» »

Nepremičninski davek

Nepremičninski davek

Temo vidijo: vsi
««
39 / 63
»»

Telbanc ::

Možno je vse, sam pol to ne bo 1.45%. To je menda jasno. In izplen bi bil zlo bogi.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

socialec ::

lynxslo5 je izjavil:

Ta koalicija ima takšno večino, da lahko vse zajebe za dolgo časa in res prav na tem dela. K sreči kakšni ironični zasuki nisi nemogoči in ti so že skoraj pravilo v tej vladavini, pa šele na dobri polovici so.

Vidi se, da ne veš kako se tem stvarem streže. Politika bo pazila, da se z uvedbo tega zakona ne doseže neka kritična masa in da na koncu ostane del populacije ki potegne "takratko" če se v tem primeru sploh tako lahko reče, ampak to nikogar ne zanima. Takratko so potegnili najemniki nacionaliziranih stanovanj, pa lastniki unih obveznic in delnic NKBM, pa izbrisani, pa nikome ništa......zato si ne delat utvar da bojo tale davek uturili penzičem ki majo 600 evrov penzijona, živijo v svoji edini nepremičnini in ga ne bi mogli plačat.

Na koncu že, kaj pa vmes, recimo? Sončne kralje poznamo že od prej.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

otago ::

Problem je tudi v podatkih. Kot se je pokazalo pri Poskusnem vrednotenju novembra.
- Vikend je lahko vpisan registrsko ali katastrsko v katastru kot kmetijska stavba, shramba, zidanica ali kot enostanovanjska stavba. Hišne številke imata samo zadnja dva.
- Podatki pridobljeni pri popisu nepremičnin so lahko zelo narobe. V večini so podatki slabši (manjša površina, ni podatkov obnov, napačne letnice izgradnje itd). To je zelo evidentno pri vrstnih hišah.

Zastavili so nek procent 1.45%... To bodo verjetno znižali. In kasneje čez nekaj let - potihoma dvignejo. Saj tudi DDV je šel iz 19 na 22%. Politično bodo verjetno zastavili kampanjsko... V 1.letu 1.0%, v 2 letu 1.05%, do n.leta ko bo 1.50%. Tako bo tudi manj protestiranja.

socialec je izjavil:

Na koncu že, kaj pa vmes, recimo? Sončne kralje poznamo že od prej.

Na koncu boš ugotovil, da vikend ni bivalen in ne bo treba plačat davka.

FrRoSt ::

Telbanc je izjavil:

Vidi se, da ne veš kako se tem stvarem streže. Politika bo pazila, da se z uvedbo tega zakona ne doseže neka kritična masa in da na koncu ostane del populacije ki potegne "takratko" če se v tem primeru sploh tako lahko reče, ampak to nikogar ne zanima. Takratko so potegnili najemniki nacionaliziranih stanovanj, pa lastniki unih obveznic in delnic NKBM, pa izbrisani, pa nikome ništa......zato si ne delat utvar da bojo tale davek uturili penzičem ki majo 600 evrov penzijona, živijo v svoji edini nepremičnini in ga ne bi mogli plačat.

Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

Telbanc, ne gre za to, kaj lastnik iz vukojebine ugotavlja glede vikenda iz zaledja vukojebine ampak s čim ga država davi in kaj mu zaračuna.

Približno enako, kot tožilec ne dokazuje tebi ampak sodniku, ne glede na to, kaj je res.
No, v tem primeru vsaj imaš možnost za približek odškodnine.

Pa to ni res, jao, kot da se pogovarjaš z otroki.

Zgodovina sprememb…

jernejl ::

ripmork je izjavil:

Kljub olajšavi za oddajanje, bo dodaten davek znašal 0.5% (obstoječ davek NUSZ pa ostane). Ergo - višje najemnine.
Ravno nasprotno. Več praznih stanovanj bo prišlo na trg za prodajo in oddajanje, večja ponudba pomeni nižje cene, ergo - nižje cene in nižje najemnine.

dronyx je izjavil:

Še tale izjava Ivana Simiča:
"Če držijo navedbe medijev, da bodo druga in vse nadaljnje nepremičnine obdavčene z dvema odstotkoma, to pomeni, da bo lastnik v času življenja moral računati na dvojno kupnino. Prvo bo dal za nakup nepremičnine, drugo pa državi preko davka, zato ker ima to nepremičnino. Upam, da le testirajo javnost,

Jaz ne verjamem da davčni strokovnjak Ivan Simič ne ve, da imajo marsikje po svetu nepremičnine obdavčene.
Simič hoče povedat, da je pošteno, če nekdo, ki je s kriptovalutami zaslužil veliko denarja, od česar je plačal nič davka, s tem kupi nepremičnino, potem pa mu morajo vse prihodnje generacije zaposlenih z visokimi davki financirati varovanje te nepremičnine, dokler sonce ne bo ugasnilo.

delavec44 je izjavil:

Saj tudi pri nepremičnini plačaš davek na dobiček ob prodaji in še 2% davka na promet (tega recimo druge dobrine nimajo). Zakaj torej plačati še tretji davek vsako leto le zato, ker jo imaš?
Jaz sem pred časom kupil nov telefon, pošteno sem ga plačal z denarjem, ki sem ga zaslužil in od tega zaslužka plačal davek, prav tako sem plačal davek ob nakupu. In glej ga zlomka preklet komunizem zasebnega podjetja (kjer sem kupil telefon), ki mi zdaj še vsak mesec zaračunajo, da ga lahko uporabljam, zraven pa še država zaračuna davek. V življenjski dobi bom tako poleg pošteno plačanega telefona plačal še za nekaj telefonov zraven, da bom z njim sploh lahko telefoniral. Banda komunistična pokvarjena!!!111ena
Če kupim telefon, bi moralo biti telefoniranje zame zastonj, vse dokler sonce ne bo ugasnilo - to je edino pošteno, vse ostalo je nacionalizacija in komunizem.

Miki N je izjavil:

Maj tudi ti si malo idealistično predstavljajo vse skupaj. Kot da z davkom bodo investitorji pa rekli "Aaaa dobili ste nas, lepo je bilo, dokler je trajalo, a zdaj je čas da se lotimo drugega posla." ... ali pa bodo izkoristili priliko in ravno oni kupovali ta nova stanovanja na trgu. Ker končno kdo jih pa bo?
Čakaj malo, "ta nova stanovanja na trgu" bodo prišla od koga? Od investitorjev. In ti zdaj razlagaš, da bodo investitorji stanovanja prodajali, ker se jih ne bo splačalo imeti, ampak hkrati jih bodo kupovali, ker se jih bo splačalo imeti. Protislovje.

Kako hudiča ti sam telefon zaračunavajo vsak mesec? Si vzel na obroke ali kaj? To je drugo.

Naročnina ne pogojuje, niti ne zagotavlja telefona in obratno.

Niti ni protislovje, če ne gre za iste investitorje - ene, ki prisilno prodajajo, druge, ki momentalno znižano kupujejo.

Zgodovina sprememb…

denabiker ::

Kolega je podedoval 2 nepremičnini na obali, po oceni je skupaj skoraj 1.5 milijona....navezan na obe zaradi otroštva. Si sploh ne predstavljam:|

socialec je izjavil:

Hehe, kako si naiven, se točno vidi, da računaš na darila. Če imaš vikend sredi rudnika diamantov, nisi revež, ne, če pa imaš že bivališče vukojebini, razpadajoč vikend z zelo nizko kakovostjo bivanja pa še dodatno v zaledju vukojebine, kjer se še volki ne jebejo in ga nihče noče, pa imaš problem po novem, ker ga še prodati ne moreš!
Nehajte že nabijat o teh bajeslovnih vikendih, od katerih se bo plačeval visok davek, ker so ocenjeni na milijonske vrednosti, hkrati pa so v tako slabem stanju in na tako slabi lokaciji, da jih niti zastonj nihče noče "kupiti". Če ga nihče noče kupiti, je vredno nič, torej je tudi 1,45% od nič enako nič.

socialec je izjavil:

Kako hudiča ti sam telefon zaračunavajo vsak mesec?
Tudi država ti ne zaračunava same nepremičnine vsak mesec.

Naročnina ne pogojuje, niti ne zagotavlja telefona in obratno.
Zagotavlja telefoniranje, tako kot davki zagotavljajo možnost izkazovanja lastništva in možnost prebivanja v nepremičnini. Tisti, ki bi radi, da jim država brez plačevanja stroškov omogoča varnost njihove nepremičnine dokler sonce ne bo ugasnilo, prav tako pričakujejo od firme, kjer so kupili telefon, da jim bo omogočala telefoniranje dokler sonce ne bo ugasnilo. Brez dodatnega zaračunavanja, saj so že pošteno plačali kupnino.

Utk je izjavil:

Dejansko mu ga moraš PODARITI! Potem se pa lahko on vpiše v zemljiško knjigo! Lahko imaš pa več stanovanj, pa v sakem prijaviš kakšnega šolajočega otroka!??
In, v čem je problem? Sej folk s 5 letniki ponavadi še nima 3 stanovanja. To pride kasneje.
Tisti, ki se ženejo za denar in premoženje, itak nimajo časa in volje delat otrok. Mogoče se bo pa nataliteta dvignila, da bojo imeli na koga pisat premoženje. Moraš pa vedet, da če stanovanje podariš mladoletnemu otroku, s tem stanovanjem ne moreš več prosto razpolagati, ampak se v to začne vtikovati CSD. Lahko pozabiš na to, da ga boš čez deset let po svoji volji prodal. In če boš dobil soglasje CSD za prodajo, bo kupnina morala ostati za otroka, če jo boš porabil zase, boš zašel v težave. Skratka, to potem ni več tvoje in lahko pozabiš na to, da boš "tamalim" grozil, kaj vse bodo morali narediti zate, če hočejo dedovat.

Če si pa 60 letni zbiralec nepremičnin, ki ima 5 stanovanj, hkrati pa imaš tri polnoletne otroke, ki so brez svoje nepremičnine, in jim boš končno podaril svoj višek stanovanj, pa s tem ni prav nič narobe.

tony1 ::

Kakšen revež.

Če ju proda za tisti mio in pol, si bo lahko z bankovci vsaj plačal solidno terapijo. In brisal solze, niti robcev ne bo rabil prati...

delavec44 ::

jernejl je izjavil:

Jaz sem pred časom kupil nov telefon, pošteno sem ga plačal z denarjem, ki sem ga zaslužil in od tega zaslužka plačal davek, prav tako sem plačal davek ob nakupu. In glej ga zlomka preklet komunizem zasebnega podjetja (kjer sem kupil telefon), ki mi zdaj še vsak mesec zaračunajo, da ga lahko uporabljam, zraven pa še država zaračuna davek. V življenjski dobi bom tako poleg pošteno plačanega telefona plačal še za nekaj telefonov zraven, da bom z njim sploh lahko telefoniral. Banda komunistična pokvarjena!!!111ena
Če kupim telefon, bi moralo biti telefoniranje zame zastonj, vse dokler sonce ne bo ugasnilo - to je edino pošteno, vse ostalo je nacionalizacija in komunizem.

Saj ga lahko zastonj uporabljaš kakor želiš. Še na brezplačni javni wifi se lahko priklopiš.

Kaj take primerjave pridejo, ko logika odpove?

delavec44 je izjavil:

Saj ga lahko zastonj uporabljaš kakor želiš.
Ne drži, ne morem klicat preko GSM omrežja, čemur je tak telefon namenjen. Zakaj ne, če sem pa telefon pošteno kupil in plačal? Zakaj moram potem še dodatno plačati, da ga lahko uporabljam, kakor želim? Če sem ga enkrat kupil in plačal, zahtevam da mi to nudijo brezplačno do smrti, po moji smrti pa ta pravica preide na moje naslednike, in tako naprej.

Kaj take primerjave pridejo, ko logika odpove?
Ko boš začel uporabljat logiko, ne boš več dajal takih bedastih primerjav.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jernejl ()

Vikend je vreden toliko kot oceni država za potrebe davka, metodologija ni zanesljiva. Če ni vikend primeren, vzemimo antipod, sušilnico nad Solinami. Če država jamči za pravilno oceno vrednosti z nakupom po tej ceni, kot rečeno, ni problema...

Lahko kupim telefon brez namena telefoniranja, ker to že dolgo ni več primarna vloga. Lahko ga plačam enkratno ali po obrokih, v trgovini z DDV, uveljavljanjem DDV ali brez DDV iz druge roke.

Naročnine načeloma ne jemljemo za telefoniranje per se, lahko je za podatke, kupiti je možno namenske modeme. Lahko enkrat samkrat, občasno ali redno.

Zgodovina sprememb…

Veliki_Blek ::

Tisti, ki mislite, da bodo obdavčili samo tiste z več nepremičninami se motite. Davki nikoli niso bili dovolj visoki, da jih levičarji ne bi mogli še povišat. Na koncu bo tudi upokojenka s 700 evri pokojnine plačevala 3000 evrov davka za stanovanje v katerem živi že 50 let.

socialec je izjavil:

Vikend je vreden toliko kot oceni država za potrebe davka, metodologija ni zanesljiva.
Kaj pa je zanesljivo?

Lahko kupim telefon brez namena telefoniranja, ker to že dolgo ni več primarna vloga.
Afkors, kdo pa danes še želi s telefonom telefonirati, kdo pa danes še plačuje naročnino. Zgleda sem samo jaz tak bedak, ampak nima veze, če sem ga kupil in plačal, mi morajo po tvoji nelogiki za vekomaj omogočiti, da lahko telefoniram preko GSM omrežja, če si to želim. Saj sem ja lastnik in lahko delam s svojo lastnino, kar želim, kajneda. Kdo si pa ti, da mi boš pravil, kaj naj si želim početi z mojim telefonom in česa ne?

Naročnine načeloma ne jemljemo za telefoniranje per se
Nehaj bluzit, vse kar omogoča telefon, mi morajo nudit zastonj do konca obstoja našega planeta, če sem ga enkrat pošteno plačal!!!111 Komunajzarji telekomarski mi pa isto stvar večkrat zaračunajo, v resnici mi "nacionalizirajo" moje premoženje, moj težko prigaran denar.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jernejl ()

Lahko tudi omaro podstaviš z zabrikanim, kar se tiče mene. Lahko ga pritrdiš na steno, da ti kamera špijonka v vratih pošlje sliko. Možnosti je več, odvisno od domišljije in potreb kupca, ena je se pisanje na s-t.

Poleg mesečnih naročnin imaš tudi predplačniške opcije, navadno bolj ugodne in občasne.

Niti ni potrebno, da kupiš flagship, lahko imaš samo za penzionističen sos.

Lahko pa tudi vztrajaš pri svoji izbiri, če se boljše počutiš glede davka :)

Ps: Zanesljiva je smrt, davčne osnove niso :)

tony1 ::

" Ps: Zanesljiva je smrt, davčne osnove niso :)"

To bomo videli otom potom. Kaj pa, če boš deležen davčnih odpustkov, če ti je ime Robi?

Jaz srce davčni odpustki :)

dronyx ::

Jaz nekaterih ne razumem. Ni jim težko plačati 200.000 € za 30 m2 veliko investicijsko nepremičnino v Ljubljani, 2.000 € davka na leto se jim zdi pa praktično kraja. Kraja je 200.000 € za 30 m2! ;)

jernejl je izjavil:

Zgleda sem samo jaz tak bedak

Ja.

dronyx je izjavil:

Jaz nekaterih ne razumem. Ni jim težko plačati 200.000 EUR za 30 m2 veliko investicijsko nepremičnino v Ljubljani, 2.000 EUR davka na leto se jim zdi pa praktično kraja. Kraja je 200.000 EUR za 30 m2! ;)

Torej po tvoje je kul, da če te okradejo 1x, lahko to počnejo potem vsako leto. Aja, s tem ko bodo tebe okradli vsako leto bodo šle cene dol in druge potem ne bodo. Hehe.
Pa za prvo krajo si vseeno nekaj dobil, stanovanje. Kaj boš dobil pa za vse naslednje kraje?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

Utk ::

Minister je reku, da nekdo ki živi v 500 m2 vili s pokritim bazenom ne bo plačal nič, drug ki živi v enosobnem stanovanju in ima podedovano kmečko hišo v Osilnici, ki je nihče zastonj noče, bo pa plačal. Prasec izkoriščevalski.

Aja, ti si itak prizadet pa to....
komu zvoni; zvoni tebi.

denabiker je izjavil:

Kolega je podedoval 2 nepremičnini na obali, po oceni je skupaj skoraj 1.5 milijona....navezan na obe zaradi otroštva. Si sploh ne predstavljam:|

Ni kaj! Takle mamo! Natančno takle!! :))
Menda bi morali prej sprejeti terapevtski zakon in kdo ima licenco za psihoterapijo!?
Veliko jih bo rabilo zaradi čustvene navezanosti tudi strokovno pomoč! ;)
komu zvoni; zvoni tebi.

DamijanD ::

Nisem bral vsega, tako da se opravičujem, če je to razloženo na strani xx. Kaj je druga nepremičnina?
npr: lastnik hiše/stanovanja je mož, žena pa je podedovala četrtino hiše/stanovanja v katerem živi še preostali starš.

dronyx je izjavil:

Še tale izjava Ivana Simiča:
"Če držijo navedbe medijev, da bodo druga in vse nadaljnje nepremičnine obdavčene z dvema odstotkoma, to pomeni, da bo lastnik v času življenja moral računati na dvojno kupnino. Prvo bo dal za nakup nepremičnine, drugo pa državi preko davka, zato ker ima to nepremičnino. Upam, da le testirajo javnost,"

Jaz ne verjamem da davčni strokovnjak Ivan Simič ne ve, da imajo marsikje po svetu nepremičnine obdavčene. Tudi prvo in marsikje ti davki niso majhni. Žal, marsikje po svetu ljudje najprej plačajo visok znesek za nakup nepremičnine in vse pripadajoče davke, potem plačujejo pa še vsako leto davek na nepremičnino, ki jo imajo v lasti. V tujini nič ne testirajo javnost, ampak to v praksi izvajajo. Ne se delat neumne.

:)):)):))

Če ti DAVČNI OPTIMIZATOR to pove, potem veš, da je z nepremičninami v Butalah PATOLOŠKO!! 8-)

Začelo se je že z Jazbinškovim zakonom, razprodajo (prepoceni) stanovanj, potem je Cerar nekaj palamudril, pa ni bilo nekih "namenskih evidenc", ki bi bile podlaga za obdavčitev, no sedaj pa je Golobček stopil muci na rep!?
Pa nimam nič proti, če imajo ljudje več neprimičnin! Vedeti in razumeti pa morajo, da vse nekaj stane.
komu zvoni; zvoni tebi.

Jaz imam eno samo nepremičnino in cel kup raznih nezazidljivih parcel, tako da zaenkrat kot kaže nisem neposredno prizadet s tem novim davkom. Se pa strinjam s tem, da je obstoječe stanje nevzdržno in krivično. Na eni strani imaš večjo skupino ljudi, ki horda nepremičnine, pri čemer so številni od teh dobili v preteklosti izjemno ugodne kredite (tudi 0%), na drugi strani precej širok krog ljudi ki plačuje ali zelo visoke najemnine, ali pa so kupili zelo draga stanovanja in se zakreditirali do grla in čez. Kapitalizem, v kombinaciji z monetranim razvradom centralnih bank pač potrebuje korekcijo, sicer smo kjer smo. In če tega ne ustavijo gredo nepremičnine in najemnine gor za naslednjih 30% v par letih, ker se vrača monetarni razvrat. ECB je v neprijetni situaciji, saj ekonomija evro območja ni v najboljšem stanju, tako da morajo obresti nižati, na drugi strani je jasno, da nižanje obresti pomeni novo rast cen nepremičnin in najemnin (če ni korekcije).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

DamijanD je izjavil:

Nisem bral vsega, tako da se opravičujem, če je to razloženo na strani xx. Kaj je druga nepremičnina?
npr: lastnik hiše/stanovanja je mož, žena pa je podedovala četrtino hiše/stanovanja v katerem živi še preostali starš.

:)):)):))

Ne se sekirat, če ne veš, kaj je to druga nepremičnina!! :))
Menda je druga nepremicnina tisto, zaradi česar bo Golobček zakon o obdavčitvi umaknil ravno pred njegovim sprejetjem... 8-)
komu zvoni; zvoni tebi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FrRoSt ()

Miki N ::

Kdo bi si mislil, da je golob tudi ptica-roparica. V šoli smo se narobe učili. :|

FrRoSt je izjavil:

Aja, ti si itak prizadet pa to....

Zakaj? Ker ponavljam za ministrom? Sej najbrž res...

Neon87 ::

Če si lastnik samo ene nepremičnine v kateri NE živiš, se bi naj tudi plačal davek?

Tiger ::

Vse imate razloženo v tem članku.

puginho ::

Odlično zamišljen davek, če bo le po drugi strani tudi dvignil neto prejemke iz plač.

Če so janšisti v luftu pol veš da gre za dobro zadevo

Lahko bi rekli tudi obratno. Če so leftardi navdušeni, potem je jasno, da smo ga normalni najebali.

Pa lahko bi rekli, da bo tudi isto kot pri omrežnini. Super, dokler ne pridejo konkretne položnice za plačat. Potem mora pa država subvencionirat polovico cene elektrike, da (tudi leftardi) ne popizdijo.

A je to res ptičja izjava: "Čisto možno je, da so tudi na podeželju bivalni vikendi, Če v njih nihče ne prebiva, se bo obračunal davek,..."

On je skoraj prepričan, da so na podeželju vikendi?

feryz ::

Yep, lepo je razloženo na koncu.
Če se spravijo na par ljudi in jih krepko oberejo, bodo ostali dobili 300 do 500 evrov več. Letno. Delno bruto, btw.
Se pravi nekih 20 do 30 evrov več mesečno na račun. Bogatija, vam povem. Takoj bomo ujeli zapadno Evropo.

O mantri, da višji davki zmanjšujejo cene, pa verjetno ni treba znova nakladati.

Nekje piše da so v javni razpravi pobude, da naj se ta drakonska obdavčitev začne pri tretji nepremičnini. To bi rešilo večino problemov.

A bodo preverjali, ali živiš ali ne živiš na stalnem naslovu po porabi vode/elektrike ali kaj? A imajo pravico, še to kontrolirat in te zajebavat?

feryz ::

Nimajo jo še.
Zato jo mislijo uzakoniti.

Kdor ima panele z baterijo in lastno štirno za vodo, naj to čimprej podre. Ker bo drugače davek plačal zaradi premajhne porabe. Oz zato, ker premalo davka plača na štrom in vodo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

Ne, boš pa lahko skrit za kakšnim skladom iz Liechtensteina ali Luksemburga pokupil trenutno momentalno presežno ponudbo za drobiž in potem, ko se bo norija iznihala, zaslužil na veliko s postopno prodajo in oddajo.

Zgodovina sprememb…

Pa sej živi nekdo tam. Najemnik na črno. Zdaj se boš še ti tam prijavil in rešeno. Ne bo niti davka od oddajanja niti od nepremičnin.

Tiger je izjavil:

Vse imate razloženo v tem članku.

Še zmeraj ne vem, če živim na nekem naslovu (kjer nisem lastnik) in imam v lasti ENO nepremičnino, ki se oddaja v najem, ali bo potrebno plačati ta davek ali ne?
"Na ministrstvu se pri projekcijah opirajo na podatke Gursa. Ugotavljali so, koliko ljudi ima v lasti več kot eno nepremičnino. Nov davek bi tako zajel okoli 270.000 nepremičnin, ki so v lasti fizičnih oseb, in še okoli 85.000, ki so v lasti pravnih oseb. Ocenjujejo, da bi lahko dobili 690 milijonov evrov dodatnih davčnih prihodkov."
Ker tale stavek ne gre skozi, ker je v lasti ENA nepremičnina, stalni naslov pa ni tam.

Prenesi stalni naslov ali plačaj!

Normalno da piše da moraš tudi živet tam.

Samo potem te ugotovitve niso pravilne, ko so delali izračune. Ker v lasti je ENA nepremičnina.

delavec44 je izjavil:

Nekje piše da so v javni razpravi pobude, da naj se ta drakonska obdavčitev začne pri tretji nepremičnini. To bi rešilo večino problemov.

Neumnost. Potem je davek praktično brez veze in bo več stroškov s pobiranjem tega davka.

Neon87 je izjavil:

Samo potem te ugotovitve niso pravilne, ko so delali izračune. Ker v lasti je ENA nepremičnina.

Normalno da niso. Davek na premoženje, ki ga naj bi že danes plačevali za drugo stanovanje (in za večje od 160 m2) naj bi plačevalo, nisem siguren, mislim da smo takrat našli cifro okoli 140,000 ljudi. Res da tu not niso novogradnje, ampak do 270,000 je pa precej razlike. S tem da se davek na premoženje plačuje tudi za hiše nad 160 m2, ta nov davek se pa naj ne bi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

KOt PRVO bi morali urediti zakon, da imaš več pravic kot lastnik pri oddajanju nepremičnin, kot npr. drugje po svetu. Če najemnik preneha s plačevanjem najemnine ali stroškov, da lahko prekineš pogodbo in ga flikneš ven, ne pa da ga zakon ščiti kot boga in se zmisli, da ne more plačevat zaradi nekih drugih razlogov in ne moreš nič. Ter se ti smeji v faco, karkoli pa hočeš drugače narediti, pa takoj postopaš nezakonito in te toži zaradi motenja posesti in poskusa odvzema posesti itd.
In to imajo probleme znanci, recimo sodelavec na tak način šenkava 4 sobno komfortno stanovanje v LJ familiji, ki je pokvarjena do amena. Uradno so zdaj brez šihta, delajo črno, avto na leasing CLA Mercedes in se mu smejijo v faco. Ker je parkrat popizdil in grozil, ker še ima stroške nekaj za plačevat, je še dobil kazen, ker so ga prijavili policiji in ga je še potem policija lovila. Mah zgodbe za pisat cele A4 strani....

Samo tako povem, mene bo tudi vse to zelo udarilo, če ne bi bil vezan tako močno tule kot sem, bi zdavnaj pobegnil iz te gnile države. RESNO!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: denabiker ()
««
39 / 63
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Davek na premozenje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15113036 (1773) JH84
»

Davek na nepremičnine (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Problemi človeštva
1114202235 (29380) MrStein
»

novo vrednotenje nepremičnin (strani: 1 2 3 )

14828324 (23308) buttcrack
»

Zakaj država ne obdavči nepremičnine, kot Američani? (strani: 1 2 )

7416181 (14667) Furbo

Več podobnih tem