» »

Napajalnik fasal "opičje koze"

Napajalnik fasal "opičje koze"

CyberPunk ::

Na napajalniku za zunanji disk (vse je hranjeno v eni plastični škatli, nekaj mesecev ni bilo v uporabi) sem opazil, da so se pojavile čudne bulice, na eni strani pa "švic". Še nikoli nisem videl česa takega, pa me zanima, če ima kdo kakšno idejo, kaj bi to bilo?



V okolici v škatli ni videti kakšnih zunanjih posledic eksplozije, tekočin ipd.
Vklopil ga še nisem... :D

floyd1 ::

Vklopi ga in izmeri napetost z merilcem, če ga imaš.

So bunkice na otip lepljive? Meni zgleda podobno kot pri kakem kitajskem "guma+plastika" materialu, ki včasih prične izločati neko lepljivo snov. Meni se je zgodilo pri prastari (skladiščeni) miški in prastarem MP3 playerju.

Je bilo zraven dalj časa zaprto kaj sveže lepljenega s kako "neostik" varianto lepila? Tudi tisti hlapi včasih pustijo podobne posledice.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: floyd1 ()

tony1 ::

"So bunkice na otip lepljive? Meni zgleda podobno kot pri kakem kitajskem "guma+plastika" materialu, ki včasih prične izločati neko lepljivo snov."

Tudi meni izgleda, kot da plastika na površini razpada. Dokler ga ne boš polival z vodo pa ne vidim težave pri samem delovanju...

Comandante ::

Se en glas za razpadajoc polimer. To lepljivost se za silo odpravi z otroskim pudrom, ki se ga nanese gor, nato pa otrese stran. Seveda zacasno.

Meni se je isto zgodilo na dvojnih slusalkah z gumirano povrsino. Mozno da zaradi vrocine v avtu, ali pa pac zaradi slabega materiala.

hbgqzR ::

Eno koristno napotilo - vsak adapter, ki ga imas, poslikaj priklop in spec-nalepko (i,u output), ce drugace ne, za lasten arhiv. Zahvale sprejmem cez par let.

CyberPunk ::

Torej... Priklopil (nič počilo), pomeril, kazalo je normalno 12 V (kar še nič ni pomenilo, ker mi je tudi pri enem pokvarjenem pred leti kazalo OK, pa diska ni več zalaufal, ampak je bil samo še za LED trak uporaben).

Ko sem priklopil disk, se je ta zavrtel, ampak ko je prišel do maksimuma obratov, ni ostal v takem stanju, ampak se je začel "zaganjati". Probal sem isti disk z drugim napajalnikom in je bil OK.

Tako da je, kot kaže, notri nekaj crknilo (kondenzator?). Je pa klasična trda plastika ohišja (nič lepljivega) in ne guma-plastika oz. fake usnje-žamet :)) s katerim tako radi obdajo kakšne miške, držala za marele in kufre, ohišja tablic ipd. - en hub sem olupil oz. spucal z izopropanolom, ko je ratal lepljiv. Tisto pa je s*anje ja. Ali pa BigBangove modre plastične vrečke pred leti, ko ugotoviš, da ti je v omari razpadlo na prafaktorje in usmradilo vse...

@brkonja - zakaj? Za črno listo?

hbgqzR ::

Arhiv, če kak ustreza in kdaj rabiš, da nadomestiš z ustreznim (tudi priklop), s čimer prihraniš kak evro in si bolj eko.

floyd1 ::

Najprej moram povedati, da nimam pojma, kaj se dandanes uporablja kot elektrolit v kondenzatorjih. Ampak kot pokavec sem doma večkrat "pošraufal" kako elektronsko crkotino in se spomnim, da je lahko večji razlit kondenzator naredil kar fajn "razdejanje" na vezju. Sploh, če si to nekaj časa pustil stat. Tako da - teoretično bi lahko to povzročil kak kondič, ki je spustil precej kisline.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Neka mastna umazanija na USB konektorju

Oddelek: Strojna oprema
5667 (592) toplakd
»

Neočiščen parket v športnih dvoranah

Oddelek: Loža
325022 (3749) DOOM_er
»

Doma prirejeno ohišje za učinkovitejše zračno hlajenje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
302417 (1752) Racko
»

Škodljiv vpliv cigaretnega dima na računalnik?

Oddelek: Strojna oprema
142079 (1680) Elemen_T
»

GILBERT GOODMATE

Oddelek: Igre
16866 (761) element

Več podobnih tem