» »

Windows XP automatic update

Windows XP automatic update

Avenger ::

Vsake 2 dni najde nov popravek. Pa a so te winsi totalno pokvarjeni???? Še nikol ni blo za noben sistem tok updejtov, patchov, podpore s strani proizvajalca, zato se mi zdi ta vnema zdaj sumljiva. Kot prvo, nisem prepričan da so updejti, ki so skoraj vsi opisani kot 'critical' ali pa 'safety' ali pa oboje skupaj, sploh potrebni. Lahko pa da je vse skup samo maska in XPji lepo pošiljajo vohunske informacije o kajjazvemčemže.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

alesrosina ::

hehehhe, to samo ti mislis da za noben sistem ni tolk popravkov ... se clo za vsak je, se posebej ce si ga na novo zinstaliral, ti more se vse stare popravke dol snet.

In ne vem kaj ma folk tolk paranojo, da MS hoce "vohunske podatke" iz tvoje kiste ... hm, ja mogce podatek, kolkrat si gledal en pornic, kolkrat si zaklel, sliko iz web kamere, mogoce skrivne podatke (ki si jih prenasal iz Iraka do CIE), ki si jih ravno tisti cas hranil na disku ali kaj podobnega ...
Malce razmisli: kaj bi MS delal z toliko podatki, ce ima nevem kolk miljonov kist gor instalirane winse ....

Avenger ::

Čisto na kratko: živimo ne v atomski, ne v računalniški, ampak v informacijski dobi, kjer so informacije, še posebej tiste, ki zadevajo širšo publiko bolj dragocene od diamantov. Če nekomu uspe sestavit skupaj zelo podrobne vzorce ljudi, jih naredi za predvidljive in jim tako lahko manipulirano servira optimalne neumnosti, ki jih ne potrebujejo in jih potem kljub vsemu vzamejo, ali nekaj v tem stilu...
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Trinitron ::

Sej kdo te pa sil, da daješ popravke dol. Sam ne pol jokat k bojo hekerji dajal "osebne podatke" dol iz tvoje mašine, ker ne boš mel varnostnih popravkov. Sploh pa pri vsakem popravku lahko klikneš -more info-, da boš vedu zakaj ta popravk sploh je.

alesrosina ::

Avenger: hm, ok, pol pa kr odklop racunalnik iz neta, stran vrz mobitel, odpovej pri telekomu telefon, odpovej priklucek za strom .... preko vseh teh lahko delajo take raziskave. Mogoce si le mal prevec paranoicen.8-O
Anye: Jst lahko tud napisem program, k ti brise fajle, napise ti pa "Updating your system with new files". Tko da ce gledas iz prevec paranoicenega zornega kota, tud "more info" ne pove velik. ampak pri MS to ne velja, torej mu gre zaupati.

Avenger ::

ASPmaster: Na take stvari je treba gledati z zdravo mero skepse. Jaz nikakor nisem paranoičen, le stalni updejti se mi zdijo sumljivi. Še vedno uporabljam winxp in jih tudi še bom, ker menim, da mi, tudi če bi vohunili, ne morejo škodovat. Ne smeš pa tud reč - ej, dej ne seri, paranoik zmešan, MS so pa ja kul fanjte, oni pa že ne bi tega počeli. Tvoj zadnji argument pa nima logične osnove. Sistem wins je precej kompliciran in noben ne more nadzirat čisto vseh fajlov, ki se še mal kriptirajo, no in - ne rečem da je tako, ampak izključeno ni, vsaj ne zato, ker so MS v redu.

Sploh pa se je pogovor zasukal rahlo v drugo stran... hotel sem v glavnem izvedet, zakaj toliko teh security updejtov; ali to pomeni, da je varnost sistema naluknjana kot ementaler in morjo kar naprej filat luknje?
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Sims ::

Hmm ... Prvič, ko daš update te vpraša če zaupaš microsoftu. Tam moraš dati DA.

P.S. Pardon napačna TEMA :8)

LP,

Sims

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sims ()

alesrosina ::

ok, sej vem kaj si hotu rect, sam mal sm pretiravu.
Ampak MS ne vohuni, ker ce bi bi se to sigurno ze razvedlo ker ce en izdelek uporablja vec miljnov uporabnikov, ni vrag da se ne pokaze skoraj vsag bug ali "bug".

Na vprasanje si si zastavil kar sam odgovor. Sistem, kot so windowsi oz. vsah tak kompleksen sistem je tezko nadzirat in testirat vse situacije, preden pride na trg. In ko pride na trg, se odkrije se tolk in tolk bugov v samem sistemu. Sej tudi ce bi imel linux, bi moral tednsko vleci popravke iz intrneta.
Tko da noben sistem ne more bit varen in brez bugov. To ti lahko povem ze iz lastnih izkusenj, ko delam strani in ko naredim kaksno (mlce bolj obsezno) stran se vedno pojavijo se kaksni bugi pri vsakodnevni uporabi. Tko da .... lahko bi rekl, da je sistem z rednimi updatom varen, dokler se ne odkrije nova luknja in naredi nov popravek.

Matev ::

Men se zdi da odkar mam XPje več časa porabim za vse popravke in dodatke in kodeke gor dajat kot pa za kaj drugega.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Popravni torek spet med pomembnejšimi

Oddelek: Novice / Varnost
245829 (4807) McMallar
»

Napaka v "zaščiti pomnilnika"

Oddelek: Novice / Varnost
373259 (2292) BigWhale
»

Za varnost ne potrebujete popolne kode, samo pametne uporabnike

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
282240 (2240) andrej
»

Po dnevu zatišja -- Microsoft in RPC (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
656464 (6464) undefined
»

ugly , complicate... ( linux vprašanje )

Oddelek: Operacijski sistemi
311339 (796) goku :)

Več podobnih tem