Forum » Na cesti » Kaj lahko pričakujem od zavarovalnice ?
Kaj lahko pričakujem od zavarovalnice ?
Colt1911 ::
Nekdo se mi je zabil v zadnji del mojega avta , krivdo priznava.
Moj avto je razred B , star 18 let , dobro ohranjen , brez rje , le 170k km , od novega v moji lasti . Potrebna je vsaj menjava odbijača in zadnje havbe.
Zavarovalnica povzročitelja in moja zavarovalnica je ista.
Kaj lahko pričakujem da mi bo zavarovalnica ponudila ?
Popravilo na pooblaščenem servisu z novimi deli in nadomestnim avtom , popravilo na nepooblaščenem servisu servisu z starimi deli z odpada , popravilo pod kozolcem , odkup avta ali izplačilo avta za par fičnikov kot totalko ?
Prosim za komentar le tistih , ki ste dejansko že imeli podoben primer .
Hvala !
Moj avto je razred B , star 18 let , dobro ohranjen , brez rje , le 170k km , od novega v moji lasti . Potrebna je vsaj menjava odbijača in zadnje havbe.
Zavarovalnica povzročitelja in moja zavarovalnica je ista.
Kaj lahko pričakujem da mi bo zavarovalnica ponudila ?
Popravilo na pooblaščenem servisu z novimi deli in nadomestnim avtom , popravilo na nepooblaščenem servisu servisu z starimi deli z odpada , popravilo pod kozolcem , odkup avta ali izplačilo avta za par fičnikov kot totalko ?
Prosim za komentar le tistih , ki ste dejansko že imeli podoben primer .
Hvala !
Zimonem ::
Totalko najbrž. Potem pa če z poceni popravili spraviš skozi. Novih zadnjih vrat ličenja in montaže ti na toliko let starem avtumislim da ne bodo plačali.
Tribal ::
Bo totalka in še razbit avto ti bodo po eurotaxu ocenili in odbili od cene totalke. Tako da boš še prodajat moral razbita jajca :D
MadMax ::
Čisto odvisno od avta in poškodb, ampak ker so vsi detajli državna tajnost, bo brez kristalne krogle težko.
Načeloma pa, če avto ni neka eksotika za katero na odpadih ni nič in z nekaj iznajdljivosti, od izplačane totalke po popravilu še kaj ostane.
Načeloma pa, če avto ni neka eksotika za katero na odpadih ni nič in z nekaj iznajdljivosti, od izplačane totalke po popravilu še kaj ostane.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
MadMax ::
Saj sem rekel, z nekaj iznajdljivosti.
Če boš samo zapeljal k prvemu in mu rekel "pokliči me ko bo zrihtan" ter po možnosti še zahteval nadomestnega, bo zelo verjetno treba še doplačat....
Če boš samo zapeljal k prvemu in mu rekel "pokliči me ko bo zrihtan" ter po možnosti še zahteval nadomestnega, bo zelo verjetno treba še doplačat....
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
PersonaRuda ::
OP, imel sem podoben primer. Avto je bil star 14 let. Trčenje v zadek. Zadnja vezna je šla. Totalka. Avto je bil vreden med 1000-1300€. Jurja bi ziher dobil, takoj, zaradi rednega vzdrževanja in dobre ohranjenosti. Od totalke sem dobil dobrih 600€ in prodal karamboliran avto za 50€ (ker se mi ni dalo tega popravljati in mogoče zaslužiti dodatnih 200€), kateri je potem šel za rezervne dele oz. nadaljno prodajo. Na koncu sem bil na izgubi za par stotakov. Tak to je. Žal.
Vuli ::
ponavddi ocenijo totalko, kar ni lih slabo. Nek denar boš dobil, če bo pokrilo poravilo je pa tvoj problem.
Meni so na 14let starem avtu ocenil totalko, avto vreden ~5k, ocenjena škoda 5k na uradnem, dobil 3k od zavarovalnice, nabavil sam materjal za 3k in avto je kot nov. Namesto original pleha, sem vzel kar je pač po trgovinah in ima neko ime..
Meni so na 14let starem avtu ocenil totalko, avto vreden ~5k, ocenjena škoda 5k na uradnem, dobil 3k od zavarovalnice, nabavil sam materjal za 3k in avto je kot nov. Namesto original pleha, sem vzel kar je pač po trgovinah in ima neko ime..
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
DePalmo ::
Tudi jaz sem enega dobil od zadaj v cca. 14 let star avto, kateri je bil lepo vzdrževan. Sem dobil ponudbo, spisal pritožbo, dobil novo ponudbo in s tistim denarjem popravil zadnji konec (kjer je pleh bil ves zamaknjen, a kolesa so bila še vedno na mestu) nekaj rje na bokih in še malenkost mi je ostala. Ocenili so pa kot totalko, seveda. Pač je avto prestar da bi se pogovarjali o čem drugem.
Problem je dobiti nekoga ki bi lepo naredil, jaz nisem imel te sreče. Pa sem mu lepo rekel da se naj potrudi in da lahko plačam tudi več, da mi je bolj pomembno da je narejeno dobro kot pa poceni. No, na koncu mi je rja spet ven udarla po dveh mesecih, pa sam se moral ravnat odprtino za zadnjo luč ker mi je not tekla voda. Tudi pobarvano je bilo bolj tako tako, se je lak luščil na nekaterih koncih, drugje mu je pa barva stekla.
Tako da ti želim več sreče pri iskanju mojstra kot pa pri zavarovalnici.
Problem je dobiti nekoga ki bi lepo naredil, jaz nisem imel te sreče. Pa sem mu lepo rekel da se naj potrudi in da lahko plačam tudi več, da mi je bolj pomembno da je narejeno dobro kot pa poceni. No, na koncu mi je rja spet ven udarla po dveh mesecih, pa sam se moral ravnat odprtino za zadnjo luč ker mi je not tekla voda. Tudi pobarvano je bilo bolj tako tako, se je lak luščil na nekaterih koncih, drugje mu je pa barva stekla.
Tako da ti želim več sreče pri iskanju mojstra kot pa pri zavarovalnici.
Alec999 ::
ekonomska totalka - dali ti bodo okol 1000€, pol se pa zafrkavi z iskanjem serviserja, ki bi ti za tak denar popravil.
Meni je v tretje takšnega uspelo najti, seveda je za tako ceno moral vgraditi neoriginal dele, popraviti pleh in ga na novo poštrihati.
Meni je v tretje takšnega uspelo najti, seveda je za tako ceno moral vgraditi neoriginal dele, popraviti pleh in ga na novo poštrihati.
kriptobog ::
Totalka. Ne sekiraj se. 18 let star avto. poberi tisti drobiz, ki bodo ponudili, avto pa na odpad.
Colt1911 ::
Bom videl kolko mi bodo ponudili.
Na Avto net bi bil moj cenjen na 1200-1500€.
Avto je normalno vozen in gre naravnost.
Deli z odpada računam da bodo tam okrog 150€ , če ne najdem še kaj kar sedaj ni vidno + ravnanje zadnje stene in barvanje.
Na Avto net bi bil moj cenjen na 1200-1500€.
Avto je normalno vozen in gre naravnost.
Deli z odpada računam da bodo tam okrog 150€ , če ne najdem še kaj kar sedaj ni vidno + ravnanje zadnje stene in barvanje.
RED_line ::
Ok, ljudje, kdaj si boste zapomnili da totalka ne obstaja?! To je samo izraz zavarovalnice da vas žejne spelje čez vodo.
Colt, pojdi do nekoga ki popravlja avte (dobro), naj ti ga pregleda in oceni škodo. Od zavarovalnice ne smeš dobit nič manj kot je ta mehanik ocenil škodo oz. še kaj več. Če želiš avto obdržati ne pristati na manj kot to. Jebanje po odpadih in iskanje nekih rešitev da prideš skozi brez minusa ... ne se pustit nategnit.
Colt, pojdi do nekoga ki popravlja avte (dobro), naj ti ga pregleda in oceni škodo. Od zavarovalnice ne smeš dobit nič manj kot je ta mehanik ocenil škodo oz. še kaj več. Če želiš avto obdržati ne pristati na manj kot to. Jebanje po odpadih in iskanje nekih rešitev da prideš skozi brez minusa ... ne se pustit nategnit.
wcpapir ::
Niti približno ne. Preberite si zavarovalne police.
Ne vem o čem govoriš, prav vse zavarovalnice imajo v splošnih pogojih omenjeno totalno škodo
Kaj si pa mislil, da boš kupil cliota za 300eur, zavaroval kasko in potem ti bo zavarovalnica popravljala škodo par 1000 eur, ker pač ti tako misliš in ker novi deli toliko stanejo ?
Ok, ljudje, kdaj si boste zapomnili da totalka ne obstaja?! To je samo izraz zavarovalnice da vas žejne spelje čez vodo.
Znaš brati? Bo šlo ali ti pomagam? Če sam nisi sposoben doseči tega je to tvoj problem. Sam če bi res prebral polico, bi videl da se mora vozilo spravit v prejšnje stanje. Če je škoda večja kot je vrednost vozila to tebe ne zanima. In verjemi mi, zelo preprosto se to doseže. Aja, pa v njegovem primeru ko je bil on oškodovan je še lažje. Kasko je malo drugačna zgodba.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: RED_line ()
A lahko nehaš? Ker sodna praksa je nekaj drugega kot tvoje žaljenje ljudi.
http://www.pisrs.si/Pis.web/sodnaPraksa...
http://www.pisrs.si/Pis.web/sodnaPraksa...
Odlično. To kar pravim jaz je osnova. TI če nekaj poškoduješ boš plačal točno toliko kot je vredno. ali boš plačal samo 60% vrednosti?! No, tu se gre za enako zadevo. Do zdaj sem zmeraj dobil kar sem želel oz. kar mi je pripadalo.
Nič ni osnova. Povsem preprosto je od zavarovalnice dobiš kolikor stane primerljivo vozilo minus vrednost razbitine. Lahko se tožakaš okrog ocenjenih vrednosti. to je pa to.
Dobro sam kaj ti ni jasno? Če ti pravim da gre tako kot sem rekel in to brez problema. Koga zdaj prepričuješ? Mene al kaj?! Če te zavarovalnice skubijo izvoli. Sam ne privoščit tega še ostalim!
Če si ti rekel nima nobene teže. Nihče ne bo vzel predračuna mehanika za cenitev škode. Jaz sem ti jasno nalepil sodno prakso. Spet nek trool kot tisti s turbino.
DePalmo ::
Dobro sam kaj ti ni jasno? Če ti pravim da gre tako kot sem rekel in to brez problema. Koga zdaj prepričuješ? Mene al kaj?! Če te zavarovalnice skubijo izvoli. Sam ne privoščit tega še ostalim!
Najbolje da odpreš svojo odškodninsko firmo in boš pokazal vsem kako se to počne. In še zaslužil zraven.
49106 ::
Torej si prisiljen vzeti kar ponudi zavarovalnica, poleg tega se moraš jebati z deli?
Če se ne motim si lahko zavrnil ponudbo, od zavarovalnice pa zahteval vrnitev v prvotno stanje ali pa enak avto v podobnem stanju.
Če se ne motim si lahko zavrnil ponudbo, od zavarovalnice pa zahteval vrnitev v prvotno stanje ali pa enak avto v podobnem stanju.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()
Torej si prisiljen vzeti kar ponudi zavarovalnica, poleg tega se moraš jebati z deli?
Točno to skušam razložit pa ljudje ne razumejo!!! Norca se delajo!
Nikonja ::
Lahko se greš v to in se vlečeš po sodišču 5 let, plačuješ odvetniku jurčka za vsako obravnavo, in ti po 7 letih drkanja mogoče popravijo avto....
Ampak nikjer v moji pogodbi ni napisano da ti lahko izbiraš ali hočeš totalko ali vračilo avta v prvotno stanje, piše samo da oni ocenijo škodo in če je škoda večja od cene avta zmanjšana za amortizacijo in bla bla... se oni odločijo ali ti ocenijo totalko ali popravijo avto.
Ampak nikjer v moji pogodbi ni napisano da ti lahko izbiraš ali hočeš totalko ali vračilo avta v prvotno stanje, piše samo da oni ocenijo škodo in če je škoda večja od cene avta zmanjšana za amortizacijo in bla bla... se oni odločijo ali ti ocenijo totalko ali popravijo avto.
delavec44 ::
Kaj ima veze kaj v tvoji pogodbi piše, če ti meni avto razbiješ in bi jaz samo rad, da ga zavarovalnica povrne v prvotno stanje? Jaz nisem nobene pogodbe podpisal.
Kolikor to berem, tudi nič kriv, imaš vedno izgubo (finančno in časovno) in nikoli nisi na enakem kot prej.
Kolikor to berem, tudi nič kriv, imaš vedno izgubo (finančno in časovno) in nikoli nisi na enakem kot prej.
rejven ::
Točno to skušam razložit pa ljudje ne razumejo!!! Norca se delajo!
Ni res. Samo postopat je potrebno pravilno.
Dam primer, da ne bo nejasnosti.
Primer :):
Avto je ocenjen po eurotaxu in ostalo na 2k eur. Zavarovalnica ocenjuje, da je vrednost rešenih delov 1000€, torej ti je pripravljena dat 1000€ in ostane ti avto.
Tukaj maš naslednje možnosti:
1. ti je kul in sprejmeš
2. Ti je premalo in avto bi mel
3. Avta nebi mel.
Za 2. In tretjo točko, si dolžan dat avto (razbitino) v prodajo ( za razliko med kolk ti, da zavarovalnica in kolk so ga ocenil). Potem čakaš na ponudbe, če je 1k eur ok. Če je pa najvšja recimo 300 eur ima zavarovalnica opcijo, da ti da 1700eur in ti avto prodas za 300. Ali se ne strinja, in ti iizplača 2k in vzame avto. Tolk, kot so ga ocenil, tolk morš vn dobit.
Ti bi lahko rad kar hočeš. v praksi ti pa ne bo nihče popravljal starega avta kar tako. In če greš do mehanika , ki izda račun večji od vrednosti, si na slabšem. Če se da poceni pokrpat si pa lahko malo proftiral.
Iz zgornjega Linka.
Višje sodišče v Ljubljani Tožnik, kot oškodovanec ima v skladu z 169. členom OZ pravico do popolne odškodnine. To pomeni, da tožnik zaradi nastale škode ne sme biti prikrajšan, hkrati pa se ne sme z odškodnino obogatiti. Premoženjski položaj mora postati tak, kakršen je bil pred škodnim dogodkom, zato odškodnina za stroške popravila poškodovanega vozila ne sme preseči vrednosti vozila v času popravila. Oškodovanec ni upravičen do povrnitve stroškov nerentabilnega popravila, ampak mu pripada odškodnina v znesku, ki ustreza vrednosti istovrstnega vozila, zmanjšani za vrednost rešenih delov, upoštevaje cenovna razmerja v času sojenja (drugi odstavek 168. člena OZ) in stanje oškodovančevega vozila v času pred nezgodo oziroma nastankom škode. To ni le praksa zavarovalnic ob likvidaciji škode, temu načelu sledi tudi ustaljena sodna praksa.
Iz zgornjega Linka.
Višje sodišče v Ljubljani Tožnik, kot oškodovanec ima v skladu z 169. členom OZ pravico do popolne odškodnine. To pomeni, da tožnik zaradi nastale škode ne sme biti prikrajšan, hkrati pa se ne sme z odškodnino obogatiti. Premoženjski položaj mora postati tak, kakršen je bil pred škodnim dogodkom, zato odškodnina za stroške popravila poškodovanega vozila ne sme preseči vrednosti vozila v času popravila. Oškodovanec ni upravičen do povrnitve stroškov nerentabilnega popravila, ampak mu pripada odškodnina v znesku, ki ustreza vrednosti istovrstnega vozila, zmanjšani za vrednost rešenih delov, upoštevaje cenovna razmerja v času sojenja (drugi odstavek 168. člena OZ) in stanje oškodovančevega vozila v času pred nezgodo oziroma nastankom škode. To ni le praksa zavarovalnic ob likvidaciji škode, temu načelu sledi tudi ustaljena sodna praksa.
Dej ne bluzi. Če ne veš kako to deluje potem je to tvoj problem. So bili škodbeni primeri ko je poleg celotnega popravila pri uradnem zastopniku dobil še povrnjeno škodo ker je avto bil razbit. Kar veliki zneski. Imaš primere po eurotaxu ko niso vredni nič, a v realnosti so vredni milioni. Kdo tu dela norca a?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: RED_line ()
zobnik ::
Mene je ena ruknila na parkirišču, mal počen blatnik in mal udrta vrata avto l.2002, vrednost celga 1000 evrov, totalka, dobil 350 evrov dnarja, štrihanje blatnika in vrat bi stalo 300 evrov....blatnik menjava, avto je ostal tak. ...že ene 4 leta nazaj. Kasneje sem ga prodal za 260 evrov lahko bi ga pa za več vsaj 500+če nebi bil ruknjen.
Tako da zavarovalnice so samo za skubljenje.
V 18 letih še nisem povzročil nesreče, pač pazim....pa glede nato kolk velik se vozim po SLO
Tako da zavarovalnice so samo za skubljenje.
V 18 letih še nisem povzročil nesreče, pač pazim....pa glede nato kolk velik se vozim po SLO
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zobnik ()
wcpapir ::
Kaj ima veze kaj v tvoji pogodbi piše, če ti meni avto razbiješ in bi jaz samo rad, da ga zavarovalnica povrne v prvotno stanje? Jaz nisem nobene pogodbe podpisal.
Logično premoženjska zavarovanja varujejo tvoje premoženjsko stanje ne pa tvojega časa...če ti je čas toliko vreden si kupiš avto primeren sebi. Moja stranka ki ima avto za 180k pravi da vedno kupi tak avto, da ce ga razbije lahko pozabi in kupi takoj drugega ce je le na voljo. Zavaruje samo AO.
Dej ne bluzi. Če ne veš kako to deluje potem je to tvoj problem. So bili škodbeni primeri ko je poleg celotnega popravila pri uradnem zastopniku dobil še povrnjeno škodo ker je avto bil razbit. Kar veliki zneski. Imaš primere po eurotaxu ko niso vredni nič, a v realnosti so vredni milioni. Kdo tu dela norca a?
No ce ves kako deluje eurotax veš da govoriš gluposti. Če je avto vreden na trgu milijone je tudi po eurotaxu toliko minus koliko je razbitina. Imas pa moznost dati razbitino na drazbo in se ti izplaca do celote.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: wcpapir ()
Ne ni. 20 let star avto je lahko po eurotaxu vreden drobiž od začetne cene, pa čeprav ni tako.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Totalka pri avtomobiluOddelek: Loža | 6971 (1815) | xda develope |
» | Manjša prometna nesreča, nič krivOddelek: Na cesti | 9429 (4405) | DiDo |
» | "Kataloška" vrednost avta ob sklenitvi zavarovanjaOddelek: Na cesti | 3719 (2882) | Gambino |
» | Prometna nesreča, zavarovalnicaOddelek: Na cesti | 4214 (2652) | RED_line |
» | kasko-totalka?Oddelek: Na cesti | 5978 (5019) | D3m |