» »

Denarno nadomestilo Zavoda in odpoved

Denarno nadomestilo Zavoda in odpoved

tm88 ::

En lep pozdrav vsem, ki jim je všeč branje dolgih postov :) Imam vprašanje glede odpovedi delovnega razmerja in koriščenja denarnega nadomestila na zavodu.
Torej, od junija lanskega leta do 31. avgusta letos sem imela super službo v proizvodnji (ne me obsojat – razgibano delo, super sodelavci in nadrejeni, delo večinoma v sedečem položaju – super ker imam probleme s hrbtom, skratka brez pripomb). No, pogodbe mi žal niso podaljšali, ker so problemi z dobavo materiala. Kriza pa to. Glede na dolžino zaposlitve mi je pripadal zavod 3 mesece. Nisem tak tip človeka, ki bi ležal in nič delal, zato sem, jaz budala, po dveh tednih zavoda sprejela službo, podobno prejšnji.
Zdravniškega pred začetkom dela ni bilo, ker baje na Obali primanjkuje zdravnikov medicine dela. To je kadrovnica omenila na prvem razgovoru. Jaz pa sem omenila moje težave s hrbtom, ki mi žal ne omogočajo neprekinjenega stanja več kot 4 ure dnevno. Odgovor: Ne, ne, ni panike, večinoma se sedi, razen ko si greš po kose za pregledovanje. Surprise, surprise, gre za stanje 8 ur (minus tisti dve petminutni pavzi in malica).
Druga stvar (sicer precej nepomembna v primerjavi s pogoji, vendar en od razlogov, da sem sprejela to službo) pa je, da je bilo obljubljeno, in je tudi v pogodbi napisano, dvoizmensko delo. Kaj reče izmenovodja drugi dan? Draga moja, delala boš samo zjutraj.
Zdržala sem točno tri dni, od torka do četrtka. V petek zaradi bolečin nisem mogla vstati iz postelje. V petek je bila osebna zdravnica odsotna, vrača se jutri, tako da si še nisem mogla odpreti niti bolniške. Res si želim, da bi zmogla oddelati poskusno dobo, ki pa traja tri mesece. In ko pomislim na to, me primeta panika in tesnoba.
To vem, da če sama dam odpoved, mi zavod ne pripada. Zanima pa me, kako je v primeru, če mi zdravnica napiše mnenje, da za to specifično delo nisem fizično sposobna. (Ne mislim iti na pregled in jamrati brez veze in si nekaj zmišljevati – povedala bom po resnici, informacije o mojih problemih s hrbtom pa so itak v kartonu), oziroma če ima kdo kakšen uporaben predlog, kako nazaj do nadomestila, dokler si ne najdem nekaj primernega. Glede na to, da sem še v poskusnem obdobju, lahko podam odpoved pogodbe, in mi teče sedemdnevni odpovedni rok. Ampak fizično, in mislim da tudi psihično, teh sedem dni nisem sposobna oddelati.
Hvala za kakršenkoli uporaben nasvet. No, tudi če ne dobim odgovora, se bolje počutim, ker sem dala to iz sebe.

JeBelaCesta ::

Pokliči na zavod in jim povej vse kar si tu napisala. Tako boš dobila najbolj točen odgovor
lep pozdrav iz višav ;-)

janezvalva ::

osebni zdravnik ti ne more napisati omejitve pri delu. lahko poda mnenje, ampak omejitev dobiš od medicine dela.
in tudi če dobiš omejitev za stalno, še ne pomeni, da bo delodajalec imel zate ustrezno zaposlitev.
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?

velikBrokoli ::

Pojdi na bolniško in daj odpoved, jaz niti ne bi nadaljeval pri takem delodajalcu, ki ti že od začetka laže v obraz. Za 1 teden boš pa verjetno že dobila to bolniško, če se res tako slabo počutiš. Odpovedni rok je pa itak 7 dni, zato tukaj ne vidim problema.

Nadomestila pa verjetno ne boš dobila, ne vidim kako bi bilo to možno..

Zgodovina sprememb…

IL_DIAVOLO ::

Zanima me, kaj je plan za naslednjo službo? A misliš, da te bo kdo zaposlil s taksnimi fizicnimi omejitvami? Se tako imenovani "kekeci" so bolj koristni za enostavna dela.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Baja ::

ne me držati za besedo, ampak verjetno ti je zavod propadel. ker imaš 14 dni prekinitve dela je doba za zavod začela teči znova.

drugače pa tole, ampak dvomim, da se da kaj urediti.

JeBelaCesta je izjavil:

Pokliči na zavod in jim povej vse kar si tu napisala. Tako boš dobila najbolj točen odgovor

tikitoki ::

CE imas bolecine zaradi katerih komajda vstanes, vzami bolnisko. Potem pa se pozanimaj glede pravic.

Kolikor vem je zdravniski pregled, kjer bi se lahko tudi ugotovilo ali razpisano delovno mesto zate primerno, obvezen. GLede na to, da je bil ta del izpuscen z nekimi cudnimi izgovori, imas mogoce moznost, da zaradi tega dosezes prekinitev pogodbe, ne da bi izgubila pravice. Tu bos tezko dobila kvalitetne informacije. Pozanimaj se nekje, kejr se s tem podrocjem ukvarjajo.

oemdzi ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Zanima me, kaj je plan za naslednjo službo? A misliš, da te bo kdo zaposlil s taksnimi fizicnimi omejitvami? Se tako imenovani "kekeci" so bolj koristni za enostavna dela.

Seveda jo bo našla... Je pač težje zaposljiva, vendar še vedno lahko dela vsa pisarniška dela in glede, da je do sedaj delala v proizvodnji, sicer v sedečem položaju ...

Je pa situacija grda kot sam hudič, sam sem iskal prvo zaposlitev med 2014, ko je bila huda kriza na trgu dela in ker sem seveda bil istega mišljenja kot avtorica teme, da je boljše delat xy, kot pa biti na socialki, sem sprejel službo, ki je bila obup... Enako, če bi dal odpoved, bi pa izgubil tudi pravico do socialne pomoči ... Skratka tu država ne samo, da podpira lenobe, ampak vsakemu razmišljuječemu posredno narekuje, da ne sprejme kar vsake službe, saj, če se le-ta izkaže za slabo, bo še na slabšem kot je bil prej, ko je še bil nezaposlen, a na sociali. Zame se je na srečo ugodno razrešilo, ker sem pravočasno našel drugo, boljšo zaposlitev.

Avtorici svetujem, da išče naprej drugo zaposlitev. Če pa fizično ne zdrži pa bolniška in vmes išče naprej.
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*

mgermo ::

Greš do šefa, izmenovodje, karkoli in rečeš, da dela fizično ne zmoreš opravljati in če ti lahko negativno oceni poskusno delo. Pogodba je prekinjena s strani delodajalca in ti pripada zavod.

p.s.: Če šef ni razumen, pa greš v bolniško in jo vlečeš, dokler ti ne prekinejo pogodbe.

janezvalva ::

kaj je tisto ko dobiš na centru za socialno delo, v smislu, socialna podpora? piše, da pripada nekomu kateri nima sredstev za preživljanje. kaj to pomeni? ali ti pripada, če imaš 20k€ na TRR in VW Golfa 2018 v garaži? ali pa ti pripada, če nimaš ničesar na svoje ime in prazen TRR?
v kakšnem primeru ti pripada?
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?

Invictus ::

mgermo je izjavil:


p.s.: Če šef ni razumen, pa greš v bolniško in jo vlečeš, dokler ti ne prekinejo pogodbe.

Od kdaj te pa lahko odpustijo, ko si na bolniški?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

MadMicka ::

Invictus, od vedno.

Drugače ni nujno, da ima poskusno delo. Lahko najdeš enga soseda, prijatelja, eno firmo, da te zaposli za določen čas enega meseca, plačaš mu minimalne prispevke, pol greš pa na zavod in prejemaš nadomestilo še dva meseca in pol.

rejven ::

Nisem vsega bral, ampak.
To da ne narediš udravniškega pregleda (ki bi moral biti naredjen predhodno) ni razlog za odpoved oz. izničitev pogodbe, ne glede na to kaj not piše. To je riziko, ki si ga je delodajalec nakopal sam, ko ni delal po regelcih.
Ni ti ni razlog za neuspešno opravljeno poskusno delo.

Na delodajalcu je, da ti najde primerno delovno mesto za čas trajanja pogodbe, al pa se sporazumno dogovorita za neko primerno odškodnino. Velik več, ga stane delavec, ki ne more delat, taki pacarji pa niti sklepa o neuspelem poskusnem delu ne znajo pravilno zagovarjat, če ga sploh vročijo.

Horzen ::

Pa kakšna je to praksa da sploh zdravniškega več ne zahtevajo pred zaposlitvijo?

Mislim mene ne moti, ker je itak brez veze, samo strošek in podpiranje že tako skorumpiranega zdravstva-.

Bolniško ti lahko odpre tvoja zdravnica za nazaj če nadomestna noče/ne more itd...

Oseba zdravnica te mora dati specialistu za pregled in potem z izvidi na komisijo če hočeš status in podobno. Oni potem ''ocenijo'' koliko in kaj si sposobna.

Mogoče te delodajalec še ni prijavil na zavodu? To preveri, potem ti teče zavod dalje.
Obična ofca specializirana za beketanje!

FrRoSt ::

Že zelo dolgo se nisem ukvarjal s temi zadevami, vendar, če imaš probleme in ti ne gre, je najbolje, da sporazumno obojestransko prekinete zadevo!?

Včasih so ti odločbo iz zavoda samo prekinili oz. zamrznili in če kaj ni šlo, si začel prejemati naprej. Kar praktično pomeni, da ti bo pripadala do izteka treh mesecev oz kolikor ti je pripadalo. Kako je zdaj, pa ne vem. Vprašaj svojega svetovalca iz zavoda, ti bodo najbolje odgovorili....
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

wcpapir ::

V vsakem primeru boš dobro rešila situacijo, imaš pa več možnosti:

1. Delodajalcu poveš kako je na stvari in ga prosiš, da te po poteku preiskusnega roka oceni negativno in ne zaposli- do takrat si lahko na bolniški.

2. Lahko preprosto cepaš bolniško, dokler te ne odpusti ali ti poiskusnega dela delodajalec ne podaljša. (vseeno je boljša prva opcija-bolj humana)

3. Če je takšna sila, da moraš sama pustiti, potem naj te kak prijatelj ki ima s.p. zaposli za par dni in te izbaci nazaj na zavod.

sentiš ::

wcpapir je izjavil:

V vsakem primeru boš dobro rešila situacijo, imaš pa več možnosti:

1. Delodajalcu poveš kako je na stvari in ga prosiš, da te po poteku preiskusnega roka oceni negativno in ne zaposli- do takrat si lahko na bolniški.

2. Lahko preprosto cepaš bolniško, dokler te ne odpusti ali ti poiskusnega dela delodajalec ne podaljša. (vseeno je boljša prva opcija-bolj humana)

3. Če je takšna sila, da moraš sama pustiti, potem naj te kak prijatelj ki ima s.p. zaposli za par dni in te izbaci nazaj na zavod.


Kaj je razlika za delodajalca med 1. in 2. Točko? Še vedno plačuje nekoga na bolniški za brezveze.

Mr_Globus ::

Zakaj bi dajala odpoved če si na bolniški? Če je bolniška upravičena in ne blefiraš bodi mirne vesti na bolniški dokler nisi primerna za delo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odpoved in kaj potem (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16312965 (7775) D3m
»

Odpoved med poskusnim delom

Oddelek: Loža
103016 (2218) darkolord
»

Potek pogodbe za določen čas in denarno nadomestilo za brezposelnost

Oddelek: Loža
3710591 (8988) St235
»

Odpovedni rok - denarno nadomestilo

Oddelek: Loža
194307 (2181) scipascapa
»

Sporazumna odpoved (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5220974 (16362) St235

Več podobnih tem