» »

Netflix drugo četrtletje zapovrstjo z izgubo naročnikov

Netflix drugo četrtletje zapovrstjo z izgubo naročnikov

The Wall Street Journal - Tudi v drugem letošnjem četrtletju je Netflix zabeležil padec števila naročnikov, kar je prvikrat, da se je negativni trend vlekel več kot eno četrtletje. Potem ko je v prvem letošnjem kvartalu izgubil 200.000 naročnikov, je v drugem izgubo poglobil na 970.000 naročnikov. Trenutno ima Netflix 220,6 milijona naročnikov. Zmanjšanje njihovega števila je povzročilo tudi upočasnitev rasti prihodkov in dobička. V minulih treh mesecih je Netflix povečal prihodke le za 8,6 odstotka na 8 milijard dolarjev, medtem ko je dobiček iz poslovanja 15 odstotkov nižji kot četrtletje pred tem. Čisti dobiček se je sicer povečal za 6,5 odstotka na 1,35 milijarde dolarjev.

Netflix je zmanjšanje števila naročnikov predstavil kot uspeh. Napovedovali so bili upad za dva milijona, zato je polovico manjši odliv investitorje navdušil, tečaj delnice pa je poletel za 7,4 odstotka. Podjetje se namreč sorazmerno uspešno sooča s konkurenco in z inflacijo, hkrati pa uspešno odkriva nove načine monetizacije. Netflix ima velik problem z naročniki, ki svoja gesla za dostop delijo s prijatelji ali odseljenimi družinskimi člani. Takih naj bi bilo kar 100 milijonov, kar ni malo potencialnega dobička. Zato preizkušajo višjo naročnino za oddaljene souporabnike. Prihodnje leto pričakujemo tudi verzijo Netflixa z oglasi, pri kateri bo sodeloval Microsoft.

V prihodnjem četrtletju pričakujejo vnovični porast števila naročnikov in 961 milijonov dolarjev dobička. Delajo tudi na odhodkovni strani, saj so v zadnjih mesecih odpustili pet odstotkov zaposlenih, kar bo sicer stalo 70 milijonov dolarjev v odpravninah.

101 komentar

«
1
2 3

Phantomeye ::

Samo to je spet tista predpostavka:

Janez je s travnika pridobil film X, ki v trgovini stane 50€. Če travnika ne bi bilo na voljo, bi Janez film kupil za 50€.

Ampak resnica je, da Janez filma ne bi kupil. Razen, če bi bil to film, ki bi si ga zares želel ogledat.

LeQuack ::

Ni problema, saj bodo samo odpustili zaposlene, in CEO-ji si bodo lahko spet delili bonuse. To je zmer dobra taktika za zvišanje dobička.
Quack !

mailer ::

Po koronski norosti si ljudje želijo biti zunaj. Pa spoznali so da plačujejo preveč v primerjavi z drugimi regijami za polovico manj video vsebin. Tu so še drugi servisi, ki so jim odvzeli naročnike. Pridejo nazaj, ko bodo pogoji ogledov boljši in cena primerljiva z drugimi.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

7982884e ::

netflix produkcija je res iskreno slaba, poudarek na woke vsebinah in zasedbi, in nicemer drugem.

bi prezivel wokeness, ce bi bilo ostalo na nivoju. ampak ni, ker je cel in edini poudarek na tem.

Markoff ::

Če se osredotočaš na to, da mora "bela moškost" ven iz produkcije, potem bo slejkoprej "bela moškost" šla tudi ven iz naročništva.

Rasizem in izključevanje niti v 21. stoletju nista preveč zaželena, dragi netflix.
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

DamijanD ::

Upam da netflix tudi ve, da če ne bi bilo account sharinga, bi pol folka reklo samo adijo. Ker polna cena za to vsebino, je preveč....

Gregor P ::

Že to, da imajo na vsebino zaklenjeno na regije, je povsem nesprejemljivo. Kaj šele, da je dokaj revna vsebina itd.

Tega "naročnino za oddaljene souporabnike" in pa "prihodnje leto pričakujemo tudi verzijo Netflixa z oglasi, pri kateri bo sodeloval Microsoft", pa sploh ne razumem?!? Upam, da ne mislijo s tem, da ne bomo mogli uporabljati storitve, če bomo s partnerjem vsak na drugem koncu sveta, ali pa če bomo želeli uporabiti storitev še kje drugje izven doma ipd.? Sploh kaj mislijo s tem oglaševanjem?!? Pa saj to storitev vendar najameš ravno zato, da ne bi nikoli več videl oglasov8-O ... najbrž ne mislijo, da bodo potem uporabniki lahko gledali brez plačila storitve?:|
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

kow ::

Streaming je samo distribucijska tehnologija, ki jo je danes relativno enostavno replicirati. Nekaj let nazaj je bil streaming 4k se high-tech, danes pac ni. Trg je zasicen (vsaj v razvitem svetu), ponudnika pa je enostavno menjati. Marze bodo nizke, razen za lastnike popularnih vsebin. Dvomim, da ima Netflix vecjo trzno prednost pri produciranju vsebin proti konkurenci, ki tudi ima lastne streaming service.

bf4ed ::

Da, ravno to z zaklepom na regije jih bo zjebalo. Ali pa stvari ko so samo do določenega datuma up...pa kaj so to za glupost? Oglasi pa so itak nesprejemljivi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bf4ed ()

kow ::

Se ne strinjam. Regije in oglasi so tukaj POSLEDICA zgoraj omenjenih slabosti biznisa. Ne vidijo drugih resitev za rast, zato bodo poskusali "optimizirati" prihodke. V entertainment industriji je z vstopom novih igralcev (Netflix, Hulu, Apple, Amazon) veliko konkurence. Ljudje seveda iscejo razlage preko svojih ideoloskih prepricanj - da so prevec woke, prevec pozresni itd.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kow ()

Gregor P ::

Dobrodošli spet "travniki" potem>:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Ashrack ::

Haha, pa ravno vceraj sem travnik pokosil. FTW
....

kuall ::

wtf je nextflix.

DamijanD ::

Zakaj imamo lahko spotify, dzeezer, apple music ipd, ki imajo vsi skoraj vse - pri videu pa tega ne moremo imet? Se tolk več denarja obrne pri videu kot pri glasbi?

kow ::

Nimam pojma. Ce bi ugibal - produkcija in distribucija glasbe je smesno enostavna v primerjavi z videom? Avtorstvo je bolj porazdeljeno?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kow ()

jan_g ::

DamijanD je izjavil:

Zakaj imamo lahko spotify, dzeezer, apple music ipd, ki imajo vsi skoraj vse - pri videu pa tega ne moremo imet? Se tolk več denarja obrne pri videu kot pri glasbi?


Absolutno denar in licenciranje. Audio in video industrija sta v tem pogledu dva različna svetova. Poleg tega imajo glasbeniki eno določeno prednost: lahko hodijo okrog in služijo s koncertiranjem. Filmarji ne morejo.

matobeli ::

Sej filmarji tudi hodjo okoli in predvajajo svoje filme, temu se reče "kino".

ginekk ::

matobeli je izjavil:

Sej filmarji tudi hodjo okoli in predvajajo svoje filme, temu se reče "kino".


Da točno. Kino je pa še dodatno zamrl s COVIDom, še prej pa zaradi streaminga. Večini je izgleda vseeno če gleda film na 10x10cm padu, 60" TV ali pa v kinu.

Sicer pa Netflix-u se je že uspelo rešit nekoč s spremembo poslovne strategije. Ta firma je nekoč živela zgolj od posojanja VHS/DVD nosilcev, potem skoraj propadla preden so šli na streaming "izposojo". Če pa propade pa tudi nič hudega. Bodo prišli drugi, drugačni. Tako deluje kapitalizem.

mtosev ::

Jaz npr imam Netflix že od 2016 ko je uradno prispel v Slovenijo. Imam paket za 9,99EUR. Svoje geslo pa nisem z nikomer delil in niti ne mislim.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

jan_g ::

Ne, kino ni isto, ker ne hodijo izvajalci okrog. Je vmes še založba s svojimi licenčnimi pogoji in distribucijo. Medtem ko pri glasbenikih avtorji pri koncertih direktno vplivajo na izvedbo, ceno, in ostale pogoje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jan_g ()

paraboŁa ::

Če prav vem, morajo za vse vsebine kupiti pravice do predvajanja po državah. Od tu "zaklep" po regijah. Enostavno se jim za manjše markete, kot je naš, ne splača kupovati tako obširne ponudbe.

m0LN4r ::

DamijanD je izjavil:

Zakaj imamo lahko spotify, dzeezer, apple music ipd, ki imajo vsi skoraj vse - pri videu pa tega ne moremo imet? Se tolk več denarja obrne pri videu kot pri glasbi?

Ze delno zaradi tega, ker v filmu ni samo audio. So se zvocni efekti, sinhronizacija v znj jezikov in podnapisi v znj jezikih in tudi razlicne drzave razlicno upravljajo te stvari.

Konkurence je ogromno:
- Maxdome
- Hulu
- Disney
- Waipu
- Rakuten
- Potem skoraj vsak internetni ponudnik ima v svoji narocnini ze "mediateko"
- SKY (po novem, ce imas sky, dobis netflix dostop zastonj)
- Apple TV
- Google Play Movies
- freenet
- videobuster
- pantaflix
- zdfmediathek
- Microsoft
- Magenta TV
- Cineplex Home
- Chili
- Wakanim
- Crunchyroll

Pa vsaka drzava ima se neke svoje, kjer lokalci "ne anglesko govoreca" starejsa publika rajsi gleda vsebine, ker pac to moderno sranje ni za njih. So sprobali in rekli, eh pa tu ni nic zanimivega. Razne spanske, turske telenovele, domace produkcije in ostajajo pri Lokalni TV ponudbi za katero placujejo prispevek in jim je dovolj.

Pa Kabelska oz. Satelitska se nista izumrli, ce kdo misli, dalec od tega.

Ponudba je slaba in distributerjev je prevec.

Jaz delim netflix, drugace ga tudi nebi imel. Bi ga imel verjetno samo za "vroce" dni in dolge zimske vecere za 2-3 mesce in to je to.

Za tiste 2-3 serije, ki jih pogledam z uzitkom je cena previsoka. Vse ostalo je pa Šoder.

Gledam Stranger Things, samo zaradi tega, da vidim v cem je Hype, pa mi enostavno ni jasno. Dolgocasna, razvlecena, globohomo, teen serija. Res mislim, to gledajo al zenske ali pa 12 letni otroci.

In se pridruzujem ostalim zgoraj. Enostavno ni vec nic zares "novega" in edinstvenega za pogledat, pa ce ze je, je vse je narejeno po istem _slabem_ kopitu.

Trenutno stanje je kot pri moderni glasbi, poslusas, pozabis. Ne bo se ohranilo nic na dolgi rok, kok kaksni old but gold komadi in filmi, ki jih rajsi danes se enkrat pogledam, kot pa neko novo nastancano serijo, ki ima se vsaj 5 podobnih.

Moram se se pomeniti z ljudmi s katerimi si delim, da bom verjetno skenslal zadevo na vsake toliko.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

m0LN4r ::

ginekk je izjavil:

matobeli je izjavil:

Sej filmarji tudi hodjo okoli in predvajajo svoje filme, temu se reče "kino".


Da točno. Kino je pa še dodatno zamrl s COVIDom, še prej pa zaradi streaminga. Večini je izgleda vseeno če gleda film na 10x10cm padu, 60" TV ali pa v kinu.

Sicer pa Netflix-u se je že uspelo rešit nekoč s spremembo poslovne strategije. Ta firma je nekoč živela zgolj od posojanja VHS/DVD nosilcev, potem skoraj propadla preden so šli na streaming "izposojo". Če pa propade pa tudi nič hudega. Bodo prišli drugi, drugačni. Tako deluje kapitalizem.

Opazam pri mladini, da res zabijajo cajt in gledajo v prostem casu te plehke serije na telefonih.

Ko pa smo bli v kinu, na novem top gunu, pa je bila druga dvorana prazna. Kino je imel svoj cas, ko se ni imel vsak doma 80" OLED TVja in pogledas film takrat in tako kot tebi pase.
Jaz imam ze nekaj casa se Dolby Atmos umerjen tocno za mojo pozicijo sedenja. Pa sploh nevem zakaj bi sel v kino, kjer moram glavo obracat, kokice vohat, poslusat druge kako vzdihujejo v zadnji klopi.

Edini kino v katerega bi se sel je v:
1. Cinema LED Kino Traumpallast Eslingen, kjer je bela barva bela in crna res crna z HDR in svetlo res svetlo.
2. Dolby Cinema Mathäser Filmpalast, kjer nudijo tudi Dolby Atmos in nove Dual 4K lasersko projekcijo z Dolby Vision.

Za vse ostalo, skoda denarja.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zmajc ::

m0LN4r je izjavil:

Gledam Stranger Things, samo zaradi tega, da vidim v cem je Hype, pa mi enostavno ni jasno. Dolgocasna, razvlecena, globohomo, teen serija. Res mislim, to gledajo al zenske ali pa 12 letni otroci.


Stranger Things je in zaradi 80tih in generacije X.

hbgqzR ::

Ne razumem fascinacije nad showi, ki te hočejo prikovati s praktično isto v onemoglost razvlečeno vsebino za žrtvovanje dalj časa in moraš ti njim plačevati in ne obratno. Nekje je nekdo naredil veliko napako.

starfotr ::

Tipična fora finančnikov.

Netflix je zmanjšanje števila naročnikov predstavil kot uspeh.


Napovedo izgubo XY, na koncu je izgube X in nato si še izplačajo nagrado, ker je manj izgube, kot so napovedovali. Pa še delnica zraste. Juhu bruhu.


Seveda se zaradi drobljenja in ekskluzivnih vsebin spet pojavlja vzpon piratstva. Kdo pri zdravi pameti bo imel za vsako priljubljeno vsebino svojo naročnino, pri n različnih ponudnikih?

Invictus ::

Zakaj pa bi morala firma non stop normalno služit?!?!?!

Pač so jih drugi prehiteli, oz. netflix je izgubil svoj unikaten primat, ker so hoteli preveč denarja zase...

Marsikdo ne bi vzpostavljal svoje infrastrukture, če bi netflix ponudil normalne cene...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

mtosev ::

Zmajc je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Gledam Stranger Things, samo zaradi tega, da vidim v cem je Hype, pa mi enostavno ni jasno. Dolgocasna, razvlecena, globohomo, teen serija. Res mislim, to gledajo al zenske ali pa 12 letni otroci.


Stranger Things je in zaradi 80tih in generacije X.

Jaz sem 87 gen pa nisem nikoli pogledal Stranger Things.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

ginekk ::

Invictus je izjavil:

Zakaj pa bi morala firma non stop normalno služit?!?!?!


Dobro vprašanje, ampak nima veze z Netflixom. To je kapitalizem, nihče več za preživetje ne bi delal dodane vrednosti s svojim znanjem, ampak bi raje vlagal in imel "pasivne dohodke, torej da kapital dela namesto njega.

Posledično je pritisk na vse kapitalske generatorje in če kot firma ne moreš uresničit pričakovanja rasti, gre ta kapital drugam. Pa niti ne govorim o velikih playerih, tudi mali so pač združeni s sodelovanjem v raznih zavarovalniških, vlagateljskih in pokojninskih skladih. Povsod se pričakuje nenehna rast na podlagi vloženega kapitala.

Posledično imamo tudi anomalije kot je neskončno printanje FIATa in špekulacije s kripto žetoni. Kje in kdaj se to konča in resetira? Bogsigavedi.

Phantomeye ::

En problem, na katerega naleteva netflix v Sloveniji, je da še vedno ni slovenskih podnapisov. Npr. HBO Max jih ima. Pa sklepam, da disney + tudi?

Kar se pa tiče geo-blokad. Pa situacijo čisto razumem, ker založniki še vedno živijo v tistem svetu nekoč.

vres.ales ::

Disney + tudi nima podnapisov

Phantomeye ::

vres.ales je izjavil:

Disney + tudi nima podnapisov



a ok, ampak ja, na ta račun izgubijo potencialne naročnike - npr. moji starši gledajo hbo max, ne pa netflixa. Ravno zaradi odsotnosti podnapisov.

ginekk ::

Phantomeye je izjavil:

En problem, na katerega naleteva netflix v Sloveniji, je da še vedno ni slovenskih podnapisov. Npr. HBO Max jih ima. Pa sklepam, da disney + tudi?


To je res ogromen minus, prevod bi moral bit minimalna higiena. In če ga lahko TV/kabel ponudniki naredijo tudi za kupljene vsebine, bi ga lahko tudi Netflix.

Ne samo da sproducirajo podnapise, v primeru otroških programov je vse tudi sinhronizirano.

mtosev ::

Netflix ima vsaj hrvaške podnapise. Ko jaz in mama gledava karkoli skupaj ji vklopim HR subs, mene English audio ne moti.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

49106 ::

Dolgo časa niti teh ni imel.

BigWhale ::

m0LN4r je izjavil:


Gledam Stranger Things, samo zaradi tega, da vidim v cem je Hype, pa mi enostavno ni jasno. Dolgocasna, razvlecena, globohomo, teen serija. Res mislim, to gledajo al zenske ali pa 12 letni otroci.


To kar ti mislis je eno, realnost je pa drugo. Stranger Things je najbolj popularna med young adult populacijo (18-30). Po Nielsen ratingih so pa nabili vso konkurenco po dolgem in pocez.

starfotr je izjavil:

Tipična fora finančnikov.
Netflix je zmanjšanje števila naročnikov predstavil kot uspeh.

Napovedo izgubo XY, na koncu je izgube X in nato si še izplačajo nagrado, ker je manj izgube, kot so napovedovali. Pa še delnica zraste.


Nobene izgube niso napovedali in nobene izgube ni bilo.
Napovedali so upad narocnikov zaradi ze vnaprej znanih okoliscih in njihova ocena je bila, da bo upad narocnikov se vecji.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

Phantomeye ::

mtosev je izjavil:

Netflix ima vsaj hrvaške podnapise. Ko jaz in mama gledava karkoli skupaj ji vklopim HR subs, mene English audio ne moti.


ja hrvaski so relativno novi.

ker jst recimo gledam z angleskimi podnapisi - tudi ko so slovenski na voljo (razen kino, kjer nimam izbire).

starfotr ::

BigWhale je izjavil:

m0LN4r je izjavil:


Gledam Stranger Things, samo zaradi tega, da vidim v cem je Hype, pa mi enostavno ni jasno. Dolgocasna, razvlecena, globohomo, teen serija. Res mislim, to gledajo al zenske ali pa 12 letni otroci.


To kar ti mislis je eno, realnost je pa drugo. Stranger Things je najbolj popularna med young adult populacijo (18-30). Po Nielsen ratingih so pa nabili vso konkurenco po dolgem in pocez.

starfotr je izjavil:

Tipična fora finančnikov.
Netflix je zmanjšanje števila naročnikov predstavil kot uspeh.

Napovedo izgubo XY, na koncu je izgube X in nato si še izplačajo nagrado, ker je manj izgube, kot so napovedovali. Pa še delnica zraste.


Nobene izgube niso napovedali in nobene izgube ni bilo.
Napovedali so upad narocnikov zaradi ze vnaprej znanih okoliscih in njihova ocena je bila, da bo upad narocnikov se vecji.


Izguba oz. upad naročnikov.

Pač napovedali so neke zelo konzervativne zadeve, potem se pa to ni uresničilo. In potem za nagrado še delnica zraste.

Map ::

Zanimivo, da iPhone nima slovenskega menija, Apple TV+ pa ima slovenske podnapise.

m0LN4r ::

BigWhale je izjavil:

m0LN4r je izjavil:


Gledam Stranger Things, samo zaradi tega, da vidim v cem je Hype, pa mi enostavno ni jasno. Dolgocasna, razvlecena, globohomo, teen serija. Res mislim, to gledajo al zenske ali pa 12 letni otroci.


To kar ti mislis je eno, realnost je pa drugo. Stranger Things je najbolj popularna med young adult populacijo (18-30). Po Nielsen ratingih so pa nabili vso konkurenco po dolgem in pocez.

starfotr je izjavil:

Tipična fora finančnikov.
Netflix je zmanjšanje števila naročnikov predstavil kot uspeh.

Napovedo izgubo XY, na koncu je izgube X in nato si še izplačajo nagrado, ker je manj izgube, kot so napovedovali. Pa še delnica zraste.


Nobene izgube niso napovedali in nobene izgube ni bilo.
Napovedali so upad narocnikov zaradi ze vnaprej znanih okoliscih in njihova ocena je bila, da bo upad narocnikov se vecji.

Pa kaj jaz vem kaj je young adult, ce je to moja sodelavka, ki se pri 35ih v anime cosplay oblaci in v glavi je se vedno 13 je to to.
Ja popularno vem da je, od kdaj pa je popularna "glasba" tudi dobra glasba?
Ti gagnam style pineaplepen dualipa popularnica ;)
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

starfotr ::

Map je izjavil:

Zanimivo, da iPhone nima slovenskega menija, Apple TV+ pa ima slovenske podnapise.


V iOS 16 nekaj delajo na tem, da bi imel slovenski jezik.

https://twitter.com/theOnePiki/status/1...

Glugy ::

Ma nč hudga ..to je sam tist hype za vlagatelje. gledat številko naročnikov ki raste. Če gledaš širšo sliko pol vidš da je naročnikov še vedno ko mravelj več kot dovolj.

BigWhale ::

m0LN4r je izjavil:

Pa kaj jaz vem kaj je young adult, ce je to moja sodelavka, ki se pri 35ih v anime cosplay oblaci in v glavi je se vedno 13 je to to.


Joj, pejt balinat, pa pust internet za nas ta mlade ...

OK.d ::

Tej video streaming servisi bodo morali spremeniti svoj koncept, če bodo hoteli preživeti na dolgi rok.
Pa kdo pri zdravi pameti bo plačeval pavšalno naročnino kot za RTV, ker nobeden nima vse svetovne filmske ponudbe na enem mestu.
Plačaš koliko pogledaš je pravi recept, pa ne 5-10 $ po filmu, ampak največ kakšen euro.
LPOK.d

mtosev ::

Meni je žal, da Google TV ali kako tisto imenujejo kje lahko kupiš cel film in ga imaš v lasti forever nima večje izbire. 9,99EUR mi ni težko plačati za dober film.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: kow ()

kow ::

OK.d je izjavil:

Tej video streaming servisi bodo morali spremeniti svoj koncept, če bodo hoteli preživeti na dolgi rok.
Pa kdo pri zdravi pameti bo plačeval pavšalno naročnino kot za RTV, ker nobeden nima vse svetovne filmske ponudbe na enem mestu.
Plačaš koliko pogledaš je pravi recept, pa ne 5-10 $ po filmu, ampak največ kakšen euro.


Evro je veliko premalo (za vrhunsko produkcijo). Pri takih prihodkih bi moral odpustiti vecino ljudi zaposlenih v zabavni industriji. 1$ je verjetno premalo se za epizodo povprecne serije.

mtosev, ponesreci predlagal izbris.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kow ()

sekvap ::

in koliko bi bilo primerno? oziroma koliko se plača sedaj? za 10€ grem stavit da si ljudje ogledajo 10 filmov, oz epizod na mesec... Če bi bilo poceni tudi meni ne bi bilo problema dat 1€ za film, ker pa jih pogledam 1-5 na mesec pa ne bom plačeval netflixa in jih pač raje potegnem iz travnika.

vrhunska produkcija je hollywood? Kjer zabijejo na stotine milijonov za cgi, zgodba pa ranga prišel, videl zmagal.

kow ::

Ce jaz pogledam 2 filma na mesec - bi od mene dobili potem 2 evra. Dvomim, da veliko ljudi pogleda vec kot 1 film na teden. Pri serijah gre pa za vecino slabo produkcijo in jih stepajo kot norci. Tam bi seveda lahko imel cenik 1$ na epizodo. Samo to pomeni, da bi jim prihodki veliko varirali od stevila uspesnic, ki jih posnamejo itd. To bi bil kar ornk dodaten problem za biznis.

Tukaj je se dodaten aspekt. Ce bi za vsako gledanje placal, bi bil veliko bolj selektiven. Moja tipicna izkusnja bi verjetno bila, da bi pogledal epizodo ali dve (nove serije). In ugasnil tv.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kow ()

mtosev ::

A eni gledate samo filme in nič drugega? Jaz sem pogledal kr nekaj dokumentarcev in podobnega stuffa. Imajo dobre docu.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pretočne televizijske storitve čedalje priljubljenejše, a ljudje izbirčnejši

Oddelek: Novice / Rezultati
215113 (2885) mtosev
»

Netflix razočaral delničarje

Oddelek: Novice / Rezultati
3613824 (11072) Truga
»

Amazon in Bezos rekordno

Oddelek: Novice / Rezultati
129110 (7785) Nebomgabiksa

Več podobnih tem