» »

Podnebni ekstremizem

Podnebni ekstremizem

««
6 / 92
»»

nirburu ::

Ti si breatherian, predvidevam?
https://www.gq.com/story/breatharians-t...

pegasus ::

Modeli gredo počasi v smeri moje hipoteze, da je bilo za nas že prepozno, ko smo se prvič zavedli global warminga:

Zase vidim eno samo rešitev: čimprejšnja uvedba evtanazije. Kako se pa vi pripravljate na prihajajoča desetletja?

Miki N ::

pegasus je izjavil:

Zase vidim eno samo rešitev: čimprejšnja uvedba evtanazije. Kako se pa vi pripravljate na prihajajoča desetletja?

Ja saj mi se bomo pofentali, Črnček pa si bo en mlačen pir sumljivega izvora odprl in se široko zasmejal v vroč dan.

To ni planet za pusije.

nekikr ::

Zase vidim eno samo rešitev: čimprejšnja uvedba evtanazije.

A si preveč pussy za štrik ali kaj hočeš povedati? Da boš počakal in smetil do konca? Vmes pa bil pameten kako bi drugi morali namesto tebe?

tilen03 ::

pegasus je izjavil:

Kako se pa vi pripravljate na prihajajoča desetletja?

Adaptiranje.

gruntfürmich ::

pegasus je izjavil:

zakaj kakršnekoli priprave?

kako bo pač bo. če bo malce bolj vroče, se bomo pa bolj hladili, če ne pa bomo švicali. če bo več neurij bomo pač gradnjo in način življenja temu prilagodili. če bo preveč ljudi da bomo planet uničili ga pač bomo. kdo bo preživel in nadaljeval vrsto jo pač bo, ker bo najbolje prilagojen, ostali pa bodo skozi generacije izumrli.

kdo se pa bo sekiral na neko živo bitje na osnovi ogljika na nekem planetu zemlja v neki brezvezni galaksiji?

edino kar je treba je orožje da zaščitim sebe in najbližje pred takšnimi extremisti, ki želijo druge prisilno 'evtanazirati'
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

tilen03 je izjavil:

Adaptiranje.
Koliko so se ljudje pripravljeni in sposobni adaptirat, je lepo pokazal covid (kapo dol izjemam). Kdo se bo adaptiral na nekaj, kar se dogaja prepočasi, da bi dojeli kot grožnjo? Poglej recimo komentar nad tem ... "bo kar bo, samo malo orožja rabim, pa bo vse ok". Ustavite zemljo, rad bi izstopil.

gruntfürmich je izjavil:

pegasus je izjavil:

zakaj kakršnekoli priprave?

kako bo pač bo. če bo malce bolj vroče, se bomo pa bolj hladili, če ne pa bomo švicali. če bo več neurij bomo pač gradnjo in način življenja temu prilagodili. če bo preveč ljudi da bomo planet uničili ga pač bomo. kdo bo preživel in nadaljeval vrsto jo pač bo, ker bo najbolje prilagojen, ostali pa bodo skozi generacije izumrli.

kdo se pa bo sekiral na neko živo bitje na osnovi ogljika na nekem planetu zemlja v neki brezvezni galaksiji?

edino kar je treba je orožje da zaščitim sebe in najbližje pred takšnimi extremisti, ki želijo druge prisilno 'evtanazirati'

Jaz pravim, kdor se želi evtanazirati naj se, lol. Za info, v glavnem se bo razen čuden folk, glede na "raziskave" bo med Evtanazijci tudi več tipov - kar je dobro, več robe ostane. >:D

gruntfürmich ::

pegasus je izjavil:

"bo kar bo, samo malo orožja rabim, pa bo vse ok". Ustavite zemljo, rad bi izstopil.

LOL! orožje rabim proti takšnim kot si ti! ne dojameš niti tega, tako zelo si retardiran!

tako da če bi rad izstopil; družba in človeštvo ti bo hvaležno!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

nekikr ::

Koliko so se ljudje pripravljeni in sposobni adaptirat, je lepo pokazal covid (kapo dol izjemam).

Pokazal je predvsem to, da je (bistveno preveč) enostavno ljudi strpati v stanovanja in zunaj paradirati vojsko pod pretvezo prehlada (Avstralija recimo). Pokazal je, da so se ljudje pripravljeno odreči čisto vsej svobodi, pa čeprav ne gre za ekstencialno grožnjo, ki bi potrebovala takšen odziv.

Ustavite zemljo, rad bi izstopil.

Prazne besede, attention whore. Štrik je na voljo v vsaki bolje založeni trgovini, lahko izstopiš, če želiš. Ampak ti spadaš v tisto skupino, ki pošilja poljubčke in pozdravčke na instragramu ob tragedijah (thoughts and prayers). Da svet ne bi pozabil, da obstajaš.

Reycis ::

nekikr je izjavil:

Prazne besede, attention whore. Štrik je na voljo v vsaki bolje založeni trgovini, lahko izstopiš, če želiš. Ampak ti spadaš v tisto skupino, ki pošilja poljubčke in pozdravčke na instragramu ob tragedijah (thoughts and prayers). Da svet ne bi pozabil, da obstajaš.

Jaz pa mislim, da je večina teh prevelikih rev, da bi to storila na tak način. Zato hočejo evtanazijo. Imam občutek, da bo poskrbljeno tudi za to.
Diversity is our greatest strength

pegasus je izjavil:

Modeli gredo počasi v smeri moje hipoteze, da je bilo za nas že prepozno, ko smo se prvič zavedli global warminga:

pegasus, z vsakim takim postom toneš globlje v brezno.
A sploh prebereš preden pošlješ?

pegasus je izjavil:

tilen03 je izjavil:

Adaptiranje.
Koliko so se ljudje pripravljeni in sposobni adaptirat, je lepo pokazal covid (kapo dol izjemam). Kdo se bo adaptiral na nekaj, kar se dogaja prepočasi, da bi dojeli kot grožnjo? Poglej recimo komentar nad tem ... "bo kar bo, samo malo orožja rabim, pa bo vse ok". Ustavite zemljo, rad bi izstopil.

Ljudje so se adaptirali na kovid, toliko kot je bilo potrebno. Glede na 99,98% ne-smrtnost, se niso rabili kaj dosti adaptirati.
O čem ti bluziš spet?

Global warming pa je taka grožnja, da če izoloraš hišo si že naredil 30% proti njemu.
Tisti tvoj video pa je tako cenena propaganda iz MSM, da peče glava.

Oh, kako si želim, da bi imel prav ... Pa na žalost nimaš. Dejstva ne izginejo, če se jih odločiš ignorirati.

Kaka dejstva?

Da uporabljajo modele, ki so kvečjemu pro GW kot obratno?
Da, če kot znanstvenik izraziš dvom, si končal s kariero.
Da delajo ekstrapolacije na bazi dvomljivih podatkov?

Skoraj ni anti-warmerja, ki se ne bi strinjal, da moramo malo manj smetiti planet. Ampak, da poslušamo take apokaliptične preroke kot si ti pa žal ne.
Uničil si si ime s tistimi "...14 dnevih...", težko te bom resno jemal, če boš še naprej štrike propagiral.

Saj veš, da z eno obično PVC toplo gredo in vodnim zajetjem izničiš najhujši del GW apokalipse?
GW begunci?
Afrika je najbogatejša dežela na svetu, imajo vode, mineralov, površine... problem je zgolj ker bo še dosti vode preteklo preden bo črnc poštekal, da je bolje hidroelektrarna kot se fukarit v vsakem grmu z marihuano v roki.
V tem času so puške na naši meji neizogibne. Ne moramo kompenzirati za njihovo civilizacijsko neresnost. GW, če že, bo kvečjemu še prej izpostavil njihovo neresnost, s katero bi morali obračunati prej ali slej.

Kolega. Subsaharska afrika (kjer je največji razplod prebivalstva) je šele 200 let nazaj odkrila kolo. GW je njihov najmanjši problem trenutno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nirburu ()

https://www.science.org/doi/10.1126/sci... ... beri.

Nimaš primerne podlage, da bi razpravljala o klimatskih modelih (razen če me prepričaš o nasprotnem). No, če smo pošteni, je nimam niti jaz, a imam nekaj kolegov na ECMWF, ki jih lahko pocukam za rokav.
Izražanje dvoma je bistvena aktivnost znanstvene metode. Zato so vsi znanstveni rezultati podkrepljeni z dokazi in članki opremeljni z referencami na te dokaze. Kakšne dokaze lahko navedeš ti za svoje trditve?
Podatki, ki se uporabljajo, so najboljši, ki jih trenutno imamo. Imaš ti kake boljše, absolutno zanesljive? Termometer na domačem vrtu, estetsko montiran lani, ne šteje.
Tvoje ostale nebuloze niso vredne komentarja.

Torej že imamo ponovljiv eksperiment, ki dokazuje, da je dvig co2 povzročil dvig temperature za x.yz stopinje? Ali imate še kaj drugega razen brezveznega teoretskega samozadovoljevanja?

Da, imamo. Intreakcije med elektromagnetnimi valovanji različnih valovnih dolžin in različnimi molekulami so dokaj dobro razumljene. Uporabljaš mikrovalovno pečico? Temelji na istem principu.
Tale stric lepo vizualizira, za tiste, ki morajo videti:

Če želiš na srednješolskem nivoju, sem našel tole:

Če hočeš pop-sci reality show, so tudi na mythbusterjih v praksi preizkusili, kako deluje global warming.
Če pa želiš eksperiment na planetarnem nivoju, tam zunaj nekje je en planet, imenuje se Venera ...
Skratka, nočem da veruješ, ni ti treba verjeti, lahko se sam prepričaš z lastnim eksperimentom.

m0LN4r ::

Torej ce zmanjsamo CO2, oz. se bomo vozili z elektricnimi avti, se bo garant ohladilo nazaj na nivo 1980 ?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Za "ohladiti na nivo 1980" moraš spravit atmosferski CO2 na "nivo iz 1980" plus počakat vsaj nekaj stoletij, da se vsa v sistem dodana energija nekam uskladišči v obliki, ki nam ne bo delala preglavic. In v "nekaj stoletij" nisem prepričan, zna bit potrebnega precej več časa.

Torej se ne bo, bi lahko takoj povedal.
Trade Republic 38MVDVXM

Moje razmišljanje sega preko ene življenske dobe ene povprečne osebe ...

pegasus je izjavil:

No to je pa taprav ST superman. Presega prostor in čas. Da ni že uploudan v Protokol?

Glej, zaradi tega me plačujejo. Na srečo obstajajo entitete, ki jih zanima prihodnost ...

pegasus je izjavil:

Glej, zaradi tega me plačujejo. Na srečo obstajajo entitete, ki jih zanima prihodnost ...

Uuuuu....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Miki N ()

Kako ste ljubko predvidljivi, namenoma sem uporabil ta izraz ;)

Peg glej... nisi superman, zgolj avtist v svojem svetu.

pegasus je izjavil:

https://www.science.org/doi/10.1126/sci... ... beri.

Nimaš primerne podlage, da bi razpravljala o klimatskih modelih (razen če me prepričaš o nasprotnem). No, če smo pošteni, je nimam niti jaz, a imam nekaj kolegov na ECMWF, ki jih lahko pocukam za rokav.
Izražanje dvoma je bistvena aktivnost znanstvene metode. Zato so vsi znanstveni rezultati podkrepljeni z dokazi in članki opremeljni z referencami na te dokaze. Kakšne dokaze lahko navedeš ti za svoje trditve?
Podatki, ki se uporabljajo, so najboljši, ki jih trenutno imamo. Imaš ti kake boljše, absolutno zanesljive? Termometer na domačem vrtu, estetsko montiran lani, ne šteje.
Tvoje ostale nebuloze niso vredne komentarja.

A to je spet tista: "čaki da vprašam prjatla, ki dela v Pfizerju, če so cepiva res dobra"?
lol pegasus

pegasus je izjavil:

Za "ohladiti na nivo 1980" moraš spravit atmosferski CO2 na "nivo iz 1980" plus počakat vsaj nekaj stoletij, da se vsa v sistem dodana energija nekam uskladišči v obliki, ki nam ne bo delala preglavic. In v "nekaj stoletij" nisem prepričan, zna bit potrebnega precej več časa.

Stoletji? Zakaj stoletji, a se CO2 skrije visoko v stratosferi in noče prideti več dol? Kdo ti je natvezil to zgodbico?

pegasus je izjavil:

Glede na to, da se misliš fentat zaradi GW, moram vprašat, koliko dolgo življensko dobo govorimo tu?

nirburu je izjavil:

Stoletji? Zakaj stoletji, a se CO2 skrije visoko v stratosferi in noče prideti več dol?
Glej, ti poskusim narisati:
Predstavljaj si kozarec kot prispodobo za atmosfero. Energijo v atmosferi si predstavljaj kot vsebino kozarca, recimo vodo. Povečano količino CO2 v atmosferi si predstavljaj kot pipico, ki v kozarec tanka vodo hitreje, kot lahko le-ta izhlapeva. V kozarcu je zato vode vedno več in temu pravimo "global warming", kajti temperatura je merilo za količino energije v sistemu. Ti je zdaj bolj jasno?

V nekem trenutku ustaviš pritok nove vode. Kaj se zgodi z obstoječo? Nič, kaj naj bi se ... ostane v sistemu. Torej je povprečna temperatura ostane povišana tudi če "čez noč" odstranimo vse človeške vire dodajanja CO2ja v atmosfero. Če nam to nekako uspe, se bo povprečna temperatura znižala na predindustrijsko raven le počasi, v najini prispodobi s hitrostjo izhlapevanja vode. Kam naj gre ta energija v realnosti? Precej se je izseva v vesolje, nekaj se porabi v biosferi in pretvori v razne kemične oblike energije, nekaj se porabi v geologiji in pravtako akumulira v kemične vezi. Če hočeš ta proces pospešit, ciljaš na lowest hanging fruit, to je sevanje v vesolje, kar pomeni, da moraš iz atmosfere aktivno odstranit CO2, da zmanjšaš greenhouse efekt. Zato se precej vlaga v razne "carbon capture" tehnologije, zaenkrat še brez očitnega zmagovalca. Tu lahko samo držim pesti, da naumimo nekaj uporabnega ...

Vi in vaša rasa delate kritično napako, ker ne upoštevate, da je kup žejnih ljudi okoli tega kozarca, ki bi ga rad čimprej spilo.

Warmerji ste tako pametni, da ste zanemarli GLAVNI carbon sink na planetu. Lol.

trancer01 ::

Predrago je plačevati za "zeleno agendo" znanstvene srenje. Preprosto stane preveč, rezultat vsega boja proti podnebnim spremembam pa bo na intervalu med nič in manj kot nič, zato se ne izplača financirati teh norosti. Samo vsi bomo revnejši zaradi idiotske podnebne politike kvazi razvitih držav. Je pa dobro razvijati tehnologije za prihodnja tisočletja, a ne tako, da ob tem raja crkne od davkov in lakote zaradi "prebujencev" in njihovih božjih "znanstvenikov", ki živijo od preučevanja tega sranja.

Zgodovina sprememb…

O glej, še nekdo, ki aktivno dela na zmanjšanju populacije :) Bravo, kar tako naprej, potomci ti bodo hvaležni.

Ker vem, da pegagus ne šteka kaj mu pravim.
Naj kar razložim.

https://climate.nasa.gov/news/2436/co2-...

A quarter to half of Earth's vegetated lands has shown significant greening over the last 35 years largely due to rising levels of atmospheric carbon dioxide, according to a new study published in the journal Nature Climate Change on April 25.

Ogromen del zemlje je videval tudi 50% rast zelenja.
Rastline so CO2 hoarderji. Če bi njih vprašali koliko CO2 hočejo bi rekli, "yes pelase". Vsaj 4000ppm najbrž, pa še kako povprečno stopinjo celzija več. Ne to patetično lakoto od 700ppm kot imamo sedaj.
Pa tu niti ne štejemo oceanov. Pravijo, da CO2 bo acidificiral morja. Ja, kar bo samo še pospešilo fotosintezo in sedimentacijo CO2 nazaj na dno morja.
Če se hočemo iti biomasnega gospodarstva, rastline morajo imeti hrano. CO2 je njihov glavni vir preživetja.

To, da so vas prepričali, da je CO2 krivec za vse tegobe, ki jih sedaj doživljate je tak prokleti scam.

Sploh ne pomnem modela, ki bi upošteval zelenje. Še Tf00t, znanstvenik kot je, je govoril o stoletni persistenci CO2 v atmosferi. Niti na pamet, mu ni prišlo, da imamo kreature, ki ga požirajo kot nore. Pa CO2 je še težji od zraka, kar pomeni, da pada proti biosferi. Ni to helij.
Niti en warmer mi še ni izničil vpliv sonca, orbitalnih ciklov itd.

Samo get in the pod, eat the bugz and hang on the rope nam prodajajo. Fuck you, rečem jaz. Bom kar vodno zajetje skopal pa toplo gredo sestavil, če mi bodo eko politiki sploh dovolili. Gremo se eko pizdarije, pa niti zalivati ne smemo.
Vem dobro zakaj. Ker BG financira žuželkine farme.

pegasus je izjavil:

O glej, še nekdo, ki aktivno dela na zmanjšanju populacije :) Bravo, kar tako naprej, potomci ti bodo hvaležni.

Največja korist za človeštvo bi bila, če bi v trenutku izginili vsi "prebujenci" in podnebni znanstveniki.>:D

Jp. Tej samo dajejo uteho Ubongu in Kubutuju, da pridejo v evropo ker "climathe cange".
V resnici pa, če bi malo več uporabili možgane namesto kurca, bi jim bilo prav fanj dol. Vzhodni del subsaharske afrike, kjer živi višje IQ prebivalstvo je počasi spoznal, da se mora spremenit. Sedaj gradijo hidroelektrarne na svojih rekah. Pohvalno.

pegasus je izjavil:

Torej po eni zivljenski dobi se bo znizala?
Si ziher?

Jaz pravim, da se bo se vedno visala, tudi cez dve zivljenjski dobi bo visja kot danes, ne glede na to ali bomo mi vozili elektriko ali ne.

tl:dr clovekov vpliv je % pickin dim
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

kopriwa ::

m0LN4r je izjavil:

pegasus je izjavil:

Torej po eni zivljenski dobi se bo znizala?
Si ziher?

Jaz pravim, da se bo se vedno visala, tudi cez dve zivljenjski dobi bo visja kot danes, ne glede na to ali bomo mi vozili elektriko ali ne.

tl:dr clovekov vpliv je % pickin dim

Drži se ti dela za šalterjem, dvigovanjem telefonov in razglabljanjem koliko je česa na zalogi v skladišču. Znanost pa prepusti tistim, ki so za kaj takega sposobni.

Aha torej ti tudi pravis, da se bo naravno ogrevanje s vplivom cloveka ustavilo oz. celo znizalo.
Ne bit adhominem, ce je tak.

Kok energije bodo privarcevali v katarju?
Trade Republic 38MVDVXM

Če se uresničijo vse želje podnebnih ekstremistov in EU, ZDA, Avstralija, Kanada in Japonska zaradi tega crknejo, se bo v 100 letih povprečna temperatura na Zemlji dvignila za 0,01 °C manj, kot bi se v primeru, da ne bi uvajali nobenih ukrepov in bi pustili gospodarstvu naravni razvoj.:)) Seveda se splača uvajati čim bolj drakonske podnebne ukrepe.>:D

Važno, da ekologi dobro spijo, ko jim električni avto ponoči polni sončna elektrarna.8-O

12c0 ::

Ustvarjate pekel na Zemlji, domišljate pa si, da imate prav, ker širite big oil propagando. Opranoglavci :D

Ze se opazi, je ze bolj hladno, kot pred enim mescem. Hvala, da uporabljate elektricne skiroje.
Trade Republic 38MVDVXM

Tale link spada sem: https://www.carbonbrief.org/guest-post-...
Zainteresiranim lahko pošljem pdf.

Kok pa kaj kazejo predikcije o ohladitvi?

Kolk stopinj hladneje in kdaj. To je edino kar steje.

https://eos.org/science-updates/an-unbr...

Kdo pa nima rad dinojev.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

12c0 ::

m0LN4r je izjavil:

Ze se opazi, je ze bolj hladno, kot pred enim mescem. Hvala, da uporabljate elektricne skiroje.
Saj iz sebe delaš norca, ne iz nas
Letni časi @ Wikipedia

m0LN4r je izjavil:

Kdo pa nima rad dinojev.
Glede na to, da je AGW znanstveno dejstvo, in glede na to, da je znanost dovolj dobra, se moramo vprašat od kod vsa propaganda proti AGW, to pa naredimo s preprosto "follow the money" metodo.
https://www.sciencedaily.com/releases/2...

Zanikovalci znanosti se prodajate, kot razsvetljenci, vi ste spregledali veliko zaroto, v resnici pa ste žrtve velike zarote, in pomagate ljudem proti katerim trdite, da se borite, na škodo človeštva, in to ne velja samo za to tematiko.

pegasus je izjavil:

Da, imamo. Intreakcije med elektromagnetnimi valovanji različnih valovnih dolžin in različnimi molekulami so dokaj dobro razumljene. Uporabljaš mikrovalovno pečico? Temelji na istem principu.
Tale stric lepo vizualizira, za tiste, ki morajo videti:
Če želiš na srednješolskem nivoju, sem našel tole:
Če hočeš pop-sci reality show, so tudi na mythbusterjih v praksi preizkusili, kako deluje global warming.
Če pa želiš eksperiment na planetarnem nivoju, tam zunaj nekje je en planet, imenuje se Venera ...
Skratka, nočem da veruješ, ni ti treba verjeti, lahko se sam prepričaš z lastnim eksperimentom.

Koliko stopinj torej?
Ne rabim na planetarnem nivoju želim pa da se upošteva vse parametre, ki veljajo na zemlji. Torej mora vklučevat nek vsaj približno reprezentabilen vzorec, ki dejansko je na zemlji t.j. nekaj morja, rastlin ne pa prazen akvarij z zrakom.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Reycis ()

Geho ::

12c0 je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Letni časi @ Wikipedia

m0LN4r je izjavil:

Kdo pa nima rad dinojev.
Glede na to, da je AGW znanstveno dejstvo, in glede na to, da je znanost dovolj dobra, se moramo vprašat od kod vsa propaganda proti AGW, to pa naredimo s preprosto "follow the money" metodo.

Zanikovalci znanosti se prodajate, kot razsvetljenci, vi ste spregledali veliko zaroto, v resnici pa ste žrtve velike zarote, in pomagate ljudem proti katerim trdite, da se borite, na škodo človeštva, in to ne velja samo za to tematiko.

A veš, saj gre tudi v obratno smer "follow the money"...
Nekoč so trdili, da je kajenje zdravo, in pitje kravjega mleka prav tako. Vse za to, da so reševali skoraj propadlo industrijo ali pa porabljali viške, ki jih niso imeli kam dat.
Zdaj je podobno. Segrevamo se tako hudo, da moramo vsi čim hitreje kupit nov električni avto, ki je skoraj 1x dražji od bencinskega/dizl ekvivalenta (včsih je dejansko še več kot 1x dražji). Pa še polno nebuloz s katerimi nas futrajo, medtem ko elita (bogataši) še vedno lepo letijo okoli s privatnimi letali in imajo žnj jaht v lasti... Kot že miljonkrat rečeno, če bi bilo tako hudo, bi se globalno začelo spreminjati zakone in začelo bi se krčiti pri elitah. Tak pa je vse ciljano na navadne ljudi, da se čim več keša ožame iz njih. Industrija mora laufat. Če so prodali premalo vozil z notranjim izgorevanjem, potem moramo pa povečat prodajo električnih! Medtem pa kitajčki in indijci veselo zasmrajajo naprej... aja pa pridobivanje litija in ostalih stvari tudi čisto nedolžna stvar! In da ne omenjamo kako vsaka stvar danes crkne po parih letih in je popravljanje ali nemogoče ali nesmiselno... še glede jebenih priključkov se ne morejo poenotit!
Naj dajo vsakemu skoraj zastonj el. avto in sončno elektrarno pa se potem lahko pogovarjamo naprej, kako se bomo izogibali "apokalipsi". Do takrat že ni tako hudo kot Greta jokca. Aja pa ko se pootler spravi na osvajalski pohod, se tudi kuri enormne količine goriva, da ne govorimo koliko CO2 gre iz samega streliva, ognja in vsega... njega noben ne bo tresknu po betic in ga ustavu? Potem že ne more biti tako hudo.
In ja, če je CO2 tak velik problem, potem pa naj nehajo sekat gozdove v Braziliji in začnejo tudi drugod pogozdovat teren. CO2 je futr za rastline in več kot bo zelenja, manj ga bo v zraku!

Problem je v tem, da se je že ničkolikokrat zgodilo v zgodovini (še posebej 20. stoletje), da so umetno ustvarili krizo/problem ali pa začeli marketing na polno laufat, kako je neka stvar dobra/slaba in da moramo potem narediti X ali Y, vse za reševanje propadle industrije, ki ne more več rasti, saj ima samo končno število potrošnikov. Če je res problem, in se nam gre za to, da ga rešimo čimprej, potem je treba dati rešitev ljudem zastonj ali pa za drobiž in hkrati narediti zadevo boljšo kot to kar so imeli prej. Tako pa problem le ni tako hud, če je potem "rešitev" 1x ali več dražja, hkrati pa ne poskrbi za skoraj nič zmanjšanja emisij, samo prekladamo jih iz enega konca na drugega... In seveda, če je CO2 tako hud hud problem, najprej bogatašem prepovedat privat letala! V bistvu omejit celoten letalski sektor. Ladje podpreti z jadri, bodo šle počasneje ampak porabile precej manj nafte. Večino transporta na železnice in transport izvajati ponoči, ko so viški elektrike. Ljudem dati poceni ali zastonj alterntivo, da zmanjšajo svoje emisije. Kaj od tega se dela? Bore malo. Sorry, če potem vse tole izpade kot en velik nateg. Been there, seen that. Zgodovina se ponavlja, samo drugi produkti so v igri.

12c0 je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Letni časi @ Wikipedia

m0LN4r je izjavil:

Kdo pa nima rad dinojev.

tl:dr
Torej kolko stopinj manj, kdaj?

Tipicno zavajanje spet. Clovek je samo minuta.

Trade Republic 38MVDVXM

pegasus je izjavil:

Dobro, ne vem katere podatke je jemal za primerjavo, koliko so legit itd.
Ampak ok, recimo, da je res zadel ogrevanje. Smo prepričani, da je to res zaradi CO2? Kako vemo, da je zaradi CO2 od človeških dejavnosti? In nadaljno vprašanje ali je trend linearen? Kako vemo, da ne bo prišlo do nekega mehanizma, ki bo obrnil trend?

Ampak tudi če je prekleto vse res. Ena nuklearka, topla greda in vodno zajetje več pa smo obšli najhuje.
Radikalno manjšanje CO2 na račun življenj je neumnost, ker problem ni tako akuten, kot ga nam prodajate.
Da pa bi zemlja postala nova Venera je totalen bullšit. Pri 8000-4000ppm CO2 smo imeli najbolj bujno rastje zelenja in začetek nastanka fosilnih goriv. Trenutno smo pri niti 300ppm. Torej imamo še veliko lufta preden začnemo zganjati paniko.
Vsekakor dosti prezgodaj, da bi uporaibli pegausovo metodo štrika in vozla.

Geho ::

nirburu je izjavil:

pegasus je izjavil:

Dobro, ne vem katere podatke je jemal za primerjavo, koliko so legit itd.
Ampak ok, recimo, da je res zadel ogrevanje. Smo prepričani, da je to res zaradi CO2? Kako vemo, da je zaradi CO2 od človeških dejavnosti? In nadaljno vprašanje ali je trend linearen? Kako vemo, da ne bo prišlo do nekega mehanizma, ki bo obrnil trend?

Ampak tudi če je prekleto vse res. Ena nuklearka, topla greda in vodno zajetje več pa smo obšli najhuje.
Radikalno manjšanje CO2 na račun življenj je neumnost, ker problem ni tako akuten, kot ga nam prodajate.
Da pa bi zemlja postala nova Venera je totalen bullšit. Pri 8000-4000ppm CO2 smo imeli najbolj bujno rastje zelenja in začetek nastanka fosilnih goriv. Trenutno smo pri niti 300ppm. Torej imamo še veliko lufta preden začnemo zganjati paniko.
Vsekakor dosti prezgodaj, da bi uporaibli pegausovo metodo štrika in vozla.

Če bi bila panika, bi se dogajalo kar sem zgoraj napisal. Bogataši bi imel prepoved zasebnih letal in jaht, vsak, ki ima avto na notranje izgorevanje bi dobil novega električnega zastonj, starega pa bi vzeli v razgradnjo. Financiralo bi se od bogatašev ala Musk, Bezzos in podobni... je v bistvu njim v interesu da poskrbijo za preživetje planeta, ker brez planeta ne bodo morali več delati biznisa. Tak pa se nič od tega ne dogaja, samo bogati so še bolj bogati, nam pa prodajajo za mstne pare nove električne avte...

hruske ::

Kako vemo, da je zaradi CO2 od človeških dejavnosti?

Ker se da modelirat občutljivost toplogrednega učinka na spremembe v posameznih elementih, ki prispevajo k segrevanju. In modeli jasno pokažejo, da največji doprinos dela raba fosilnih goriv.

Govorit, da problem ni akuten, je neumno. Poglej kako smo odvisni od plina. Zakaj nismo postavili še par nuklark, pa se zdaj ne bi rabili sekirat zaradi visokih cen plina?

Tudi ne vem kje si ti dobil podatke, da smo na 300ppm. Tvoj vir vsekakor ni "legit", ker smo že prek 410ppm in raste cca 0,5ppm na leto.
Kalkulator nove omrežnine 2024 - https://omreznina.karlas.si/Kalkulator
««
6 / 92
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izpusti ogljikovega dioksida še vedno rekordni (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
15812853 (7722) kow
»

Udarec za podnebne alarmiste? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
18134184 (18059) zmaugy
»

Univerza Brown: Podnebni zanikovalci še vedno nesorazmerno visoko zastopani v medijih (strani: 1 2 3 )

11921020 (17219) gruntfürmich
»

IPCC: Hitrost globalnega segrevanja manjša, a le po naključju (strani: 1 2 3 )

11836801 (26763) NSA Agent

Več podobnih tem