Forum » Pomoč in nasveti » Odpiranje vhodnih vrat z daljincem
Odpiranje vhodnih vrat z daljincem
noob96 ::
Imam eno idejo, ampak nimam ideje kako izvesti, se mi pa ne zdi preveč komplicirano.
V bloku imamo klasična vhodna vrata z elektronsko ključavnico, ki jo lahko enostavno vsak odpre z domofonom. Slušalka domofona ne rabi biti dvignjena da lahko klikneš tipko za odpiranje elektronske ključavnice. Ker živim v pritličju je zelo majhna razdalja med stanovanjem in vhodnimi vrati. Razmišljal sem, kako bi lahko z RF daljincem ki bi ga imel na ključih sprožil signal ki bi "pritisnil" na tipko za odklepanje na domofonu in bi tako lahko vhodna vrata od bloka odpiral z daljincem, namesto s ključem
Kako se lotiti?
V bloku imamo klasična vhodna vrata z elektronsko ključavnico, ki jo lahko enostavno vsak odpre z domofonom. Slušalka domofona ne rabi biti dvignjena da lahko klikneš tipko za odpiranje elektronske ključavnice. Ker živim v pritličju je zelo majhna razdalja med stanovanjem in vhodnimi vrati. Razmišljal sem, kako bi lahko z RF daljincem ki bi ga imel na ključih sprožil signal ki bi "pritisnil" na tipko za odklepanje na domofonu in bi tako lahko vhodna vrata od bloka odpiral z daljincem, namesto s ključem
Kako se lotiti?
feryz ::
Wifi switch. Poceni, brez komplikacij.
Namesto daljinca imaš telefon.
Namesto daljinca imaš telefon.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: feryz ()
Ok, hvala za predlog ampak kako zdej wifi switch prepričam da mi pritisne tipko na domofonu
https://ibb.co/v37ZFcZ
Takole iZgleda. Ampak to pomwni ce pred domofonom vezem stikalo potem tipka na domofonu ne bo delovala?
Takole iZgleda. Ampak to pomwni ce pred domofonom vezem stikalo potem tipka na domofonu ne bo delovala?
UkrFTW! ::
Črna žica izgleda kot napajanje, na katero bi lahko vezal tudi modul. Ni pa videti, če je še kakšna žica za odpiranje vrat, verjetno ni ista žica.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izbira domofonaOddelek: Loža | 6543 (332) | polozweii |
» | pametna hiša, stanovanje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18271 (2761) | kriptobog |
» | Nastavitev časovne ure za odpiranje vratOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2553 (1731) | mirator |
» | DomofonOddelek: Kaj kupiti | 2086 (1325) | fosil |
» | diy intercomOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1017 (921) | int47 |