Forum » Elektrotehnika in elektronika » Priklop časovnika
Priklop časovnika
holabaluza ::
Zdravo.
Imam sledeči električni časovnik, s katerim želim regulirati neko napravo. Mi lahko prosim kdo pomaga pri priklopu.
Pri 1 ali 2 verjetno pride faza. Za 3, 4 in 5 pa nisem siguren in bi potreboval pomoč.
lp.
Imam sledeči električni časovnik, s katerim želim regulirati neko napravo. Mi lahko prosim kdo pomaga pri priklopu.
Pri 1 ali 2 verjetno pride faza. Za 3, 4 in 5 pa nisem siguren in bi potreboval pomoč.
lp.
- spremenilo: holabaluza ()
Super, 5 je N, 4 pa ozemljitev? na 3 potem ni nic prikljucen?
Zgodovina sprememb…
SaXsIm ::
Ne. 3, 4 in 5 so kontakti stikala. 4 in 3 zvežeš za normalno sklenjen tokokrog (ko se časovnik vklopi, ga ugasne, ko se izklopi, ga prižge), 4 in 5 pa če želiš normalno razklenjen tokokrog (ko se vklopi, vklopi breme, ko se izklopi, izklopi breme).
Nobenih N in PE kablov na stikalo. Priključiš kot navadno stikalo (4 faza noter, 3/5 faza do bremena). Glede na takšna osnovna vprašanja bi sicer priporočal, da ti inštalacijo naredi električar.
Nobenih N in PE kablov na stikalo. Priključiš kot navadno stikalo (4 faza noter, 3/5 faza do bremena). Glede na takšna osnovna vprašanja bi sicer priporočal, da ti inštalacijo naredi električar.
SaXsIm
Hvala za razlago. Sem že stvari priklapljal, ampak stikalo pa še res nikoli
takole bi verjetno tudi šlo? V 1 gre faza, 2 gre N, v 5 pa faza do naprave (v mojem primeru). N pa ozemljitev pa se direkt se veze do naprave.
takole bi verjetno tudi šlo? V 1 gre faza, 2 gre N, v 5 pa faza do naprave (v mojem primeru). N pa ozemljitev pa se direkt se veze do naprave.
Zgodovina sprememb…
Peter18 ::
Po mojem se vsi vzdržujemo komentiranja, ko rečeš, da si že priklapljal stvari, pa ti neke osnove niso jasne.
Ta tvoja slikica je tako kot moraš priklopit, le da je v primeru slikice stikalo takšno, da je večino časa odprto (NO - normaly open) med 4 in 3. Pri tvojem stikalu je to med 4 in 5. Torej zveži tako kot na tvoji sliki le da namesto kontakta 3 uporabiš kontakt 5.
Ta tvoja slikica je tako kot moraš priklopit, le da je v primeru slikice stikalo takšno, da je večino časa odprto (NO - normaly open) med 4 in 3. Pri tvojem stikalu je to med 4 in 5. Torej zveži tako kot na tvoji sliki le da namesto kontakta 3 uporabiš kontakt 5.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | nov električni štedilnik - delajo samo 2 plate, ideje?Oddelek: Loža | 2611 (2001) | mat xxl |
» | Priklop Bosceve kuhalne plosceOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6913 (6218) | starfotr |
» | Priklop električnega štedilnika s pečicoOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 15797 (6952) | starfotr |
» | Priklop štedilnika - kako? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 45536 (32129) | borut_p |
» | "logični IN" električno stikalo?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6932 (4206) | kondezator |