» »

Nepremičninski davek

Nepremičninski davek

Temo vidijo: vsi
««
68 / 68
»
»»

ripmork ::

zavajon je izjavil:

ripmork je izjavil:

Jaz bi začel z ministrstvom za solidarnostno prihodnostTM, ki zaposluje že skoraj 100 ljudi, koristi od njih pa nikakršne. Samo s to večmilijonsko maso plač bi lahko vsakoletno zgradili cel blok neprofitnih stanovanj

Recimo, da nas teh 100 zaposlenih stane 5 milijonov letno. S tem denarjem bi lahko po slovenskih cenah zgradili kvečjemu 15 stanovanj, najverjetneje pa manj.

Četudi bi jih bilo samo 10 na leto, bi bil vsaj začetek. V enem mandatu torej 40 samo iz tega naslova (koliko več šele, če bi dejansko racionalizirali proračunsko porabo). Daleč od obljubljenih 30.000, bi pa vsaj bilo nekaj. Ker trenutno to ministrstvo nima za pokazat popolnoma nič.

Utk ::

Ne laži. Kar dobro je poskrbelo za 100 ljudi, ki drugače vprašanje, če jih bi kdo najel za cesto pometat.

ripmork ::

To pa res...

Blizu 100 zaposlenih, učinka (razen predrkavanja obstoječe birokracije) nikakršnega, volje in obraza pa niti toliko, da bi imeli osnoven nivo komunikacije. Tax payer's money hard at work.

zavajon ::

Cerkev ima še mnogo več "zaposlenih", od katerih ne le da ni učinka, je škoda, pa jim plačujemo prispevke.

EjTi ::

Je ena od TV postaj že leta nazaj naredila prispevek glede prisotnosti na delovnem mestu na eni od agencij, katere direktorica je bila ena od vodilnih pri SNS. Kot se spomnim, je bila samo tajnica, od 8 zaposlenih, v službi. So potem njo zasliševali, kako da nobenega ni in kdaj pridejo. Je potem klicala sodelavce. So čakali (do konca delovnika) in nobeden ni prišel.
Vprašanje, koliko je takih primerov v celi upravi od okoli 250.000 zaposlenih trenutno. Bi bilo bolje, da bi jih dali na socialno pomoč, bi bilo vsaj kakšno stanovanje več prosto.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: EjTi ()

NL85 ::

Prideš v petek ob 10.00. Menda je na malici. Jo čakaš in čakaš. Pride z malice ob 12.30 in ti reče, da v petek se dela pa do 13.00 in te ne bo sprejela. Ja, me je sprejela in zelo grdo gledala, ker je morala dejansko delati do 13.00.

Pa ni šlo za kvazi agencijo, ampak za zelo nekvazi ZZZS.

Ni ji bilo jasno nič, ko sem ji rekla, da sem si celo dopoldne vzela za to, da sem prišla to urejat z njo. In da bom zdaj celo popoldne in večer delala, da to noter prinesem. Nič ji ni bilo jasno.

hamez66 ::

zavajon je izjavil:

Cerkev ima še mnogo več "zaposlenih", od katerih ne le da ni učinka, je škoda, pa jim plačujemo prispevke.

Ampak cerkev te ne zapre, če je ne ubogaš, te ne pošlje v vojno, ti ne vzame otroka.
««
68 / 68
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Davek na premozenje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15113450 (2187) JH84
»

Davek na nepremičnine (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Problemi človeštva
1114202979 (30124) MrStein
»

novo vrednotenje nepremičnin (strani: 1 2 3 )

14828497 (23481) buttcrack
»

Zakaj država ne obdavči nepremičnine, kot Američani? (strani: 1 2 )

7416305 (14791) Furbo

Več podobnih tem