» »

Koliko kaj kradejo mobitele?

Koliko kaj kradejo mobitele?

Netrunner ::

Včasih ko so se začeli pojavljati prvi mobilni telefoni smo kar precej pazili na njih. S prihodom iphona in dražjih touch zadev smo tudi malo bolj pazili ... zdaj se mi pa zdi da je mobitel že tako potrošno sredstvo da folk kaj dsoti ne gleda na njih.

Ko sem bil na morju je skoraj vsak imel telefon pri sebi in ko je šev v vodo ga je pustil lahko dostopnega ali celo lepo vidnega ob kakšni torbi ipd... Bi si mislil, da se danes karaja telefonov ne izplača :) Kaj se ne?
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Nikonja ::

Zato ker če ti ga ukradajeo dejansko, razen če nisu uber hakerji, nimajo kaj z njim naredit. Telefon je zaklenjen, factory reset ti ne pusti, ampak tudi če ti uspe, itak operater blokira tvoj imei in ga ne more nikjer na svetu več registirat. Ja, opcija je zamenjat IMEI ampak za 99% tatov je to sajns fikšn in se ne bodo je...i s tem, rajš ti spizdi denarnico!

rejven ::

Top telefoni so novi jurja al pa mal čez, rabljen sumljiv se proda za kolk? Ni računice, poleg tega moraš imei spremenit, potrošnja roba pač.

Nazz ::

Bi res rad videl kako se IMEI sprememeni na novejsem telefonu. Vso sreco.

Tudi uber hekerji od Android 8 nimajo kaj naredit ker je telefon v cloudu zaklenjen na uporabnika.

Telefonov ne kradejo vec, ker si noben, razen lastnik, z njim nima kaj pocet.

mihi666 ::

Delam vsako leto na enem večjem festivalu na lost and found info točka itd. Večina boljših telefonov ne pride do mene. Folk ki najde telefon ga da prvemu varnostiku ki so večinoma čefurji in vse to pokradejo. Kam gredo telefoni ne vem. Verjetno za dele ekran baterija... Ali pa v bosno

Magic1 ::

Pri Applu ti še deli več ne pomagajo kaj dosti, ker se morajo posamezni deli programsko povezat s SoCom.
Magic

Netrunner ::

Se pravi ne rabim pretirano paziti na svoj telefon :) .. sicer pa mojo staro škatlo nevem če bi kdo sploh želel ukrasti :)
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

feryz ::

Jaz nalašč na novem ekran stolčem in potem ga noče nihče ukrasti.
Ker tisti, ki telefone kradejo, zagotovo nimajo keša za menjavo ekrana.

Moraš ga pa ravno prav, da tač še vedno dela.

fikus_ ::

Feryz ne rabiš razbijati zaslona, na Aliju sem videl "razbito" folijo za to.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

mr_chai ::

Čefurji so pogruntal to enkripcijo in ugotovil, da ji niso kos, zato so se lotili raje kraje katalizatorjev in platišč. To je ez posel za njih.

starfotr ::

Tako, kot danes ne kradejo več avtoradiev, ti pa ukradejo cel avto in to je to.

Telefoni so morda zanimivo področje za ohišje in kake dele, tako kot avti. Avti so tudi zanimivi zaradi delov.

meho7 ::

A IMEI koda ne pomaga vec pri kraji telefona? Meni so leta 2005 v soli ukradli nokio n70 - policiji sem posredoval imei kodo, ki je bila na skatli. Cez pol leta dobim klic, da so izsledili telefon.

Seveda pomaga. V kolikor je telefon odtujen sodišče izda nalog za sledenje IMEI telefona. Operater javi kdo je naročnik, policija pa ga pride iskat. V primeru da je v telefonu predplačniški SIM novega uporabnika oz. je telefon izven EU, lahko nanj pozabiš.

Pod pogojem, da nov uporabnik po čudežu preide lastnikov Google/Apple login in aktivira svoj SIM.

mancini ::

Nazz je izjavil:

V primeru da je v telefonu predplačniški SIM novega uporabnika oz. je telefon izven EU, lahko nanj pozabiš.

In te s te nove številke, ki je v ukradenem tel, nekdo par krat pokliče, potem pa dobiš klic s policije in te vprašajo kdo je ta oseba, s katero si v kontaktu.
Ne skrbi, tudi na ta način najdejo telefon.

Po tem scenariju bi lahko Netflix serijo posnel.

Pithlit ::

Kaj pa vem... Cel vikend stvari v ne zavarovanem šotoru (res da vanj vstapim ene 2x na dan) pa je še kr vse točno tam kjer sm pustila.
Life is as complicated as we make it...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako zafrkniti tistega,ki ti je ukradel mobitel (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
8027628 (9541) nergac
»

Kakšna je šansa, da dobim svoj telefon nazaj? (strani: 1 2 )

8328205 (11609) Mare2
»

izgubljen mobi

276335 (5352) toplakd
»

Ukraden telefon (strani: 1 2 )

5913067 (6494) Lightning17
»

Ukraden telefon