Forum » Loža » objava fotografije
objava fotografije
_sas_ ::
lp
zanima me sledece; kako je zakonsko urejeno objavljanje fotografij v casopisju brez dovoljenja fotografirane osebe? in ali je sploh dovoljeno fotografirat osebo brez njene vednosti oz. privoljenja?
hvala.
p.s.: zanima me se, v primeru da je to zakonsko prepovedano, kaksne so pravne moznosti?
zanima me sledece; kako je zakonsko urejeno objavljanje fotografij v casopisju brez dovoljenja fotografirane osebe? in ali je sploh dovoljeno fotografirat osebo brez njene vednosti oz. privoljenja?
hvala.
p.s.: zanima me se, v primeru da je to zakonsko prepovedano, kaksne so pravne moznosti?
- spremenil: _sas_ ()
grex ::
a imaš tu v mislih tisto, ki je bila.... ne vem točno, mislim da v novicah, kjer naj bi en z nokijo slikal enega fanta in punco, ki se imata rada :)
verjetno čisto legalno ni, ampak sta po drugi strani bila na javnem mestu.....
no, vsekakor ni etično.
LP grex
verjetno čisto legalno ni, ampak sta po drugi strani bila na javnem mestu.....
no, vsekakor ni etično.
LP grex
_sas_ ::
ne, ne mislim tega primera.
saj sem sam nekaj iskal, ampak bi se rad slisal mnenja/dejstva od kaksnega, ki kaj vec ve.
kako je to pravno urejeno v teoriji ... in kako v praksi?
... torej fotografiranje brez dovoljenja in objava fotografije brez dovoljenja.
saj sem sam nekaj iskal, ampak bi se rad slisal mnenja/dejstva od kaksnega, ki kaj vec ve.
kako je to pravno urejeno v teoriji ... in kako v praksi?
... torej fotografiranje brez dovoljenja in objava fotografije brez dovoljenja.
kuglvinkl ::
Uhebli v Cobiss Osebnostno pravo. IIRC je spisal klasično delo o tem prof. Finžgar. Tudi Sajovic se je ukvarjal s tem.
Your focus determines your reallity
andrej ::
kolko je meni jasno lahko objavis v casopisu, namenjenj informiranju ljudi vsako sliko, narejeno v javnosti. Brez problemov. Problemi se lahko pojavi ko recimo prevec posezes v zasebnost. To ne pomeni, da ne smes objaviti slike dveh, ki recimo obcujeta v javnosti. Veliko prebleme pa lahko imas ce objavis podobno sliko, ki si jo naredil v njunem domu, brez njune vednosti.
Ne smes pa te slike uporabit v komercialne namene - recimo za kak katalog, plakat, itd. Za kaj taksnega moras dobit privoljenje oseb na sliki.
Ne smes pa te slike uporabit v komercialne namene - recimo za kak katalog, plakat, itd. Za kaj taksnega moras dobit privoljenje oseb na sliki.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Snemanje osebe in objava na internetu (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12869 (5093) | simnov |
» | Zanemarjeno sosednje zemljišče in njega urejanje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10034 (7944) | Okapi |
» | Sodišče Evropske unije: ponovna objava že objavljenih avtorskih del ni dovoljena (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Avtorsko pravo | 30191 (23725) | St235 |
» | Kako je v Sloveniji s snemanjem v javnosti?Oddelek: Loža | 8640 (7259) | sensei |
» | Fotografiranje ljudi brez njihovega privoljenjaOddelek: Problemi človeštva | 5658 (4906) | Brane2 |