» »

Podnebni ekstremizem

Podnebni ekstremizem

««
19 / 91
»»

Comandante ::

Communism will make the weather better.

Verjamem. Komunizem je se vse do zdaj uspel unicit, vkljucno s kompletnimi industrijami. Ce ne delas nic, ni CO2.

pegasus ::

Sparkxl je izjavil:

"Residents will be confined to their local neighbourhood and have to ask permission to leave it all to 'save the planet'."
Briljantna ideja. Po tem hlepijo vsi, ki nočejo gledat "people of color" v svoji soseščini.
Kar je svojevrsten absurd - radi bi močno vojsko, da jih brani pred migranti, hkrati pa bi radi nadaljevali s sranjem vsepovsod, ki bo sprožalo migracije miljard v bodočnosti. Pick one, you can't have both.

LeQuack ::

EU je legalizirala onesnaževanje. Tako da sedaj ni več potrebe po zeleni tehnologiji, končno lahko spet kurimo neomejeno.
https://www.rtvslo.si/evropska-unija/so...
Quack !

feryz ::

Jeba je, če ravno tebe zjebe onesnažen zrak, ostala 2 milijona ljudi pa pusti pri miru. Najbrž je nekaj narobe z njimi.

FoxKnox ::

Električarski lobi je nasedel na lastni zeleni agendi in povzročil energetsko krizo svetovnega formata, ki jo zdaj rešujejo fosilna goriva.
Eco is so fun.

LeQuack je izjavil:

EU je legalizirala onesnaževanje. Tako da sedaj ni več potrebe po zeleni tehnologiji, končno lahko spet kurimo neomejeno.
https://www.rtvslo.si/evropska-unija/so...

Pa ravno Pariz ste ven potegnili. Eno izmed teh mest, kjer si danes lahko kupis avto, s katerim se cez par let vec ne bos smel voziti.

https://urbanaccessregulations.eu/count...

Morda bi za zrak bilo tudi dobro, da "protestniki" iz nekdanjih kolonij nehajo zazigati avte ponoci.

Zgodovina sprememb…

Sparkxl ::

FoxKnox je izjavil:

Električarski lobi je nasedel na lastni zeleni agendi in povzročil energetsko krizo svetovnega formata, ki jo zdaj rešujejo fosilna goriva.
Eco is so fun.

Kaj bi to naj bil električarski lobi? Zelena agenda je plod nevladnih svetovnih elit. Prišli smo že do razsežnosti kulta. In kult ni znan po "self reflection". Ne rečejo u jebemti ne gre. Nope. Vsi znaki so tu, ampak ne, tiščali bodo naprej do konca. Vprašanje je samo kako bo ta konec izgledal.
Glede na to da se izredno trudijo uničit pridobivanje fosilnih goriv, to se ne nadomešča z ničemer, se nam v naslednjih letih ne piše dobro.

driver_x ::

Zadeva ni nova in jo je iznašla že cerkev v srednjem veku, ko so prodajali odpustke za grehe. Nova religija se imenuje ekologija. Vsem je jasno, da si želimo čistega in zdravega okolja, zato je (bil) do prodajanja odpustkov le še en korak. Prav tako kot so v srednjem veku na grmadah zažigali krivoverce, se sedaj dogaja pogrom proti tistim, ki izražajo dvom v uradne dogme. Enako, kakor imamo na eni strani vero, kot osebno stvar in na drugi religijo, ki je iz vere naredila biznis, imamo tudi ekologijo in iz nje izpeljane biznise neslutenih razsežnosti. Poglejte samo slovensko podjetje, ki s preprodajo CO2 kuponov letno ustvari preko 70 milijonov evrov dobička! Si sploh predstavljate, kakšna organizacija in promet sta potrebna, da do takega dobička prideš z ustvarjanjem ali poredelavo nekih dobrin? Da ne bo pomote, jaz in moja družina živimo zelo ekološko ozaveščeno.

Invictus ::

Odpustki so že, reče se jim CO2 kuponi. Jih kupiš ter svinjaš dalje...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

BTW. takoj, ko se za neko zadeva odpre borza, kjer se s tem trguje, veš da zadeva ne pije vode.

Gre se samo za biznis, ostali vidiki so bolj za marketing za rajo.

Najhuje pri vsem tem pa je to, da problema sploh ne rešujemo, le nekateri z njim služijo.

Bojte se novih borz, elektriko so že spravili gor, čakam še na to, kdaj bodo nareidli enotni EU trg za vodo in kanalizacijo...

Za vodne vire so kar hudi boji potekali.

m0LN4r ::

pegasus je izjavil:

Slišal sem za en avto, ki se polni sam ... ;)

Kdaj?

kow je izjavil:

Zate vemo, da bos - kar si prisparal na ogrevanju - skuril s svojim dizlom. Tako, da bo ta negativna povratna zanka zate bolj svoh.

Motis se, z dizlom bi skuril tako ali tako. Ce pa je 15C+ se pa kuri bencin.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

m0LN4r je izjavil:

pegasus je izjavil:

Kdaj?
Za čisto prvega že 1987, ko se je zgodil prvi World Solar Challenge. Za trenutno aktualnega pa v 2019.

FoxKnox ::

Sparkxl je izjavil:

FoxKnox je izjavil:

Eco is so fun.

Kaj bi to naj bil električarski lobi? Zelena agenda je plod nevladnih svetovnih elit. Prišli smo že do razsežnosti kulta. In kult ni znan po "self reflection". Ne rečejo u jebemti ne gre. Nope. Vsi znaki so tu, ampak ne, tiščali bodo naprej do konca. Vprašanje je samo kako bo ta konec izgledal.
Glede na to da se izredno trudijo uničit pridobivanje fosilnih goriv, to se ne nadomešča z ničemer, se nam v naslednjih letih ne piše dobro.

Svetovne elite tvorijo različne interesne lobije, ki se delijo glede svoje prepričanje v določeno agendo, podprto z milijardnimi vložki in dobički.Električarski lobi aka elektro lobi aka e lobi( name it) je skupek elite, ki se " zavzema za čisto okolje" , v resnici pa samo želi požeti enormne dobičke za
večletno slepo investiranje milijard v razvoj tehnologije za izkoriščanje sončne energije. Ko neka posel trga, mora trgati do konca, ne glede na kasnejše posledice, kajti takrat to ne bo več njihov problem, saj bodo že investirali v nekaj drugega, neko najnovejšo in najbolj eco oh in sploh zadevo.

c3p0 ::

driver_x je izjavil:

Poglejte samo slovensko podjetje, ki s preprodajo CO2 kuponov letno ustvari preko 70 milijonov evrov dobička! Si sploh predstavljate, kakšna organizacija in promet sta potrebna, da do takega dobička prideš z ustvarjanjem ali poredelavo nekih dobrin? Da ne bo pomote, jaz in moja družina živimo zelo ekološko ozaveščeno.

Naštudirali so zadevo in izkoristili, kapo dol, čeprav doprinosa svetu ne delajo nobenega.

Sem včasih mislil kaj se gre ta Al Gore, ki mu na faci piše pokvarjen do obisti, zdaj pa prodaja neko ekologijo in pobira nagrade. Young and naive, I was.

pegasus je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

pegasus je izjavil:

Kdaj?
Za čisto prvega že 1987, ko se je zgodil prvi World Solar Challenge. Za trenutno aktualnega pa v 2019.

Kdaj se polni sem mislil?
Trade Republic 38MVDVXM

m0LN4r je izjavil:

Kdaj se polni sem mislil?
Ves čas ko je na svetlem.

V garazni, garazi pod lucmi al pod drevesom?
Trade Republic 38MVDVXM

1st world problems ... Parkiraš tam, kjer nihče noče, na soncu ;-)

In related news ... Tako hudo je že: https://www.technologyreview.com/2022/1...
Nekdo že vidi poslovno priložnost v geoengineeringu atmosfere ...

Torej pravis, da kvazi avto, z dvemi sedezi za nekaj desettisoc evrov se ne polni:
- v garazi doma
- v garaznih hisah
- v senci bloka
- v senci dreves
- v senci oblakov
- pod nadstreskom
- v megli
- ponoci

Kdaj se sploh polni potem, sred puscave na lep soncni dan? Pa za to placas za dvosedezni avto, ki zasede plac karavana, sam da se tu pa tam mickeno napolni?
To dejansko kdo kupi in uporablja vsak dan?
Trade Republic 38MVDVXM

Na naštetih lokacijah ga boš moral priklopit na vtičnico, tako kot vsak drug ev. Gasp, spet en 1st world problem ...
In ja, to bo kupil vsak inteligenten, ki dela veliko kilometrov. To je še najmanj, kar lahko stori za okolje ...

hendriks ::

pegasus je izjavil:

Super! Če hočemo kdaj napredovati po Kardashewi lestvici, so takšne raziskave povsem dobrodošle.

hendriks je izjavil:

pegasus je izjavil:

Super! Če hočemo kdaj napredovati po Kardashewi lestvici, so takšne raziskave povsem dobrodošle.

Raziskave vsekakor. Da bi se to pocelo na globalnem nivoju, pa bo po moje tezko prepricat ljudi.

Jaz si recimo ne zelim dveh stopinj manj, ne glede na to kaksno je "naravno stanje" nasega podnebja. Vecina ljudi, ki zivijo severno od mene, brzkone tudi ne. Na jugu verjamem, da bi marsikomu pasalo.

Mhm, enako razmišljajo tudi v Rusiji. In posledica je njihova politika, kot jo vidiš. Ter razni vostoki po tem in drugih forumih...

pegasus je izjavil:

1st world problems ... Parkiraš tam, kjer nihče noče, na soncu ;-)

Končno je prišel dan, ko lahko rečeš "presneti chemtrailerji!" in te ne morejo označit za konspiracionista.

Manjka samo še vostok z "See? I was right!" :D

pegasus je izjavil:

Mhm, enako razmišljajo tudi v Rusiji. In posledica je njihova politika, kot jo vidiš. Ter razni vostoki po tem in drugih forumih...

Ja, verjamem da tako razmisljajo v Rusiji, ker so zamrznjena vukojebina. Dve stopinji manj bi jim samo se poslabsali ze tako bedna zivljenja.

Ampak to ni point. Ne zdi se mi pametno na tej tocki razvoja clovestva manipulirat globalne atmosfere, ker ne razumemo posledic, niti ne znamo tega poceti kontrolirano. Drugi vidik je - katera povprecna temperatura pa je tista "prava"? Tista iz leta 1800, 1900, 2000? Kdo ima pravico odlocati v imenu celotnega clovestva? Kako se bomo zmenili kaj hocemo?

S tem se ni pametno igrat, vsaj dokler globalno segrevanje ne postane resen problem. Trenutno se ni resen problem, ne glede na to kar alarmisti trobijo.

Kako sploh vedet kako, koliko, kje dozirat in kake bodo posledice čez 1, 2, ... let? To je nevarna igra.

Comandante je izjavil:

Ne zdi se mi pametno na tej tocki razvoja clovestva manipulirat globalne atmosfere, ker ne razumemo posledic, niti ne znamo tega poceti kontrolirano.
In kljub temu to počnemo že od industrijske revolucije naprej, pa čeprav se tega začenjamo zavedati šele v zadnjih nekaj desetletjih? Kar naj se kadi iz dimnika, saj veter to vse odnese in potem to ni več moj problem...

Comandante je izjavil:

Drugi vidik je - katera povprecna temperatura pa je tista "prava"? Tista iz leta 1800, 1900, 2000?
Ne gre se za neko absolutno vrednost. Gre se za delte, za spremembe. Če nimaš sprememb, se civilizacija razvija pod enim, recimo temu kontroliranim naborom vzvodov. Če imaš spremembe v klimi, temu naboru dodaš velik in razmeroma nepredvidljiv faktor. In čez noč dobiš pol bangladeša na vrata, na kar seveda nisi pripravljen. Sledijo konflikti ... in lepega zaključka te štorije enostavno ne more biti.

Comandante je izjavil:

S tem se ni pametno igrat, vsaj dokler globalno segrevanje ne postane resen problem.
Poglej preko svoje domače doline, to je problem že vsaj od kar sem živ. Samo videti ga je potrebno hoteti. Za vizualce pa še kak doku:

pegasus je izjavil:

Comandante je izjavil:

Ne zdi se mi pametno na tej tocki razvoja clovestva manipulirat globalne atmosfere, ker ne razumemo posledic, niti ne znamo tega poceti kontrolirano.
In kljub temu to počnemo že od industrijske revolucije naprej, pa čeprav se tega začenjamo zavedati šele v zadnjih nekaj desetletjih? Kar naj se kadi iz dimnika, saj veter to vse odnese in potem to ni več moj problem...

Comandante je izjavil:

Drugi vidik je - katera povprecna temperatura pa je tista "prava"? Tista iz leta 1800, 1900, 2000?
Ne gre se za neko absolutno vrednost. Gre se za delte, za spremembe. Če nimaš sprememb, se civilizacija razvija pod enim, recimo temu kontroliranim naborom vzvodov. Če imaš spremembe v klimi, temu naboru dodaš velik in razmeroma nepredvidljiv faktor. In čez noč dobiš pol bangladeša na vrata, na kar seveda nisi pripravljen. Sledijo konflikti ... in lepega zaključka te štorije enostavno ne more biti.

Comandante je izjavil:

S tem se ni pametno igrat, vsaj dokler globalno segrevanje ne postane resen problem.
Poglej preko svoje domače doline, to je problem že vsaj od kar sem živ. Samo videti ga je potrebno hoteti. Za vizualce pa še kak doku:

Mi ne razumemo niti dobro, kako ventil za toplo vodo (CO2) vpliva na temperaturo, zdaj pa bi se sli dvojno regulacijo in socasno sraufali ventil za hladno vodo (dodajanje delcev v zgornje plasti atmosfere). To se ne more dobro koncat. Kaj pa, ce dodamo delcev prevec, oziroma ostanejo v atmosferi dlje kot je bilo predvideno? Kdo pravi, da ne tvegamo nuklearne zime s tem igrackanjem? Ce po nesreci spustimo temperaturo za par stopinj, bomo vsi lacni.

Spremembe so problem? Spremembe so edina stalnica nasega planeta. Res je, da so tokrat hitrejse zaradi dodajanja toplogrednih plinov, ampak dve stopinji vec v resnici ni konec sveta.

Posnetki iz Bangladesa so pa zlati standard podnebnih alarmistov. Banglades je v kurcu ne zgolj zaradi podnebja, ampak zaradi tega, ker so prenaseljena islamska republika z neposreceno geografijo. Poleg tega, na povrsini 7 Slovenij zivi 160 milijonov ljudi, kaksno kakovost zivljena pa pricakujes? To je tako, kot bi v Sloveniji zivelo 23 milijonov prebivalcev. Poleg tega, a verjames da v Bangladesu pred 100 leti ni bilo poplav?

Zgodovina sprememb…

Comandante je izjavil:

Spremembe so problem? Spremembe so edina stalnica nasega planeta. Res je, da so tokrat hitrejse zaradi dodajanja toplogrednih plinov, ampak dve stopinji vec v resnici ni konec sveta.
Ok, kul opazka, se strinjam. Gledati moramo drugi odvod, hitrost sprememb :)

Comandante je izjavil:

Posnetki iz Bangladesa so pa zlati standard podnebnih alarmistov.
Ja, ker obstajajo. Onih otokov v pacifiku z 1m nadmorske višine je premalo. Poleg tega lahko iz Bangladeša pripešačiš do Evrope in mnogi to že počnejo, v prihodnosti jih bo pa še več. Not so fun times ahead.

pegasus je izjavil:

Comandante je izjavil:

Comandante je izjavil:

Ja, ker obstajajo. Onih otokov v pacifiku z 1m nadmorske višine je premalo. Poleg tega lahko iz Bangladeša pripešačiš do Evrope in mnogi to že počnejo, v prihodnosti jih bo pa še več. Not so fun times ahead.

Banglades gre pod vodo, milijoni hektarjev zemlje v Rusiji pa postajajo rodovitni, ker se permafrost umika proti severu. Rusija kot drzava bo tako pocasi razpadla, predlagam selitev beguncev iz Bangladesa v Sibirijo.

Jakne si bodo ze sesili, saj proizvajajo tekstil za 3/4 sveta.

Morska gladina je bila v preteklosti veliko visja, pred tistim, ko je bila nizja. Spet ste izbrali samo tisto, kar je vam vsec za sokantne posnetke za na YT?
Naj bo se malo bolj toplo, pa ne bomo rabli prakticno kurit cez zimo.
Trade Republic 38MVDVXM

m0LN4r je izjavil:

Morska gladina je bila v preteklosti veliko visja, pred tistim, ko je bila nizja. Spet ste izbrali samo tisto, kar je vam vsec za sokantne posnetke za na YT?
Naj bo se malo bolj toplo, pa ne bomo rabli prakticno kurit cez zimo.

Saj pravim, pol Azije je prehladne, da bi kaj pametnega raslo. Ce le majhen del te povrsine postane rodoviten zaradi dviga temperatur, smo zmagali.

Ne biti tako pesimisticni, vsaka slaba stvar je za nekaj dobra.

Dajte te optimizme skombinirati še z zasebno lastnino in "trespassers will be shot". In naredite iz tega lepo, pozitivno zgodbo.

Trade Republic 38MVDVXM

Za razliko od vas psihopatov imam nekaj empatije do cele biosfere.

Mato989 ::

pegasus je izjavil:

Comandante je izjavil:

Comandante je izjavil:

Pac vojsko na meje naj delajo to za kar jih placujemo branijo mejo
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

pegasus je izjavil:

To ni nobena empatija, ne zavajaj/te no. Zacnite ljudi seliti na rodovitni sever.
Trade Republic 38MVDVXM

trancer01 ::

Pegasus meša empatijo z idiotizmom.>:D

kow ::

Banglades so ponavadi zlorabljali v povezavi z dvigovanjem gladine. Gladina se dvigne nekaj mm/leto. Slo je za razne erozije in posedanja, kar so potem prikazovali kot podnebne spremembe. V smislu, cilj opravicuje sredstva.
Mimogrede, Banglades ima rodnost ze nizjo od 2,1 - prenaseljenost je resena. Vecji problem je trenutno Egipt.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

pegasus je izjavil:

Predvsem ne ločiš med skrbjo za planet in čisto okolje ter okoriščanjem nekaterih na ta račun. Jaz ne zagovarjam svinjanja in uničevanja biosfere, ampak nasprotujem trenutnemu posopanju k reševanju planeta. Kar trenutno počnemo ne bo rešilo planeta, le tistim pri koritu bo prineslo velike koristi.

driver_x je izjavil:

nasprotujem trenutnemu posopanju k reševanju planeta
Torej bolje da crknemo čisto vsi, kot pa da vsaj dopustimo možnost, da nekateri preživijo. Mhm, zelo slovensko, Mazzini bi bil ponosen.

pegasus je izjavil:

driver_x je izjavil:

nasprotujem trenutnemu posopanju k reševanju planeta
Torej bolje da crknemo čisto vsi, kot pa da vsaj dopustimo možnost, da nekateri preživijo. Mhm, zelo slovensko, Mazzini bi bil ponosen.

Ne vem, ali trolaš ali pa ne razumeš stvari, saj pišeš kar ene nesmisle, čisto izven konteksta.

Pozdrav iz najtoplejšega silvestrovega, od kar obstajajo meritve.

https://arstechnica.com/science/2022/12...
and-floods-to-heat-waves-and-droughts/

"Much of this is well understood and consistently reproduced by climate models."

Pozdrav iz najtoplejšega silvestrovega

Res je, izjemno prijetno je. Pomnim silvestrske vecere, ko sem zunaj zmrzoval v dolgih gatah. Danes sem pekel steake na zaru v kratkih rokavih, malo prej pa sem streljal pirotehniko v tankem puloverju.

Ne vem, ce ne bom jutri sel narediti enega kroga z motorjem. +18°C je napovedanih pri nas.

Tu je bilo danes do 22.

DeeJay ::

Se že kej veselimo poletja?
Don't f with me.
««
19 / 91
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izpusti ogljikovega dioksida še vedno rekordni (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
15812478 (7347) kow
»

Udarec za podnebne alarmiste? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
18133720 (17595) zmaugy
»

Univerza Brown: Podnebni zanikovalci še vedno nesorazmerno visoko zastopani v medijih (strani: 1 2 3 )

11920582 (16781) gruntfürmich
»

IPCC: Hitrost globalnega segrevanja manjša, a le po naključju (strani: 1 2 3 )

11836561 (26523) NSA Agent

Več podobnih tem