» »

GPRS in SMS sporočila

GPRS in SMS sporočila

Hangman ::

Pred kratkim sem na telefonu posodobil sistem (to ne delam sproti, ampak vsakih nekaj mesecev). Od takrat opažam spremembe pri pošiljanju in prejemanju SMS sporočil: Pri nekaterih kontaktih mi sporočila več ne pošilja kot SMS, ampak preko GPRS povezave (mobilni podatki). Sam imam GPRS povezavo izklopljeno, saj mi drugače vleče opozorila z raznih aplikacij in telefon se non-stop oglaša, kar mi je malo nadležno. Zato sem se navadil GPRS/WIFI izklapljati in to vklopim samo ko nekaj res potrebujem. Konstantno oglašanje telefona za razna brezvezna obvestila (ki so lahko tudi raklame aplikacij) pa me samo moti in telefonu prazni baterijo. Torej, od zadnje posodobitve se mi dogaja, da pri nekaterih kontaktih moram vklopiti GPRS povezavo, če jim želim poslati sporočilo (ki sem ga prej lahko poslal kot navaden SMS). Prav tako mi je že nekaj kolegov reklo, da mi ne morejo poslat sporočila (kasneje jim menda napiše, da ni poslano), ker jaz nimam vklopljene povezave GPRS/WIFI.

Se še komu dogaja kaj takega? Ker iz napisanega sledi, če vzamem nek ne-pametni telefon in dam vanj SIM kartico, sem za nekatere ljudi dosegljiv samo še na klic, ne pa tudi preko SMS sporočil. Kako to rešiti, da bom lahko normalno pošiljal in prejemal sporočila, kot sem jih pred posodobitvijo? Ali je to nov način komunikacije, ki zahteva stalno povezanost s spletom?

Furbo ::

Verjetno v sporočila tlačiš kake smajlije ipd in potem to ni SMS ampak MMS ali kaj še bolj naprednega, kar zahteva podatke.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, DELL U3014

Hangman ::

Furbo je izjavil:

Verjetno v sporočila tlačiš kake smajlije ipd in potem to ni SMS ampak MMS ali kaj še bolj naprednega, kar zahteva podatke.


Ne, ni to to. Nekje imam čisto navadna sporočila in če želim nekaj odgovoriti, mi predlaga MMS. Nekje pa imam res smajlije pa mi ponuja, da sporočilo pošljem kot SMS.

starfotr ::

Mogoče gre za RCS.

Rich Communication Services @ Wikipedia

Ne vem pa, če ima ti že kdo pri nas aktivirano.

GupeM ::

Jaz bi rekel, da gre to za to googlovo foro. Ne vem kako se že imenuje. Deluje pa nekaj v stilu Apple iMessage.

Sicer pa obvestila raje izključi. S tvojim načinom pa dobiš milijon obvestil ko vključiš prenos podatkov/wifi. To bi jaz popizdil.

AndrejS ::

Izklopi iMessage -

V-i-p ::

OP: hnmm, da nimaš ti kaj takega vključeno??

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

raceboy ::

V-i-p je izjavil:

OP: hnmm, da nimaš ti kaj takega vključeno??




ja ja ..pomoje je to. zadnjic sem kolegu nastavil nov telefon in se spomnim tega sporocila za "storitev klepeta". ker pac iskreno ob miljon vprasanjih in potrditvah pri novem telefonu sem kliknil da. mi je drugi dan rekel, da ne more posiljati smsjev z izkljucenimi podatki. danes se pomoje kej vidimo bom pogledal to nastavitev in sklopu. je pa pomoje tole varjatna messengerja za aktivno klepetanje...da vidis ce je blo poslano...dostavljeno...in tudi vidis kdaj ti drugi pise nazaj...tako, da brez vklopljenih podatko to ne deluje.

starfotr ::

RCS torej.

raceboy ::

aja....kaj to se da naknadno izkluciti ? :)

starfotr ::

Ja. Chat features izključiš v sms aplikaciji v nastavitvah.

GupeM ::

Ampak tudi če imaš vključeno, bi moralo normalno pošiljati sms sporočila, kadar imaš izključen prenos podatkov/wifi. Ali pa če je tisti na nasprotni strani nedosegljiv, ali pa če nima tega omogočenega...

Hangman ::

Sem preveril nastavitve in res sem imel aktivirane "funkcije klepeta". Spomnim se, da sem lahko spremljal, kdaj kdo tipka sporočilo in kdaj ga je prebral... to se mi je zdelo super in sem to nastavitev pustil aktivirano. Zdaj sem jo izklopil. Ne vem pa, kaj to pomeni za moje kontakte - mi bodo lahko normalno pošiljali sporočila ali bojo še naprej problemi, ker nimam aktivirane GPRS povezave. Bomo videli.

V-i-p ::

SMSe boš normalno prejemal, ob izključenimi mobilnimi podatki boš pa prejel navaden sms, da te čaka MMS. Nič takega, kar ni blo že dolgo nazaj ;).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nastavitve za internet na HOT - je kdo iz Izole?

Oddelek: Mobilne tehnologije
103170 (2981) AEx_1-7
»

Android Messages omogoča pošiljanje SMS-ov prek spleta

Oddelek: Novice / Android
4312565 (9023) BivšiUser2
»

Četrt stoletja SMS-ov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
5116491 (14237) GupeM
»

Pričetek testiranja storitve "Skype to SMS" (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
9011610 (8197) wifi4all
»

pošiljajte smse ceneje!

Oddelek: Izdelava spletišč
252168 (1663) njok

Več podobnih tem