» »

Nepremičninski davek

Nepremičninski davek

Temo vidijo: vsi
««
47 / 54
»»

FrRoSt ::

delavec44 je izjavil:

Zadnje čase se čedalje bolj. Veliko pove pa to tudi o državnem aparatu.

S tem da so bile tu še stare vrednosti nepremičnin. Nove so 2-3x večje in bo občutna razlika, ko bo cenitev uradna. Jaz vem za eno, da je na trgu ne morem prodati za ocenjeno vrednost.

Je pa tudi precej razlika ali za nek povprečen vikend plačam 400EUR (stari) ali pa 2000EUR (novi) davka + NUSZ. Recimo da je v moji rabi in ga ne bi rad dal v najem. Obe oceni sta na novo vrednotenje.
Pošten ni pa itak noben davek in bi volil za tistega, ki vse to ukine. Smo že imeli gor debate, da drugo premoženje ni letno obdavčeno, če ga ne prodaš.

Potem skoraj ves civilizirani svet nepošten!?? Ker ima davke!??8-)
Dividende plačuješ letno! Lahko se pa KURČIŠ, da ti ali druga posest in neprimičnina propada, je to tvoja pravica in zato ne misliš plačevati nobenemu nič! Država pa naj zrihta vso potrebno infrastukturo in vse potrebno! 8-)
Kaj ni bilo pred nekaj meseci neko novo vrednotenje nepremičnin in stanovanj!?? So švigali neki linki...

Čisto pteveč DRAMATIZIRAŠ, po moje! Kot sem že povedal, se bo Golobček preprosto USRAL, ko bodo prišle prve položnice ven in menda celo zahteval neke glave in odstope, kot pri omrežnini!?? :))

To ne govori samo o državnem aparatu, ampak tudi o ostalih PAJACIH, KLOVNIH in akterjih v Butalskih burleskah...
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

LeQuack ::

Zakaj raj ne rečete, "it was good while it lasted". Saj davek se uvaja ravno zato ker folk vse izkoristi do konca in še dlje.
Quack !

denabiker ::

Kam pa imajo pisane naši tajkuncki, politiki itd. luksuzne vile, luksuzne vikende na obali itd.? Ene par, ko jih večkrat vidim imajo ves luksuzni vozni park s tujimi tablicami, pa to so avti krepko čez 100k, eni čez 200k, jahta boga pitaj kam je pisana, uradno je en bogataš tule blizu mene revež, ker ima samo staro podedovano kmetijo in tam bivališče.

mirator ::

Se mi zdi, da bo ta predlog obdavčitve premoženja dvignil na površje vso faušijo, ki jo premoremo Slovenci. In mogoče je vlada stavila ravno na tega konja.
Res je, da so nekateri prišli do svojih nepremičnin na dvomljiv način, vendar še zdaleč ne vsi. Sem prepričan, da jih je večina prišla povsem pošteno s svojimi namenskimi prihranki in krediti ali pa jih je podedovala. In se sedaj resno vprašam, zakaj je te slednje treba sedaj kaznovati. V bistvu je to nekakšna prikrita kvazi nacionalizacija.

Miki N ::

Pa saj to ni samo slovenski fenomen. S tem, da povsod kjer ta davek že je desetletja ... zadnja leta jamrajo nad visokimi cenami nepremičnin in nedostopnostjo za mlade. Pa saj to je žalospev celotne milenijske generacije - kot da stvar ne bi bila faktor ali nekaj. Supermani, prevzemite! :))

dronyx ::

Miki N je izjavil:

Pa saj to ni samo slovenski fenomen. S tem, da povsod kjer ta davek že je desetletja ... zadnja leta jamrajo nad visokimi cenami nepremičnin in nedostopnostjo za mlade.

Ja, to je zanimivo in nisem še zasledil odgovora zakaj so nepremičnine tako nedostopne tudi tam, kjer že dolgo plačujejo visok nepremičninski davek in to tudi za nepremičnine, v katerih živijo. Je pa res, da so v SLO glede na kupno moč stanovanja ena najbolj nedostopnih v Evropi. Če ne ukrenejo nič, gredo do leta 2030 zanesljivo še za vsaj 30% gor in bodo še bolj nedostopna.

Ja saj to pravim, po mojem ta davek sploh ni tak faktor pri vsem skupaj, ne bom pa pametoval kaj je, čeprav imam za določene države par idej ...

Ampak še pomembneje... če se že gremo socialo... saj celo cena nepremičnin ni tak faktor. Hipotetičen primer: kako bo nek bluzer brez keša, ki so ga reciomo starši razdedinili, ker je preveč zadet dobil KATERIKOLI kredit? In kje? Zanj je čisto vseno ali je na trgu 5x več stanovanj po četrtinski ceni. Saj še za dnevno džolo nima! A kurba je NAJBOLJ glasen! Pa ne misliti, da je takih malo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Miki N ()

delavec44 ::

FrRoSt je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Zadnje čase se čedalje bolj. Veliko pove pa to tudi o državnem aparatu.

S tem da so bile tu še stare vrednosti nepremičnin. Nove so 2-3x večje in bo občutna razlika, ko bo cenitev uradna. Jaz vem za eno, da je na trgu ne morem prodati za ocenjeno vrednost.

Je pa tudi precej razlika ali za nek povprečen vikend plačam 400EUR (stari) ali pa 2000EUR (novi) davka + NUSZ. Recimo da je v moji rabi in ga ne bi rad dal v najem. Obe oceni sta na novo vrednotenje.
Pošten ni pa itak noben davek in bi volil za tistega, ki vse to ukine. Smo že imeli gor debate, da drugo premoženje ni letno obdavčeno, če ga ne prodaš.

Potem skoraj ves civilizirani svet nepošten!?? Ker ima davke!??8-)
Dividende plačuješ letno! Lahko se pa KURČIŠ, da ti ali druga posest in neprimičnina propada, je to tvoja pravica in zato ne misliš plačevati nobenemu nič! Država pa naj zrihta vso potrebno infrastukturo in vse potrebno! 8-)
Kaj ni bilo pred nekaj meseci neko novo vrednotenje nepremičnin in stanovanj!?? So švigali neki linki...

Čisto pteveč DRAMATIZIRAŠ, po moje! Kot sem že povedal, se bo Golobček preprosto USRAL, ko bodo prišle prve položnice ven in menda celo zahteval neke glave in odstope, kot pri omrežnini!?? :))

To ne govori samo o državnem aparatu, ampak tudi o ostalih PAJACIH, KLOVNIH in akterjih v Butalskih burleskah...

Dividende so obresti. Na te pa seveda plačaš davek, ker je isto kot če prodaš. Torej to je enako kot če daš nepremičnino v najem in plačaš davek od dobička iz najema.
Davek na samo nepremničnino se pa lahko primerja le z davkom na samo delnico.

Malo me že jezijo te nesmiselne primerjave. In ja, bilokatera država, ki ima davek na nepremičnine je nepoštena. Naj potem obdavčijo vso premoženje. Nizozemska že nekaj dela na tem, da naj bi se opuritetni dobiček delnic obdavčeval letno, tudi če ne prodaš. Nikjer ti pa ne obesijo 1,5% od celotnega portfelja kot bi radi pri nepremičninah. Vedno je govora le o dobičku.

Mislim da je NUSZ povsem dovolj.

bbbbbb2015 je izjavil:

Unchancy je izjavil:

ripmork je izjavil:

Dober članek na temo nepremičninskega davka, se mi zdi lepo razloženo.

TL;DR: V primerjavi s tujino so v Sloveniji nepremičnine relativno malo obdavčene, delo pa pretirano obdavčeno, posledično je še vedno glavna "investicija" nakup stanovanja. Če bi nekoliko razbremenili davek na delo in hkrati uvedli davek na nepremičnine, bi bilo to vzpodbudno za gospodarstvo, hkrati pa bi to bolj motiviralo ljudi k oddajanju oz. prodaji nepremičnin - kar bi imelo ugoden vpliv na trg nepremičnin (več ponudbe, nižje cene).

Bravo, rešitev je, da ljudem, ki so delali desetletja in imeli nenormalno obdavčene plače, zdaj dodatno obdavčiš nepremičnine, do katerih so kljub plačevanju mafijskih davkov prišli. Fenomenalno. Kot rečeno, zbuldožiraš nepremičnine, v katerih ne stanuješ, cena pade, davek pade. Rajši kot da neko govno od Levice financira svoj kaviar, šampanjec in polete s privatnim letalom na moj račun.

Prav je, da prihajajo in golobar in tile mali buržoazni reakcionarji s temi nebuloznimi predlogi. Da ljudje vedo, kaj za enih miselnih odplak prihaja iz tehle glav.

Potem bomo videli, kaj se bo zgodilo na naslednjih volitvah.

Golobarji bodo odšli tako, kot so prišli.

[8-O][8-O][8-O][8-O][8-O]

Kaj se bo zgodilo na naslednjih volitvah!??? [8-O]

Daj, POTEŠI nam radovednost!?? [8-O] Kaj se bo zgodilo na naslednjih vilitvah!??

Bo neki JOKER zmagal!?? [8-)]

https://m.imdb.com/video/vi1723318041/?...

Še spati ne bom mogel od same radovednosti, kaj se bo zgodilo na naslednjih volitvah!!? [8-O]
komu zvoni; zvoni tebi.

delavec44 je izjavil:

Tu leže bistvo problema, ker so nepremičnine postale finančni instrument. Pri nas celo najbolj popularen.

Telbanc ::

FrRoSt je izjavil:

prihaja iz tehle glav.

Potem bomo videli, kaj se bo zgodilo na naslednjih volitvah.

Golobarji bodo odšli tako, kot so prišli.

In milijarda in pol v treh letih, bo zrasla pol na drevesu? Ko bo pršu jajček.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

In zakaj ne bi bile? V kapitalizmu je vse finančni instrument. Med covidom še WC papir.

Delnice so tudi količinsko omejene drugače. Zlato je tudi.

Niste nikoli igrali Monopoly? ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

Kakorkoli obračamo vsak z malo nosa vidi, da navdušenje nad novim davkom je milorečeno ... mešano, če smo prizanesljivi. Tajming pa genialen - finaliziralo se bo znalo ravno pred volitvami '26.

Jajo bo stvar izkoristil, kot da je šel lisjak v golobnjak. :|

Miki N je izjavil:

Kakorkoli obračamo vsak z malo nosa vidi, da navdušenje nad novim davkom je milorečeno ... mešano, če smo prizanesljivi. Tajming pa genialen - finaliziralo se bo znalo ravno pred volitvami '26.

Saj Golob s tem populističnim zakonom misli, da bo dobil še en mandat. Nima veze če potem dejansko ne bo razbremenil plač. Če že nič drugega pametnega ni naredil v 4 letih.

In ne, dvig plač v JU ni pameten. Največ dobijo tisti, ki bi najmanj rabili.

Zgodovina sprememb…

Miki N je izjavil:

Vsak, ki je za trd kapitalizem brez korekcij bi moral voliti JJ-ja. On je nekakšen slovenski Trump, s to razliko, da se JJ celo življenje ukvarja s politiko in je celo delovno dobo preživel v parlamentu, tako da pravega kapitalizma, za katerega se tako zelo zavzema, ni nikdar niti od daleč okusil.

delavec44 je izjavil:

Miki N je izjavil:

Saj Golob s tem populističnim zakonom misli, da bo dobil še en mandat.

Ja pa peesda kje mu je logika? Tisti, ki ga ne prebavljajo so že itak proti - prestopov na njegovo stran je točno 0. A povsem jasno je, da živčne dela cel kup SDNJ volilcev. Malo pokramljajte na prazničnih večerjah s kakim "komunistom" z vikendico. Plus, ne misliti, da tisti z eno samo nepremičnino niso tudi malo živčni - poznam par primerov ki iz nekega razloga prav švicajo in razmišljajo o življenju in smrti (dedovanja pa to).

Ipak smo država z enim najvišjih deležev lastnikov nepremičnin, kar je če mene vprašate DOBRO, razen če ste nekakšen "Wefovec", potem sux.

Zna biti da bomo imeli namesto SDNJ stranko SDND (samo da ni davka).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Miki N ()

delavec44 je izjavil:

Dividende so obresti. Na te pa seveda plačaš davek, ker je isto kot če prodaš. Torej to je enako kot če daš nepremičnino v najem in plačaš davek od dobička iz najema.

Malo me že jezijo te nesmiselne primerjave. In ja, bilokatera država, ki ima davek na nepremičnine je nepoštena. Naj potem obdavčijo vso premoženje. Nizozemska že nekaj dela na tem, da naj bi se opuritetni dobiček delnic obdavčeval letno, tudi če ne prodaš. Nikjer ti pa ne obesijo 1,5% od celotnega portfelja kot bi radi pri nepremičninah. Vedno je govora le o dobičku.

Mislim da je NUSZ povsem dovolj.

:)):)):)):)):)):)):)):)):)):))

SEVEDA! 8-) Malo te boli!! ;) Tako kot vsakega poštenega garača, ki ga udarijo po denarnici!! :))

Poveži se s temle @bbbbbb2015!?? 8-) Bosta že našla neko pametno rešitev in ljudi, ki se vam bodo pridružili!! :)):)):))

Samo še koračnico, po domače HIMNO, rabite!

Predlagam sicer tole, jih je pa vsekakor veliko! :))

komu zvoni; zvoni tebi.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: delavec44 ()

No, s trolom ne bomo več debatirali.

Mene vedno boli, ko mi hočejo vzeti še več od tega kar sem z žulji in mnogo plačanimi davki ustvaril. Enim je pa pač kul, da sosedu krava crkne.

Zgodovina sprememb…

:)):)):))

No, jaz nobenemu ne želim, da mu krava crkna!! 8-)

Po srcu sem tudi malo hindujec in tam so to SVETE živali! ;) Krav sploh ne sovražim in so najbolj koristne živali v zgodovini! Še Jezušček sevje rodil v njihovi družbi, ti pa mi podtikaš, da jim želim smrt!??

Res si PRVOVRSTNI PROZADETEŽ!!

POIŠČI si STROKOVNO POMOČ!! 8-O
komu zvoni; zvoni tebi.

Zgodovina sprememb…

FrRoSt je izjavil:

Po srcu sem tudi malo hindujec in tam so to SVETE živali!

To, da se ti krave prosto sprehajajo po mestu kot klateški psi je zame bizarno. Pa nimam nič proti hindujcem.

To je bizarno samo za zahodnkake!! ;) Ne pa za hindujce. Res pa je, da nimajo tudi higijene na zahodnem nivoju...
Bizarno, ali pa povsem NORMALNO je morda tudi to, da prispevaš nekaj skupnosti, če si lastiš in imaš kos zemlje, po domače, plačaš tak ali drugačen davek. Pustimo sefaj višino le tega! :)

Bizarnobali povsem normalno je tudi, da neki prizatetež, ko mu grozijo, da ga bodo udarili ptički po denarnici, v svoji čustveni prizadetosti razglasi za trola!??

Dobro jutro Butale!! :))

Ste dobro spali!?? :)):)):))
komu zvoni; zvoni tebi.

Zgodovina sprememb…

Poglej kake bedarije in žalitve pišeš, potem smo pa drugi prizadeti? Trol si ja. Kliknem na izbris na vse tvoje naslednje poste.

Prispevam skupnosti, plačujem NUSZ. Ne rabim 2 davkov. Normalno je pa tudi, da skupnost iz pobranih davkov ustvari boljše okolje za bivanje. Tega pri nas premalo vidim. Nov davek bi šel pa za plače, torej nimam nič od tega in okolje bo isto.

Zgodovina sprememb…

In potem sem jaz trol!?? :))

Ti SVINJA Orwellovska!! 8-)
komu zvoni; zvoni tebi.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: kamiKaZaA ()

delavec44 je izjavil:

No, s trolom ne bomo več debatirali.

Mene vedno boli, ko mi hočejo vzeti še več od tega kar sem z žulji in mnogo plačanimi davki ustvaril. Enim je pa pač kul, da sosedu krava crkne.

Morda misliš žulje in pot najemnjikov. :D Kaj pa čustvena navezanost na nepremičnine? :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Najemniki so potem prišli. To so obresti. Najprej je bilo potrebno ustvariti. Kredita pa res nisem v življenju vzel.

Ampak tam kjer so najemniki naj bi se odbilo, to ni takšen problem. Fotr ima pa bajto in vikend. Naj plača 2kEUR na leto prasec kapitalski. Saj ima le 800EUR penzije.
Aja, pa za vikend mislim eno 40m2 garsonjero ob morju ocenjeno na 140.000EUR. Čisto preseravanje pač.

Zgodovina sprememb…

Lonsarg ::

Ja sj zato pravim da bi olajsava morala bit v denarju ne pa sam na prvo nepremicnino, tak da nekdo ki ima poceni hiso v rovat plus poceni vikend ne bi placal, drug ki ima eno luksuzno stanovanje pa bi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Ja, nekaj podobnega sem že predlagal. Lahko tudi pustimo obstoječ davek na premoženje, samo 160m2 zamenjamo z neko skupno sumo vrednosti. Recimo 400kEUR.

Če več ljudi živi notri, se lahko meja tudi malo premakne kot se sedaj za 3+ člane kvadratura poveča.

Zgodovina sprememb…

paradajzos ::

Utk je izjavil:

paradajzos je izjavil:

Itak, tako se vedno dela, da lopovi mislijo, da je kdo doma.

Se pravi, to se bo še naprej delalo zarad lopovov. Samo da tistih drugih.

Lopov je lopov, teli so najhujši možni, ampak ja, obrambna taktika je enaka.

mirator je izjavil:

Se mi zdi, da bo ta predlog obdavčitve premoženja dvignil na površje vso faušijo, ki jo premoremo Slovenci. In mogoče je vlada stavila ravno na tega konja.
Res je, da so nekateri prišli do svojih nepremičnin na dvomljiv način, vendar še zdaleč ne vsi. Sem prepričan, da jih je večina prišla povsem pošteno s svojimi namenskimi prihranki in krediti ali pa jih je podedovala. In se sedaj resno vprašam, zakaj je te slednje treba sedaj kaznovati. V bistvu je to nekakšna prikrita kvazi nacionalizacija.

Točno to. Rdečuhi znajo zgolj krasti=nacionalizirati. In ko zmanjka za pokrast, gre sistem v maloro. Navijam za to, da na naslednjih volitvah pridejo na oblast najbolj ekstremni libertarci tipa Milei in da s krampom in motorko razmontirajo ta skorumpiran sistem.
Levakarski fake forum.
Moderatorske manipulacije.
Serijsko.

Zgodovina sprememb…

jecok ::

paradajzos je izjavil:

Rdečuhi znajo zgolj krasti=nacionalizirati. In ko zmanjka za pokrast, gre sistem v maloro.

Lepo si opisal paradajz. In prepričan sem, da si res tak.

jecok je izjavil:

paradajzos je izjavil:

Rdečuhi znajo zgolj krasti=nacionalizirati. In ko zmanjka za pokrast, gre sistem v maloro.

Lepo si opisal paradajz. In prepričan sem, da si res tak.

To si ti, kaj sem pa jaz?
Levakarski fake forum.
Serijsko.

paradajzos je izjavil:

Točno to. Rdečuhi znajo zgolj krasti=nacionalizirati. In ko zmanjka za pokrast, gre sistem v maloro. Navijam za to, da na naslednjih volitvah pridejo na oblast najbolj ekstremni libertarci tipa Milei in da s krampom in motorko razmontirajo ta skorumpiran sistem.

Rdečuhi su zgradili večino obstoječega stanovanskega fonda. Ko bojo veliki demokrati zgradili polovico tega bo kvadrat u Ljubljani 1000 evrov. Tolk kolk je propadlo industrije v zadnjih 30 letih, ni še nikoli do sedaj. V demokraciji. Komunisti so pokradli firme, ampak so jih peljali naprej. Demokrati pa so jih uničili in prodali. Recimo lesne industrije nimamo več. Textilne, Usnjarske,.............. zaj gre strojegradnja u Uniorju...Livarne bomo zaprli. Mariborska livarna je preživela svetovno vojni tehle pa ne bo.

V časih zabitih komunajzarjev smo v komunistični Sloveniji zgradili tudi do 15.000 stanovanj na leto. Pazi 15.000.

Zgodovina sprememb…

Utk ::

Dokler je komu za ukrast, komunajzerji ne bi gradili. V Jugoslaviji so tudi začeli gradit po tem ko so vse pokradli pa še ni bilo dovolj.

Utk je izjavil:

Dokler je komu za ukrast, komunajzerji ne bi gradili. V Jugoslaviji so tudi začeli gradit po tem ko so vse pokradli pa še ni bilo dovolj.

Kire nobuloze. V Jugoslaviji se je zgradilo toliko stanovanj, kot se jih ne bo nikoli več. Ker je zaj Slovenija polna lenuhov, in špekulantov, ki ponavljao 5k za meter v Ljubljani. Pa 10k na meter.

15.000 fletov v enem letu se je tud zgradilo v Sloveniji v času komunizma, težke zavese,z starimi stroji, in lopato. Zaj jih pa ne morejo trikrat manj, v cvetoči demokraciji. Ki se vsako leto zapufa za 2 milijarde evrov, da ne crkne.

Zgodovina sprememb…

Ja, po tem ko so jih 100,000 ukradli.
Takrat se je gradilo po celi Evropi, ni bila Jugoslavija nič posebnega. Ni se jih pa povsod pokradlo.
Takrat so ljudje pač fizično delali. To je vrsta dela, ki je danes passe. Bomo pa od aplikacij, notranjih dizajnerjev, life coachov in filozofov živeli. Ampak...kje?

tony1 ::

Utk je izjavil:

Tako veliko so pokradli, da je moral Jazbinšek razprodati na desettisoče stanovanj, ki se jih je... pokradlo. Da so jih nato lahko še enkrat pokradli, v svododi.

In spet je bilo od tega toliko premoženja, da ga bo zdaj Svoboda spet pokradla. Haha.

Utk je izjavil:

Takrat se je gradilo po celi Evropi, ni bila Jugoslavija nič posebnega. Ni se jih pa povsod pokradlo.
Takrat so ljudje pač fizično delali. To je vrsta dela, ki je danes passe. Bomo pa od aplikacij, notranjih dizajnerjev, life coachov in filozofov živeli. Ampak...kje?

Še dobro, da so vam gozdove in un otoček vrnili.

Spet bo jokalica jokala da jo žalim, ampak bog pomagaj, če je funkcionalno nepismena. Ne razumem kako to da so kupe stanovanj, in vsega drugega, ukradli, vpliva na to, da so potem nekaj zgradili. Kar so tudi vsi drugi v Evropi, vzhodni in zahodni.

Kakorkoli, jaz bi lahko v svoji hiši naredu in oddal 3 stanovanja, zase bi si pa postavil novo manjšo hiško. Imeli bi 3 stanovanja več. Ampak pravite, da to delajo samo izkoriščevalski kapitalistični prasci. Pa za to se mi jebe, večji problem je, da bi podprli državo, ki bi mi hotela sčasoma tista 3 stanovanja ukrast.

Eh, meni ne bo nič manjkalo če to naredim ali ne, bi se pa morala vprašat država kaj bi bilo bolje za njo, ali pa vsaj za njene prebivalce.

Utk je izjavil:

Nacionalizacija je bla po vojni. Potem se je gradilo. Tržna cena enosobnega stana je bla takrat enega Sarajevskega golfa. Zato tud take cene Jazbinškovega zakona, ker so ble to takrat več al manj ugodne tržne cene. Pojma o pojmu nimate, kako se je takrat gradilo. Une dve milijarde, ki jih vzamemo vsak let, če bi pol tega vtaknili u stane, bi mel kmal zadevo rešeno.

Zgodovina sprememb…

Ja, nočete sami delat, nočete da drugi delajo, in potem se čudite da ni narjeno.

Telbanc je izjavil:

paradajzos je izjavil:

Rdečuhi su zgradili večino obstoječega stanovanskega fonda. Ko bojo veliki demokrati zgradili polovico tega bo kvadrat u Ljubljani 1000 evrov. Tolk kolk je propadlo industrije v zadnjih 30 letih, ni še nikoli do sedaj. V demokraciji. Komunisti so pokradli firme, ampak so jih peljali naprej. Demokrati pa so jih uničili in prodali. Recimo lesne industrije nimamo več. Textilne, Usnjarske,.............. zaj gre strojegradnja u Uniorju...Livarne bomo zaprli. Mariborska livarna je preživela svetovno vojni tehle pa ne bo.

V časih zabitih komunajzarjev smo v komunistični Sloveniji zgradili tudi do 15.000 stanovanj na leto. Pazi 15.000.

Meni niso rdečuhi zgradili ničesar. Vse svoje nepremičnine sem kupil z lastnim denarjem, po tržni ceni in ne po Jazbinškovi smešni ceni, moji starši svojo hišo tudi - brez komunajz kreditov. So pa moji starši morali plačevati za stanovanjsko gradnjo tudi za tiste, ki niso sami ustvarili ničesar in so potem za nagrado dobili šenkana stanovanja po Jazbinšku.
In ta novi davek je nekaj podobnega - vladna golazen si noče nakopati zamere Ljubljančanov v socialističnih stanovanjih, ki so jih dobili poceni in so zdaj vredna veliko, zato želi obdavčiti vse druge, da pokrijemo zapitek. Ampak Ustavno sodišče je enkrat podobno šalo od davka že sestrelilo.
https://www.iusinfo.si/medijsko-sredisc...
Levakarski fake forum.
Serijsko.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Ja, nočete sami delat, nočete da drugi delajo, in potem se čudite da ni narjeno.

https://pxweb.stat.si/SiStat/sl

2021
Število stanovanj
SLOVENIJA Leto izgradnje - SKUPAJ -----864.323
Leto izgradnje - 1946 – 1960------ 79.793
Leto izgradnje - 1961 – 1970------ 122.155
Leto izgradnje - 1971 – 1980------ 174.806
Leto izgradnje - 1981 – 1990------ 138.534
Leto izgradnje - 1991 – 2000------ 63.870
Leto izgradnje - 2001 – 2010------ 78.182
Leto izgradnje - 2011 – 2020------ 36.422

Torej, takoj po vstopu v demokracijo, kjer te spravijo na sodišče, če nekaj všečkaš, kar nekomu ni všeč. Je gradnja stanovanj upadla, "ker nočemo delat". Kot je "znanstveno empirično" dokazal g. UTK.

Zgodovina sprememb…

Telbanc je izjavil:

Utk je izjavil:

https://pxweb.stat.si/SiStat/sl

2021
Število stanovanj
SLOVENIJA Leto izgradnje - SKUPAJ -----864.323
Leto izgradnje - 1946 – 1960------ 79.793
Leto izgradnje - 1961 – 1970------ 122.155
Leto izgradnje - 1971 – 1980------ 174.806
Leto izgradnje - 1981 – 1990------ 138.534
Leto izgradnje - 1991 – 2000------ 63.870
Leto izgradnje - 2001 – 2010------ 78.182
Leto izgradnje - 2011 – 2020------ 36.422

Torej, takoj po vstopu v demokracijo, kjer te spravijoo na sodišče, če nekaj všečkaš, kar nekomu ni všeč. Je gradnja stanovanj upadla, "ker nočemo delat". Kot je "znanstveno empirično" dokazal g. UTK.

Hvala da si to potrdil s konkretnimi številkami.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Utk je izjavil:

Potrjeno je, da vaša skorumpirana demokracija ne deluje. Da ne gradi stane. Da je zadeva hitro rešljiva. Z malo dobre volje. Da so zabiti, leni komunajzarji z dost manj denarja, z staro mehanizacijo, z zastarelo tehnologojo, materijali, znali v 10 letih zgradit 170.000 stanov. Torej 10X več kot danes.Torej so ustvarili velik fond stanovanj, ki so ga sami ustvarili. In ne ukradli, kot se mi zdi da se piše.

Zgodovina sprememb…

Seveda so znali. Takrat je vsak znal. Danes pa pač več ne znate. Za en štekar zamenjat rabiš magistra elektrotehnike in dva nadzornika z doktoratom.
To slej ko prej nekdo mora plačat.

Utk je izjavil:

Seveda so znali. Takrat je vsak znal. Danes pa pač več ne znate. Za en štekar zamenjat rabiš magistra elektrotehnike in dva nadzornika z doktoratom.
To slej ko prej nekdo mora plačat.

Ja no, zaj ti je jasno, zakaj boš dobu uni novi davek. Ker enostavno nekdo mora to plačat. :))

A tist zarad katerga bo na dolgi rok vse še dražje?

Kaj misliš da se bo zgodilo s številkami gradnje z novim davkom? To the moon? Gradili so 4000 stanovanj letno za tiste z denarjem, ne glede kaj so potem nardili z njimi, vsa niso ostala prazna. Zdaj bojo pa gradili samo še za prve kupce....se pravi pol manj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Telbanc je izjavil:

Utk je izjavil:

Potrjeno je, da vaša skorumpirana demokracija ne deluje. Da ne gradi stane. Da je zadeva hitro rešljiva. Z malo dobre volje. Da so zabiti, leni komunajzarji z dost manj denarja, z staro mehanizacijo, z zastarelo tehnologojo, materijali, znali v 10 letih zgradit 170.000 stanov. Torej 10X več kot danes.Torej so ustvarili velik fond stanovanj, ki so ga sami ustvarili. In ne ukradli, kot se mi zdi da se piše.

Kaj točno je ta stavek?

Drugače pa, demokracija (tudi tista bizantinska v slovenistanu) je očitno boljša od sranja v Srbiji, ker kljub zmanjšani nataliteti prebivalstvo narašča na račun prihoda iz recimo ruskega vazala Srbije in z njo povezanimi teritoriji in zato potrebujemo nova stanovanja - predvsem v Severni Banja luki.
Levakarski fake forum.
Serijsko.

Zgodovina sprememb…

Marsikaj. Pejmo napisati čimbolj cinično interpretacijo, npr.:
Ker smo nehali graditi stanovanja, bomo dobili nepr. davek, ti ga boš pa plačeval.

tony1 je izjavil:

Marsikaj. Pejmo napisati čimbolj cinično interpretacijo, npr.:
Ker smo nehali graditi stanovanja, bomo dobili nepr. davek, ti ga boš pa plačeval.

Men se ta interpretacija ne zdi cinična, sploh če pogledamo da smo v letih - 1971 – 1980 izgradili lepih 174.806 stanov.

Sploh dojemate te številke iz svinčenih časov.

Zgodovina sprememb…

He, he. Ko na trg pride stanovanje iz v Fužinah, staro 40 let in več, se kupci zanj v dražitveni vojni skoraj stepejo...

Nova stanovanja se, za podoben denar, niti slučajno ne prodajo v pol ure.
««
47 / 54
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Davek na nepremičnine (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Problemi človeštva
1114201347 (28492) MrStein
»

Boscarol, obdavčitev bogatih in Levica (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Problemi človeštva
72890658 (44584) user4683
»

Kdaj se bo spet splačalo kupit nepremičnino? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17442873 (19560) kriptobog
»

Zakaj država ne obdavči nepremičnine, kot Američani? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7416094 (14580) Furbo

Več podobnih tem