» »

OMV nimajo goriva.

OMV nimajo goriva.

Temo vidijo: vsi

Utk ::

Če nimate za bencin, se pa vozte na elektriko.

floyd1 ::

enemon je izjavil:

Golob rešuje draginjo z dvigom cen LOL.

Janezek jo je tako, da je bogatim "dodal" nekaj 100€, revežem pa 15.

Dal seveda ni nič, ker nikoli v življenju še ni delal (zagrizen vodstven komunist pač), kaj šele zaslužil. Vse to že plačujemo (tisti z višjimi plačami malo več) in še bomo.

Oz., če povzamem s tvojim tonom dramatičnosti - Golob bo še dolgo reševal to, kar je janezek zajebal z zelo neumnim zadolževanjem. Zadovoljen z razlago? Je fajn hladno v kleti? Pingo, pariška - tekne? 8-)

enemon ::

Petrol bi lahko malo bolj privili glede na to, da je državna firma. Bo pač malo manj dobička, OMV in MOL bi pa prilagodila cene, če bi hotela biti konkurenčna. Saj Golob zdaj ne rabi paziti na Vizjaka, ki ima delnice v Petrolu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: enemon ()

Miha 333 ::

Totalen kaos. V mojem kraju danes ni bilo več dizla, bencin pa samo na eni črpalki. Jaz pa s praznim tankom, jutri pa na šiht. Nato sem se zapeljal na bencinsko na avtocesto, tam pa prizori da dol padeš. Ljudje tankajo v 200l sode na prikolicah, v polne prtljažnike kantic, celo 1000l plastične cisterne na prikolici. Vmes pa delajo gužvo tuji turisti, ki morajo seveda poleg tankanja oprati še stekla in to sredi največje gneče ....

harvey ::

Utk je izjavil:

Ali pa dirka po Sloveniji, vsak je lahko Pogi na svojem beciklu:)

Miha 333 je izjavil:

Totalen kaos. V mojem kraju danes ni bilo več dizla, bencin pa samo na eni črpalki. Jaz pa s praznim tankom, jutri pa na šiht. Nato sem se zapeljal na bencinsko na avtocesto, tam pa prizori da dol padeš. Ljudje tankajo v 200l sode na prikolicah, v polne prtljažnike kantic, celo 1000l plastične cisterne na prikolici. Vmes pa delajo gužvo tuji turisti, ki morajo seveda poleg tankanja oprati še stekla in to sredi največje gneče ....

Logično posledica, če si pred tem napovedal ukrep, da boš stabiliziral situacijo (z dvigom cene, sicer kje si to še videl, da je borba proti inflaciji s tem da višaš cene), tako da boš s torkom krepko dvignil cene. Pa kdo je tu nor.8-O

enemon je izjavil:

Petrol bi lahko malo bolj privili glede na to, da je državna firma. Bo pač malo manj dobička, OMV in MOL bi pa prilagodila cene, če bi hotela biti konkurenčna. Saj Golob zdaj ne rabi paziti na Vizjaka, ki ima delnice v Petrolu.

OMV = MOL, si morda spregledal, da je MOL kupil OMV balkansko divizijo.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Zgodovina sprememb…

• spremenil: harvey ()

korenje3 ::

endelin je izjavil:

Tako je. Jj določa cene na svetovnih naftnih trgih:)) dej poglej še po kolko tankajo hrvari, avstrijci in italjani. In zakaj madžari tankajo poceni. Beri zato ker držijo ceno umetno navzdol - to kar ti je golob "skinil s qurca" ta teden lol

debilko. Evropa je imela ogromne popuste pri ruski nafti. Sedaj mora pa kupovati po tržnih cenah.

Madžari so se zmenili z rusi, pa sedaj plačujejo 50% manj za nafto kot ostala evropa. Madžari nič ne držijo ceno umetno dol. Držijo jo umetno gor za tujce, ker to je bil pogoj rusije za popuste.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Zgodovina sprememb…

• spremenil: korenje3 ()

harvey ::

Cena na borzah je dasnes tam 120 usd za sodček, v letu 2008 smo imeli cene na borzi do 150 usd na sodček in niti pod razno cene na črpalkah čez 2 eur/L. Tule je svoje dodala vsa ta histerija zelene agende s svojimi dajatvami in obvezen dodatek biogoriv k fosilnim in smo tam kjer smo. Ni vse v vojnah, čeprav udarijo po žepu.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

kixs ::

Pa ne pozabit razmerje USD:EUR, ki je danes/zadnje case mocno slabse kot takrat.

karafeka ::

Ma nima veze s ceno, evropske države so sankcionirale Rusijo in ne pustijo več uvoza nafte oz. naftnih derivatov iz Rusije(razen za par izjem vključno z Madžarsko).
In zaradi tega moramo kupovat pri ostalih posrednikih (ki imajo dražjo nafto, pa še iz neekološke pridelave - zda) ali pa preprosto preprodajajo rusko nafto. Pa večjih idiotov, kot so naši v Bruslju, ki pljuvajo v vse naše sklede ne najdeš nikjer.
Vse da bi rešili Ukrajino, hkrati jim pa pošiljajo na tone orožja, da se bojo le še bolj stepli.

Kdo je pa p.zda nam pošiljal orožje, ko smo se osamosvojili? Noben. Kučan ga je hotel celo zasežti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: karafeka ()

dexterboy ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Ko bodo dvignili cene goriva v torek, bi moralo it v torek zvečer pol milijona ljudi pred parlament štrajkat proti podražitvi. Me zanima, če bi potem upali podražit.
Ljudi ja, oni bi šli pred parlament, ne pa hlapci :(
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

FoxKnox ::

Utk je izjavil:

Prišel bo čas, ko boste tudi električarji jamrali nad visokimi cenami.Kmalu.

Meni elektrika na strehi raste.
Sej se strinjam, da je to bedno, ampak kolk debat smo tu imeli ali se splačajo paneli, toplotne črpalke, hibridi, električni avti, dobri in dragi pa tudi slabi in poceni. Pač je treba preračunat brez verskega fanatizma. Potem pa živet z odločitvijo.

wcpapir ::

Naš sosed kmet nam navadnin prodaja nafto po 1.4eur, ze od vceraj ima guzvo hujso kot petrol ;)

Je naneslo, da imam prazen tank in moram danes na pumpo. Razmišljam, da bi prej poklical in vprašal, če imajo nafto pri njih. In sem se spomnil 80-ih in časov redukcije, kako smo takrat shajali iz meseca v mesec...
Ker pa fackin' napredek, kokoška, ponosen, da živim v deželi korupcije, vez in poznanstev, kjer se vse dobi pod mizo, tudi operacija, samo denar je treba pokazati!

PacificBlue je izjavil:

...je pa generalni sekretar Nata Jens Stoltenberg za Bild izjavil, da bi lahko trajala leta. "Moramo se sprijazniti z dejstvom, da bi lahko vojna trajala leta. Naša podpora Ukrajini ne sme popustiti, četudi bodo stroški visoki. In s tem ne mislim le na stroške vojne, temveč tudi na vse višje cene energije in hrane."... Torej gužve na bencinskih še leta... Hvala vsem, ki to podpirate.
Bo treba sprejeti zakon, da so vsi, ki podpirajo sankcije, državni sovražniki ter jih je potrebno poslati na prevzgojo v delovna taborišča. Njihovo prihranke pa zapleniti, če jih imajo, seveda...

kow ::

dexterboy je izjavil:

Je naneslo, da imam prazen tank in moram danes na pumpo. Razmišljam, da bi prej poklical in vprašal, če imajo nafto pri njih. In sem se spomnil 80-ih in časov redukcije, kako smo takrat shajali iz meseca v mesec...
Ker pa fackin' napredek, kokoška, ponosen, da živim v deželi korupcije, vez in poznanstev, kjer se vse dobi pod mizo, tudi operacija, samo denar je treba pokazati!

Kaj se cakas? Madzarska, Srbija ali Rusija te bosta z veseljem sprejela.

Tvoji komentarji že v temah o koroni niso kazali ravno nekega "intelektualnega" nivoja... Uživaš v bananistanu? Podsaharska Afrika je zate meka, zakaj ne greš na pot?

Ce bi spremljal moje komentarje, bi videl da sem ze pred vojno govoril o preveliki energetski odvisnosti od diktatorske Rusije. Sedanje "sranje" smo si zakuhali drzavljani kar sami.

karafeka ::

Si mislil, bruselj s svojimi sankcijami? Se ne spomnem, da sem jaz imel možnost odločanja.

A se sploh zaveda kdo, kako sranje bo, če dobimo zdaj še kako večjo sušo, pa eno orenk hudo zimo? To bo ko v šrilanki.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: karafeka ()

gozdar1 ::

Od l.2014 je eu počela točno to kar nekateri predlagate(simbolne sankcije, povečevala odvisnost,..), rezultat je na dlani.

GenZNPC ::

Odvisnost ni bila niti najmanjsi problem, dokler se ni zacelo iz danes na jutri srati po rusih. Zdaj pa naj iz danes na jutri VSI nizji, srednji sloj presalta na x2 cene in alternative.
Orban je se edini trezen tukaj.
skibidi

Marali bi počakat,da rusi začnejo srati po nas oz. poljakih baltih,..

Rusov je 3x manj kot prebivalcev EU, pa se bojim, da so 5x pametnejši od nas. Quo Vadis, EU?
Le kdaj bo ljudem kapnilo, da "cenena delovna sila" ni pogoj za boljši in kvalitetnejši standard?
Kaj naj si pomagam z nekom, ki mu je egotrip šopingiranje v Zalandu, Zari in H&M-ju in ostalih trgovskih znamkah? Posesati, oprati, skuhati, zlikati, umiti, obrisati... to vse znam že sam. Rabimo ljudi na višjem intelektualnem nivoju kot so migrantje na južnih mejah... Rabimo EU, kjer ne čakaš pol leta za prvi pregled pri zobarju, pa to je samo eden od primerov. In ljudje na višjem nivoju se ne pustijo kar tako "na suho" nategniti MSM medijem, nimajo prepiha med ušesi, da jim lahko pereš možgane...
Mogoče rahlo off topic, ampak že to, da imamo teme s takšnimi naslovi v AD 2022, je čisto "brezneumje".

UkrFTW! ::

GenZNPC je izjavil:

Ma pa pizda, ta svoboda je ze zlajnana floskula za vso sranje, ki je posredno povezano z vojno v neki drugi drzavi. Pa naj se stepejo med sabo in zmaga mocnejsi..

Mlajša generacija ima do pojma svobode drugačen odnos kot starejša generacija. Starejši to npr. ne pomeni, da ostane brez interneta in mobilnega telefona, tako da je mlajši generaciji očitno težko razumet, kaj ta koncept pravzaprav pomeni in kaj za sabo potegne pot, ko ti nekdo nekaj mesecev jemlje svobodo. Hint: polni žegni.

gozdar1 je izjavil:

O, đizs, pa vi RES mislite, da bi Rusi šli kar naprej v osvajalske vojne za nova ozemlja? Ste RES tako zabiti? Ali pa ste samo plačani trolli?

dexterboy je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

O, đizs, pa vi RES mislite, da bi Rusi šli kar naprej v osvajalske vojne za nova ozemlja? Ste RES tako zabiti? Ali pa ste samo plačani trolli?

Bi začetek leta to lahko izključil kot popolnoma blesav scenarij? Bi ga sedaj tudi lahko?

Bi začetek leta to lahko izključil kot popolnoma blesav scenarij? Bi ga sedaj tudi lahko?
Sploh ga nisem vključil. Ja, kar na Poljsko pa Baltske države pa Orbana, pa... ej, nekdo trka na vrata. Oh, slovanski bratje, Ruski vojaki, zagotovo so lačni žejni, grem jih skuhat ajdove žgance pa domače klobase...
RES vam mora sekat MSM po glavi, da verjamete pravljicam o Sneguljčici in 7-ih palčkih. No, sej če bi Adriana Chechik bila Sneguljčica, bi tudi jaz bil palček...

Zgodovina sprememb…

Odvisnost ni bila niti najmanjsi problem, dokler se ni zacelo iz danes na jutri srati po rusih.

Prav imaš, že veliko prej bi treba začet srat po Rusih, da nikoli ne bi bili odvisni od njih. Pa od Amerikancev tudi ne.

Rusov je 3x manj kot prebivalcev EU, pa se bojim, da so 5x pametnejši od nas.

Res, kar poglej vojake v Ukrajini, en bolj pameten kot drugi. Geniji, ti rečem. Čudno samo da niso že prej izumili wc školjk, če so tako pametni.

Miki N ::

Dodaten hec je, da svetovne cene goriva spet niso čisto tržne. Tokrat palamudijo američani s tem, da na trg - menda do oktobra - neprestano zlivajo nafto iz svojih strateških rezerv. V preteklem letu cca 115M sodčkov, kar je več kot nekatere OPEC proizvajalke.

https://www.bloomberg.com/opinion/artic...

Kaj se bo zgodilo oktobra, ko naj bi se program končal? To je bolj vprašanje za naše Nostradamuse. Mogoče nič.

dexterboy je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Enak argument so imeli ljudje, ki so bili proti vojni z Nemcijo v 30ih letih 20.stoletja . Prvo, da bo prikljucil samo Sudete, ker so v resnici nemski. Potem, da so Avstrijci v resnici germani. No, na koncu je napadel Poljsko in ogromno sovjetno zvezo in siril Lebensraum. Vsak, ki je prebral Mein Kampf, bi ga moral jemati resno. No, vsak, ki je prebral Putinov esej iz lanskega leta - in jaz sem ga - bi ga moral jemati resno. Tip je lunatik, in potrebno je biti enoten in ga cimprej postaviti na svoje mesto. Je nerazsoden zlocinec, ki mu vec pomeni "velika Rusija", kot zivljenja milijonov ljudi.

Mato989 ::

kow je izjavil:

dexterboy je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Enak argument so imeli ljudje, ki so bili proti vojni z Nemcijo v 30ih letih 20.stoletja . Prvo, da bo prikljucil samo Sudete, ker so v resnici nemski. Potem, da so Avstrijci v resnici germani. No, na koncu je napadel Poljsko in ogromno sovjetno zvezo in siril Lebensraum. Vsak, ki je prebral Mein Kampf, bi ga moral jemati resno. No, vsak, ki je prebral Putinov esej iz lanskega leta - in jaz sem ga - bi ga moral jemati resno. Tip je lunatik, in potrebno je biti enoten in ga cimprej postaviti na svoje mesto. Je nerazsoden zlocinec, ki mu vec pomeni "velika Rusija", kot zivljenja milijonov ljudi.

Torej nekaj takega kot zadnjim ŽNJ USA predsednikom z izjemo Trumpya?

Kdaj smo bili enotni in postavili Ameriko na svoje mesto ker majo tolko nerazsodnih zločincev?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

No, vsak, ki je prebral Putinov esej iz lanskega leta - in jaz sem ga - bi ga moral jemati resno. Tip je lunatik, in potrebno je biti enoten in ga cimprej postaviti na svoje mesto. Je nerazsoden zlocinec, ki mu vec pomeni "velika Rusija", kot zivljenja milijonov ljudi.

Jaz sem še pred invazijo napisal, da če Evropa Putina ne ustavi, bo čez 200 let Putin junak, Evropa pa bedak. Na srečo me je Evropa tu presenetila in postala še kar enotna, da ga postavi v rang Hitlerja in dokler je tako mu ne more uspet postat junak. Če ga pustimo, bo Rusija čez 200 let veliko večja in nikogar več ne bo zanimalo kako pa zakaj, on bo pa car, ker mu je to uspelo.

klemenSLO ::

Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

Invictus ::

Utk je izjavil:

Jaz sem še pred invazijo napisal, da če Evropa Putina ne ustavi, bo čez 200 let Putin junak, Evropa pa bedak.

Evropa je bedak že danes.

Blokira nekoga na podlagi katerega je ekonomsko uspela...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Se še kdo spomni tistega primera, ko je en model v Brežicah pustil avto kar na črpalki, ker so hoteli neka potrdila o cepljenju, če se prav spomnim? No, to bi se jutri moralo zgoditi na večini pump. Parkiraš avto na dovozu in se začneš jokati, da ti avto več ne užge...

Mato989 ::

dexterboy je izjavil:

Se še kdo spomni tistega primera, ko je en model v Brežicah pustil avto kar na črpalki, ker so hoteli neka potrdila o cepljenju, če se prav spomnim? No, to bi se jutri moralo zgoditi na večini pump. Parkiraš avto na dovozu in se začneš jokati, da ti avto več ne užge...

Jah, to bi blo treba nardit, pa večina nima jajc
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

PersonaRuda ::

Novica na RTV SLO:

...vojska streljala, da bi ustavila izgrede na bencinski črpalki

Protestniki zahtevajo odstop predsednika...

https://www.rtvslo.si/svet/azija-z-ocea...

starfotr ::

Omv lepo dvigne cene tik preden se še bolj podraži. Takrat, ko je bil prvi ali drugi naval, so bile cene tisti večer 10 centov višje, kot na Petrolu.

In seveda vsi trgovci delajo neke scene s tem, da zapirajo pumpe in še bolj podžigajo to potrebo po tankanju in delanju zalog.

In seveda se jim to izplača.

Tudi premuim dizel imajo zaprt. In ga bodo sprostili, ko se jim bo splačalo.

Mato989 je izjavil:

dexterboy je izjavil:

Se še kdo.... avto več ne užge...
Zato pa ne bo nikoli nič bolje, na veke vekomaj amen, ker smo dežela hlapcev!

Mr.B ::

gozdar1 je izjavil:

Od l.2014 je eu počela točno to kar nekateri predlagate(simbolne sankcije, povečevala odvisnost,..), rezultat je na dlani.

Sej vem Amerika dela točno isto. Samo da so krivi uni. Dej zresni se, öe o poslu nimaš pojma.
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

Mato989 je izjavil:

dexterboy je izjavil:

Večina ni tako glupih.

stevie boy ::

baje se da na Petrolu s turističnimi boni kupiti gorivo. ve kdo kaj o tem?

Hočeš povedati, @krFTW!, da moramo biti egoisti in se nam mora jebati za ostale in splošno družbeno dobro?
Ker to je najlažje (egoizem), imam par sosed v bližini, samske, v penziji, samo v balast so. Sej so svoje preživele, zveče se malo sprehodim po ulici z S&W ... pa še na penzijah so bo privarčevalo, več ostane za mene :)

toro69 ::

stevie boy je izjavil:

baje se da na Petrolu s turističnimi boni kupiti gorivo. ve kdo kaj o tem?

Jaz sem včeraj plačal z njimi. Zdraven kupiš en USB ključek za 4€ pa je.

stevie boy ::

si moral kaj dokazovati? kakšen je postopek?

Mr.B je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Sej vem Amerika dela točno isto. Samo da so krivi uni. Dej zresni se, öe o poslu nimaš pojma.

Ti ga očitno nimaš, zato tvoji posti nimajo veliko smmisla.

IL_DIAVOLO ::

klemenSLO je izjavil:

Danes nič bolje... :(
https://siol.net/avtomoto/novice/spet-k...

Za jebenih 10 evrov.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Off topic primerjava v ceni tanka danes in jutri;
Včasih si za 10 evrov lahko kupil 4 x 250g masla. Danes lahko za isti denar kupiš samo še 3 pakiranja po 250g.

Malidelničar ::

Folk si je naredil zalogo, ker je vlada vnaprej napovedala dvig cen. Sploh kmetje z večjimi cisternami lahko hitro izpraznijo rezervoarje na povprečni črpalki.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

endelin ::

Dizel je dosti bolj na udaru kot bencin ja, da zmanjka

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cena goriva (strani: 1 2 3 497 98 99 100 )

Oddelek: Problemi človeštva
4952543526 (190699) hbgqzR
»

Bencin - spremembe cen (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11421409 (12011) FoxKnox
»

Cena nafte (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13320435 (14030) krneki0001

Več podobnih tem