Forum » Problemi človeštva » arhiviranje računov v fizični obliki
arhiviranje računov v fizični obliki
turist1 ::
Obstaja kak fizičen "sistem" (kot npr. "foto album", kamor bi lahko spravljal odrezke računov. Položnice za alektriko, vodo, telefon itd, ko plačam na pošti bi rad te odrezke nekam spravil, da jih lahko kadarkoli poiscem in pogledam.
(elektronsko me ne zanimajo, ni zame, za starejšo gospo, ne uporablja PCja).
trenutno jih ima spete s sponkami v kategorijah, elektrika, telefon itd.... a ko se jih nabere več kot 50, je že preveč za sponke.
kak boljši sistem, album je le predlog v katero smer iscem resitev...
hvala za predloge.
trenutno jih ima spete s sponkami v kategorijah, elektrika, telefon itd.... a ko se jih nabere več kot 50, je že preveč za sponke.
hvala za predloge.
Zimonem ::
Izpiske spravljala najdlje 3 leta. Dovolj je že dve.
Shranjuješ vse po mesecih. Lahko s sponkami Ali s kovertami.
Shranjuješ vse po mesecih. Lahko s sponkami Ali s kovertami.
kuall ::
jaz jih fuknem v eno škatlo od čevljev, ki ima gor napisano računi, stari računi itd. nikoli nič ne rabi itak.
če pa kdaj rabim brskam po škatli, a jih bi sortial al kaj?
če pa kdaj rabim brskam po škatli, a jih bi sortial al kaj?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kuall ()
Horas ::
ja bo treba it s časom naprej. stavim da ma gospa pametn telefon in kakšno socialno omrežje urejeno, recimo messenger. a ne more pa se naučit uporabljat mobilne banke??
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Horas ()
c3p0 ::
Jaz imam tiste pisarniške plastične predalčke, v eni neplačane, v drugi plačane položnice. Vsake toliko (1x na leto) jih posortiram v fascikel. Za firmo pa itak računovodja to ureja.
ja nekaj takega, kot je poslal M3k.
ne vem kako je kaj pregledno, a verjetno je še najbližje temu kar bi gospa potrebovala.
predalčki so ok, a zasedejo "preveč prostora".... tista mapa je skoraj idealna, lahko jo pospravi in ko jo rabi jo potegne ven... nekaj takega, hvala, če dobi še kdo kako idejo hvala vnaprej :)
ne vem kako je kaj pregledno, a verjetno je še najbližje temu kar bi gospa potrebovala.
predalčki so ok, a zasedejo "preveč prostora".... tista mapa je skoraj idealna, lahko jo pospravi in ko jo rabi jo potegne ven... nekaj takega, hvala, če dobi še kdo kako idejo hvala vnaprej :)
ta varianta, kot jo je predlagal m3k je se najblizje temu, a odrezki plačanih računov merijo približno 3cmx5cm in sedaj so vsi po vrsti speti skupaj s sponko.
v tej mapi sicer jih vseeno lahko spne s sponko in da notri.... a bi bilo bolj idealno, če bi bili ti oddelki teh dimenzih in ne širši...... oz. če bi obstajal tak sistem, da bi te dimenzije odrezkov po vrsti nekako lahko notri spravila, brez da se "pomešajo" znotraj posameznega oddelka (vem da se ločijo s temi oddelki, a so velikosti konvert in ti odrezki so precej manjši......
ne vem če sem razlozil nazorno, malo zakompliciral...a upam da razumete...a verjetno bo vseeno ta sistem najboljsi...
hvala :)
v tej mapi sicer jih vseeno lahko spne s sponko in da notri.... a bi bilo bolj idealno, če bi bili ti oddelki teh dimenzih in ne širši...... oz. če bi obstajal tak sistem, da bi te dimenzije odrezkov po vrsti nekako lahko notri spravila, brez da se "pomešajo" znotraj posameznega oddelka (vem da se ločijo s temi oddelki, a so velikosti konvert in ti odrezki so precej manjši......
ne vem če sem razlozil nazorno, malo zakompliciral...a upam da razumete...a verjetno bo vseeno ta sistem najboljsi...
hvala :)
Wizem ::
Lahko pogledaš v kategoriji organizatorji za vijake v bauhausu, merkurju, obiju, ipd. Tam se najdejo škatle, približno omenjenih dimenzij oz. kovčki, kjer tudi lahko sam spreminjaš dimenzije predalčkov.
LP
LP
dronyx ::
Jaz uporabljam mapo za račune. Papirnate račune za razne izdelke, ki imajo garancijo jaz skeniram in hranim v računalniku, hkrati pa v excel tabeli zapišem še podatek, do kdaj velja garancija. Sem že imel primere, ko se je kaj pokvarilo, pa je bil ali račun povsem zbledel, ali pa nisem našel do kdaj ima izdelek garancijo. Se mi zdi da to čedalje bolj pogosto pride prav, ker so izdelki namerno zanič narejeni in se več kvarijo kot včasih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
toro69 ::
slo-tech 2002:
nova tema "Arhiviranje računov v računalniku"
slo-tech 2022:
nova tema "Arhiviranje računov v papirju"
:)
nova tema "Arhiviranje računov v računalniku"
slo-tech 2022:
nova tema "Arhiviranje računov v papirju"
:)
GregiB ::
Fascikel z U mapami... po mesecih... po treh letih pa za podkurit...
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin
buttcrack ::
Se pridružujem onyxu, scan računa in v ime dopišem veljavnost garancije.
Enkrat letno se spravim pucat earhiv, par minutk dela.
Enkrat letno se spravim pucat earhiv, par minutk dela.
V-i-p ::
Se strinjam, meni mapa "Adobe Scan" na telefonu čisto zadostuje za te stvari, AMPAK problem je, ker OP sprašuje za STAREJŠO gospo ;).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Smrekar1 ::
Obstaja kak fizičen "sistem" (kot npr. "foto album", kamor bi lahko spravljal odrezke računov. Položnice za alektriko, vodo, telefon itd, ko plačam na pošti bi rad te odrezke nekam spravil, da jih lahko kadarkoli poiscem in pogledam.
hvala za predloge.
Račune fotokopiraj in jih spravljaj v plastične mape. Lahko tudi samo polniš eno mapo dokler gre in potem vzameš novo. Mape spravljaš v fascikle oz. registratorje.
ales85 ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Akta vs.zvezekOddelek: Šola | 2073 (1234) | Banza |
» | Petrol po novem zaračunal 70 centov za papirnato položnico (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 22515 (19578) | opeter |
» | Električna vtičnica v pohištvu (iverka)Oddelek: Loža | 2698 (2326) | BorutK-73 |
» | Izračun komunalnih prispevkov in cena gradbenega dovoljenja ?Oddelek: Loža | 33986 (3181) | tony1 |
» | Kje bi kupil uno mafijsko sponko za kes? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9891 (7829) | Damjan Jagar |