» »

Nepremičninski davek

Nepremičninski davek

Temo vidijo: vsi
««
67 / 68
»»

feryz ::

nejc_nejc je izjavil:

Ali je to normalno?
Več kot 2/3 jih na ministrstvih dela od domaA
Fak.
Grozljivo kaj plačujemo.

zavajon ::

Kanban je izjavil:

Prasci grdi, kako si drznejo zaslužiti več od povprečja.

Sem že prej povedal, da me prav nič ne moti to, da zaslužijo, ampak le to, da ne plačujejo davkov kot ostali.

Miki N ::

Tole v bistvu spada sem, preden admini zbrišejo tisto temo. Soliden skeč in čisto "on topic".

https://www.tiktok.com/@danjelkanola/vi...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Miki N ()

ripmork ::

kamiKaZaA je izjavil:

Odpustiti za začetek 1/3 JU/JS. Prihranimo takoj 2 milijardi in ni potrebe po novih davkih. Še več, lahko znižamo obstoječe davke. Mogoče zaradi tega postanemo davčno zanimiva država in bi prišli dodatni investitorji v državo, kjer bi dobili še več novih služb. Z davkom na nepremičnine kakršen že bo, ne bomo rešili ničesar razen, da bodo najemnine šle gor in čez čas tudi cene.
Podpis!

zavajon je izjavil:

Kje v JS bi ti začel odpuščati? V zdravstvu, šolstvu, morda gasilce?
Država brezsramno in neracionalno troši pobran denar na čist vseh koncih, ko se pa kdo upravičeno pritoži, pa vedno to patetično sklicevanje na gasilce pa vrtce. Jaz bi začel z ministrstvom za solidarnostno prihodnostTM, ki zaposluje že skoraj 100 ljudi, koristi od njih pa nikakršne. Samo s to večmilijonsko maso plač bi lahko vsakoletno zgradili cel blok neprofitnih stanovanj (če bi bil dejansko kak dober namen), namesto tega pa samo prisilno financiramo dodaten birokratski aparat. Pa podobnih brezkoristnih neto porabnikov je še cel kup.

Še komunisti po svetu začenjajo dojemat, da bo treba bit bolj racionalen.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ripmork ()

ripmork je izjavil:

Jaz bi začel z ministrstvom za solidarnostno prihodnostTM, ki zaposluje že skoraj 100 ljudi, koristi od njih pa nikakršne. Samo s to večmilijonsko maso plač bi lahko vsakoletno zgradili cel blok neprofitnih stanovanj

Recimo, da nas teh 100 zaposlenih stane 5 milijonov letno. S tem denarjem bi lahko po slovenskih cenah zgradili kvečjemu 15 stanovanj, najverjetneje pa manj.

Utk ::

Tako se govori...če si leftard.

Kanban ::

zavajon je izjavil:

ripmork je izjavil:

Jaz bi začel z ministrstvom za solidarnostno prihodnostTM, ki zaposluje že skoraj 100 ljudi, koristi od njih pa nikakršne. Samo s to večmilijonsko maso plač bi lahko vsakoletno zgradili cel blok neprofitnih stanovanj

Recimo, da nas teh 100 zaposlenih stane 5 milijonov letno. S tem denarjem bi lahko po slovenskih cenah zgradili kvečjemu 15 stanovanj, najverjetneje pa manj.

Seveda, 5 pri teh, 5 pri onih, 20 za kolege. Pa se nismo niti zaceli.

Ampak problem so pa normiranci. Tako ocitno debilni so ti tvoji dvojni standardi da te clovek ne more resno jemat.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kanban ()

energetik ::

zavajon je izjavil:

ripmork je izjavil:

Pomnoži teh 100 zaposlenih, ki mešajo meglo, še x100 (NVO, verstva, svetovalci, dragi izvajalci, nepotrebni programi), potem pa dobiš drugačne cifre...
vires in numeris

Utk je izjavil:

Tako se govori...če si leftard.

Raje leftard kot retard ;)

Kanban je izjavil:

Ampak problem so pa normiranci. Tako ocitno debilni so ti tvoji dvojni standardi da te clovek ne more resno jemat.

V čem imam dvojne standarde?

energetik je izjavil:

Pomnoži teh 100 zaposlenih, ki mešajo meglo, še x100 (NVO, verstva, svetovalci, dragi izvajalci, nepotrebni programi), potem pa dobiš drugačne cifre...

Tega ne morem storiti zato, ker ne vem, kateri mešajo meglo.
Vem pa, da se običajno boljše živi v državah, kjer je višji delež zaposlenih v javnih servisih in pa to, da je Slovenija pod povprečjem EU glede deleža zaposlenih v JU.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zavajon ()

V tem kdo lahko zapravlja in kdo ne. Normiranc svojega denarja ne sme, ker je baje tvoj, država pa lahko, čeprav niti ne ve točno kam ga da.

Tako zelo te moti teh nekaj normirancev, ampak zapravljivost državnih organov je pa sprejemljiva.

Zgodovina sprememb…

Raje leftard kot retard

Hate to break it to u, ampak...

socialec ::

Seveda, saj pa je potrebno plačati razne Litijske nakupe, obnove nefrekventnih železniških postaj, vsakoletno podrtih bolnic Franj... Treba je vzeti razrednemu sovražniku, normirancu in podobnim, ki zaslužijo globalno glomaznih bogataških 60k€ bruto ali več!!11enaena

MadMen ::

zavajon je izjavil:

Tega ne morem storiti zato, ker ne vem, kateri mešajo meglo.

Če imamo ministrstvo za solidarno prihodnost, potem očitno imamo lahko tudi DOGE ministrstvo, ki bi ravno to ugotavljalo.

bm1973 ::

Utk je izjavil:

Raje leftard kot retard

Leftard == retard

Kanban je izjavil:

V tem kdo lahko zapravlja in kdo ne. Normiranc svojega denarja ne sme, ker je baje tvoj, država pa lahko, čeprav niti ne ve točno kam ga da.

Tako zelo te moti teh nekaj normirancev, ampak zapravljivost državnih organov je pa sprejemljiva.

Naj še n-tič povem: normiranci me prav nič ne motijo, le naj plačajo toliko davka kot ostali.

Ko bo normirancu garantiran dohodek, dopust, plačana bolniška, regres, nimam nič proti.

Sam tega ne bo...

Zaslužkarji bodo pač šli iz Slovenije.

bm1973 je izjavil:

Utk je izjavil:

Raje leftard kot retard

Leftard == retard

No, ne žali utkja z leftardom ;)

zavajon je izjavil:

Kanban je izjavil:

Naj še n-tič povem: normiranci me prav nič ne motijo, le naj plačajo toliko davka kot ostali.

Kateri ostali, tisti, ki zaslužijo več kot 5 mio?

"Ne motijo, ampak.."

Sure thing, res te ne motijo.

Ja, kot sem rekel.

Kaj pa ce bi vsi skupaj placali manj davka, zaradi javnih pijavk, ki pa te vec kot ocitno resnicno ne motijo?

zavajon je izjavil:

Ja, kot sem rekel.

Ja, odlicna definicija tega, da te "ne motijo".

Zgodovina sprememb…

GodoBoy ::

bm1973 je izjavil:

Ko bo normirancu garantiran dohodek, dopust, plačana bolniška, regres, nimam nič proti.

Sam tega ne bo...

? Zaposlenemu to plačuje firma katera plačuje vse davke, nje lastnik pa še davek na dividende. Plačaj tolk kot plačujemo lastniki podjetij...

Če obstajajo javne pijavke (najverjetneje obstajajo), je treba ugotoviti, kdo so te in jih odstraniti. Ne pa le pavšalno obtoževati. Potem pa pride do štrajka teh pijavk na UE, pa nastane cela štala.
Pa nisem za to, da bi plačevali manj davka, ampak za to, da bi za te plačane davke imeli več in boljše javne storitve.

GodoBoy je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Sam tega ne bo...

? Zaposlenemu to plačuje firma katera plačuje vse davke, nje lastnik pa še davek na dividende. Plačaj tolk kot plačujemo lastniki podjetij...

Firma ima tisti "presežek" (dobiček), ki gre v zaloge za rainy days, obdavčen 22%, še lani pa 19%. Efektivno v povprečju pa menda okrog 12%.

zavajon je izjavil:

Če obstajajo javne pijavke (najverjetneje obstajajo), je treba ugotoviti, kdo so te in jih odstraniti. Ne pa le pavšalno obtoževati. Potem pa pride do štrajka teh pijavk na UE, pa nastane cela štala.
Pa nisem za to, da bi plačevali manj davka, ampak za to, da bi za te plačane davke imeli več in boljše javne storitve.

Sam si rekel da rajši podpiraš javnosektoraške pijavke.

Zgodovina sprememb…

zavajon je izjavil:

Vem že 25 let, da je folk zaposlen na ministrstvcu in ga nihče še nikoli bni videl.

Takrat je bilo na kulturnem ministrstvu cirka 10% ljudi, ki so bili na plačilni listi in nihče jih nikoli ni videl.

Ziher je danes še hujše, saj se je zamenjalo že cel kup vlad, tako levih in desnih, ki je vsak privlekel kakega sorodnika, kolega, ljubico v redno službo.

Kanban je izjavil:

Nisem prepričan, da je tistih 80 res pijavk.

Kanban je izjavil:

GodoBoy je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Sam tega ne bo...

Firma ima tisti "presežek" (dobiček), ki gre v zaloge za rainy days, obdavčen 22%, še lani pa 19%. Efektivno v povprečju pa menda okrog 12%.

ja, ampak firma plačuje zaposlenim bruto plače v katerih je tako dohodnina kot prispevki. najprej mora zaslužiti za vse bruto bruto plače, kolikor zasluži več kot da za bruto bruto plače, plača davek 22% na dobiček, če si hoče lastnik pa izplačat dividende pa na to plača še 25%... Lepo a ne.

zavajon je izjavil:

Kanban je izjavil:

Nisem prepričan, da je tistih 80 res pijavk.

Ampak pavšalno pa veš, da vsi normiranci nad 60k so prasci.

Zgodovina sprememb…

bm1973 je izjavil:

Vem že 25 let, da je folk zaposlen na ministrstvcu in ga nihče še nikoli bni videl.

Takrat je bilo na kulturnem ministrstvu cirka 10% ljudi, ki so bili na plačilni listi in nihče jih nikoli ni videl.

Ziher je danes še hujše, saj se je zamenjalo že cel kup vlad, tako levih in desnih, ki je vsak privlekel kakega sorodnika, kolega, ljubico v redno službo.

Imena in naslove prosim ;)

Kanban je izjavil:

Ampak pavšalno pa veš, da vsi normiranci nad 60k so prasci.

Absolutno, ker ne plačujejo davkov.

Zgodovina sprememb…

Nimaš niti najmanjšega pojma, koliko tistih normirancev nad 60k lahko napraska neke realne stroške in koliko, ampak ja.... pavšalno pa veš, da so vsi prasci.

Dvojni standardi. Ker za javnosektoraške pijavke ne veš nič, za normirance pa veš, da so vsi utajevalci.

glede na to kako država razmetava z denarjem in da je JS vsako leto samo večji, je predvsem idiot tisti, ki plačuje kakršenkoli davek v tejle vukojebini.

Tisti, ki imajo realne stroške, niso normiranci.
Pa sam sem bil pred leti 5 let normiranec in nisem imel nobenih stroškov.

Nisem trdil, da so normiranci utajevalci, ampak le to, da plačujejo dosti manj davkov kot ostali. Pa tisti do 60k prihodkov me niti ne motijo, motijo me tisti s 120k prihodkov. In še enkrat, ne zaradi prihodkov ampak zaradi prenizkih davkov.

Zgodovina sprememb…

zavajon je izjavil:

Tisti, ki imajo realne stroške, niso normiranci.
Pa sam sem bil pred leti 5 let normiranec in nisem imel nobenih stroškov.

Ja, to dejstvo si potegnil iz iste riti kot tisto, da so vsi utajevalci.

Pazi to, še celo vlada sama je v predlogu zakona izračunala, da bo nek del izpada, zaradi prehoda na obračun stroškov, ampak da bo določen del plačal toliko več, da bo kao 12 milijonov plusa.

Zgodovina sprememb…

zavajon je izjavil:

Nisem trdil, da so normiranci utajevalci, ampak le to, da plačujejo dosti manj davkov kot ostali. Pa tisti do 60k prihodkov me niti ne motijo, motijo me tisti s 120k prihodkov. In še enkrat, ne zaradi prihodkov ampak zaradi prenizkih davkov.

Jaz sem že precej let doo, pa imam pod črto enako obdavčitev (če bi izplačal dividende), kot če bi služil 150k kot normiranec (po lanskoletnih pogojih). Ukinemo še dooje?

Ti si potegnil iz riti, da sem jaz obtožil koga za utajevalca ;)

Dobro, ne utajevalca, za nekoga, ki plačuje premalo. Po tvojih iz riti potegnjenih analizah. Bo v redu?

Za vedenje, da nekdo, ki plačuje 4% davka, plačuje tega precej manj kot ostali, res ni treba delati nekih analiz, znanje osnovnošolske matematike je dovolj.

Hja, problem je že v tem, da ne veš, koliko davka plačuje nekdo, ki ti gre kao v nos.

Dajmo še enkrat bolj počasi: enoosebni doo, ki ima storitveno dejavnost, skoraj nič stroškov in 150k prihodkov, plača skoraj enako davkov, kot normiranec. Z nič birokracije in skoraj nič dela za nadzorne organe. Če pa dobiček zadrži za 15 let, ali pa, god forbid, najde še kakšen vprašljiv strošek ali subvencijo, pa je obdavčen še manj. Za precej več birokracije in težji nadzor.

Zgodovina sprememb…

zavajon je izjavil:

Dokaži prosim, če že bluziš...

delavec44 ::

zavajon je izjavil:

Kanban je izjavil:

Kot ostali kdo? Kot navadni sp-ji? Žal slednji po statistiki plačajo še manj. Kot doo-ji?

zavajon je izjavil:

Za vedenje, da nekdo, ki plačuje 4% davka, plačuje tega precej manj kot ostali, res ni treba delati nekih analiz, znanje osnovnošolske matematike je dovolj.

To že ne velja vsaj zadnjih 5 let.

Mal se nauči matematike...

Pa pozabljaš na prispevke...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

delavec44 je izjavil:

Kot ostali kdo? Kot navadni sp-ji? Žal slednji po statistiki plačajo še manj. Kot doo-ji?

Kot zaposleni.

Pol naj pa še navadni s.p.ji, d.o.o-ji in ostali plačujejo toliko kot zaposleni.

Se strinjam.

>Pol pa lahko zapremo kar državo, ker bodo tukaj ostali samo še tako idioti kot ti.

s čim pa plačujejo davke zaposleni? A ne s plačo, ki jim jo izplača delodajalec? Delodajalec plača bruto bruto, delodajalec dejansko plača vse davke. Po zavajonovo mora delodajalec zaslužiti najprej za bruto bruto plačo zaposlenega, nato pa od ostanka plačati "dohodnino" in prispevke. Tole pa še v Venezueli ne bi špilalo ;))

denabiker ::

feryz je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

Ali je to normalno?
Več kot 2/3 jih na ministrstvih dela od domaA
Fak.
Grozljivo kaj plačujemo.

mene zelo žalosti, ker se nič na naredi za ljudi, samo zase. Trenutna vlada je tako močna da bi lahko vse naredila, vse kar pride v DZ bi se lahko takoj sprejelo, ne bi bilo tako kot včasih pregovarjanj itd. za 46 glasov. Jaz imam v žlahti politike pri koritu, eni so celo poslanci GS, rajši ne bi pisal kakšni muti bariči so. Aja dodatke celo za preobremejenost si pišejo, delajo pa ama nič. Tu bi moral biti nadzor, vsakodnevno poročali o delu itd.

GodoBoy je izjavil:

s čim pa plačujejo davke zaposleni? A ne s plačo, ki jim jo izplača delodajalec? Delodajalec plača bruto bruto, delodajalec dejansko plača vse davke. Po zavajonovo mora delodajalec zaslužiti najprej za bruto bruto plačo zaposlenega, nato pa od ostanka plačati "dohodnino" in prispevke. Tole pa še v Venezueli ne bi špilalo ;))

Jasno, zaposleni so navadni paraziti, ki živijo na račun delodajalca, ki jim plačuje vse.

zavajon je izjavil:

GodoBoy je izjavil:

Jasno, zaposleni so navadni paraziti, ki živijo na račun delodajalca, ki jim plačuje vse.

Kakšne zaključke ti ven vlečeš :). Verjetno sodiš po sebi. Si mogoče pijavka ki "dela" od doma v JS? V kolikor ti ni jasno da ne moreš enačiti zaposlenega in delodajalca pri davkih se je s tabo res težko pogovarjati. Dejstvo je da celotno plačo, skupaj z davki in prispevki, bolniško do 30dni, dopust, delojemalcu plača podjetje. Podjetje plača tudi prispevke, ki ji direktno nakaže na ZPIZ in ZZZS. V kolikor še kaj ostane od tega plača 22% davka na dobiček. Če hoče lastnik od tega kaj imeti pa plača še 25% davka na dividende. In ja delodajalec vse zgoraj (razen davka na dobiček, ki ga ni in pa na dividende če jih ni) plača tudi, če dela podjetje izgubo.

S tem samo potrjuješ mojo tezo, da so zaposleni le paraziti, ki živijo na račun delodajalcev, saj ti zanje vse plačujejo ;)
««
67 / 68
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Davek na premozenje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15113450 (2187) JH84
»

Davek na nepremičnine (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Problemi človeštva
1114202977 (30122) MrStein
»

novo vrednotenje nepremičnin (strani: 1 2 3 )

14828497 (23481) buttcrack
»

Zakaj država ne obdavči nepremičnine, kot Američani? (strani: 1 2 )

7416305 (14791) Furbo

Več podobnih tem