Forum » Mobilne tehnologije » Android Avto Wireless brezžični adapter
Android Avto Wireless brezžični adapter
Lonsarg ::
Ta je dražji od AA Wireless in se ga splača kupit zgolj če rabiš Android in iPhone podporo hkrati (pa še to vidim da ima precej slabo oceno na amazonu).
Če rabiš samo Android jazlahko samo priporočam AA Wireless, mene je z poštnino vred iz uradne strani prišel 77EUR. Glede na to da bi me nakup dražje opreme v avtomobilu ki ima wireless vključen prišel 2000EUR ekstra je to zelo dober deal :) Meni se poveže v roku 5-10 sekund, ampak težko reč koliko od tega delaya je od adapterja koliko pa od Toyote.
Če rabiš samo Android jazlahko samo priporočam AA Wireless, mene je z poštnino vred iz uradne strani prišel 77EUR. Glede na to da bi me nakup dražje opreme v avtomobilu ki ima wireless vključen prišel 2000EUR ekstra je to zelo dober deal :) Meni se poveže v roku 5-10 sekund, ampak težko reč koliko od tega delaya je od adapterja koliko pa od Toyote.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
akulp ::
Ta je dražji od AA Wireless in se ga splača kupit zgolj če rabiš Android in iPhone podporo hkrati (pa še to vidim da ima precej slabo oceno na amazonu).
Ja, saj tudi Pioneerjeva enota, ki je AA wireless kompatibilna potrebuje nekje toliko časa, da se poveže...
Lukcc
psychoshorty ::
Sem pred casom nabavil carsifi adapter, pa mi je bilo potem zal, ker papki do danes niso izdali posodobljene aplikacije za novejse android verzije in zgleda tudi ne bodo.
AAW je se vedno aktualen in mi deluje ze vec mesecev bp. Carsifi bom pa ocitno imel kot reminder, da se drugic ne kupuje nekaj kr na en mah.
AAW je se vedno aktualen in mi deluje ze vec mesecev bp. Carsifi bom pa ocitno imel kot reminder, da se drugic ne kupuje nekaj kr na en mah.
Kodi ::
psychoshorty je izjavil:
Sem pred casom nabavil carsifi adapter, pa mi je bilo potem zal, ker papki do danes niso izdali posodobljene aplikacije za novejse android verzije in zgleda tudi ne bodo.
Papak si ti, ker si nesposoben. Carsifi brezhibno deluje na 13 in 14 Androidu!
psychoshorty ::
To bo ja, ker lenuhi ne znajo aktualizirati appa? Daj prosim te lepo, odsankaj se lepo v ... "insert random place".
psychoshorty je izjavil:
To bo ja, ker lenuhi ne znajo aktualizirati appa? Daj prosim te lepo, odsankaj se lepo v ... "insert random place".
Lahko se odtrolaš iz teme ja, veš kje ti je mesto!
AvtoR ::
Za Carlinkit 5 sem dal 45€ s poštnino, je bla neka promocijska akcija. Dela popolnoma enako kot na kablu. Carlinkit 4 je na androidu deloval preko CarPlay in je dejansko imel višjo resolucijo zaslona kot AA preko kabla. Zaenkrat na Carlinkit 5 nimam pripomb.
dunda ::
psychoshorty je izjavil:
Tukaj se počutim malo sokrivega, ker sem delal nekaj reklame za Carsifi. Meni sicer deluje odlično, prav nobenih težav nimam. Tudi aplikacija mi deluje v Android 14.
Jezi pa me, ker imam občutek, da ne razvijajo več, podpore skoraj ni videti, še prodaja vprašanje, če je. Škoda.
Ampak stvari delujejo - vsaj tistim, ki jih poznam in meni.
https://www.kacnje.eu
WaterBoy ::
Zdravo.
Kako pa wirless AA deluje? Škatla je priklopljena ppreko usb kabla v avto, tebi pa se telefon poveže na to škatlo preko WiFi-ja?
Kako je pa z baterijo na elefonu med uporabo? Jo hudo kuri?
Kako pa wirless AA deluje? Škatla je priklopljena ppreko usb kabla v avto, tebi pa se telefon poveže na to škatlo preko WiFi-ja?
psychoshorty je izjavil:
Tukaj se počutim malo sokrivega, ker sem delal nekaj reklame za Carsifi. Meni sicer deluje odlično, prav nobenih težav nimam. Tudi aplikacija mi deluje v Android 14.
Jezi pa me, ker imam občutek, da ne razvijajo več, podpore skoraj ni videti, še prodaja vprašanje, če je. Škoda.
Ampak stvari delujejo - vsaj tistim, ki jih poznam in meni.
Kaj še hočeš drugega!
Kot sam praviš, stvar deluje (v primerjavi z AAW, ki vsaj meni ne) tu ni kaj za odkrivat tople vode, v sami aplikaciji veliko možnosti nastavitev, kar pri AAW ni možnosti in tam res marsikaj ne deluje in če ne deluje oziroma nimaš prave kombinacije telefon avto si v riti, tako da, to je to. Če pa kdo ne zna sam nastavit nekaj malenkosti je pa sam kriv. Tudi jaz poznam dva, ki imata to zadevo in jima deluje brez problema tudi na novejših androidih.
Je pa tako, da te stvari gredo tako hitro naprej in vedno znova prihajajo na tržišče novejše boljše zadeve. Samo mi gre pa na živce, ko nekateri posplošujejo zadeve. Kot se bo sedaj našlo nekaj uporabnikov, ki bodo rekli, da njim AAW deluje brez problemov, toda to jih je samo nekaj, veliko jih pa poznam, ki jim ne, samo jaz ne bom govoril, da nobenemu ne deluje.
Zdravo.
Ta škatla se tebi na telefon poveže preko bluetootha. Na okoli se pa povezuje preko Wifija. Baterije pa porabi odvisno koliko časa si povezan, če je to tam do pol ure ni neke panike, če pa si na navigaciji kakšno uro ali več pa jo kar nekaj gre. Še vedno pa lahko takrat povežeš telefon na usb priključek ali pač brezžično, če imaš in ga polniš.
V praksi vsi adapterji delujejo v 99% primerih, no vsaj vsi iz top 10 liste. In ja lahko padeš v tisti % ki ne deluje. No pravzaprav je nekompatibilnost bolj v promilih pri teh taboljših, ampak ja tudi ravno v tisti promil lahko padeš...
Tak da priporoča se pač generalno statistično glede na review in AAWireless je po mojem raziskovanja in Googlanju statistično zmagal glede na vse reviewe, daleč od tega sicer da bi bil edina dobra izbira, CarlinKit 5.0 bi bil moja naslednja izbira za AndroidAuto (oziroma za CarPlay prva izbira). Tule imajo lep seznam: https://www.pocket-lint.com/best-wirele...
Tak da priporoča se pač generalno statistično glede na review in AAWireless je po mojem raziskovanja in Googlanju statistično zmagal glede na vse reviewe, daleč od tega sicer da bi bil edina dobra izbira, CarlinKit 5.0 bi bil moja naslednja izbira za AndroidAuto (oziroma za CarPlay prva izbira). Tule imajo lep seznam: https://www.pocket-lint.com/best-wirele...
Zgodovina sprememb…
WaterBoy ::
Zdravo.
Ta škatla se tebi na telefon poveže preko bluetootha. Na okoli se pa povezuje preko Wifija. Baterije pa porabi odvisno koliko časa si povezan, če je to tam do pol ure ni neke panike, če pa si na navigaciji kakšno uro ali več pa jo kar nekaj gre. Še vedno pa lahko takrat povežeš telefon na usb priključek ali pač brezžično, če imaš in ga polniš.
Hvala za razlago
V praksi vsi adapterji delujejo v 99% primerih, no vsaj vsi iz top 10 liste. In ja lahko padeš v tisti % ki ne deluje. No pravzaprav je nekompatibilnost bolj v promilih pri teh taboljših, ampak ja tudi ravno v tisti promil lahko padeš...
Spet eden od trollov:
"priporoča se pač generalno statistično glede na review in AAWireless je po mojem raziskovanja in Googlanju statistično zmagal glede na vse reviewe"
Daj ti meni povej glede na tvoja raziskopvanja katerega od teh si imel v uporabi vsaj kakšen dan ali več v uporabi ali samo nabijaš nekaj v tri krasne.
Jaz sem imel AAW dva tri mesece in Carsifi imam sedaj skoraj eno leto.
Ločiš med branjem in pisanjem reviewov? Več naprav moraš testirat če si v vlogi pisca.
Povzetek nekoga ki je zgooglal je precej boljši nasvet, kot pa posamezne zgodbice "jaz sem to kupil in je super". Sploh za 95% populacije ki ne zna dobro googlat.
In ja nisem si časa vzel kar za brezveze, sem seveda potem AAWireless tudi kupil pol leta nazaj. Manjka mi edino kak gumb za hiter switch med mojim in ženinim telefonom, ampak dejansko redko to rabva (ker ima priority zadnji connectan in je to skoraj vedno ustrezno) če res treba se pa odpre aplikacijo in tam switcha. Sem tudi poskusil spremeniti dongle mode nastavitev, da bi Toyota določala/trigerirala kater telefon se connecta, ampak tisto se je izkazalo za fail, ker se Toyota slabo odloči pa še med vožnjo ne dovoli switchat. Tak da se je bolje izkazala default nastavitev, kjer adapter določa kater telefon bo izbran.
Povzetek nekoga ki je zgooglal je precej boljši nasvet, kot pa posamezne zgodbice "jaz sem to kupil in je super". Sploh za 95% populacije ki ne zna dobro googlat.
In ja nisem si časa vzel kar za brezveze, sem seveda potem AAWireless tudi kupil pol leta nazaj. Manjka mi edino kak gumb za hiter switch med mojim in ženinim telefonom, ampak dejansko redko to rabva (ker ima priority zadnji connectan in je to skoraj vedno ustrezno) če res treba se pa odpre aplikacijo in tam switcha. Sem tudi poskusil spremeniti dongle mode nastavitev, da bi Toyota določala/trigerirala kater telefon se connecta, ampak tisto se je izkazalo za fail, ker se Toyota slabo odloči pa še med vožnjo ne dovoli switchat. Tak da se je bolje izkazala default nastavitev, kjer adapter določa kater telefon bo izbran.
Zgodovina sprememb…
In ja nisem si časa vzel kar za brezveze, sem seveda potem AAWireless tudi kupil pol leta nazaj.
Na kratko nimaš pojma. Torej si enega preizkusil in to je to, ostale pa ocenjuješ na podlagi google zgodbic.
A ti sploh veš kaj pišeš? Daj sam sebe še enkrat preberi, da boš doumel, da pišeš nesmisle.
Ja teh tvojih 95% ne zna googlat in ne razume drugega kot slovenščine in potem taki kupujejo določene izdelke na podlagi teh zgodbic.
Jaz ti teh zgodbic lahko napišem za dve strani in bolj bi verjel nekomu, ki je to dejansko preizkusil, kot pa nekomu, ki piše neke zgodbice na podlagi nekih youtube reviewov. Ker ne ločite med branjem in pisanjem reviewov in dejansko uporabo na katero potem v praksi vpliva še kup dejavnikov, med prvimi je to telefon potem avto in potem lokacija in če se te stvari ne poklopijo je malo več kot ta tvoj 1% takih, ki jim zadeva ne deluje.
Tu gor ste več ali manj sami nakladači, youtube strokovnjaki. Edini ki nekako res iz svojih izkušenj nekaj ve in napiše je dunda vsi ostali ste pa samo nakladači. Zato sploh niste vredni, da vam kdo piše določene zgodbice.
d4vid ::
Jaz imam AAwireless kakšne pol leta, kupil sem ga izključno zato, ker je moj poco x3 bolj bog in očitno je USB C zjeban na telefonu, zato se prek USBja nisem mogel povezat na radio. Prek AAW se je povezal, a je velikokrat prekinjalo, ven metalo, klicat nisem mogel preko AA, vedno je prekinlo. Ker je prekinjalo pogosto na istih mestih, sem v nastavitvah prestavljal wifi iz 5 na 2.4GHz in nazaj, zbiral kanale, .... nič bolje. Ko sem že mislil AAW vržt nekam, je telefon čedalje bolj nagajal in sem menjal telefon - na samsung s21FE. Imam ga kake 2 meseca in v tem času mi je prekinilo povezavo s AA samo 1x. Dela odlično, kličem direktno iz AA. Zaenkrat zadovoljen.
Also; lahko, da sem zgoraj narobe razumel, ampak AAW ima že nekaj časa carplay podporo. Kako dela, žal ne vem (USB v avtu ne podpira carplaya - vw pač).
Also; lahko, da sem zgoraj narobe razumel, ampak AAW ima že nekaj časa carplay podporo. Kako dela, žal ne vem (USB v avtu ne podpira carplaya - vw pač).
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
Če ti ne znaš priti do informacij z googlanjem (in na podlagi teh informacij tudi neke približne % na oko potegnit) je to tvoj problem. Ravno to kar ti promoviraš, da par ljudi napiše svoje mnenje na forumu, so posamezne zgodbice in ravno to je zelo nezanesljivo.
Jaz ti teh zgodbic lahko napišem za dve strani in bolj bi verjel nekomu, ki je to dejansko preizkusil, kot pa nekomu, ki piše neke zgodbice na podlagi nekih youtube reviewov. Ker ne ločite med branjem in pisanjem reviewov in dejansko uporabo na katero potem v praksi vpliva še kup dejavnikov, med prvimi je to telefon potem avto in potem lokacija in če se te stvari ne poklopijo je malo več kot ta tvoj 1% takih, ki jim zadeva ne deluje.
Tu gor ste več ali manj sami nakladači, youtube strokovnjaki.
To da ti na forumu 10 ljudi napiše svoje mnennje nima za burek proti tisočim zgodbicam ki jih dobiš preko googlanja.
Če ti ne znaš priti do informacij z googlanjem (in na podlagi teh informacij tudi neke približne % na oko potegnit) je to tvoj problem. Ravno to kar ti promoviraš, da par ljudi napiše svoje mnenje na forumu, so posamezne zgodbice in ravno to je zelo nezanesljivo.
Tu gor ste več ali manj sami nakladači, youtube strokovnjaki.
To da ti na forumu 10 ljudi napiše svoje mnennje nima za burek proti tisočim zgodbicam ki jih dobiš preko googlanja.
To je samo tvoje mnenje, ki meni ne pomeni popolnoma nič, ni vredno bureka
Tvoje zgodbice lahko nakladaš komu drugemu tam v tvoji burekđinici, meni ne moreš. Nč bat zame, znam poiskat in sem prebral več zgodbic kot jih boš ti kadarkoli. Ravno zaradi takih kot si ti je toliko nategnjenih ljudi, ki kupujejo na podlagi teh zgodbic. Potem pa jokanje po raznih forumih, zakaj mi ne dela to zakaj ono...
Ti samo guglej zato pa ste vsi zaguglani v praksi pa pogrnete na celi črti.
Mater, pa ravno ti si tu gor jokal da ti ne dela AAW...
Pa malo spoštljivosti do ostalih soforumašev ti tudi nebi manjkalo.
Ni treba, da svoje frustracije strešaš na tem forumu.
Se oproščam za offtopic, ampak nisem mogel biti tiho!
Mater, pa ravno ti si tu gor jokal da ti ne dela AAW...
Mater in ravno ti si mene preko ZS prosil, da bi ga rad testiral, ker ti Carlinki ni všeč.
Res boljše, da bi bil tiho ja.
Drugače pa točno to. Ne stresam nobenih fustracij in nič ne jokam samo povedal sem svojo izkušnjo, ker ne prenesem takih, ki zavajajo z določenimi zgodbicami ostale uporabnike, kako zadeva deluje oh in sploh.
In kje sem jaz zavajal?
Trdil sem da carlinkit 4 ni čisto identičen kot na kablu, sicer je delal OK. Zdaj imam Carlinkit 5 in deluje odlično. V 2 mesecih ni bilo najmanjšega problema. Poveže se dvakrat hitrje in deluje enako kot na kablu. Toyota Corolla in Xiami 9Tpro.
Trdil sem da carlinkit 4 ni čisto identičen kot na kablu, sicer je delal OK. Zdaj imam Carlinkit 5 in deluje odlično. V 2 mesecih ni bilo najmanjšega problema. Poveže se dvakrat hitrje in deluje enako kot na kablu. Toyota Corolla in Xiami 9Tpro.
akulp ::
Srečno tudi vam. Luštno debato sem zanetil. :)
Jaz želim AAW izključni zaradi DPI nastavitve, česar Carlinkkit nima. Če ne bo delovalo ok, ga bom pač prodal.
Sam nisem preizkusil nobenega, obrnil pa tudi cel google in AAW po večini zmaga. Tudi glede na številne komentarje, večini zadeva deluje ok. Je pa tako, da je to še en vmesnik med MM enoto in telefonom, tako da še ena dodatna stvar, ki lahko nagaja, to je jasno.
Glede na to, da imam direktno podporo za AA wireless in ta dela 100%, nikol ne zataji ali meče ven, vem, da če bo nagajalo, bom hitro dal zadevo stran.
Jaz želim AAW izključni zaradi DPI nastavitve, česar Carlinkkit nima. Če ne bo delovalo ok, ga bom pač prodal.
Sam nisem preizkusil nobenega, obrnil pa tudi cel google in AAW po večini zmaga. Tudi glede na številne komentarje, večini zadeva deluje ok. Je pa tako, da je to še en vmesnik med MM enoto in telefonom, tako da še ena dodatna stvar, ki lahko nagaja, to je jasno.
Glede na to, da imam direktno podporo za AA wireless in ta dela 100%, nikol ne zataji ali meče ven, vem, da če bo nagajalo, bom hitro dal zadevo stran.
Lukcc
swarley4 ::
Pozdravljeni, da ne odpiram starih ran, bi nahitro vprasal ce se kdo prodaja kaksen adapter, da ne narocujem novega? Narocil sem namrec naslednjega: https://www.ottocast.com/sl-si/collecti...
in je seveda kompatibilen samo z iphonom, potrebujem pa za android. Omenjenega tudi prodajam, ce koga zanima. Res pa je, da ne vem kako se odnese.
Hvala in lp
in je seveda kompatibilen samo z iphonom, potrebujem pa za android. Omenjenega tudi prodajam, ce koga zanima. Res pa je, da ne vem kako se odnese.
Hvala in lp
Mene tudi zanima ;)...prehitro sem kupil, nisem dobro prebral, v navodilih in na njihovi strani pise da je samo za iphone...
TheHijacker ::
Imam AAWireless. Se še lovim, da ga nastavim (VW Polo) ampak recimo da dela. Določene aplikacije mi ni hotel zagnat (Xiaomi telefon). Sem jih dal na auto start in bom naslednjič videl, če je to odpravilo. Sem pa nekaj danes opazil in sicer ko sem povezan preko AAWireless in me nekdo kliče mi AAWireless odlopi in prekine Android Auto povezavo. Ima kdo drug enake probleme?
http://www.google.si
Že kakšno leto imam Carlinkit 5 AA adapter na Toyoti Corolli. Do sedaj mi je deloval BP, zadnji mesec pa ga malo sračka. Verjetno je bil kak update za AA? Android avto sicer dela BP. Uporabljam Musicolet in Google maps. Do sedaj mi vedno hkrati povezalo Toyotin vmesnik preko bluetooth in AA preko Wifi. Oba sistema sta delala vzporedno in sem lahko instantno preklapljal med obema. V praksi to pomeni da sem lahko telefoniral tako preko Toyotinega vmesnika ali pa prek AA in med njima prosto preklapljav. Pri muziki sem lahko enako preklaplal med obema sistemoma. Sedaj se mi kar pogosto dogaja, da se mi Toyotin vmesnik poveže, vendar na zaslonu ne kaže vsebine glasbe, jo pa predvaja. Nekatere moznosti so pa okrnjene. Če preklopim na AA, prikaže vsebino, vendar javi da predvajalnik (Musicolet) uporablja druga aplikacija (?). Če ugasnem wifi se vedno ponovno normalno poveže. Ni hudo, je pa vseeno malo moteče, ker mi je pred tem eno leto delalo res perfektno. Ima še kdo podoben problem!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kabel usb c za polnjenjeOddelek: Mobilne tehnologije | 1188 (583) | WaterBoy |
» | GSM - Polnjenje na 85% 2x dnevno ali 1x 100% (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 9609 (6948) | matobeli |
» | Android auto težavaOddelek: Mobilne tehnologije | 9142 (5644) | J.McLane |
» | Avtomobili in povezava s telefonomOddelek: Na cesti | 3957 (3066) | todjo |
» | Tablični računalniki - so za kaj ? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 64084 (31060) | Opkow |