» »

Kako naredit medije neodvisne od politike?

Kako naredit medije neodvisne od politike?

1
2
»

Scaramouche3 ::

stratosD je izjavil:

za javno RTV je zame recept zelo preprost:
1.program - leva opcija
2.program - desna opcija
3.program - art, šport,zabavni program
Tehnika je itak skupna...

Dandanes se televizija lahko dela tudi precej ceneje - če pogledaš malo YT oddaje.
Za 2300 redno zaposlenih plus cca 530 honorarcev je izplen bolj klavrn če pomisliš samo kolko morajo dat samo za plače in honorarje...


Desna ima stigmo,tako da je večina leve gledane kot center...

Phantomeye ::

kuall je izjavil:

vidim, da sem spet zmagal, če znaš samo pisat žaljivke, ne pa argumentirat. :D

hehe model, v bistvu ti žališ inteligenco ljudi tukaj, ampak na žalost se nihče ne počuti zmagovalca.

Sicer pa ne vem kdo te je s čim užalil :D

simonchelo ::

Že dejstvo da imamo to debato je problem sam po sebi. Jest bi obrnil stavek kako narediti politiko neodvisno od medijev. Ker se mi zdi da stanje v državi diktirajo ravno glavni mediji.

Primer je Golob ki je bil zmagovalec volitev se pred kandidiranjem. Niti se ni imel stranke pa so ga že vabili v oddaje. Dejansko je bil ustvarjen iz strani medijev za uničenje JJ. Kar se meni sicer odpade, absolutno pa ni OK.

Trenutno v Sloveniji je novinarska etika čisto na psu. Namesto pisanja objektivnih novic, naj si bralec sam ustvari mnenje. Plasira jo novice na način polaganja razsodbe. Če jim to kdo očita je napad na svobodo govora in delo novinarjev, če novinarji z ne preverjenimi dejstvi in objavami uničijo nekomu življenje doni v naslednji objavi spodaj desno opravičilo.

Meni so uredniki čisto vseh časopisnih hiš kršili avtorske pravice, kradli fotografije, nikoli niso vprašali za odškodnino ampak so ukradli fotko napisali foto Facebook ali pa foto osebni arhiv. Pa sem na sodišču izgubil tožbo proti njim ker jim avtor sam ni napisal kako ga morajo navesti. Čeprav je bilo tam kjer so fotografijo ukradli jasno napisano kdo je avtor...

PAČ BEDARIJA. ščitijo sami sebe, veze imajo v vseh vejah oblasti in dejansko državo vodijo mediji in njihovo mnenje ki ga plasirajo družbi.
ciao

Gagatronix ::

> Kar pa se meni gre je to, da bi levi ali desni delali v dobro vseh nas.

Well, there's your problem--vecina politikov dela v dobro samih sebe. >:D

FrRoSt ::

eric_cartman je izjavil:

P.S. - Naslov bi moral biti: Kako naredit RTV neodvisen od politike!

Sovraštvo kar bruha iz obeh strani zdaj po volitvah..

Pravzaprav se zdi, kot da je narod prav po teh volitvah še bolj razdeljen in sovražen do drugega.

Pa mogoče malo v razmislek okrog vsega dogajanja kako bi RTV lahko naredili politično neodvisen.

Desna trobila:
Siol (PlanetTV), Nova24

Leva trobila:
Proplus (POPTV/Kanal A)

Moral bi bit nekje v sredini, ampak roko na srce ni, ker je stalno žrtev političnih opcij:
RTV

Torej debata kako politično uravnotežit in naredit RTV neodvisno - DA NE DELUJE ZA NOBENO POLITIČNO KLIKO!

Tu predvsem ciljam na kritično poročanje do leve in desne opcije. Ne obračunavanje en proti drugemu.

Moja pričakovanja. Ko pogledam Dnevnik na RTV ali pa ko preberem MMC portal bi rad videl naslednje:

- Janševa vlada je naredila to in to PRAV
- Janševa vlada je naredila to in to NAROBE

In na drugi strani:
- Golobova vlada je naredila to in to PRAV
- Golobova vlada je naredila to in to NAROBE

- Obsojamo dejanje g. Janeza Janše in razkrivamo podatke o Golobovem poslovanju GEN-i etc.

Ne razumem kako večina skrajno desne in skrajno leve politične opcije ne zmore kritičnega razmišljanja do vlade. Tega enostavno ne razumem.

Vsi so vse super in prav naredili, vse je super duper, vsi smo veseli, vsi plešemo, vsi smo se imeli super pod Janševo vlado.. Čemu smo potem tako skregani in se tako sovražimo??


Ali.. Kako narediti RTV bolj neodvisen - torej kritičen do vseh oblasti - levih ali desnih?


:)):)):)):)):))

SREDINE pa ni nikjer!?? :O

Razumeti moraš, kaj je (objektivno) poročanje o dejstvih in kaj je čisto nabijanje in agitiranje! ;)

Nekaj soli moraš imeti tudi v glavi, da ločiš, kaj so dejstva in fakti in kaj so polresnice in pollaži. ZELO Pomembno pa je tudi, kar ti ne povedo oziroma zamolčijo!! ;)

Zato moraš imeti oči vedno na PECLIH!! 8-)

Saj nisi več otrok, da ti bo kdo razlagal, kaj je prav in kaj je narobe!?? 8-O

Vsaka stvar je za nekaj dobra, so ponavljali moji stari starši mojim staršem! In oni meni! :)

Tudi, če te žejnega prepeljejo preko vode!! :)):)):))

Osel gre samo enkrat na led, človek pa .... :D
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

Miki N ::

Mediji in politika so med seboj v simbiotičnem razmerju ... proti nam nam pa v parazitskem.

Tako da tukaj je verjetno vseeno, ali narediti medije bolj apolitične ali politiko manj medijsko - naravno se bandajo skupaj proti tebi vedno.

Za medije verjetno pomaga, da se jih manj spremlja - saj pri mainstream je ta trend, samo prepočasen. Jih pa skrbi malo. Poleg tega je verjetno trend bolj zaradi selitev ovčk v druge medijske ograde, kot dejanski rezultat premisleka ali ni mogoče vse skupaj nateg. Nakar na koncu dobiš istega glupega politika ali političarko, ki ti namesto razklada programske floskule na soočenjih twerka v faco na Tikoku - zdi se radikalno različno ampak v osnovi gre za isto stvar, samo prepoznati je treba prej omenjeno matematiko interesov zgoraj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Miki N ()

hruske ::

Novinarstvo je na psu, ker smo imeli dolga leta novinarje preko študentskega dela, ki so bili potrošna roba. Prišli so, odtipkali kvote, ko so ravno pridobili znanja in spretnosti, pa so diplomirali, ter odšli iz organizacije. Zaposleni kader se je staral in ne obnavljal. Danes tako skoraj ni novinarja iz tiste generacije.

Drugi problem novinarstva so prihodki. Splet je medijem vseeno pobral znaten delež prihodkov.

Še en problem je odsotnost urednikov oz. urednikovanja. Urednik bi moral imet vpliv na svoje področje, tudi do neke mere na to kdo pri njem dela. Sicer ne more prevzet odgovornosti za končni izdelek.

Svojevrsten problem je Janša. Človek potegne najbolj obrobne smeti in jih širi v svojih nastopih in jamra kako nič ni fer. Neumne ideje so na vseh skrajnostih, a on je edini, ki to sranje širi dalje. Na tega človeka je treba gledat, da je profesionalni trol.

Resnica ima levi bias. Jebiga, objektivni znanstveni resnici je vseeno a si ti član naše družine, našega klana, ali ne, virus lahko dobiš prav tako. Enako velja še za večino ostalih pojavov, poleg virusa.

Današnji desni opciji je žal vseeno za vse in cilj je popolna podreditev vseh institucij in posameznikov. Nič ji ni sveto.

V imenu "višjih in plemenitih ciljev" pa se vedno sklepa najslabše odločitve, ne glede na to kakšne barve so na oblasti.
Rad imam tole državico. <3

Levica ::

Mediji bodo neodvisni takoj, ko ukinemo Siol, Nova 24, Demokracijo in Domovino. Ti mediji kvarijo podobo Slovenije.
Sram me je,da sem bel moški, Black Life maters Slovenija
Vpis SFRJ manjšin v ustavo 64.a člen. Refugees Welcome Slovenija

hruske ::

Pogledaš, če je "udarna" in promovirana novica še kaj drugega kot politična. Če so izpostavljene teme večinoma obravnavajo politične teme, potem je to ni novinarstvo, ampak politikantstvo.

Ampak to je predvsem stvar uredniške politike in še ni treba medija ukinit, da se to popravi. Samo urednikom je treba dat moč - in odgovornost.

Pogrešam pa v medijih dialog z javnostmi.
Rad imam tole državico. <3

Cveto ::

Mediji so odvisni od financiranja, nekateri neposredno od države (RTV), drugi pa posredno, preko oglaševanja velikih državnih podjetij.

RTV je kao neodvisna. Pa je res? A si kdo upa trdti, da je to, kar recimo počne Marcel Štefančič Jr. neko neodvisno poročanje. Da se NE GLEDE NA TO KDO JE NA OBLASTI nabija čez desnico in hvali levic (predvsem Levico). Neodvisen je recimo dnevnik, odmevi in recimo tudi Tarča (čeprav so znani po tem, da nekomu prej dostavijo vprašanja, drugim pa ne). Pa ni problem samo v Marcelu. Problem je v tem, da je že od "pamtiveka" nastavljen izrazito lev kader, ki skrbi tudi za svoje nasledstvo. Oddaje, kot so "zapisi iz močvirja", "Centrifuga", "Umetnost možnega", pogosto tudi "Nebuloze", "Politično s Tanjo Gobec", "Utrip" in še kup raznih, lahko iz tedna v teden nabijajo svoj retoriko, ki je večinoma celo bolj leva od recimo SD in je pogosto prav reklama za Levico. Meni je vse skupaj že prav neokusno. In potem se skuša avtorje teh oddaj ščititi kot "neodvisne novinarje", čeprav je vsem znano, da so naravnost zlizani z politiko (kar se vidi tudi po pogostih prehodih v in iz politike), ob poskusih kakšnih sprememb se pa skače v luft, pogosto celo z res pretirano vehemenco (kot je Marcelov "malo jih je", kar je znana balkanska grožnja iz nogometnega žargona).

RTV naj ostane tak, kot je samo te ekscese naj se poreže, z SC na čelu.

Da ne bom pljuval samo po eni strani: na drugi strani imamo Nova 24TV, ki je nakakšna TV inačica Volkische Beobachterja. Tega itak nihče ne gleda, dela pa se za tuj denar. Sem zelo proti, da bi to karkolli državno financiralo, razen tega pa naj zaradi mene delajo kar hočejo.

Potem sta tu še privatna POP TV in Planet TV. Vsak je nagnjen v eno smer: na eni strani Drago Kos z širšo familjo fura Pro Plus, na drugi pa so mađari po željah naše desnice nastavili določen kader. Za moje pojme oboje ostaja v meja sprejemljivega in glede na to da je privat, itak ne moremo kad dosti. Je pa eno z drugim glede pogostosti in načina političnega agitiranja zelo primeljivo, ne moremo recimo reči, da je POP TV "neodvisen", Planet TV pa ne.

Papirnih medijev ne bom omenjal, ker niso več faktor, so pa tukaj vedno bolj spletni portali. Požar je jasno bolj desni, čeprav useka tudi po njih. Nasproti stoji "Necenzurirano", z zamegljenih lastništvo in naznanim financiranjem, kar ne bi smelo biti dovoljeno.

Sicer se bo pa zdaj lepo videlo. Portali, kot je Necenzurirano, naj bi kritizirali oblast in iskali nepravilnosti, tudi televizije naj bi gledale pod prste vladi. Bomo videli, če bo res tako, ali bo spet padalo po enih in istih.

no comment ::

Cveto je izjavil:

Bomo videli, če bo res tako, ali bo spet padalo po enih in istih.

In če afer v tej vladi slučajno ne bo? Ja, to enostavno pomeni, da MSM držijo z ne-skrajno-desno opcijo, seveda.

Ker vsi vemo, da sta stara lajdra in mlada deviška nuna POPOLNOMA enako zašmirani. Ker stvar mora biti... uravnotežena!

simonchelo ::

no comment je izjavil:

Cveto je izjavil:

Bomo videli, če bo res tako, ali bo spet padalo po enih in istih.

In če afer v tej vladi slučajno ne bo? Ja, to enostavno pomeni, da MSM držijo z ne-skrajno-desno opcijo, seveda.

Ker vsi vemo, da sta stara lajdra in mlada deviška nuna POPOLNOMA enako zašmirani. Ker stvar mora biti... uravnotežena!


Ne bo afer! Če jih mediji ne poročajo jih NI.
ciao

ginekk ::

Hypathia je izjavil:

eric_cartman je izjavil:

P.S. - Naslov bi moral biti: Kako naredit RTV neodvisen od politike!

Prvi korak je to, da prenehamo biti naivni. Mediji imajo velik vpliv na mnenje ljudi, zato bo politika vedno imela ambicije, da nanje vpliva in v Sloveniji, kjer je še veliko državnih podjetij- potencialnih oglaševalcev, je to še nekoliko lažje.

Cilj bi moral biti pluralen in profesionalen RTV, kar pomeni, da ni nujno problem, če je nek novinar ali oddaja bolj nagnjena v eno ali drugo smer, če le dobi tudi drug pogled dovolj prostora, predvsem pa se vsi držijo osnovnih profesionalnih standardov, jim je cilj podajanje dejstev in iskanje resnice, ne pa senzacionalizem in tračarjenje.

Glavno težavo vidim v tem, da nacionalka zaposluje pretežno kader iz fdv, kjer se študente novinarstva že v osnovi indoktrinira v eno smer, namesto da bi se jim dajalo širino in učilo kritičnega razmišljanja se jim priuči bias, ki jih potem vseskozi spremlja in vpliva na njihovo delo.


Ti direktno ciljaš na to, da je FDV neprofesionalen in levo pristranski. Kako pa potem indoktrinirajo desničarje, saj je nekaj kadrov od tam? Mahnič in Tonin od aktualnih recimo (in Janša ter Grims še iz Juge).

Za objektivno novinarstvo je osnova "neodvisen" budget, torej bodisi trg, bodisi na državni ravni (z ustreznimi sistemi)
Nadalje, bi lahko recimo omejili članstvo novinarjev v strankah na pasivno.
Če grem še naprej, morda tudi kakšna anonimizacija uredniškega dela.

Cveto ::

no comment je izjavil:

Cveto je izjavil:

Bomo videli, če bo res tako, ali bo spet padalo po enih in istih.

In če afer v tej vladi slučajno ne bo? Ja, to enostavno pomeni, da MSM držijo z ne-skrajno-desno opcijo, seveda.

Ker vsi vemo, da sta stara lajdra in mlada deviška nuna POPOLNOMA enako zašmirani. Ker stvar mora biti... uravnotežena!


Politiko aktivno spremljam 35 let in VEDNO so bile afere. Samo o enih se je pisalo bolj, o drugih pa manj.

Tudi ta vlada, ki je še ni, že ima ene par zadev, vrednih poročanja, recimo ali sta Golob in Klakočerjeva res par, predvidenemu finančnemu ministru se sodi zaradi finančnih nepravilnosti, minister za Delo, Družino in Socialne zadeve nima niti pike izkušenj z čemerkoli od naštetega (družine nima, prav tako niti dneva delovne dobe, še manj pa razume, kako živijo socialni ogroženi). Potem so pa tukaj še nakteri čudni (tudi gotovinski) posli Goloba po Balkanu, pa sum na podkupnine itd...

Cveto ::

FDV morda ni neprofesionalen, je pa gotovo precej levo usmerjen, kadri pa jasno indoktrinirani. Pa me to niti ne moti, faks je take vrste, da je to že nakeko privzeto. Bolj me moti, da se to dogaja tudi na recimo ekonomiji. Levičarji nikoli niso znali s financami in to, da zdaj oni učijo bodoče ekonomiste, je približno tako, kot da bi piroman učil gasilce. In potem vidim nekega Tajnikarja kot neko avtoriteto in mi gre na kozlanje (kar se lotil je zafural).

no comment ::

Bogve kje je študiral Šircelj?

hruske ::

Bogve kje poučuje Lahovnik?

Ampak saj to je vseeno. Vprašanje je a si kot človek kredibilen ali ne.

Članstvo v stranki je super način, da te članski peer-pressure sili k ignoriranju dejstev in samo-zaslepljevanju.
Rad imam tole državico. <3

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: hruske ()

WhiteAngel ::

eric_cartman je izjavil:


Sovraštvo kar bruha iz obeh strani zdaj po volitvah..

Pravzaprav se zdi, kot da je narod prav po teh volitvah še bolj razdeljen in sovražen do drugega.


Jaz nobenega "sovraštva" ne čutim. To umetno delitev naroda samo mediji in novinarji podpihujejo in delajo nek političen spektakel iz vsakega kakca. Pa plačani komentatorji pod novicami. Če imamo demokracijo, je normalno, da imamo različne preference in poglede (hvala bogu). Iz državnega zbora se pa potem izcimi vsake 4 leta neka vlada ven. Enkrat leva drugič desna. To je vse.

WhiteAngel ::

Cveto je izjavil:

FDV morda ni neprofesionalen, je pa gotovo precej levo usmerjen, kadri pa jasno indoktrinirani. Pa me to niti ne moti, faks je take vrste, da je to že nakeko privzeto.


Mene pa to zelo moti, ker taki diplomanti potem pridejo do službe na nacionalnem mediju in ustvarjajo "progresivne" (=leve) vsebine, kar je za njih najbolj naravno. Mene kot diplomanta tehniške fakultete, ki sem odraščal na vasi, pa te teme odbijajo in v dialogu kmalu pristanem na (po njihovem) skrajno desnem fašističnem polu - ker imam v redu službo, družino, bajto, hodimo v cerkev in nisem iz LJ. In vsi članki, vse oddaje izvirajo iz njihovih predpostavk - zelo malo prispevkov se mi zdi iskrenih, ki bi držali vodo. Aljoša Masten rang člankov.

Cveto ::

Sovraštvo bruha tudi (ali pa predvsem) zato, ker se vedno in vedno vsiljuje predpostavka, da je edino legitimno stanje, da je na oblasti leva do levo sredinska opcija, z morebitno izjemo kakšne manjše "žlahtno desne" stranke, ki ne dela težav levim pri vladanju. Takoj, ko pa pride na oblast druga opcija, se prične z besnim pogromom, ne na morebitne rezultate, tudi recimo ne na sestavo vlade ali karkoli, pač pa, kako smo videli v zadnjem primeru, se dela pogrom že samo ob malo bolj verjetni ideji nasprotne vlade.

Zakaj je tako, se dobro ve: ker celoten levi medijsko-kulturno-socialni aparat priklopljen na razne razpise, kjer kasirajo lepe denarje za neke minorne ali celo neobstoječe projekte, precej (večina) ostalih pa itak zaliva fikuse nekje po trikrat prezaposleni javni upravi.

OK, nekaj doda tudi JJ in SDS, a veliko tega tako imenovanega "fašizma" je napihnjenga oziroma gre za isto početje, kot se dogaja tudi sicer, samo da ga delajo "drugi".

Unchancy ::

no comment je izjavil:

Cveto je izjavil:

Bomo videli, če bo res tako, ali bo spet padalo po enih in istih.

In če afer v tej vladi slučajno ne bo? Ja, to enostavno pomeni, da MSM držijo z ne-skrajno-desno opcijo, seveda.

Ker vsi vemo, da sta stara lajdra in mlada deviška nuna POPOLNOMA enako zašmirani. Ker stvar mora biti... uravnotežena!

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha, kaj si ti opran, s pralnim praškom, ne s šamponom…
Škoda časa za ta režimski forum.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Unchancy ()

Ecoo ::

Fine tunde and good oild mashine works prfect, novinar s papuko ali MP 44.. Mogoče, kako politiko narediti neodvisno od medijev.

solatko ::

Jaz vam bom povedal zgodbo raziskovalnega novinarja (med prvimi v bivši yugi) Janeza Mally-a, novinarja na Dnevniku, ki je že v sedemdesetih in tudi prva leta samostojnosti razkrival čudne rabote direktorjev in politikov, če prav je bil ravno tako diplomant FDV-ja. Na začetku so ga uredniki trepljali po ramah, ko pa je nekaterim znanim možem stopil na prste, so se začeli problemi, obiski UDBE, državne varnosti iz BG, ljudske milice, uredniki so mu začeli zavračati sestavke,.... Ker je imel dobre zveze v svetu, se ga direktno niso upali odstranit, je pa največje razočaranje doživel ob osamosvojitvi in prvih primerih prihvatizacije, tako da je po 6-7-ih letih odšel v pokoj in dobesedno izpod njegovih rok ni prišel niti en sestavek več. Grozili so hčerkam, zavračali njuni prošnji za mednarodno štipendijo,....
Ob nekem pogovoru ob kavici sem mu dejal, da naj napiše kakšen priročnik za raziskovalne novinarje pa me je pogledal in dejal, v SLO raziskovalnih novinarjev ni več, so samo še pisci rumenih tračev in izmišljotin.
Takrat ni bilo ravno na pretek takih novinarjev, venda se je v vsaki časopisni hiši ali radijski postaji, televiziji našel tudi tak, vendar so ga politiki in vpleteni v kali zatrli, tako, da danes govorit on nekem uravnoteženem medijskem prostoru pomeni samo to, da so vsi lumpi, zaradi vpliva na medije, nedotakljivi, saj se mora vse hvalit in jih pustit pri miru. Tudi, če so diplomanti FDV-ja, so dobili dovolj znanja, da bi postali dobri raziskovalni in pošteni novinarji, venda se to danes ne plačuje in gredo vsi po najmanjši liniji odpora, saj urednike povsod imenuje politika, privatniki pa zaradi velikih odškodnin, nočejo imeti takih medijev. Zato prevladuje rumeni tisk, slabe novice, ki so bolje plačane od dobrih,..... Imejte se lepo, manj se kregajte in življenje bo postalo lepše, če prav med lumpi, ki nam tako ali drugače diktirajo življenje.
Delo krepa človeka

kuall ::

Phantomeye je izjavil:


ti žališ inteligenco ljudi tukaj


To ni več debata o tvojem IQ-ju. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kuall ()

12c0 ::

Scaramouche3 je izjavil:

stratosD je izjavil:

za javno RTV je zame recept zelo preprost:
1.program - leva opcija
2.program - desna opcija
3.program - art, šport,zabavni program
Tehnika je itak skupna...

Dandanes se televizija lahko dela tudi precej ceneje - če pogledaš malo YT oddaje.
Za 2300 redno zaposlenih plus cca 530 honorarcev je izplen bolj klavrn če pomisliš samo kolko morajo dat samo za plače in honorarje...


Desna ima stigmo,tako da je večina leve gledane kot center...
Ne, ker levih medijev skorajda ni, ostali mediji pa vse kar ni skrajno desno, označijo kot skrajno levo.

Greta Thunberg je radikalna leva teroristka, eko fašistka, eko teroristka,...
Mélenchon je radikalni levičar
Macron je skrajni levičar,...

simonchelo ::

12c0 je izjavil:

Scaramouche3 je izjavil:

stratosD je izjavil:

za javno RTV je zame recept zelo preprost:
1.program - leva opcija
2.program - desna opcija
3.program - art, šport,zabavni program
Tehnika je itak skupna...

Dandanes se televizija lahko dela tudi precej ceneje - če pogledaš malo YT oddaje.
Za 2300 redno zaposlenih plus cca 530 honorarcev je izplen bolj klavrn če pomisliš samo kolko morajo dat samo za plače in honorarje...


Desna ima stigmo,tako da je večina leve gledane kot center...
Ne, ker levih medijev skorajda ni, ostali mediji pa vse kar ni skrajno desno, označijo kot skrajno levo.

Greta Thunberg je radikalna leva teroristka, eko fašistka, eko teroristka,...
Mélenchon je radikalni levičar
Macron je skrajni levičar,...


Evo pa ga poglejmo. Macron je kot Orban ali Vučič. Na oblasti predolgo, ljudje ga "ne marajo" teži in omejuje vse po spisku ampak v Franciji je ponovno zmagal na volitvah in je zmagala Demokracija. Protesti na ulicah (ni poročanja, sumljivo financiranje, ni poročanja... ) Če predpostavljamo da so volitve legalne in legitimne zakaj ko pa ponovno zmaga Orban vsi mediji govorijo o ne demokratičnem volilnem procesu in o tiraniji... Če se večina prebivalcev strinja z nekom Oz. Nečem je pač to demokratično. Nobene veze nima kok je glupo Oz. neumno.

Pa se ena stvar TIRANIJA je to kar dela EU za voljo Ukrajine. Žrtvuje dobrobit in blaginjo svojih prebivalcev za uresničevanje in izražanje podpore državi ki niti ni v EU. V nobeni vojni se nismo bili tako sočutni da bomo vsak čas lačni.

Tako da lahko končamo da so v generalnem mediji že blizu skrajni levi, če ne pa vsaj sredinsko levo usmerjeni in nestrpni do vseh drugače mislečih.

Evo en banalen primer: objavi v slovenskem tabloidu da bo LGBTQ... Povzročil propad civilizacije (pač nek zmišljen članek. BTW meni so čisto kul in v večini zelo prijetni ljudje. Ampak tak članek in medij bodo raztrgali na prafaktorje. Ali pa naredi inštitut 10. Marec, ki bo zahteval da morajo vsi prejemniki socialnih transferjev mesecno opraviti 40ur družbenokoristnega dela in začni zbirati podpise pred občinami in trgovskimi središči...
ciao

Gagatronix ::

Najvecja zmaga za delodajalce je, da so ljudi prepricali kako so glavni krivci za vse probleme prejemniki socialnih transferjev, ne pa nepostene in izkoriscevalske prakse, ki se jih delodajalci posluzujejo prakticno povsod. In medtem ko si folk skace v lase zato ker se ljudem z roba v civilizirani druzbi pac ne pusti umreti, si delodajalci manejo roke in nategujejo ljudi s prekarnimi zaposlitvami in rezanjem kjer se le da. >:D

simonchelo ::

Gagatronix je izjavil:

Najvecja zmaga za delodajalce je, da so ljudi prepricali kako so glavni krivci za vse probleme prejemniki socialnih transferjev, ne pa nepostene in izkoriscevalske prakse, ki se jih delodajalci posluzujejo prakticno povsod. In medtem ko si folk skace v lase zato ker se ljudem z roba v civilizirani druzbi pac ne pusti umreti, si delodajalci manejo roke in nategujejo ljudi s prekarnimi zaposlitvami in rezanjem kjer se le da. >:D


Ampak kaj ma to veze s to temo. Se pa strinjam.
ciao

Gagatronix ::

Ima veze, ker si ti omenjal prejemnike socialnih transferjev. Vse to je samo politicno metanje kosti raji, zato da oni lahko stalo delajo--vse je povezano med sabo, samo dovolj od dalec moras pogledat celotno sliko. :) Tudi neodvisnost medijev od politike ima svoj delez krivde tu zraven.

Medije lahko naredis neodvisne od politike samo na en nacin--da eliminiras politike.

simonchelo ::

Gagatronix je izjavil:

Ima veze, ker si ti omenjal prejemnike socialnih transferjev. Vse to je samo politicno metanje kosti raji, zato da oni lahko stalo delajo--vse je povezano med sabo, samo dovolj od dalec moras pogledat celotno sliko. :) Tudi neodvisnost medijev od politike ima svoj delez krivde tu zraven.

Medije lahko naredis neodvisne od politike samo na en nacin--da eliminiras politike.


Vidiš točno si zadel moj point.

Cel moj post ni imel nobene veze o socialnih transferji ampak je bil primer kako se tolerira levo usmerjeno propagando in avtomatično stigmatizira in demantira desno, čeprav v svobodni družbi ne bi smelo biti tako.
ciao

solatko ::

simonchelo - Spremljaš desno propagando in ob slišanem kdaj pomisliš, če ne nakladajo v najblažjem pomenu?
Delo krepa človeka

Cveto ::

Itak da nakladajo, itak da so pristranski in itak da zavajajo. Poleg tega še ne znajo zadeve speljati profesionalno.

Samo, a je to razlog, da pa nasprotni strani kar verjamemo? Po moje ne. Verjamem samo mediju, ki poroča o vsem. Pa ne potem čez en teden, ko res že morajo, pač pa takrat, ko je aktualno.

Miha49 ::

Putinova največja zmaga nad zahodom je da noben več nč ne verjame.

Gagatronix ::

To s Putko nima nobene veze.

Phantomeye ::

WhiteAngel je izjavil:

Cveto je izjavil:

FDV morda ni neprofesionalen, je pa gotovo precej levo usmerjen, kadri pa jasno indoktrinirani. Pa me to niti ne moti, faks je take vrste, da je to že nakeko privzeto.


Mene pa to zelo moti, ker taki diplomanti potem pridejo do službe na nacionalnem mediju in ustvarjajo "progresivne" (=leve) vsebine, kar je za njih najbolj naravno. Mene kot diplomanta tehniške fakultete, ki sem odraščal na vasi, pa te teme odbijajo in v dialogu kmalu pristanem na (po njihovem) skrajno desnem fašističnem polu - ker imam v redu službo, družino, bajto, hodimo v cerkev in nisem iz LJ. In vsi članki, vse oddaje izvirajo iz njihovih predpostavk - zelo malo prispevkov se mi zdi iskrenih, ki bi držali vodo. Aljoša Masten rang člankov.



Na desnem polu se znajdeš, če želiš, da ljudje lahko živijo samo življenja in delajo samo odločitve, ki so v skladu s tvojimi prepričanji. Čeprav se te drugi ljudje ne tičejo.

Npr. lahko se NE strinjaš s tem, da se geji lahko poročajo, zadeve pa se zakomplicirajo takrat, ko dejansko želiš vplivati na to, kako drugi ljudje lahko živijo in kaj lahko počnejo in kaj ne (torej, vse kar je v sklopu tvojih prepričanj).

You get to share your opinion, but you don't have a vote.

Gagatronix je izjavil:

Najvecja zmaga za delodajalce je, da so ljudi prepricali kako so glavni krivci za vse probleme prejemniki socialnih transferjev, ne pa nepostene in izkoriscevalske prakse, ki se jih delodajalci posluzujejo prakticno povsod. In medtem ko si folk skace v lase zato ker se ljudem z roba v civilizirani druzbi pac ne pusti umreti, si delodajalci manejo roke in nategujejo ljudi s prekarnimi zaposlitvami in rezanjem kjer se le da. >:D



jep, moj brat je bil na sociali, odkar se je "zresnil" in ima službo in familijo - je pa velik nasprotnik sociale. In so vsi lenuhi in ne vem kaj, čeprav mu je takrat sociala ful pomagala, da njegov edini vir prihodkov ni bil več hotel mama.

celo slišal sem ga, da ne bo volil janše, ker se mu je zameril, ker ni ukinil sociale. al neki :D

Zgodovina sprememb…

kancler ::

Mediji so že neodvisni od politike. To je show, da novinarji jamrajo kako jim je hudo in oh in sploh težko. Pametni novinar je 4 ali 8 let oddaljen do parlamenta ali evro parlamenta, samo če kopira kariero novinarjev Denis Oštir, Irena Joveva, Rok IzdnevnikasemšelvKPKinpotemnaNLB, Šetinc Paškova, pa Tanje Fajon, Mojce Derčar Murko, Mirjam Muženič, Dejan Karba..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kancler ()

solatko ::

Cveto - Dokler spremljaš samo slovenske medije, ti ne bo nič jasno, ko pogledaš še malo v tujino, so ti vsaj dogajanja v tujini bolj jasna. Preberi nekaj različnih, izloči stvari med vrsticami in si ustavari svoje mnenje, za kar pa rabiš pač nekaj sivih celic spravit v uporabo. Se boš močno približal resnici in potem lahko mirno pljuvaš tako po levih medijih, kot desnih pa še kak argument porineš zraven.
Dejstvo je, da v SLO nimaš niti enega neodvisenga novinarja, vse je v službi urednikov, kjer je pa odločilno, katere politične struje so, ker se nočejo zamerit gospodarjem.
Verjamem, da mogoče kakšnemu poštenemu novinarju na NORI24 gre na kozlanje, ko mora pisat ali pripovedovat pravljice velikega Janeza, nezavedajoč se, da s takim poročanjem izgublja vse možnosti, da v prihodnje dobi kakšno normalno službo na drugem mediju.
Delo krepa človeka
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Anketa: Ali lahko fizik komentira politiko? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19927457 (16061) Vajenc
»

Kateri mediji so po vasem mnenju zaupanja vredni (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13314504 (12470) Gogyto

Kaj počne 2300 ljudi na RTV? (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
56674247 (64156) Wrop

Več podobnih tem