Forum » Strojna oprema » USB "ključek" izvrže
USB "ključek" izvrže
CyberPunk ::
Včeraj sem kopiral ene fajle na USB flashdrive, pa je na eni točki prekinil in "izvrgel" ključek (ni bilo več drive letterja). Ko sem dal nazaj, je javljal, da ima napake (predlagal scan). Karkol sem po tem naredil - scandisk preko tega dialox boxa, chkdsk iz prompta, brisanje folderja s pokvarjenim fajlom, quick format iz prompta ali disk managementa, normalen format iz prompta ali disk managementa... je vedno čez čas izvrgel ključek, ko je prišel do tistega fajla (vsaj pri brisanju ali chkdsk se je to videlo).
Sem mislil, da bo vsaj format prečistil zadevo. Je torej samo še za v smeti? Res pa je, da je na njem vklopljena bitlocker enkripcija.
Sem mislil, da bo vsaj format prečistil zadevo. Je torej samo še za v smeti? Res pa je, da je na njem vklopljena bitlocker enkripcija.
hojnikb ::
That thing is deader than disco
Vrzi v kos. Če si mazohist, lahko nanovo inicializiras kontroler in erase-as nand flash (ni enako kot formatiranje iz windows), če si se seveda pripravljen s tem hecat.
Vrzi v kos. Če si mazohist, lahko nanovo inicializiras kontroler in erase-as nand flash (ni enako kot formatiranje iz windows), če si se seveda pripravljen s tem hecat.
#brezpodpisa
Pa je res kaput, sem še ene par testov naredil. Verjetno zato, ker je bil bitlocker na FAT in je pospešeno kuril pisalne cikle proti predčasni smrti.
NTFS na flashdrive, če rabi človek bitlocker, pa je verjetno OK oz. boljša varianta?
NTFS na flashdrive, če rabi človek bitlocker, pa je verjetno OK oz. boljša varianta?
zee ::
ExFAT. Bitlocker na USB-ju je izguba casa, blokov in se cesa.
USB kljucki so samo za prenasanje podatkov od racunalnika A na racunalnik B, ce A in B nimata internetne povezave.
Ce nujno potrebujes kriptiranje, potem je tudi opcija, da naredis kriptiran kontejner na namizju in kopiras tega na USB kljucek.
USB kljucki so samo za prenasanje podatkov od racunalnika A na racunalnik B, ce A in B nimata internetne povezave.
Ce nujno potrebujes kriptiranje, potem je tudi opcija, da naredis kriptiran kontejner na namizju in kopiras tega na USB kljucek.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Kot razumem, naredi bitlocker na kljucku avtomatsko container, ce je FAT32 ali exFAT (in je pocasnejse ter vec pisanja). Ce pa je NTFS, pa je direktno file system.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WD 1GB fat 32 ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1100 (930) | opeter |
» | Formatiranje diska v W10 ne gre v starejše formate (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8264 (7004) | Pithlit |
» | USB ključ - problemOddelek: Pomoč in nasveti | 7191 (4428) | deninho1989 |
» | Usb ključ ne predvaja določenih formatovOddelek: Strojna oprema | 11777 (9682) | Toros |
» | exFAT particija na hdd diskuOddelek: Pomoč in nasveti | 1637 (1542) | RejZoR |