» »

FURS in davek od prometa nepremičnin

FURS in davek od prometa nepremičnin

enemon ::

Na FURS sem poslal vlogo za odmero davka od prometa nepremičnin skupaj s pogodbo na podlagi tega napisanega v vlogi:

K napovedi priložite listino, na podlagi katere se nepremičnina prenaša, in dokazilo o lastništvu, če ni razvidno iz
zemljiške knjige.

Torej človek bi sklepal, da sem zadostil kriterijem. Potem pa kličejo s FURS-a in rabijo še pet drugih potrdil, a obenem jamrajo, da če jim pošljem po pošti, ne bodo mogli poiskati vloge in prilog dati zraven. Prosim tukaj za pomoč - katere priloge so dejansko potrebne ob oddaji vloge za odmero davka na promet nepremičnin pri prodaji kmetijskega zemljišča? In ni mi jasno, zakaj naknadno zahtevajo stvari, za katere ni jasno razvidno, da jih je treba priložiti. Klinc pa ta zbirokratizirana država. :|

Miki N ::

Naj bi bil izvod pogodbe dovolj. Meni je ratalo nekaj let nazaj :D.

Poanta da ga daš na FURS je ravno v tem, da se lahko potem izvede vpis v ZK. V bistvu če smo natančni, štempelj FURSa na pogodbi (da je plačan DPN) je predpogoj za overjanje pogodbe pri notarju - kar rabiš za vpis v ZK.

Tako da .. dafuq? Mogoče potrdilo/račun da je bil znesek na pogodbi plačan?

Pa splača se ti iti na vložišče ali karkoli že rečejo tistemu šalterju - če ne drugega dobiš pisno potrdilo, da si res predal in kdaj in te ne morejo zajebavati če bi oni kaj zabrkljali.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Miki N ()

Pravijo, da rabijo še potrdilo o namenski rabi, potrdilo upravne enote o odobritvi pravnega posla, izpisek iz zemljiške knjige in DVA originalna izvoda pogodbe... Meni tudi ni nič jasno več...

kloko ::

Predvidevam, da si šparal pri notarskih storitvah, sedaj se pa čudiš, kako funcionira birokracija? Pri kupoprodaji kmetijskih zemljišč so predpisane izjeme in je problem, ko to počneš prvič. Pričakuj še več težav, sploh če si tudi pogodbo sestavljal sam.

L.p., Kloko

kloko je izjavil:

Predvidevam, da si šparal pri notarskih storitvah, sedaj se pa čudiš, kako funcionira birokracija? Pri kupoprodaji kmetijskih zemljišč so predpisane izjeme in je problem, ko to počneš prvič. Pričakuj še več težav, sploh če si tudi pogodbo sestavljal sam.

L.p., Kloko

Vem, da so predpisane izjeme in jih poznam - oglasna deska, odobritev posla, predkupne pravice... Tu je šlo vse tekoče.

FURS načeloma zahteva samo pogodbo, da da štempelj gor, da je davek plačan in na podlagi tega notar lahko overi podpise. O tem, da se dostavlja na FURS izpiske iz zemljiške knjige, slišim prvič.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: enemon ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup nepremnčnine (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6215122 (8918) Groot
»

"Prodal" bi nepremicnino

91622 (984) svecka
»

Se kdo kaj spozna na lastništvo, zemljo in mejniki? (strani: 1 2 )

9221602 (12537) noraguta
»

darilna pogodba za zemljišče (strani: 1 2 )

6719831 (16466) kloko
»

Nakup stanovanja - postopki, na kaj biti pozoren?

2111818 (11209) EC9

Več podobnih tem