» »

Podnebni ekstremizem

Podnebni ekstremizem

««
9 / 91
»»

m0LN4r ::

Betonski stresniki (al pa dvojno glinena kritina) in masivno hrastovo ogrodje, so ze nekoc vedli, da je to to. Danes pa folku prodajajo zobotrebce, ni cudno da se podre ko mal zapiha.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

feryz ::

Pozabil si, da v primeru, da tudi to ni dovolj, lahko zraven še večje kamne namečemo na streho. In bo ziher držalo.

dice7 ::

Predlagam se kolesa v primeru, ko bo sirse obmocje postalo nenaseljivo

WizzardOfOZ ::

m0LN4r je izjavil:

Betonski stresniki (al pa dvojno glinena kritina) in masivno hrastovo ogrodje, so ze nekoc vedli, da je to to. Danes pa folku prodajajo zobotrebce, ni cudno da se podre ko mal zapiha.

Tisti, ki zobotrebce hočejo, jih tudi dobijo.

Jaz na strehi nimam ravno zobotrebcev. Pa vseeno, do nekje 150km/h bo stalo, kaj pa če bo vetra še več?
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich ::

m0LN4r je izjavil:

Unchancy je izjavil:

A imamo še kar v igri svetovne zarote, medtem ko je znanost povsem jasna?

Kljub temu se ni treba sekirat in panicarit. Pac se bo treba v roku 25 generacij preselit pol kilometra vstran od obale.
Se mi zdi, da je izvedljivo. Glede na selitve zadnjih 1000 let.

nobeden ne pove da so VSA rimska obalna mesta pod vodo že kar lepo tisočletje, in da se folku izgleda ni bilo problem naseliti se malce višje ob obali.

ampak danes je pač višanje gladine morja naša krivda, za časa rimljanov pa božja...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Miki N ::

gruntfürmich je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Unchancy je izjavil:

Kljub temu se ni treba sekirat in panicarit. Pac se bo treba v roku 25 generacij preselit pol kilometra vstran od obale.
Se mi zdi, da je izvedljivo. Glede na selitve zadnjih 1000 let.

nobeden ne pove da so VSA rimska obalna mesta pod vodo že kar lepo tisočletje, in da se folku izgleda ni bilo problem naseliti se malce višje ob obali.

ampak danes je pač višanje gladine morja naša krivda, za časa rimljanov pa božja...

Dobro odvisno od vrste obale - recimo Pulska arena je približno toliko od morja kot je bila takrat - in vsa večja stara sredozemska mesta na solidni obali. Jasno če si pa - karikirano - na kakem kupu mivke v osnovi pa seveda slej kot prej furaš atlantidske legende.

v piranu se pod vodo vidi rimska cesta. pa še par rimskih mest v sredozemlju je pod morjem.

tako da dvomim da je pula enako oddaljena od morja kot je bila včasih, razen če ima visoki klif da je ni poplavilo.

vse od konca zadnje ledene dobe pred 8000 leti se gladina morja dviguje. in od takrat se je začelo množično preseljevanje ljudi iz bližnjega vzhoda v te kraje, in od teh let tudi legende o vesoljnem potopu (verjetno okoli črnega morja, ki je bilo takrat jezero in je vzklila civilizacija)...

Zgodovina sprememb…

Kje se to vidi, ne najdem nobene slike? Ali se temu samo tako rece, kot podvodni Triglav pa malo trolas?
Trade Republic 38MVDVXM

ajde, malo nakladam; ni tako tragično od rimljanov naprej.
pred 8000 leti ko pa se je glavni val priseljevanja pričel, pa je bila gladina -30m.

Ja jeba je ce zidas na ravnem vzporedno z vodno gladino.

Benecani tudi jamrajo in cakajo na cudez, namesto da bi se zaceli premikati.

The city, in fact, was built on top of a very active volcano, and due to the inflation and deflation of the magma, the land sunk underwater.

;)
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

A ni panike, Grunt, saj smo sami domaći. Drugače pa ja, obala je imela vedno očitne prednosti in slabosti - in geološko so vedno na no ... robu.

tikitoki ::

K gladina pada je najbolsje, k se tvoja parcela veca. Ergo profit.

Najbolje je, če si nad sosedom, potem gledaš, kako on tone, ti pa ne - dvojni užitek!

Miki N je izjavil:

Najbolje je, če si nad sosedom, potem gledaš, kako on tone, ti pa ne - dvojni užitek!

in tvoja parcela kar naenkrat postane 'prvi red do mora'...:)) in si car 8-)

Zgodovina sprememb…

PersonaRuda ::

Enim je dovoljeno, a ti isti so tisti, ki bi vse ostale radi zatirali in jim prepovedali potovati.

Mark Zuckerberg's private jet made 28 trips in just 2 months, emitting 15 times more carbon than the average American does in a year, report says

In 28 trips between August 20 and October 15, Zuckerberg's plane released more than 253 tons of carbon, data compiled by Fox News showed.

By comparison, the average American has an annual carbon footprint of 16 tons, according to environmental non-profit The Nature Conservancy.

https://www.businessinsider.com/mark-zu...

kow ::

Se strinjam. Cimprej prepovedati avtomobile, ker prevec onesnazujejo glede na pesce in kolesarje. Najprej je potrebno zaseci stare dizle, recimo avte golf 2.

kow je izjavil:

Se strinjam. Cimprej prepovedati avtomobile, ker prevec onesnazujejo glede na pesce in kolesarje. Najprej je potrebno zaseci stare dizle, recimo avte golf 2.

So ze zdavni v Afriki. V inzenirjevi temu ste rekli, da so v sloveniji nadpovprecni avti, posledicno nadpovprecno cisti. Dobesedno filtrirajo zrak v LJ pozimi. Za njim je spet cist zrak in megla izgine.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

kow je izjavil:

Jao, kak beden whataboutizem.

tikitoki je izjavil:

kow je izjavil:

NPCji so ko uni roboti iz Asimovih romanov, ko imajo vprogramirano direktivo, da se ne MOREJO upreti gospodarju. :))

nirburu ::

pegasus je izjavil:

nirburu je izjavil:

kaj praviš pegasus?
Ti kar investiraj na AOSIS otokih ali pa obali Floride, put your money where your mouth is, al kako se že to reče.
In ne zgubljat časa z netflix filmi, raje preštudiraj kak resen material, npr. Miyazaikijevo mango Nausicaa. Zaključek ti bo zelo všeč.

Anime?
Storil si mi gledat anime, pegasus? uff

Naj ti bo.
Kateri po tvojem je vaš kingdom in kateri naš. Kdo se je želel prilagoditi okolju in ne požgati?

Ta prihajajoča toksična džungla, prispodoba za worst-case climate change scenarij, bo zgledala približno tako, da boš morda implementiral siesto v geografski višini ljubljane. Tam nekje.
Nič kar se v naslednjih 300 letih nismo zmožni prilagodit.

Se sicer strinjam, da je treba rečti kitajcem naj nehajo konzumirati vse kar leze in gre, še posebej iz morja, ki ga depopuliramo, ampak CC ni nekaj kar bi moralo biti na dnevni agendi skrbi. Je nekaj kar moramo postopoma izboljšat, ne pa paničarit.

Unchancy je izjavil:

A to ta znanost?

kow je izjavil:

Golf 2 lahko furaš na palmovo olje in je ekološko sprejemljivo, biodizel.
Ups, ok, sončnično.

feryz je izjavil:

kow je izjavil:

Golf 2 lahko furaš na palmovo olje in je ekološko sprejemljivo, biodizel.
Ups, ok, sončnično.

Sej lahko na odpadno iz kuhinj. Samo malo smrdi po pomfriju za tabo.

Te policaji dobijo, da se švercaš po cestah brez plačila državne prašičjereje.
Če je olje novo, te pa ne zavohajo.

tikitoki je izjavil:

kow je izjavil:

Ocitno samo nisi razumel kaj sem hotel povedati. Komentiral sem neumnost od kamikaze.

feryz je izjavil:

Te policaji dobijo, da se švercaš po cestah brez plačila državne prašičjereje.
Če je olje novo, te pa ne zavohajo.

Pa sej te državne prašičjereje ne redijo tudi lastniki EV. Bo treba tam tudi enako uvesti (državno prašičjerejo mislim)? Namreč če imam solarne panele, lahko EV avto zastonj polnim, če imam gostilno, pa starega olja ne smem pokurit v avtu, čeprav je bolj čist kot biodizel.

kow je izjavil:

tikitoki je izjavil:

kow je izjavil:

Ocitno samo nisi razumel kaj sem hotel povedati. Komentiral sem neumnost od kamikaze.

Razumel sem. Za razliko od tvojega nesmislenega "whataboutizma" je izpostavil hipokrizijo bogatunov.

PersonaRuda ::

tikitoki je izjavil:

kow je izjavil:

Razumel sem. Za razliko od tvojega nesmislenega "whataboutizma" je izpostavil hipokrizijo bogatunov.

Točno to. Bogataši bi najraje prepovedali potovanje z letali za navadno rajo, ker to ful onesnažuje in bomo Zemljo uničili. Zato tudi lockdowni, da so malo prizemljili letala in turizem (potovanje po svetu), pol pa berem pred časom, da ena ameriška "pjevačica" je šla z letalom na pot dolgo 80 kilometrov in potovala 13 minut, ker bi z avtom potrebovala 40 minut. In pol se naj mi odpovemo turizmu, da bo elita namesto z avtom in 80 kilometersko pot preletela z letalom in 100x bolj onesnažila ozračje kot če bi se za pot odločila it z avtom. Bravo @kow, bravo. Clap, clap...

Zgodovina sprememb…

pegasus ::

nirburu je izjavil:

Anime?
Storil si mi gledat anime, pegasus? uff

Naj ti bo.
Kateri po tvojem je vaš kingdom in kateri naš.
*beep* wrong. Miyazakija tlačiš v "us vs them" model? Poskusi potem Princess Mononoke in povej, kako uspešen boš. In FYI, manga je papirnata reč.

Kako ni, pa če je bila celotna zgodba o tem, katera rešitev je najprimernejša. Konzervativna: s silo povrnimo nazaj okolje, torej to kar extinction rebellion in Greta želijo. Progressivna: naučimo se živeti s spremembami, to kar mi desničarji, xenofobi itd. želimo.
:))

cias ::

kow je izjavil:

Največ onesnažujejo kamioni in ladje ki transportirajo kramo, hrano… v trgovine, potem je tu kmetijstvo s svojimi požrešnimi traktorji… To je treba takoj ukiniti.
Isto velja za gejmerje, tu je ogromno potrate, 500W na uro za igranje igric, to folk rabi za preživetje? Resno? Xboxe, Playstajšne, na smeti!

Poraba PCjev je res ekscesna te čase. Je pa res, da veliko normijev sploh nima več pcjev ampak samo še na mobiju drka.

Geho ::

cias je izjavil:

kow je izjavil:

Največ onesnažujejo kamioni in ladje ki transportirajo kramo, hrano… v trgovine, potem je tu kmetijstvo s svojimi požrešnimi traktorji… To je treba takoj ukiniti.
Isto velja za gejmerje, tu je ogromno potrate, 500W na uro za igranje igric, to folk rabi za preživetje? Resno? Xboxe, Playstajšne, na smeti!

Priporočam, da greš potem kar v jamo živet... vsi bomo bolj veseli, ti ker boš brez PC-ja in mi ki ne bomo brali tvojih bedarij 8-)

Tole spada sem:
https://www.livinginthetimeofdying.com/

Ne strinjam se z vsem predstavljenim, je pa zanimivo videti, kako nekateri ljudje paničarijo še bolj kot jaz.

tikitoki je izjavil:

kow je izjavil:

tikitoki je izjavil:

kow je izjavil:

Ni bil whataboutizem. Mimogrede, kako se soocas z lastno hipokrizijo. V primerjavi s klosarjem pred mercatorjem, porabis ogromno energije. Se bos odpovedal lastnemu standardu?
Bezosu pac ne boste uspeli prepovedati letenja v privatnem jetu. Tudi, ce mu nabijete davke. Je dovolj bogat, da si postavi lastno tovarno sinteticnega bio goriva.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

eriCartman ::

kow je izjavil:

tikitoki je izjavil:

kow je izjavil:

tikitoki je izjavil:

kow je izjavil:

Ni bil whataboutizem. Mimogrede, kako se soocas z lastno hipokrizijo. V primerjavi s klosarjem pred mercatorjem, porabis ogromno energije. Se bos odpovedal lastnemu standardu?
Bezosu pac ne boste uspeli prepovedati letenja v privatnem jetu. Tudi, ce mu nabijete davke. Je dovolj bogat, da si postavi lastno tovarno sinteticnega bio goriva.

Seveda mu lahko - z zakonom bi bilo možno...ampak

Še ena za v to temo - če ste danes v Lj, zna biti tole zanimiva popestritev večera:
https://www.rtvslo.si/kultura/oder/pred...

Pa še en lep link danes: https://ourworldindata.org/mammals
Na kratko, požrli smo že skoraj vse, kar se je požreti dalo, če hočemo žreti še naprej, bodo nekje potrebne korenite spremembe.

pegasus je izjavil:

Na kratko, požrli smo že skoraj vse, kar se je požreti dalo, če hočemo žreti še naprej, bodo nekje potrebne korenite spremembe.

Naša dolžnost je nahraniti cel svet in imeti odprte meje.

D3m ::

Nope.
|HP EliteBook|R5 6650U|

D3m je izjavil:

Nope.

A pa je. V Angliji sedaj država jemlje v najem privat stanovanja kjer nastanujejo begunce, ki imajo krito vse, od vode, gretja, elektrike… do mobitel naročnine, hrane…

Kako lahko trdiš da to ni naša moralna dolžnost in največja vrednota ko pa vsa elita tako meni?

pegasus je izjavil:

Tole spada sem:
https://www.livinginthetimeofdying.com/

Ne strinjam se z vsem predstavljenim, je pa zanimivo videti, kako nekateri ljudje paničarijo še bolj kot jaz.

Ja, seveda obstajajo še večji paničarji od tebe, ne bi pa se s tem hvalil.
Kot drugo, si kdaj pomislil, da je vse to napol-zrežirano? Glede na to koliko nam lažejo v fejs, zakaj bi to bilo presenetljivo, ne vem...

pegasus je izjavil:

To je povsem neodvisno od CC. Potrošnja resursev je resna problematika, ki jo moramo kot človeštvo obvladovati.
CO2 a atmosferi, pri teh nivojih in s takimi modeliranimi posledicami je tretjerazredna tema.

Klimovci bi imeli dosti več legitimnosti, če bi se več ukvarjali z resnimi problemi. In ne metali pire v slike, ker kao zarati malo več CO2ja v atmosferi ne boste imeli prihodnosti.

Ura je 12 pa pr nas se megla, to je vremenski extremizem....

Aja oktober je.
Trade Republic 38MVDVXM

cias je izjavil:

D3m je izjavil:

Nope.

A pa je. V Angliji sedaj država jemlje v najem privat stanovanja kjer nastanujejo begunce, ki imajo krito vse, od vode, gretja, elektrike… do mobitel naročnine, hrane…

Kako lahko trdiš da to ni naša moralna dolžnost in največja vrednota ko pa vsa elita tako meni?

Me ne zanima Anglija. Ni naša dolžnost.

Kot tudi ni dolžnost beguncev, da nam pomagajo.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zelo zanimivo branje, stkano okrog modelarjenja civilizacije in razpoložljive energije v planetarnem obsegu. Vmes tudi lep primer Butana. Naj vam da malo misliti ...

Všeč mi je pegasus, da si prešaltal na realen problem in ne na zlonamerno propagando o global warmingu.
Tam se strinjava. Človeštvo troši vire brez preudarka.
Z veseljem debatiram o tem.

Mato989 ::

Tezava je ker imamo neumne medije ipd...

Recimo te dni je novica da bomo resli planet ce 1 sveco manj kupimo ampak to ni res

Resitev je ce manj svec proizvedemo
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

dice7 ::

Ma ja, tukaj je problem, da se ovce ne znate zmenit med sabo in upreti gospodarjem.

Dvig davkov na bogate?
Revni bodo raje scitili bogate, ker sanjajo, da bodo nekega dne mogoce bogati.

Regulacija korporacij?
Revni bodo raje protestirali, ker so jih korporacije oprale, da bodo izdelki nenadoma desetkrat drazji.

Iste prakse videne ze tisockrat. Se vedno cakamo na masovno pocenitev izdelkov ob znizanju cene nafte. Ali so sedaj ze drugo izgovori, da ne gre?

Kapitalizem je res gnoj od sistema

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dice7 ()

Jaz bi tudi rad bil bogat nekega dne.
|HP EliteBook|R5 6650U|

D3m je izjavil:

Jaz bi tudi rad bil bogat nekega dne.

Skrajni čas, da začneš delat na tem. :))
««
9 / 91
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izpusti ogljikovega dioksida še vedno rekordni (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
15812497 (7366) kow
»

Udarec za podnebne alarmiste? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
18133739 (17614) zmaugy
»

Univerza Brown: Podnebni zanikovalci še vedno nesorazmerno visoko zastopani v medijih (strani: 1 2 3 )

11920586 (16785) gruntfürmich
»

IPCC: Hitrost globalnega segrevanja manjša, a le po naključju (strani: 1 2 3 )

11836571 (26533) NSA Agent

Več podobnih tem