Forum » Problemi človeštva » Roe vs Wade končno v smeti?
Roe vs Wade končno v smeti?
Temo vidijo: vsi
tikitoki ::
Pithlit ::
Kdaj boš ti gumpec sprejel dejstvo da preživnina ni domena moških? Tudi ženske plačujejo preživnino.
Ko ti IQ zraste nad sobno temperaturo in bos dojela, da zenska v primeru, da otroka ne zeli, splavi. Moski pa je zavezan njeni enostranski odlocitvi, kljub nasprotovanju.
In kje vidiš ti diskriminacijo dragi lažnivi kljukec?
Life is as complicated as we make it...
MisterM ::
Ko ti IQ zraste nad sobno temperaturo in bos dojela, da zenska v primeru, da otroka ne zeli, splavi. Moski pa je zavezan njeni enostranski odlocitvi, kljub nasprotovanju.
Ženska splavi, če otroka ne želi nositi, pa še to le prvih 12 tednov. Če ga donosi in ga ne želi, lahko zanj skrbi moški ali gre v posvojitev. Moški je zavezan svoji odločitvi, da je spustil svoje seme tja, kamor ni želel.
Kdaj boš ti gumpec sprejel dejstvo da preživnina ni domena moških? Tudi ženske plačujejo preživnino.
Aja, mimogrede.... Ženska brez moškega ne more zanositi. Torej moškemu nasprotovanje ne bi smelo predstavljati težav. Enostavno ne da semena, problem rešen.
ž
Aja, mimogrede.... Ženska brez moškega ne more zanositi. Torej moškemu nasprotovanje ne bi smelo predstavljati težav. Enostavno ne da semena, problem rešen.
Najboljse, da zenske tozijo se darovalce v semensko banko.
ž
Najboljse, da zenske tozijo se darovalce v semensko banko.
Ponavadi so anonimni. Se pa da marsikaj zmenit kadar se gre za dobro otroka.
BigWhale ::
Neverjetno.res.neverjetno.Zakaj mi to lepiš,če sem ti napisal,da v primeru posilstva ne vidim problema pri splavu? Zakaj.mi.to.lepiš?
Ja, my bad. Na pol sem prebral.
Torej,če se srečata dva bivša partnerja,imata totalno pijani spolni odnos pri katerem se zadeva zalomi...kaj potem? v čem je razlika, in zakaj zaradi takšne napake,lahko ženska odstopi od odgovornosti,moški pa ne? hm? hmmmmmhm?
Prvo, ker je zensko telo in je dejansko njena odlocitev ali bo sprejela vse posledice in vse nevarnosti nosecnosti. Ker nosecnost NI brez posledic in NI brez nevarnosti.
Drugo pa, ker zenska s splavom ne odstopi od odgovornosti ampak prevzame odgovornost. Odgovornost zase in za svoje telo.
In ti resno enačiš vazektomijo z diafragmo? in boljše priporočati splav kot diafragmo?
Je ne. Tega nisem nikjer napisal in to si zdej mal zmisljujes.
Pa si res tak živko,da moraš žalit?
Ja. Vsi, ki so za prakticno brezpogojno prepoved splava so debili. Ti ne spadas med te in se ti opravicujem.
Tisti, ki ste samo za pogojno prepoved splava, ste samo zavedeni s strani raznih ideologij.
Bodoca mati samohranilka se odloci za IV oploditev in jo je oplodil moski? Kdo se tu dela debila?
Debila se delas ti. Tudi IV oploditev ne more biti brez moskega. Ampak, dejmo se se naprej pretvarjat in v enacbo vlect nek robni primer. Sploh zato, ker je toliko zensk, ki gre na IV oploditev in potem, ko so nosece, na splav, ker so si premislile. :> V milijonih jih prestevamo, a ne?
Jaz nisem nikoli rekel, da je kriva zgolj zenska. BigWhale je krivdo stresel na moskega in celo prilepil link do bloga, kejr zenska mirno krivi moske, ker niso potegnili tica ven pred izlivom in so zato oni krivi za vse nosecnosti, zenske pa so zrtve grozne moske neuvidevnosti.
Ne, to si ti tako prebral, ker si tako hotel prebrati. Ampak lej, delaj se pol-pismenega se naprej. Se vedno je dejstvo, da so ZA VSE oploditve potrebni moski in brez moskega se se nobena zenska ni oplodila. Nikoli. Nikjer. Ok, ena ampak to je disputed ze 2000 let.
Nihce ne govori, da zenska ni nicesar kriva oz za nic odgovorna ce gre za spolni odnos s konsenzom in brez kakrsnega koli pritiska moskega, da pac ne bo ven potegnil (ali naredil karkoli drugega), ker mu tko bolj pase. Nihce ne govori tega.
Ampak, kot je bilo ze receno, ce pride do oploditve kjer je bil seks s konsenzom je na koncu dneva telo zensko. Zenska se odloca o tem ali bo sprejela posledice nosecnosti in nevarnosti, ki pridejo zraven z nosecnostjo. O tem se lahko odloca zgolj in samo zenska.
Moški mora prevzeti odgovornost,glede na to kako se ženska odloči,kljub temu da sta oba enako kriva za nosečnost.to ni enakopravno.
Vidis, tukaj se motis. Moski, ce se boji, da bo zenska, v katero je izbrizgal svoje seme, obdrzala otroka v primeru nosecnosti, lahko to vedno prepreci. Saj ves kako pravijo. Posle karanja nema kajanja.
Ce te je tega strah potem poskrbi za to. To, da si bil pijan, ni olajsevalna okoliscina.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BigWhale ()
c3p0 ::
Tisti, ki ste samo za pogojno prepoved splava, ste samo zavedeni s strani raznih ideologij.
Saj je že zdaj tudi pri nas pogojna prepoved splava? Ali pa zagovarjaš, da naj bo splav legalen do samega rojstva? (iz poljubnega razloga)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()
Saj je že zdaj tudi pri nas pogojna prepoved splava? Ali pa zagovarjaš, da naj bo splav legalen do samega rojstva? (iz poljubnega razloga)
Splav je pri nas legalen do samega rojstva. Pogojno. No, 'do rojstva' so izjemno robni primeri, večinoma teoretični - kdo pri zdravi pameti bi mrtev zarodek nosil do rojstva, meni ni jasno, ampak v teoriji se da. V praksi se razne genske malformacije oziroma druge probleme ki so življenjskega pomena odkrije prej, in se temu primerno ukrepa.
Splav do 12. tedna nosečnosti pa brezpogojno.
nagobčnik ::
Zavezan je svoji odločitvi, da bo vbrizgal svoj genski material tja, kamor ve, da ne more potem več vanj posegat, ker ni njegovo telo nosečnosti podvrženo, kot tudi ne morebitnim posledicam splava.
Lahko rečemo, da načeloma moški nosi 1/3 odločitve (spolni odnos), ženska pa 2/3 odločitve (spolni odnos, donositev/splav) - brez katerekoli tretjine otroka načeloma ni. To je ustrezno, ker moški nosi tudi samo 1/3 bremena (starševstvo), ženska pa 2/3 bremena (nosečnost, starševstvo). Če pride do splava, moški ne nosi popolnoma nobenega bremena, ni pa ga ženska dolžna odreševati bremena.
Splav je pri nas legalen do samega rojstva. Pogojno. No, 'do rojstva' so izjemno robni primeri, večinoma teoretični - kdo pri zdravi pameti bi mrtev zarodek nosil do rojstva, meni ni jasno, ampak v teoriji se da. V praksi se razne genske malformacije oziroma druge probleme ki so življenjskega pomena odkrije prej, in se temu primerno ukrepa.
Splav do 12. tedna nosečnosti pa brezpogojno.
Govorimo seveda o splavu zdravega zarodka.
My point? Beri moj prvi odgovor danes, preden je bil derailan na temo, s katero se vsak normalen strinja (mrtev zarodek, ogrožanje življenja matere, ipd.)
Notnow ::
Torej,če se srečata dva bivša partnerja,imata totalno pijani spolni odnos pri katerem se zadeva zalomi...kaj potem? v čem je razlika, in zakaj zaradi takšne napake,lahko ženska odstopi od odgovornosti,moški pa ne? hm? hmmmmmhm?
Prvo, ker je zensko telo in je dejansko njena odlocitev ali bo sprejela vse posledice in vse nevarnosti nosecnosti. Ker nosecnost NI brez posledic in NI brez nevarnosti.
Drugo pa, ker zenska s splavom ne odstopi od odgovornosti ampak prevzame odgovornost. Odgovornost zase in za svoje telo.
In ti resno enačiš vazektomijo z diafragmo? in boljše priporočati splav kot diafragmo?
Je ne. Tega nisem nikjer napisal in to si zdej mal zmisljujes.
Pa si res tak živko,da moraš žalit?
Ja. Vsi, ki so za prakticno brezpogojno prepoved splava so debili. Ti ne spadas med te in se ti opravicujem.
kr neki tole veš,...
Ker je denar od moškega,je dejansko njegova odločitev ali bo sprejel vse posledice plačevanja preživnine.Ker 150€ mesečno ni malo in ni brez posledic.
Drugače pa moški, ki ne želi plačevati preživnino dejansko sprejema odgovornost.odgovornost do sebe in svojega finančnega stanja.
seveda si enačil,nič si ne izmišljujem..površno bereš ali pa razmišljaš...Tole sem napisal.še citiral si:
ženska bi pa lahko po navodilih mela notr s pomočjo ginekologa,pa ne bi rabli splavov O_o
Ko sem jasno namigoval na diafragmo,mi pa ti naviješ vazektomijo.Zakaj ni boljše diafragma kot splav ali vazektomija?zakaj se tukaj nisi strinjal? spisal si tole:
Vazektomija je 100% reversible. Zakaj ne gres na vazektomijo, ce se tako zelo bojis, da ti bo ena zenska ukradla spermije?
Ali sem pa jaz kaj narobe razumel?
Drugače pa, Če je ženska zdrava, ni bilo posilstvo ali incest, NEMA SPLAVA ;)
Moški mora prevzeti odgovornost,glede na to kako se ženska odloči,kljub temu da sta oba enako kriva za nosečnost.to ni enakopravno.
Vidis, tukaj se motis. Moski, ce se boji, da bo zenska, v katero je izbrizgal svoje seme, obdrzala otroka v primeru nosecnosti, lahko to vedno prepreci. Saj ves kako pravijo. Posle karanja nema kajanja.
Ce te je tega strah potem poskrbi za to. To, da si bil pijan, ni olajsevalna okoliscina.
Kok ne vidiš da samo prelagaš odgovornost? Lej,kaj bom spet naredil:
Vidiš,tukaj se motis. Ženska, če se boji, da bo moški, kateri ji je izbrigal svoje seme, pobegnil pred odgovornostjo v primeru nosečnosti,lahko to vedno prepreči.Saj veš kako pravijo. Posle karanja nema kajanja.
če jo je tega strah potem lahko poskrbi za to.To, da je bila pijana in zanosila,ni olajševalna okoliščina za splav.
Pri radikalnih feministih se zgolj od moskih pricakuje odgovornost. Kjer si se slisal, da bi se lahko kaj taksnega pricakovalo od zenske?
Sicer pa si ze ugotovil, da se delajo neumne in da ne razumejo problema oz. vehementno trdijo, da problema ni in nato napisejo kaj zavajujocega.
Sicer pa si ze ugotovil, da se delajo neumne in da ne razumejo problema oz. vehementno trdijo, da problema ni in nato napisejo kaj zavajujocega.
Pri radikalnih feministih se zgolj od moskih pricakuje odgovornost. Kjer si se slisal, da bi se lahko kaj taksnega pricakovalo od zenske?
Ker splav je problem in odgovornost moških? Nice spin dude!
Kdaj boš razložil tvojo famozno diskriminacijo? Boš citatu navkljub še kar lagal da tega nikoli nisi napisal? Kljukec mali, pol pa še praviš da nisi incel? Tsk Tsk...
Ker je denar od moškega,je dejansko njegova odločitev ali bo sprejel vse posledice plačevanja preživnine.Ker 150€ mesečno ni malo in ni brez posledic.
Drugače pa moški, ki ne želi plačevati preživnino dejansko sprejema odgovornost.odgovornost do sebe in svojega finančnega stanja.
Ja, tko razmisljajo moski, ki bi radi obdrzali kontrolo nad zenskami. Vse jasno.
Ja, narobe si razumel ampak zdaj sem preprican, da ni problem v tem, da bi se namerno delal neumnega.
Seveda, seveda. Treba je obdrzat kontrolo, mar ne?
Vidiš,tukaj se motis.
To, da je bila pijana in zanosila,ni olajševalna okoliščina za splav.
Kr dobr spin za kontrol freaka, moram priznat.
Na koncu dneva je telo zensko in je njena odlocitev ali bo donosila otroka. Ko bos pa ti nosec, se bos tudi lahko odlocal ali bos donosil otroka ali ne. Tko preprosto je to. Ti se pa lahko se naprej delas neumnega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BigWhale ()
Ja, tko razmisljajo moski, ki bi radi obdrzali kontrolo nad zenskami. Vse jasno.
Ja, narobe si razumel ampak zdaj sem preprican, da ni problem v tem, da bi se namerno delal neumnega.
Seveda, seveda. Treba je obdrzat kontrolo, mar ne?
Vidiš,tukaj se motis.
To, da je bila pijana in zanosila,ni olajševalna okoliščina za splav.
Kr dobr spin za kontrol freaka, moram priznat.
Na koncu dneva je telo zensko in je njena odlocitev ali bo donosila otroka. Ko bos pa ti nosec, se bos tudi lahko odlocal ali bos donosil otroka ali ne. Tko preprosto je to. Ti se pa lahko se naprej delas neumnega.
Jap tako razmišljajo klečeplazci aka vitezi na belem konju, ki želijo obdržati kontrolo nad moškimi...
Še dobr da ne znaš obrazložit kje sem se motil..verjetno se ne delaš neumnega..
Dobr spin :D haha
kaj je ta zmazek..hur hurr neumen si,pojma nimaš,kontrool freeak...
vsaj v krogu se ne bova sukala kot z tisto philit,vsaj to ti moram dat...si lepo zaključil,čeprav ti bi lahko spet zadevo obrnil in ti nazaj dal iz moškega finančnega stališča,
sam bom pametnejši tukaj in ne bom zgubljal časa,ker vidim da ti ne potegne....
ja neverjetni so res..z takšnim odnosom do žensk,bodo starost dočakali sami..
še dobro,da v večini ti ljudje obstajajo samo na internetu, v živo še nisem mel takšne izkušnje..ali pa je samo lažje bit tukaj neumnen :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Notnow ()