Forum » Programiranje » Delphi 5
Delphi 5
Borci ::
A se kdo spozna na programiranje v Delphi-ju?
Rad bi zagnal neko datoteko s končnico EXE ali BAT iz programa, ki sem ga napisal v Delphi-ju, pa ne najdem pravega ukaza. V Helpu tudi ni nič.
Rad bi zagnal neko datoteko s končnico EXE ali BAT iz programa, ki sem ga napisal v Delphi-ju, pa ne najdem pravega ukaza. V Helpu tudi ni nič.
Yuka ::
Točnih ukazov ti nevem povedat ziher boš pa kej najdu na www.borland.com.
Drgač si pa dob knjigo vse o DElphi 5.0 sam ti odsvetujem k je ene 5milijard ukazov:)
solong and take the shoes...
Drgač si pa dob knjigo vse o DElphi 5.0 sam ti odsvetujem k je ene 5milijard ukazov:)
solong and take the shoes...
LojzePek ::
Mora ti ga najti. Nahaja se v knjiznici Windows.pas(Delphi ti jo vkljuci ze po defaultu) - od tu pa se klice funkcija, ki je v Kernel32.dll-ju.
Vec informacij o ukazu pa imas v Help - Windows SDK
Vec informacij o ukazu pa imas v Help - Windows SDK
Gre-Gor ::
uporabi raje ShellExecute();
sam mors dodat ShellAPI pod uses
evo en primer
ShellExecute(Handle, 'Open', PChar('imedatoteke.exe'), '', '', SW_SHOW);
sam mors dodat ShellAPI pod uses
evo en primer
ShellExecute(Handle, 'Open', PChar('imedatoteke.exe'), '', '', SW_SHOW);
Borci ::
Hvala, že dela.
Napisal sem ...
WinExec('pot_do_programa',1);
... in stvar dela.
Hvala!!!
A mogoče ve kdo, če se da narediti tak vmesnik (okno), ki ni štirikotno, ampak je zaoblene oblike (primer Gozilla, Windows Media Player)?
Napisal sem ...
WinExec('pot_do_programa',1);
... in stvar dela.
Hvala!!!
A mogoče ve kdo, če se da narediti tak vmesnik (okno), ki ni štirikotno, ampak je zaoblene oblike (primer Gozilla, Windows Media Player)?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | win, odpiranje novega browserjaOddelek: Programiranje | 1260 (1137) | 64202 |
» | [BATHC FILE] Pomoč pri kodi (.bat) fajlaOddelek: Programiranje | 1256 (1013) | SasoS |
» | Delphi - kako prepreči prečiti več zaporednih klikov gumbaOddelek: Programiranje | 1128 (1051) | LoneWolf |
» | Funkcija za zapret programOddelek: Programiranje | 1310 (1066) | StratOS |
» | Odpiranje dat.exe v VBOddelek: Programiranje | 2985 (2778) | webblod |