Forum » Problemi človeštva » Podnebni ekstremizem
Podnebni ekstremizem
NuMaN ::
Igranje lota pa odpade zaradi načelnih razlogov.
Zelo majhna verjetnost je edino dobronamerna ugrabitev prijaznih vesoljcev, ki bi me odpeljali na rajski planet.
D3m ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Revni bodo raje scitili bogate, ker sanjajo, da bodo nekega dne mogoce bogati.
Jaz bi tudi rad bil bogat nekega dne.
Skrajni čas, da začneš delat na tem.
Saj delam, pa mi hoče dice7 obdavčiti vzornike.
Not cool.
gruntfürmich ::
Ma ja, tukaj je problem, da se ovce ne znate zmenit med sabo in upreti gospodarjem.
Dvig davkov na bogate?
Revni bodo raje scitili bogate, ker sanjajo, da bodo nekega dne mogoce bogati.
Regulacija korporacij?
Revni bodo raje protestirali, ker so jih korporacije oprale, da bodo izdelki nenadoma desetkrat drazji.
Iste prakse videne ze tisockrat. Se vedno cakamo na masovno pocenitev izdelkov ob znizanju cene nafte. Ali so sedaj ze drugo izgovori, da ne gre?
Kapitalizem je res gnoj od sistema
komunizem in regulacija, katera se ti tako dopadeta, pa VEDNO privedeta do množičnih pobojev, tiranije in propada družbe, ki pristane v divjem kapitalizmu da si opomore.
ampak za vas to baje ni ovira da si ne bi za to prizadevali!
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
Surstromming ::
Avtomobili so preziveta tehnologija, kjer je nekdo fino zasluzil za ceno unicenega zivljenskega prostora.
Mesta so danes bolj namenjena avtomobilom kot prebivalce, zato se jih je iz od tam treba znebiti (vseh, ne samo na fosilna goriva), zaradi mene tudi iz vasi, samo glede na to kako zelo so v preteklosti unicili medmestni prevoz ni pametna ideja, ker bojo ruralci se bolj izolirani kot ze so.
Zelo pozitiven efekt je pa seveda, da se zraven pa se znebimo se izpusnih plinov, smeti, nervoznih ljudi (prebivalcev in voznikov) in morda dosezemo celo neko stopnjo decentralizacije.
Zadeva je trend povsod (samo za razliko od sloveceljskih zaostalcev, se to dogaja ze ~60 let), se v ZDA in se bo kar ustavil, zato, ker nekaj ruralnim prenapetezem to ne pase:
splaca, zato, da bi SDS (Logar) sploh imel moznost zmagati.
In v kolikor bo, bo to zato, ker se niste udelezili volitev.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Surstromming ()
nirburu ::
Če uspemo strpat vse človeške drone v smart-citije, končno nas bodo na hosti pustili malo bolj pr miru.
cias ::
Surstromming je izjavil:
Avtomobili so preziveta tehnologija, kjer je nekdo fino zasluzil za ceno unicenega zivljenskega prostora.
Bom sedel ob cesti in se ti smejal ko boš z rikšo vozil zelenjavo iz Trsta.
Surstromming je izjavil:
Bom sedel ob cesti in se ti smejal ko boš z rikšo vozil zelenjavo iz Trsta.
Jaz se ti smejim ze zdaj. Kaksen bullshit.
Surstromming je izjavil:
Jaz se ti smejim ze zdaj. Kaksen bullshit.
Kako pa boš dobil hrano, pošto, šel v službo… ? Tudi ta ki ti pride odmašit VC školjko mora nekako priti do tebe.
- zaprtje centra/stare ljubljane, kar je ostalo cest so nerodne za avtomobile in hkrati odlicne za pesce in kolesarje (kar je prava usmeritev)
- ukinjevanje dodatnega pasu na vpadnicah, namenjen za LPP
- ukinjevanje zastonj parkirisc, po celem mestu, vsako leto jih je manj
- spremenitev prometne signalizacije, vedno vec enosmernih in lokalnih cest
Po drugi strani pa ruralci nimajo volilne pravice v Ljubljani.
Kako pa boš dobil hrano, pošto, šel v službo… ? Tudi ta ki ti pride odmašit VC školjko mora nekako priti do tebe.
Seveda, golobi pismonose mi jo bojo prinesli Pojdi v Lj-Center vprasat, tam so vsi mrtvi od lakote in vse WC skoljke so zamasene.
Zgodovina sprememb…
Surstromming je izjavil:
Seveda, golobi pismonose mi jo bojo prinesli Pojdi v Lj-Center vprasat, tam so vsi mrtvi od lakote in vse WC skoljke so zamasene.
Torej nimaš nobene sposobnosti dolgoročnega razmišljanja in se ven vlečeš z nekimi kvazi sarkastičnimi izpadi.
Many such cases.
Surstromming je izjavil:
Torej nimaš nobene sposobnosti dolgoročnega razmišljanja in se ven vlečeš z nekimi kvazi sarkastičnimi izpadi.
Many such cases.
Zanimivo, da bullshitiras z neumnostmi, kot, da bi bili prvi na celem svetu, ki to naredijo in zdaj so vsa ostala mesta (NY included) zaradi tega brez hrane in imajo zamasene WCje. Toliko o tvojem razmisljanju.
Ocitno se da. Pojdi sam raziskovat, ce te zanima.
Zgodovina sprememb…
49106 ::
Surstromming je izjavil:
Surstromming je izjavil:
Many such cases.
Troli me ne zanimajo
A je kakšen mod tako prijazen, da bana tega trola, ki nima boljšega dela kot smetiti po forum?
Surstromming je izjavil:
Surstromming je izjavil:
Many such cases.
Troli me ne zanimajo
A je kakšen mod tako prijazen, da bana tega trola, ki nima boljšega dela kot smetiti po forum?
Ja, cas bi ze bil, da te bannajo. Povprecna dolzina tvojega odgovora je 295, moja 818 znakov. Mislim, da je jasno kdo je trol.
Zgodovina sprememb…
Surstromming je izjavil:
Zanimivo, da bullshitiras z neumnostmi, kot, da bi bili prvi na celem svetu, ki to naredijo in zdaj so vsa ostala mesta (NY included) zaradi tega brez hrane in imajo zamasene WCje. Toliko o tvojem razmisljanju.
NY je brez avtov?
Surstromming je izjavil:
NY je brez avtov?
Ne cel. Video poglej, sem ga nalepil, tudi za trole.
Surstromming je izjavil:
A je kakšen mod tako prijazen, da bana tega trola, ki nima boljšega dela kot smetiti po forum?Surstromming je izjavil:
Many such cases.
Troli me ne zanimajo
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()
Surstromming je izjavil:
Ja, Messiah, cas bi ze bil, da te bannajo. Povprecna dolzina tvojega odgovora je 295, moja 818 znakov. Mislim, da je jasno kdo je trol.
Ker trolaš za nekaj magnitud več kot vsi drugi. Tudi število računov je mnogo večje pri tebi.
Surstromming je izjavil:
Ja, Messiah, cas bi ze bil, da te bannajo. Povprecna dolzina tvojega odgovora je 295, moja 818 znakov. Mislim, da je jasno kdo je trol.
Ker trolaš za nekaj magnitud več kot vsi drugi. Tudi število računov je mnogo večje pri tebi.
Ne, jaz povem, kar imam za povedati, ti pa tako kot tule. Brezvezna offtopic neumnosti in to 9371 njih. Po 295 znakov v povprecju.
Nimas nic za povedati ampak samo smetis teme. Kot sem ti ze veckrat povedal, si pravi supertrol slo-techa.
Zgodovina sprememb…
Surstromming je izjavil:
Nimas nic za povedati ampak samo smetis teme.
Zaupaj nam svoj magični recept za našo odrešitev od fosilnega satana.
dice7 ::
Surstromming je izjavil:
Nimas nic za povedati ampak samo smetis teme.
Zaupaj nam svoj magični recept za našo odrešitev od fosilnega satana.
https://mobile.hyundai.co.uk/new-cars/n...
WizzardOfOZ ::
https://mobile.hyundai.co.uk/new-cars/n...
Toyota mirai je s polnim rezervoarjem vodika, ki se sicer napolni v pičlih petih minutah, prevozila kar 1.360 kilometrov in postavila Guinnessov rekord za brezemisijsko vozilo.
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
nirburu ::
Jasno, čisti EV je boljši v tem aspektu. Ampak, kot rečeno, vodik in njegovi derivati so edini zares trajnostni in neodvisni "vir" energije.
Jaz osebno še vedno navijam za kuhanje metana, ampak ok.
WizzardOfOZ ::
V bistvu, če ne rabiš performance, so fuel cells zadovoljive.
Meni se zdi tole za v promet čisto zadovoljivo.
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
pegasus ::
vodik in njegovi derivati so edini zares trajnostni in neodvisni "vir" energije.Kemija, sedi ena.
Vodik sam po sebi ni nič, eksotermna reakcija, iz katere lahko potegneš nekaj toplote, je vodik z ________ (marsičem). In si spet pri neučinkovitih toplotnih strojih, ki ti celotno, že tako slabo sliko naredijo še precej slabšo.
Hočete reči, da so gorivne celice boljše? Da, vsekakor, če spregledaš par detajlov. Npr. vsepovsod prisoten litij je velik problem, platina in vanadij v gorivnih celicah sta pa kosher? Slabo vam gre tole špilanje hinavščine ...
sploh v deželah kot je slovenija. ker nismo sposobni narediti črpalnih elektrarn, in baterije so predrage in umazane, zato se bodo te uporabljale samo za avte.
vodik pa se bo potem pretvarjal nazaj v štrom v gorivnih celicah; ali doma, v avtu ali centralnih elektrarnah. pa še plastiko lahko tretiramo z vodikom, da razbijemo verige in dobimo krajše verige ala pogonska goriva.
druga 'eko' prihodnost v naslednjem desetletju (ali dveh) ni možna.
vodik in njegovi derivati so edini zares trajnostni in neodvisni "vir" energije.Kemija, sedi ena.
Vodik sam po sebi ni nič, eksotermna reakcija, iz katere lahko potegneš nekaj toplote, je vodik z ________ (marsičem). In si spet pri neučinkovitih toplotnih strojih, ki ti celotno, že tako slabo sliko naredijo še precej slabšo.
Hočete reči, da so gorivne celice boljše? Da, vsekakor, če spregledaš par detajlov. Npr. vsepovsod prisoten litij je velik problem, platina in vanadij v gorivnih celicah sta pa kosher? Slabo vam gre tole špilanje hinavščine ...
Seveda navijaci nabijajo, pa mi povej Pegasus, kaj pa pravis na MgH2? Da vidimo kako gre tebi "špilanje hinavščine".
Pa verjetno si pri gorivnih celicah govoril o tem: https://www.sciencedaily.com/releases/2...
Zgodovina sprememb…
gruntfürmich je izjavil:
vodik bo prišel v plan kot hranilec energije iz poplave sončnih elektrarn. zapomnite si to. izgleda da že forsirajo.Torej podpiraš trenutno Big Oil ureditev?
Btw, predlagam ti boljšo alternativo: https://www.sun-to-liquid.eu/
Če se gremo saharo predelat v vir energije, s to tehnologijo odpade potreba po tisočih kilometrov HVDC kablov. Če pa tako reč postaviš na domači strehi, pa ti v posodo v kleti lahko kaplja bencin, namesto da si postaviš veliko baterijo.
gruntfürmich je izjavil:
vodik bo prišel v plan kot hranilec energije iz poplave sončnih elektrarn. zapomnite si to. izgleda da že forsirajo.Torej podpiraš trenutno Big Oil ureditev?
Če se gremo saharo predelat v vir energije, s to tehnologijo odpade potreba po tisočih kilometrov HVDC kablov. Če pa tako reč postaviš na domači strehi, pa ti v posodo v kleti lahko kaplja bencin, namesto da si postaviš veliko baterijo.
kakšno big oil?
tale sun to liquid pa po mojem ne deluje zadovoljivo za povrnitev investicije.
gruntfürmich je izjavil:
gruntfürmich je izjavil:
kakšno big oil?
tale sun to liquid pa po mojem ne deluje zadovoljivo za povrnitev investicije.
Ma ne, pegasus pac navija za zastarele tehnologije. Malo ni v koraku s casom in misli, da je litijeve baterije se kar "the thing".
Zgodovina sprememb…
Invictus ::
Jasno, čisti EV je boljši v tem aspektu. Ampak, kot rečeno, vodik in njegovi derivati so edini zares trajnostni in neodvisni "vir" energije.
Vodik pac ni prava snov. Teoreticno sicer je optimalen, tudi za raketne motorje, boljsega ni.
Ampak njegova uporaba je pa prekomplicirana za vsakdanje zivljenje. Ze tesnenje rezervoarja zna biti problem, glej Artemis misjo, odpovedana zaradi puscanja vodika, kaj sele navaden avto. na koncu bo tank vodika tezji od celega avta, ce malo pretiravamo.
Pa ni brez emisij, saj oddaja vodno paro...
Sanje so pa se vedno vodik v trdnem stanju pri sobni temperaturi.
http://goo.gl/2YuS2x
Ze tesnenje rezervoarja zna biti problem
To je resen problem. Se enkrat MgH2.
MgH2 + 2 H2O -> 2 H2 + Mg(OH)2 in to pri atmosferskem pritisku in ~270C. Se bolje polovico vodika dobi iz dodane vode. Kakrsnekoli, lahko se poscijes nanj.
na koncu bo tank vodika tezji od celega avta, ce malo pretiravamo.
Ne, dejansko bo zaloga li-ion baterij 10x tezja. Brez pretiravanja, toliko vec energije hrani MgH2 napram baterijam pri enaki tezi.
Skratka, se kar navijate za desetletja stare tehnologije, za casom ste.
Zgodovina sprememb…
Pa si pogledal potrebno energijo za sintezo MgH2? (200 atmosfer, 500 °C) In z vodo ven dobiš samo polovico vloženega vodika ... Naredi celo računico, če se celotna pot od vira do ponora energijsko izplača.
No si bos predvsem ti se enkrat pogledal. Ker je vse kar si povedal bullshit, recimo vodika dobis ven *2, ne /2.
A vidis formulico? MgH2 + 2 H2O -> 2 H2 + Mg(OH)2
Nakladac.
Pa ne samo to, cena novih nukleark in daljnovodov odtehta vse njegove slabosti.
Zgodovina sprememb…
Sedaj se nekaj govori o shranjevanju energije (toplote) v pesku, samo nisem nič gledal koliko je le marketing. 20 ton segretega peska v prtljažniku in potem parni motor
Surstromming je izjavil:
vodika dobis ven *2, ne /2Ok, end of thread.
Ne, konec je tvojega bullshita in se delanja pametnega z zastarelimi, desetletja starimi tehnologijami.
A vidis formulico? MgH2 + 2 H2O -> 2 H2 + Mg(OH)2
Pa se Mg lahko recikliras.
Zgodovina sprememb…
Eksplozivnost vodika ni problem?
Ne, ker se ga da iz MgH2 v nulo izlocat glede na kolicino vode. Razen tega je MgH2 do 270 stopinj obstojen.
In hranis ga pri atmosferskem pritisku.
Zgodovina sprememb…
Vodik pac ni prava snov. Teoreticno sicer je optimalen, tudi za raketne motorje, boljsega ni.
Ampak njegova uporaba je pa prekomplicirana za vsakdanje zivljenje. Ze tesnenje rezervoarja zna biti problem, glej Artemis misjo, odpovedana zaradi puscanja vodika, kaj sele navaden avto. na koncu bo tank vodika tezji od celega avta, ce malo pretiravamo.
jasno da vodik ni idealen, ampak v sedanji eko noriji drugega ni. baterije niso rešitev za hranjenje viškov energije, ko pozimi 3 mesece ni sonca.
jasno je tudi da je izkoristek vodika samo kakšnih 50%. 75% elektroliza, 80% gorivne celice, nekaj transport... (pišem na pamet, ampak tu nekje so izkoristki)
gruntfürmich je izjavil:
jasno da vodik ni idealen, ampak v sedanji eko noriji drugega ni. baterije niso rešitev za hranjenje viškov energije, ko pozimi 3 mesece ni sonca.
jasno je tudi da je izkoristek vodika samo kakšnih 50%. 75% elektroliza, 80% gorivne celice, nekaj transport... (pišem na pamet, ampak tu nekje so izkoristki)
Ne no, ne razumes, vecina ljudi razmislja samo kar jim Musk dovoli. In Musk jim ni dovolil razmisljati o H2, je pa dovolil razmisljati o fotovoltaiki in li-ion baterijah.
Zgodovina sprememb…
fikus_ ::
https://www.strojnistvo.com/forum/viewt...
MgH2 zgleda OK, kje je hakeljc, da ni v uporabi?
Pri hrambi H2 je težava, da prehaja skozi kovine (zgube) in da pri tem tudi povzroča vodikovo "pokljivost".
Nemci ga produktivizirajo, lani so zaceli z izdelavo prve "tovarne" MgH2.
Pa ima se dodatne prednosti:
- ima 10x vec shranjene energije kot li-ion baterija pri enaki tezi
- transportira se ga enako kot nafto, s tem, da ni nevaren, dokler ga seveda ne segrejes cez 270 C in dodas vodo
- pumpe se da predelati, da se ga servira enako kot konvencionalna goriva, oz. podobno, gostota je vecja
- ne rabis nadgrajevati daljnovodov in graditi elektrarn, obstojeca infrastruktura je dovolj
- ne bo vplival na ceno el. energije, ki jo bodo sicer EV zaradi vlagnj v el. infrastrukturo pognala v nebo, ne glede na to ali bo za avto ali kuhanje
- patenti so nemski in ne ameriski
Ce ne bo prisel v uporabo namesto baterij, potem je Musk ali sorodna pizda kupil patente.
Zgodovina sprememb…
hruske ::
Da rabiš skupaj dat magnezij in vodik na 200barov in 500°C, da se ustvari. Karkoli gre nad par sto °C lahko smatraš kot energetsko intenzivno, kar pomeni, da imaš kar nekaj izgub.
Alternativa je mletje magnezija v mlinu skupaj z vodikom, ampak to je zaenkrat še v zelo zgodnji razvojni fazi.
Da rabiš skupaj dat magnezij in vodik na 200barov in 500°C, da se ustvari. Karkoli gre nad par sto °C lahko smatraš kot energetsko intenzivno, kar pomeni, da imaš kar nekaj izgub.
Alternativa je mletje magnezija v mlinu skupaj z vodikom, ampak to je zaenkrat še v zelo zgodnji razvojni fazi.
Pravzaprav gre za pod 60 barov pri 500 stopinjah: http://www.biocokelab.com/dcms_media/ot...
Poglej graf pod "Figure 2".
fikus_ ::
Tako da "živjeli i videli" kaj bo nastalo iz tega.
Invictus ::
Pri hrambi H2 je težava, da prehaja skozi kovine (zgube) in da pri tem tudi povzroča vodikovo "pokljivost".
Naftna industrija.
Ceprav bo to zvenelo spet kot teorija zarote...
http://goo.gl/2YuS2x
Na začetku naftne industrije je tudi bil strah in trepet pri proizvodnji lahkih frakcij iz nafte, pa so rešili. Res pa je, da ne sme biti energetsko potratna proizvodnja.
Tako da "živjeli i videli" kaj bo nastalo iz tega.
Mhm. Sicer se tudi na podrocju elektrolize iz H2O dogaja, nasli so nacin, da z kapilarnim efektom preprecijo nastajanje mehurckov na anodi in katodi, kar precej dvigne ucinkovitost.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izpusti ogljikovega dioksida še vedno rekordni (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 12495 (7364) | kow |
» | Udarec za podnebne alarmiste? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 33739 (17614) | zmaugy |
» | Univerza Brown: Podnebni zanikovalci še vedno nesorazmerno visoko zastopani v medijih (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 20586 (16785) | gruntfürmich |
» | IPCC: Hitrost globalnega segrevanja manjša, a le po naključju (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 36570 (26532) | NSA Agent |