju... Zdaj je samo vprašanje ali ostaja na položaju, ker jih dopušča, ali ker ima preveč za razkrit, če bi jo odstranili.
Magic

tony1 ::

Pa odprimo eno tako: če imaš dohtarja v ZDL te ob vsakem odprtju bolniške pošljejo na Covid test, pa če si bil doma pozitiven ali ne in če si cepljen ali ne. Nekoč so tako pošiljali na PCR (100 EUR/kom), danes na HAT teste (10 EUR/kom).

Se kdo upa vprašati, koliko denarja se je samo tle obrnilo?

StevicaM ::

Sem tudi sam ostal brez zdravnika z novim letom, ma ga niti ne potrebujem, ker vse resujem privat. Izbranega zdravnika sem nazadnje videl pred koronavirusom, ko sem potreboval kartoteko za ZVD za spricevalo za orozje. Ko se je plandemija zacela je hvala Bogu vse slo preko emaila, ker se mi neda niti nimam casa sedet po cakalnicah kjer vsaki drug kaslja in meri temperaturo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: StevicaM ()

hendriks ::

Geniji tule mi povejte, zakaj grem lahko na operacijo k privatniku na Hrvaško in mi ZZZS povrne stroške operacije. Tega v Sloveniji ne morem narediti.

hendriks je izjavil:

Geniji tule mi povejte, zakaj grem lahko na operacijo k privatniku na Hrvaško in mi ZZZS povrne stroške operacije. Tega v Sloveniji ne morem narediti.

Ja, samo ce so cakalne vrste presezne?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

phantom ::

hendriks je izjavil:

Ker so po mnenju nekaterih privatni zdravniki grožnja javnemu zdravstvu.
~
~
:wq

hendriks je izjavil:

Po pravilih ZZZS lahko to narediš samo v primeru če je v Sloveniji čakalna vrsta nad določeno mejo.

Po pravilih EU lahko to narediš kadarkoli, tak da če si pripravljen se več let tožarit proti ZZZS lahko to narediš in boš najverjetneje zmagal. Obstaja kar nekaj primerov ko so take tožbe ljudje zmagali ko so šli k zobozdravniku na Hrvaško (zneski so bili minimalni, tožilo se je za princip).

Zgodovina sprememb…

Lonsarg je izjavil:

hendriks je izjavil:

Po pravilih ZZZS lahko to narediš samo v primeru če je v Sloveniji čakalna vrsta nad določeno mejo.

Zdaj se pa vprašaj, zakaj pride do čakalnih vrst nad določeno mejo? :) Plansko gospodarstvo. ZZZS je ostanek YU, ki se ga je treba čimprej znebiti.

Lonsarg je izjavil:

Po pravilih EU lahko to narediš kadarkoli, tak da če si pripravljen se več let tožarit proti ZZZS lahko to narediš in boš najverjetneje zmagal. Obstaja kar nekaj primerov ko so take tožbe ljudje zmagali ko so šli k zobozdravniku na Hrvaško (zneski so bili minimalni, tožilo se je za princip).

A ni to super? :) ZZZS potemtakem dnevno krši zakon :) Res mi ni jasno, kako tisti ki nimajo osebnega zdravnika ne tožijo najprej ZZZS, potem pa še državo. Potem pa ko vlada pade, je potrebna urgentna ukinitev državnega zdravstva in uvedba javnega, po vzoru Avstrije ali Švice. A je to tehnično res tako težko? Zakon je lahko spisan v 3 mesecih, implementacija v 3 mesecih. Ker zavarovalnice imajo zihr že kakšne zametke zdravstvenih zavarovanj. Potem je pa samo še potrebno korigirati prispevke za zdravstveno zavarovanje pri plačah in sicer tako, da si lahko 1x letno zamenjaš osnovno zavarovanje pri zavarovalnici po svoji izbri. Ker dati ljudem celotno bruto plačo na TRR, bi bila pot v pogubo, ker bi 95% ljudi porabilo denar za vse drugo, samo za zdravstveno zavarovanje ne.

Pat_MaGroin ::

Veš zakaj se ne boš znebil?

Ker v povprečju plačujemo premalo in zato ZZZS nima dovolj denarja za vse posege letno.

Ko bo, ne vem, zavarovanja NAJMANJ 100 eur na mesec (in ne 29), potem pa ne bo več vrst.

https://www.zurnal24.si/zdravje/to-je-r...

Torej najprej se je Zevnik pritožil na Delovno in socialno sodišče v Ljubljani, kjer je s tožbo uspel. Vendar se je potem ZZZS pritožil na Višje delovno in socialno sodišče, ki je pritrdilo prav ZZZS. Komedija. Glavno pa je tole:
Povračilo stroškov zdravstvenih storitev v tujini na podlagi napotnice izdane v Sloveniji določa evropski pravni red, ki omogoča tudi povračilo zdravstvenih storitev opravljenih pri zasebnikih izven javne zdravstvene mreže v tujini. Slovenska zakonodaja pa tega ne omogoča tudi za storitve opravljene v Sloveniji.

Torej imamo zakon, ki ščiti ZZZS in posredno državno zdravstvo. Lahko pa greš mirno v tujino in ti na podlagi EU direktive povrne stroške zdravljenja pri zasebniku v tujini :) Fak, tega svet še ni videl.

Pat_MaGroin je izjavil:

Ker v povprečju plačujemo premalo in zato ZZZS nima dovolj denarja za vse posege letno.

Ko bo, ne vem, zavarovanja NAJMANJ 100 eur na mesec (in ne 29), potem pa ne bo več vrst.

Ni res. Če pogledaš koliko da nekdo, ki ma bruto plačo 2000€ (kar je povprečna bruto plača) za zdravstevno zavarovanje, vidiš da mu delodajalec odvede cca 127€ za zdravstvo (pri minimalni plači je ta znesek cca 68€). Zdaj mi pa ti povej, čemu so čakalne vrste. Pa ti jaz povem: zaradi tega, ker ZZZS takole na palec planira koliko npr. operacij kolka bo potrebno v letu 2023. Kar je totalni absurd. To je tako kot bi Triglav zavarovanje za avto planiral, koliko odbijačev bodo krili za tekoče leto :)) ZZZS v taki obliki je potrebno ukinit. In to čimprej.

hendriks je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

Ni res. Če pogledaš koliko da nekdo, ki ma bruto plačo 2000€ (kar je povprečna bruto plača) za zdravstevno zavarovanje, vidiš da mu delodajalec odvede cca 127€ za zdravstvo (pri minimalni plači je ta znesek cca 68€). Zdaj mi pa ti povej, čemu so čakalne vrste. Pa ti jaz povem: zaradi tega, ker ZZZS takole na palec planira koliko npr. operacij kolka bo potrebno v letu 2023. Kar je totalni absurd. To je tako kot bi Triglav zavarovanje za avto planiral, koliko odbijačev bodo krili za tekoče leto :)) ZZZS v taki obliki je potrebno ukinit. In to čimprej.

Je razlika med avtomobili in ljudmi. Pri prvih se vsako leto manj nesreč (oziroma manjše) zgodi, v zdravstvu je pa vsako leto več starejših ljudi, ki potrebujejo več storitev. V povprečju je pri prvemu vsako leto manj zahtevkov, pri drugemu pa več.
Seveda zdaj ne morejo rečt, da se nekaterim ne nudi vsega, kar potrebujejo in imaš čakalne vrste za vse, ker denarja ne bo nikoli zadosti za zdravstvo. Tukaj bo potrebna dodatna participacija, drugače bodo vedno vsi hotli vse in ne bo $$$.
Magic

hendriks je izjavil:

https://www.zurnal24.si/zdravje/to-je-r...

Torej najprej se je Zevnik pritožil na Delovno in socialno sodišče v Ljubljani, kjer je s tožbo uspel. Vendar se je potem ZZZS pritožil na Višje delovno in socialno sodišče, ki je pritrdilo prav ZZZS. Komedija. Glavno pa je tole:
Povračilo stroškov zdravstvenih storitev v tujini na podlagi napotnice izdane v Sloveniji določa evropski pravni red, ki omogoča tudi povračilo zdravstvenih storitev opravljenih pri zasebnikih izven javne zdravstvene mreže v tujini. Slovenska zakonodaja pa tega ne omogoča tudi za storitve opravljene v Sloveniji.

Torej imamo zakon, ki ščiti ZZZS in posredno državno zdravstvo. Lahko pa greš mirno v tujino in ti na podlagi EU direktive povrne stroške zdravljenja pri zasebniku v tujini :) Fak, tega svet še ni videl.
Jap tak je to ja, EU lahko prisili Slovenijo da upošteva EU pravila kadar je storitev opravljena izven Slovenije, ne more pa prisilit Slovenije da to velja tudi za storitve opravljene v Sloveniji. Tak da kot Slovenski pacient imaš več pravic v tujih EU državah kot v lastni. Ravno zato predlagam ustanovitev bolnišnic tik izven Slovenske meje, da prisilimo ZZZS v upoštevanje EU zakonov mimo slovenskih sodišč.

Zgodovina sprememb…

redtech ::

Če imaš kakšno hudo bolezen, ki zahteva miljonsko terapijo, greš v tujino in prineseš račun, vse OK?

redtech je izjavil:

Če imaš kakšno hudo bolezen, ki zahteva miljonsko terapijo, greš v tujino in prineseš račun, vse OK?

Če pod tujino šteješ EU, da. Problem vidim samo v tem, da imajo redki toliko denarja na lagerju, da lahko to pokrijejo. Ker ti moraš poravnati račun v določenem roku in vprašanje je, koliko časa dinozaver ZZZS rabi, da to povrne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hendriks ()

Spet ne vem če gre to skozi. ZZZS ima storitve katere krije(vse kar se izvaja v Slo. v javnem zdravstvu), kakšne drage eksperimentalne posege, ki jih pri nas ni, ne vem če rabi plačat. To se gre pol medijsko vojno in probajo izsilit bolj na račun imiđa.
Magic

Pat_MaGroin ::

hendriks je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

Ni res. Če pogledaš koliko da nekdo, ki ma bruto plačo 2000EUR (kar je povprečna bruto plača) za zdravstevno zavarovanje, vidiš da mu delodajalec odvede cca 127EUR za zdravstvo (pri minimalni plači je ta znesek cca 68EUR). Zdaj mi pa ti povej, čemu so čakalne vrste. Pa ti jaz povem: zaradi tega, ker ZZZS takole na palec planira koliko npr. operacij kolka bo potrebno v letu 2023. Kar je totalni absurd. To je tako kot bi Triglav zavarovanje za avto planiral, koliko odbijačev bodo krili za tekoče leto :)) ZZZS v taki obliki je potrebno ukinit. In to čimprej.

Super matematika.

Pozabil si pa:

1. 700k upokojencev ne plačuje nič.
2. xyK otrok/mladoletnih/brezposelnih ne plačuje nič (logično).

Na koncu imas nekih 700k ljudi, ki prispevajo. Koliko od teh 700k plačuje 68 eur?

LP

Mislim, enkrat bo treba se sprijaznit z dejstvom, da se populacija stara in da boš pač premoženje, ki si ga akumuliral celo življenje, na stara leta tudi porabil za zdravljenje.

Ja, poklicni dediči bodo dobili manj. Jebiga.

Zgodovina sprememb…

Pat_MaGroin je izjavil:

Dokler imajo 40 miljonov dobička, naj mi ne govorijo, da nimajo denarja za posege. Dobiček pa imajo zato, ker si drugače ne morejo izplačati nagrade.

Invictus ::

Pat_MaGroin je izjavil:

Na koncu imas nekih 700k ljudi, ki prispevajo. Koliko od teh 700k plačuje 68 eur?

Pa od teg 700k jih samo 300k dela v realnem sektorju. Ostalo samo premetavajo državni denar.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Wrop ::

Uff.
Gradonačelniku je pa bilo prejšnji teden med ljudstvom precej vroče.
Čakajoče je hotel pomiriti, da dolge vrste pomenijo, da zdravstvo deluje in je dostopno, kot je prebral pri kritičnemu novinarju Maldine Repovžu.
Sicer je na koncu z nekaj jeze odkoral ven, ker ne razume, zakaj ga ljudje ne razumejo in si nekateri celo upajo negodovati.
Kako si upa negodovati in spraševati, če pa stoji v vrsti.

So pa rešili problem kilometrskih vrst. Vrste za vpis bodo ukinili, samo še klicali jih bodo, ker res ne izgleda lepo, da "novinarji" snemajo kilometrste vrste. Manjka samo še to, da vsi v vrsti dobijo zastavice in da dobijo prednost tistih 70, ki bolj mahajo, medtem ko novinarji snemajo.

scipascapa ::

ZZZS naj se čimprej ukine!!!!! Dopolnilno naj se pripoji k osnovnemu, rešeno.

bbbbbb2015 ::

Wrop je izjavil:

Uff.
Gradonačelniku je pa bilo prejšnji teden med ljudstvom precej vroče.
Čakajoče je hotel pomiriti, da dolge vrste pomenijo, da zdravstvo deluje in je dostopno, kot je prebral pri kritičnemu novinarju Maldine Repovžu.
Sicer je na koncu z nekaj jeze odkoral ven, ker ne razume, zakaj ga ljudje ne razumejo in si nekateri celo upajo negodovati.
Kako si upa negodovati in spraševati, če pa stoji v vrsti.

So pa rešili problem kilometrskih vrst. Vrste za vpis bodo ukinili, samo še klicali jih bodo, ker res ne izgleda lepo, da "novinarji" snemajo kilometrste vrste. Manjka samo še to, da vsi v vrsti dobijo zastavice in da dobijo prednost tistih 70, ki bolj mahajo, medtem ko novinarji snemajo.

Uf, zdaj so me pa zafrknili. Nabavil sem kokice, žemljice in salame za sendviče, da nam ne bo treba vstajati med napetim ogledom TV (kot med tekmo).

Kje je šov?

Vi dont nid moni, vi nid doktorice.

Zgodovina sprememb…

Kje je sedaj solatko, to je njegov župan, ki dela v dobro Ljubljane. Poskuša prodati zdrastvene domove, se krega z ljudmi ki čakajo po nekaj ur, da je vse OK in da občina ni nič kriva. :D

Wrop ::

Wrop je izjavil:

...
No, samo še čakamo lahko, da gradonačelnik začne z odvzemom koncesij družinskim zdravnikom.

Naslovi v prihodnosti.

Je kdo mislil, da sem se hecal? :)) Tiski nesrečni študentki z otrokom, ki je čakala za stanovanje z žrebom, bo otrok prej končal osnovno šolo, kot bo mati dobila socialno stanovanje.
V zdravstvu bo isto. Vrste za vpis zdravnika bo šla vse do Žal.

Lahko pa ta vlada ustanovi še Slab Zdravstveni dom po vzoru Slabe banke. Vse nevpisane paciente se lahko vpiše tja k dr. Potrču, dr. Stevanović et. al. Tam se bo uporabljala samo slovenska zdravila, slovensko opremo in materijal, da ne bo služila tuja farmacija na njihovem zdravju. Če bo kdo umrl, bo umrl samo s pesmami na usnami.

solatko ::

111111111111 - Bedak, kaj imajo župani z pomanjkanjem zdravnikov in s sistemom zdravstva, ki se postavlja na državnem nivoju? Če bi bilo zdravstvo meščanov v rokah županov, verjemi, da bi imela Ljubljana to področje urejeno, tako kot ima večino, kar se tiče mestnih služb. Stroški občanov LJ za storitve mestnih služb, so med najnižjimi v SLO. Mariborčani za večino storitev plačujemo enkrat več, vključno s prevozom, komunalo in drugimi mestnimi storitvami.
Delo krepa človeka

solatko je izjavil:

111111111111 - Bedak, kaj imajo župani z pomanjkanjem zdravnikov in s sistemom zdravstva, ki se postavlja na državnem nivoju? Če bi bilo zdravstvo meščanov v rokah županov, verjemi, da bi imela Ljubljana to področje urejeno, tako kot ima večino, kar se tiče mestnih služb. Stroški občanov LJ za storitve mestnih služb, so med najnižjimi v SLO. Mariborčani za večino storitev plačujemo enkrat več, vključno s prevozom, komunalo in drugimi mestnimi storitvami.

ZD Ljubljana je v domeni občine. Tako da ne išči izgovorov za Jankovičevo nesposobnost oz. načrtno uničenje ZD Ljubljana, da bo lahko prodajal parcele.

Tako kot kraja denarja davkoplacevalcev ki so TEBI dali dodatke da si lahko pokupil flete. Sedaj pa noge u luft in kokice
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

A tistih davkoplačevalcov, ki so prejemali 90% plače, da so bili lahko doma za 0 dela. V tistih mesecih jih je bilo ogromno. Pa ne da bi koristili dopust, ali vsaj del. Je blo treba ga šparat za dopust. Torej eden je delal v rizičnih razmerah in je dobil 60% dodatka, drugi pa je bil za -10% doma. kdo je zdaj kradel?
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

solatko je izjavil:

Oj, solata!
Primarno zdravstvo je v domeni občine. Občina razpiše in podeli kocesije, občina zgradi ZD, občina ga opremi, občina je lastnik ZDja, župan predlaga direktorja ZDja, občina pobira dobičke ZDja.
Prav tako lahko občina ponudi razne dodatke zaposlenim v ZDju, ki so izven sistema javnih plač. Stanovanje, avto,...

PrihajaNodi je izjavil:

Tako kot kraja denarja davkoplacevalcev ki so TEBI dali dodatke da si lahko pokupil flete. Sedaj pa noge u luft in kokice

Za razliko od tebe, ki si se tresel v kleti pred virusom, sem jaz celo korono delal na terenu, ker v firmo ni bilo nobneih zunanjih izvajalcev. :D

KAr se mene tiče sem si dodatke zaslužil. Žena pa bi jih morala dobiti za 4 stanovanja, ker je morala prenašati take kot si ti, ki veš vse o cepivih, zdravniških dodatkih in na splošno o vsem.

LeQuack ::

Kaj pa prodajalke v Hoferju in podobne, ki za razliko od zdravnikov niso imele še niti varnostnikov in so vsak dan bile v stiku z veliko več "pacientu". Koliko stanovanj si zalužijo? Jaz bi rekel da več kot zdravniki zaradi večjega rizika.
Quack !

Zato ker je zdravstveno osebje težje nadomestljivo, kot prodajalec v Hoferju. Pa sploh veš kakšne dodatke so prejemali v Hoferju? Ziher so jih, samo jaz ne vem kolikšne.
Magic

LeQuack ::

Aha ok potem ne gre sploh za ogroženost, samo to koliko si nadomestljiv. Se mi je zdelo da dodatki niso imeli veze z ogroženostjo.
Quack !

LeQuack je izjavil:

Kaj pa prodajalke v Hoferju in podobne, ki za razliko od zdravnikov niso imele še niti varnostnikov in so vsak dan bile v stiku z veliko več "pacientu". Koliko stanovanj si zalužijo? Jaz bi rekel da več kot zdravniki zaradi večjega rizika.

Vem iz prve roke koliko je dobil trgovinski sektor dodatka. 2x200€. Nič vse skupaj, kar je bila totalna svinjarija. In se tudi sam s tem ne strinjam.

Zdravniki, policisti si dodatke zaslužijo, če si jih kdo ne so učitelji in ostali fikusi v JS, ki pa so dodatke ravno tako dobili, tudi če so delali na daljavo.

To da so trgovce spustili pa zamerim vladi JJ.

Pri eli epidemiji so najbolj najebali trgovci in zdravniki.
««
14 / 27
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Sv........ v slovenskem zdravstvu 2 (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Loža
1271182097 (76609) 111111111111
»

Plača srednje medi. sestre (strani: 1 2 3 4 5 6 )

26349242 (40899) Malidelničar
»

Obremenjenost družinskih zdravnikov med epidemijo (strani: 1 2 3 )

10816572 (13023) Mato989

Več podobnih tem