» »

Roe vs Wade končno v smeti?

Roe vs Wade končno v smeti?

Temo vidijo: vsi
««
22 / 23
»»

BigWhale ::

tikitoki je izjavil:

BigWhale je izjavil:

Vazektomija je 100% reversible. Zakaj ne gres na vazektomijo, ce se tako zelo bojis, da ti bo ena zenska ukradla spermije?

Kako te lahko kdorkoli jemlje resno, ce pises tako ocitno neresnicne trditve?

Risks. Almost all vasectomies can be reversed. However, this doesn't guarantee success in conceiving a child. Vasectomy reversal can be attempted even if several years have passed since the original vasectomy — but the longer it has been, the less likely it is that the reversal will work.

Source MayoClinic.

Ja, res je. Pretiraval sem s procenti. Ce je minilo manj kot deset let potem je success rate vecji od 95%, ce je minilo vec kot 15 let pa zacne ta procent padati. Ampak to je se vedno dosti bolje kot izvajanje kontrole nad zenskim telesom. Nad telesom, ki ni tvoje. Konec koncev, lahko das tudi svojo spermo zamrznit, ce se bojis, da v tvojem primeru vazektomija ne bo reversible.

kuglvinkl ::

BigWhale je izjavil:

tikitoki je izjavil:

https://www.medicalnewstoday.com/articl...
Preberi to. Upam, da bos razumel. Hvala.

A za kondome res se nisi slisal? Al pa za to, da ce te je strah zensk, ki te bodo izsiljevale zaradi otroka, ne rabis seksat. Lahko pa enostavno priznas, da si proti splavu, ker ti gre za nadzor nad tujimi telesi.

Bolj B. Ce bi bil zupnik, ok, to njegova firma zastopa. Sam ce pa nisi zupnik in zelis nadzor nad tujim telesom... kako to opisemo? Grandioznost - skrb za ohranitev vrste? Al pritlehnost in uzaljenost, ker je incel? Al sam zarukanost? Al pa dejansko in to je men najtezje razumet, ker ne morem - da so zenske manj vredne od moskih in bo tko kot bo dec reku?
Your focus determines your reallity

Pithlit ::

kuglvinkl je izjavil:

BigWhale je izjavil:

tikitoki je izjavil:

A za kondome res se nisi slisal? Al pa za to, da ce te je strah zensk, ki te bodo izsiljevale zaradi otroka, ne rabis seksat. Lahko pa enostavno priznas, da si proti splavu, ker ti gre za nadzor nad tujimi telesi.

Bolj B. Ce bi bil zupnik, ok, to njegova firma zastopa. Sam ce pa nisi zupnik in zelis nadzor nad tujim telesom... kako to opisemo? Grandioznost - skrb za ohranitev vrste? Al pritlehnost in uzaljenost, ker je incel? Al sam zarukanost? Al pa dejansko in to je men najtezje razumet, ker ne morem - da so zenske manj vredne od moskih in bo tko kot bo dec reku?

Sej nekateri v tej temi odkrito priznavajo da mislijo da so ženske manj vredne.
Life is as complicated as we make it...

tikitoki ::

BigWhale je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Zakaj mi polagas lastne besede v usta? Podpiram splav. Ne podpiram pa sistemske diskriminacije moskih v prid zenskam. Ti se opiras na blog, kjer se vehementno trdi, da so moski krivi za vse nezeljene nosecnosti in pri tem opre na preverljivo neresnicno trditev, da je moski sigurno imel izliv v noznico. To trditev sem ovrgel z medicisnko preverljivimi dejstvi. Pa nimas tolk jajc, da bi priznal neresnicnost te predpostavke. Blog je pol drugih ensotavno ovrgljivih neresnich, ki rezonirajo z doloceno vrsto ljudi.

BTW, si ze slisal za zenske kondome, diafragmo, spermicide, morning-after pill,...? Res neverjetno, ob taksni izbiri opcij, so za vse krivi moski. Ce beres tisti blog, dobis obcutek, da imajo zenske na voljo zgolj tabletke s stranskimi ucinki. Osebno sem proti uporabi tabletk, ravno zaradi stranskih ucinkov. Za razliko od tebe, ki za moske mirno predlagas drasiticne ukrepe, ki dokazano velikorkat vodijo do trajnih zdravstvenih tezav. Kaze, da te muci ponotranjena misandrija.

Dej se ze sprijazni, da so zenske avtonomna bitja, ki se posledic zavedajo priblizno tako dobro, kot moski.

BigWhale je izjavil:

tikitoki je izjavil:

BigWhale je izjavil:

Vazektomija je 100% reversible. Zakaj ne gres na vazektomijo, ce se tako zelo bojis, da ti bo ena zenska ukradla spermije?

Kako te lahko kdorkoli jemlje resno, ce pises tako ocitno neresnicne trditve?

Risks. Almost all vasectomies can be reversed. However, this doesn't guarantee success in conceiving a child. Vasectomy reversal can be attempted even if several years have passed since the original vasectomy — but the longer it has been, the less likely it is that the reversal will work.

Source MayoClinic.

Ja, res je. Pretiraval sem s procenti. Ce je minilo manj kot deset let potem je success rate vecji od 95%, ce je minilo vec kot 15 let pa zacne ta procent padati. Ampak to je se vedno dosti bolje kot izvajanje kontrole nad zenskim telesom. Nad telesom, ki ni tvoje. Konec koncev, lahko das tudi svojo spermo zamrznit, ce se bojis, da v tvojem primeru vazektomija ne bo reversible.

Dej preveri se realne omejitve pri zamrzniti semenske tekocine. Tak, da ti bo mogoce jasno, da to ni realna resitev za vecino svetovne moske populacije. Se v razvitem svetu je to bolj last ditch effort in popoln no go za konkreten delez moskih. Za razliko od tvojega nasprotovanje na podlagi ideologije, gre v tem primeru za realne medicinske, tehnoloske, finance in druge omejitve.

Pa kaj notri vlece izvajanje kontrole nad zenskim telesom? Odlocitev in posledice so popolnoma na zenski. Zakaj se posluzujes zavajanja in podtikanja? Ti zelis propagirati stanje v katerem je en spol v spredosti zagolj zaradi ideoloskih prepricanj.

kuglvinkl je izjavil:

BigWhale je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Ocitno vam podobnim ni problem trditi, da so moski manj vredni. To ste nedvoumno potrdili. Ne razumem te ponotranjene misandrije. Feministke se vsaj borijo za lastne pravice in zal marsikatere za nadvlado in resevanje lastnih travm, kjer bil na mestu psihoterapevt. Kaj imate od tega moski, ki kujete zenske v nebo in tlacite lastni spol?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

kuglvinkl ::

Tisti, ki niste inceli in podpirate omejevanje splava, kaj pa vase partnerke pravjo o tem? Se strinjate okol tega vprasanja, al kako to gre?
Your focus determines your reallity

tikitoki je izjavil:

BigWhale je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Zakaj mi polagas lastne besede v usta? Podpiram splav. Ne podpiram pa sistemske diskriminacije moskih v prid zenskam. Ti se opiras na blog, kjer se vehementno trdi, da so moski krivi za vse nezeljene nosecnosti in pri tem opre na preverljivo neresnicno trditev, da je moski sigurno imel izliv v noznico. To trditev sem ovrgel z medicisnko preverljivimi dejstvi. Pa nimas tolk jajc, da bi priznal neresnicnost te predpostavke. Blog je pol drugih ensotavno ovrgljivih neresnich, ki rezonirajo z doloceno vrsto ljudi.

BTW, si ze slisal za zenske kondome, diafragmo, spermicide, morning-after pill,...? Res neverjetno, ob taksni izbiri opcij, so za vse krivi moski. Ce beres tisti blog, dobis obcutek, da imajo zenske na voljo zgolj tabletke s stranskimi ucinki. Osebno sem proti uporabi tabletk, ravno zaradi stranskih ucinkov. Za razliko od tebe, ki za moske mirno predlagas drasiticne ukrepe, ki dokazano velikorkat vodijo do trajnih zdravstvenih tezav. Kaze, da te muci ponotranjena misandrija.

Dej se ze sprijazni, da so zenske avtonomna bitja, ki se posledic zavedajo priblizno tako dobro, kot moski.

Sistemske diskriminacije moških? Kje? Kako?

tikitoki je izjavil:

Ne podpiram pa sistemske diskriminacije moskih v prid zenskam.

Jest mislim, da ne bo nic narobe, ce se nekaj incelov zdaj pocuti diskriminiranih, ker v resnici niste.

tikitoki je izjavil:

Ti se opiras na blog, kjer se vehementno trdi, da so moski krivi za vse nezeljene nosecnosti in pri tem opre na preverljivo neresnicno trditev, da je moski sigurno imel izliv v noznico. To trditev sem ovrgel z medicisnko preverljivimi dejstvi. Pa nimas tolk jajc, da bi priznal neresnicnost te predpostavke. Blog je pol drugih ensotavno ovrgljivih neresnich, ki rezonirajo z doloceno vrsto ljudi.

Za CISTO VSAKO oploditev je kriv moski. VEDNO. Se nobena zenska se ni oplodila brez moskega. Ena baje, pa se tega ne verjamejo vsi. Tudi to s predizlivom je bullshit. V predizlivu samem ni sperme. Ce si pa ti prej drkal in nisi sel scat, je pa to spet tvoj problem. Ovrgel nisi pa prav nicesar, samo z nekimi robnimi primeri opletas pa se o tem ves samo nekaj priblizno.

tikitoki je izjavil:

BTW, si ze slisal za zenske kondome, diafragmo, spermicide, morning-after pill,...? Res neverjetno, ob taksni izbiri opcij, so za vse krivi moski.

Seveda. Kdo bo pa kriv za oploditev, kot tisti, ki jo lahko edini povzroci?

tikitoki je izjavil:

Ce beres tisti blog, dobis obcutek, da imajo zenske na voljo zgolj tabletke s stranskimi ucinki. Osebno sem proti uporabi tabletk, ravno zaradi stranskih ucinkov.

Za zenske so tablete vecinoma ena in edina opcija, na zalost. Tudi za to so krivi tipi. Morning-after pill je hormonski tornado, lahko precej hujsi kot tabletke.

tikitoki je izjavil:

Za razliko od tebe, ki za moske mirno predlagas drasiticne ukrepe, ki dokazano velikorkat vodijo do trajnih zdravstvenih tezav. Kaze, da te muci ponotranjena misandrija.

Ne, jaz predlagam to samo za moske, ki so proti splavu. Tisti, ki so proti naj gredo na vazektomijo ali pa naj nehajo sexat, potem nobena zenska ne bo sla zaradi njih na splav. Problem je povsem enostaven. Samo en kup moskih se dela glupe ker zelijo kontrolo nad zenskami.

tikitoki je izjavil:

Dej se ze sprijazni, da so zenske avtonomna bitja

Seveda in tle lahko zakljucimo. Zato jim bomo dovolili, da se same odlocajo o splavu. Vsaka zase. Brez, da se midva v to vtikujeva.

tikitoki je izjavil:

Ti zelis propagirati stanje v katerem je en spol v spredosti zagolj zaradi ideoloskih prepricanj.

Vidis, tle se v fundamentu motis. Trenutno smo moski v prednosti. Oplodimo lahko katerokoli zensko in za to ne potrebujemo prevzeti odgovornosti in ce je ne prevzamemo imajo zenske precej tezko pot do tega, da naso odgovornost dokazejo. Hkrati bi pa nekateri moski zenskam potem radi preprecili se to, da bi same imele del nadzora s tem ker jim je omogocen splav.

Ideolosko prepricanje je tvoj problem, ne moj. :)

tikitoki je izjavil:

Ocitno vam podobnim ni problem trditi, da so moski manj vredni. To ste nedvoumno potrdili. Ne razumem te ponotranjene misandrije.

Ne, tega nihce ne trdi. Ti si pa prebrano razlagas po svoje in nas sedaj hoces prepricevati v nekaj kar si si zamislil. :)

tikitoki je izjavil:

Feministke se vsaj borijo za lastne pravice in zal marsikatere za nadvlado in resevanje lastnih travm, kjer bil na mestu psihoterapevt. Kaj imate od tega moski, ki kujete zenske v nebo in tlacite lastni spol?

Men se zdi, da je tebi bolj potreben psihoterapevt kot marsikateri feministki, ker zgleda, da imas kar precej travm v zivljenju. A so te zenske tko zlo razjezile in prizadele?

Jaz sem svojo trdit podprl z virom. V slogu tipicnih fundamentalistov brez kaksnega preverljivega argumenta, ti nisi ene svoje trditve podprl z nicemer, ker je tko nisi sposoben. Bravo!

Veliko srece s prepricevanje migrantov in hitro narascajocega dela muslimanskega prebivalstva. Sem preprican, da boste zelo uspesni. Se posebaj s tko neprepricljivimi in na mestih neresnicnimi argumenti.

tikitoki je izjavil:

Jaz sem svojo trdit podprl z virom. V slogu tipicnih fundamentalistov brez kaksnega preverljivega argumenta, ti nisi ene svoje trditve podprl z nicemer, ker je tko nisi sposoben. Bravo!

Sistematski diskriminacija moških? Bo šlo?

tikitoki je izjavil:

Kaksen vir bi rad? Za kaj tocno? Za to, da je moski edini, ki lahko oplodi zensko? Kak osnovnosolski ucbenik za biologijo vzami v roke. Za to, da je moski v prednosti, ce ima zenska prepoved splava? To so pa osnove sklepanja, ce lahko moski oplodi zensko in potem zenski ne dovoli, da bi naredila splav, gre tukaj za prednost moskega in za nadzor nad telesom zenske.

Pithlit je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Poglej skozi oci incela. Ena baba se z njim ne strinja na forumu, to kaze na ocitno sistemsko diskriminacijo. Kak dokaz se rabis??? ;>

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BigWhale ()

Reycis ::

Sistemska diskriminacija je naprimer to, da če dec nima nekega kpnkretnega kompromitata na babi bo ona avtomatsko dobila otroke. Oz. Če rabiš nek bolj merljiv podatek: 97% preživnin plačujejo moški.
Diversity is our greatest strength

Reycis je izjavil:

Sistemska diskriminacija je naprimer to, da če dec nima nekega kpnkretnega kompromitata na babi bo ona avtomatsko dobila otroke. Oz. Če rabiš nek bolj merljiv podatek: 97% preživnin plačujejo moški.

Diskriminacije torej... ni. Hvala.

Če rabiš nek bolj merljiv podatek... 99.9999999% rojstev opravijo ženske. Marsikatera proti svoji volji.

dice7 ::

Reycis je izjavil:

Podatki pravijo, da ste moski veliko manj sposobni vzgajati otroke v primerjavi z zenskami

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dice7 ()

Notnow ::

BigWhale je izjavil:

Notnow je izjavil:

haha..tudi pri sexu, je v 99% ženska tista ki da zeleno luč :D tudi tukaj je običajno odvisno od ženske ali sex bo ali ne...pa kondom se iz lune vidi če je gor al ne,medtem,ko se ženska lahko zelo preprosto zlaže da je na tableti...in kje ima potem moški kakšno varovalo v takšnem primeru? ženska ma splav,,moški pa kaj? plačevanje preživnine?

Zgleda, da bo treba se enkrat razloziti za bolj pocasne...

Ti imas VEDNO na izbiro, da ne oplodis zenske. Vedno. Zgodbe o tem kako te bo za vogalom pocakala agresivna zenska, te posilila, potem rodila tvojega otroka in te tozila za prezivnino, bomo pustili ob strani, ker so za 99.999999% moskih v domeni fantazije in znanstvene fantastike. Se bodo pa s taksnimi zgodbami ukvarjala sodisca.

Torej, ce se ti zdi, da te zeli zenska izkoristiti samo kot sperm bank in ji ne verjames, da je na tabletki, potem imas nebroj moznosti, da preprecis oploditev. Ce te zanima katere te moznosti so, ti jih lahko nastejmo ampak ce ne ves, potem se jaz na tvojem mestu ne bi spuscal v spolne odnose, ker o teh zadevah ves resnicno premalo.

Notnow je izjavil:

res je ja...ženska bi pa lahko po navodilih mela notr s pomočjo ginekologa,pa ne bi rabli splavov O_o

Ženska ima VEDNO na izbiro,da ne bo oplojena.vedno.Zgodbe o tem kako jo bo za vogalom počakal agresivni moški,jo posilil z namenom da mu rodi otroka,bomo pustili ob strani,ker za to se v večini strinjamo da je splav na mestu.

Torej,če se ženski zdi,da je nek možakar sumljiv in bo snel kondom,potem ima nebroj možnosti,da prepreči oploditev.Če te zanima katere te možnosti so,ti jih lahko naštejemo ampak če ne veš,potem se jaz na tvojem mestu ne bi spuščal v takšne argumente,kjer lahko preprosto zamenjam spol in imamo popolnoma drugačno sliko.;)

Torej,če se srečata dva bivša partnerja,imata totalno pijani spolni odnos pri katerem se zadeva zalomi...kaj potem? v čem je razlika, in zakaj zaradi takšne napake,lahko ženska odstopi od odgovornosti,moški pa ne? hm? hmmmmmhm?

In ti resno enačiš vazektomijo z diafragmo? in boljše priporočati splav kot diafragmo?

kuglvinkl je izjavil:

Tisti, ki niste inceli in podpirate omejevanje splava, kaj pa vase partnerke pravjo o tem? Se strinjate okol tega vprasanja, al kako to gre?

Itak da se...Pri ženski ki ima otroke,je velika verjetnost,da se ne strinja z splavom brez razloga...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Notnow ()

BigWhale je izjavil:

Notnow je izjavil:

Hahaha dejmo ignorirat znanost? ti borka,že to celi čas počneš. kaj pa pravi znanost,kdaj se začne človeško življenje? hm hm? hmmmmmMMM?

Znanost pravi, da je en spermij ziva celica, zivljenje se je ze zacelo.

Notnow je izjavil:

nagobčnik je izjavil:

Res se ne, tudi z združitvijo z jajčecem se ne, ker sta bila tako spermij kot jajčece že prej živa.

Dej link

Do cesa? Da sta spermij in jajcece zivi celici?

Ok, ne da se delas neumnega. Dejansko si neumen, ce bi rad link do tega, da sta ti dve celici zivi. :>

Uff močna močna...kaj pa vem no...recimo,link kjer ene par tisoč biologov pravi,da se življenje ne začne z fertilizacijo? saj veš...tist ko je bilo zbrisano :)
A sample of 5,502 biologists from 1,058 academic institutions assessed statements representing the biological view ‘a human’s life begins at fertilization’.
Overall, 95% of all biologists affirmed the biological view that a human's life begins at fertilization (5212 out of 5502)

nagobčnik ::

Notnow je izjavil:

BigWhale je izjavil:

Notnow je izjavil:

Hahaha dejmo ignorirat znanost? ti borka,že to celi čas počneš. kaj pa pravi znanost,kdaj se začne človeško življenje? hm hm? hmmmmmMMM?

Znanost pravi, da je en spermij ziva celica, zivljenje se je ze zacelo.

Notnow je izjavil:

nagobčnik je izjavil:

Res se ne, tudi z združitvijo z jajčecem se ne, ker sta bila tako spermij kot jajčece že prej živa.

Dej link

Do cesa? Da sta spermij in jajcece zivi celici?

Ok, ne da se delas neumnega. Dejansko si neumen, ce bi rad link do tega, da sta ti dve celici zivi. :>

Uff močna močna...kaj pa vem no...recimo,link kjer ene par tisoč biologov pravi,da se življenje ne začne z fertilizacijo? saj veš...tist ko je bilo zbrisano :)
A sample of 5,502 biologists from 1,058 academic institutions assessed statements representing the biological view ‘a human’s life begins at fertilization’.
Overall, 95% of all biologists affirmed the biological view that a human's life begins at fertilization (5212 out of 5502)

Problem te ankete je, da niso biologi tega dejansko in direktno rekli, ampak so na vprašanja odgovarjali nekim pravnikom, oni so pa to interpretirali po svoje. Zato tudi imaš lepe narekovaje not na ustreznih mestih. Če bi naj ta anketa dejansko karkoli povedala, najdi še link, kjer biologi trdijo, da spermij in jajčece nista živa. Jaz sem ti dal dva linka (je pa BW pobrisal tudi ta post), kjer biologi pravijo, da sta živa. Torej se življenje ob oploditvi pač ni začelo, ker je, logično, obstajalo že prej.

Zgodovina sprememb…

Pithlit je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Glede na to, da nisem nikjer omenil sistematske diskriminacije, bos morala sama obrazloziti navedbo.

MisterM ::

Notnow je izjavil:

Torej,če se srečata dva bivša partnerja,imata totalno pijani spolni odnos pri katerem se zadeva zalomi...kaj potem? v čem je razlika, in zakaj zaradi takšne napake,lahko ženska odstopi od odgovornosti,moški pa ne? hm? hmmmmmhm?

In ti resno enačiš vazektomijo z diafragmo? in boljše priporočati splav kot diafragmo?

kuglvinkl je izjavil:

Itak da se...Pri ženski ki ima otroke,je velika verjetnost,da se ne strinja z splavom brez razloga...

Glej, če se tebi zdi, da je splav odstop od odgovornosti do otroka... OK prav, naj zavoljo debate vzamemo ta tvoj hipotetični primer, kjer je nosečnost posledica pijane noči, torej nikakor ni bila planirana. Če se ženska ne odloči splaviti, moški pa noče imeti otroka, se ti zdi nefer do njega, da ne more pravno-formalno zahtevati splava? Ali pa se ti zdi nefer, da če ima nato namen tega otroka obdržati in torej prevzeti odgovornost zanj, da je moški zato obvezan plačevati preživnino, četudi večino stroškov in napora v tem primeru nosi ženska?

Kaj pa, če bi po pijani noči ženska želela splaviti, moški pa bi si otroka želel. Je tudi nefer, da v tem primeru nima pravno-formalno pravice zahtevati, da ženska donosi?

Očitno pa tudi nisi razumel kugelvinklovega vprašanja. Če seveda imaš partnerico, ali se ona strinja s tem, da imaš v primeru nosečnosti ti, ali pa celo država, pravico zahtevati od nje ali naj splavi ali ne?

Zakaj lažeš? Ni nobene potrebe po tem. Sam razloži kje ti to sistemsko diskriminacijo moških vidiš.

tikitoki je izjavil:

Ne podpiram pa sistemske diskriminacije moskih v prid zenskam.

Evo. Pravi se budalo još malo?

tikitoki je izjavil:

Pithlit je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Glede na to, da nisem nikjer omenil sistematske diskriminacije, bos morala sama obrazloziti navedbo.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

BigWhale je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Kaksen vir bi rad? Za kaj tocno? Za to, da je moski edini, ki lahko oplodi zensko? Kak osnovnosolski ucbenik za biologijo vzami v roke. Za to, da je moski v prednosti, ce ima zenska prepoved splava? To so pa osnove sklepanja, ce lahko moski oplodi zensko in potem zenski ne dovoli, da bi naredila splav, gre tukaj za prednost moskega in za nadzor nad telesom zenske.

Pithlit je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Poglej skozi oci incela. Ena baba se z njim ne strinja na forumu, to kaze na ocitno sistemsko diskriminacijo. Kak dokaz se rabis??? ;>

Ne se delat neumnega. Ze trditev, da je moski edini , ki lahko oplodi zensko je bedarija na ravni 5 letnega otroka. Si ze slisal za IV oploditev? Cetudi bi bila tvoja trditev resnicna, je nevmesna, ker do oploditve ne more priti brez sodelovanja zenske. Tu ne obravnavamo posilstev.
Je kdo rekel, da mora moski posegati v njeno pravico, da otroka obdrzi? Ti zagovarjas, da je mozki dolzan sprejeti posledice njene ensotranske odlocitve. Istocano pa se delas, da ne razumes, da je zenska v tem primeru definitivno v priviligiranem polozaju.
Take bedaste floskule trsos, k cepci, ki trdijo, da zenske ne morejo posiliti, ker nimajo tica. VErjetno se tudi zdi normalno, ce po zakonodaji zenska ne more biti obtozena posilstva, niti v primeru pedofilinj?

Sem mislil, da zgolj Philit muci funkcionalna nepismenost, ker nisem nikjer napisal sistematska diskriminacija. Tak, da ne vem zakaj sama ne b razlozita lastnih trditev? Hvala.

dice7 je izjavil:

Reycis je izjavil:

Podatki pravijo, da ste moski veliko manj sposobni vzgajati otroke v primerjavi z zenskami

Res kvalitetne itak nikoli ne bo zaradi eticnih razlogov, sam tega tisti, ki nimate pojma o etiki v raziskavah tko ne veste. Tu imas en link, ki zanika tvoje trditve.

https://www.bustle.com/articles/27597-a...

K so delali eno razisakvo je zgolj 33% zensk trdilo, da so boljse pri skrbi za otroke. Tak, da se ocitno s to trditivjo nisi vecina mater ne strinja. Pa govorimo o mamah, ne nekih online trolih, k niso se nikoli v zivljenju skrbeli za otroka.

Zgodovina sprememb…

tikitoki je izjavil:

[
Ne se delat neumnega. Ze trditev, da je moski edini , ki lahko oplodi zensko je bedarija na ravni 5 letnega otroka. Si ze slisal za IV oploditev? Cetudi bi bila tvoja trditev resnicna, je nevmesna, ker do oploditve ne more priti brez sodelovanja zenske. Tu ne obravnavamo posilstev.
Je kdo rekel, da mora moski posegati v njeno pravico, da otroka obdrzi? Ti zagovarjas, da je mozki dolzan sprejeti posledice njene ensotranske odlocitve. Istocano pa se delas, da ne razumes, da je zenska v tem primeru definitivno v priviligiranem polozaju.
Take bedaste floskule trsos, k cepci, ki trdijo, da zenske ne morejo posiliti, ker nimajo tica. VErjetno se tudi zdi normalno, ce po zakonodaji zenska ne more biti obtozena posilstva, niti v primeru pedofilinj?

Sem mislil, da zgolj Philit muci funkcionalna nepismenost, ker nisem nikjer napisal sistematska diskriminacija. Tak, da ne vem zakaj sama ne b razlozita lastnih trditev? Hvala.

Kaj pri IVF pa ženske ne oplodi moški, temveč kakšno drugo bitje? Seveda IVF nima veze s to debato, ker gre v tem primeru za medicinsko pomoč paru, ki želi imeti biološkega otroka.

In ne, sodelovanja ženske pri procesu oploditve ni, razen če pod to šteješ privolitev v spolni odnos brez zaščite, kar pa je tudi iz trte izvito. Kot tudi izjava, da ker je odločitev za splav enostranska, je moški v tem primeru oškodovan, saj mora nositi posledice, če ženska donosi in se odloči otroka obdržati. Da je tudi on privolil v odnos brez zaščite je seveda nepomembno, tebi se zdi privilegij, da je pravica do splava kao en ženski privilegij, ki jim omogoča "dodatno zaščito" pred neželenim prevzemom odgovornosti.

Ja, boge zenske, ne morejo nog drzat skupaj, ker jih moski surovo posilijo in so popolnoma nedolzne pri spocetju otrok. Buhuhu, cry me a river.

Pa se pateticno zaljenje z inceli in to od moderatorja, ki drugim grozi, da bodo izkljuceni iz teme zaradi podobnih dejanj.

Zgodovina sprememb…

Boš kaj razložil o tej famozni diskriminaciji ali ne? Pač eno se je praviti glup (te je zabavno v glavo jebat na ta račun, brez kondoma).

Drugo pa je bit lažnivi kljukec.

Pithlit je izjavil:

Boš kaj razložil o tej famozni diskriminaciji ali ne? Pač eno se je praviti glup (te je zabavno v glavo jebat na ta račun, brez kondoma).

Kot sem rekel, si funkcionalno nepismena. Na vprasanje pa je ze nekdo odgovoril pred menoj.

MisterM je izjavil:

tikitoki je izjavil:

[

Kaj pri IVF pa ženske ne oplodi moški, temveč kakšno drugo bitje? Seveda IVF nima veze s to debato, ker gre v tem primeru za medicinsko pomoč paru, ki želi imeti biološkega otroka.

In ne, sodelovanja ženske pri procesu oploditve ni, razen če pod to šteješ privolitev v spolni odnos brez zaščite, kar pa je tudi iz trte izvito. Kot tudi izjava, da ker je odločitev za splav enostranska, je moški v tem primeru oškodovan, saj mora nositi posledice, če ženska donosi in se odloči otroka obdržati. Da je tudi on privolil v odnos brez zaščite je seveda nepomembno, tebi se zdi privilegij, da je pravica do splava kao en ženski privilegij, ki jim omogoča "dodatno zaščito" pred neželenim prevzemom odgovornosti.

O fuck, zenska ne sodeluje pri spocetju? A moski v telo vbrizga zarodek? Resno, kaksna semanticna gimnastka, da pridete do zakljucka, da je za vse kriv moski.

Zgodovina sprememb…

Notnow je izjavil:

Ženska ima VEDNO na izbiro,da ne bo oplojena.vedno.Zgodbe o tem kako jo bo za vogalom počakal agresivni moški,jo posilil z namenom da mu rodi otroka,bomo pustili ob strani,ker za to se v večini strinjamo da je splav na mestu.

Namerno se delas ignorantskega debila.

https://www.statista.com/statistics/191...

To je to.

tikitoki je izjavil:

Ne se delat neumnega. Ze trditev, da je moski edini , ki lahko oplodi zensko je bedarija na ravni 5 letnega otroka. Si ze slisal za IV oploditev?

Spermo da pa Jezus, al kaj? Nehaj se delat debila. Resno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BigWhale ()

tikitoki je izjavil:

O fuck, zenska ne sodeluje pri spocetju? A moski v telo vbrizga zarodek? Resno, kaksna semanticna gimnastka, da pridete do zakljucka, da je za vse kriv moski.

Pa kdo ti pravi, da je za vse kriv moški? Če je šlo za sporazumen odnos brez zaščite, sta za nosečnost jasno "kriva" oba. Da bi pa žensko krivil, da ona ni poskrbela za kontracepcijo, bodisi v obliki diafragme, tablet, spirale, medtem ko je moški vanjo prostovoljno vbrizgal svoje seme, pa je neumnost.

tikitoki je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Kot sem rekel, si funkcionalno nepismena. Na vprasanje pa je ze nekdo odgovoril pred menoj.

MisterM je izjavil:

tikitoki je izjavil:

[

Torej lažnivi kljukec. Nice. Lepo da priznaš.

BigWhale je izjavil:

Notnow je izjavil:

To je to.

tikitoki je izjavil:

Neverjetno.res.neverjetno.Zakaj mi to lepiš,če sem ti napisal,da v primeru posilstva ne vidim problema pri splavu? Zakaj.mi.to.lepiš?
Ostalo pa kar ignoriraš ali je šlo mimo tebe?
lej:

Pa si res tak živko,da moraš žalit?

MisterM je izjavil:

Notnow je izjavil:

kuglvinkl je izjavil:

Glej, če se tebi zdi, da je splav odstop od odgovornosti do otroka... OK prav, naj zavoljo debate vzamemo ta tvoj hipotetični primer, kjer je nosečnost posledica pijane noči, torej nikakor ni bila planirana. Če se ženska ne odloči splaviti, moški pa noče imeti otroka, se ti zdi nefer do njega, da ne more pravno-formalno zahtevati splava? Ali pa se ti zdi nefer, da če ima nato namen tega otroka obdržati in torej prevzeti odgovornost zanj, da je moški zato obvezan plačevati preživnino, četudi večino stroškov in napora v tem primeru nosi ženska?

Kaj pa, če bi po pijani noči ženska želela splaviti, moški pa bi si otroka želel. Je tudi nefer, da v tem primeru nima pravno-formalno pravice zahtevati, da ženska donosi?

Očitno pa tudi nisi razumel kugelvinklovega vprašanja. Če seveda imaš partnerico, ali se ona strinja s tem, da imaš v primeru nosečnosti ti, ali pa celo država, pravico zahtevati od nje ali naj splavi ali ne?

Nikjer ne pravim,da ima moški pravico odločati o splavu.narobe si me razumel.seveda,v tem primeru,pijane noči,če noben od njih noče otroka,se splavi in je zadeva končana...V primeru da on hoče otroka ona pa ne,ona splavi in je problem rešen...Če pa ONA želi otroka,on pa NE,potem lahko on odstopi od preživnine...samo to.nič druga.Oba bi mogla met možnost da odstopida od odgovornosti,ne samo ženska.

Aha,no narobe sem razumel ja...Nima moški pravice zahtevati splav,tako kot ženska ali država ne bi smela zahtevati preživnine.Ker pa jo,se pa tudi moja strinja,da splavi zaradi nekih banalnih razlogov ne bi smeli biti dovoljeni...

Notnow je izjavil:

MisterM je izjavil:

Notnow je izjavil:

kuglvinkl je izjavil:

Nikjer ne pravim,da ima moški pravico odločati o splavu.narobe si me razumel.seveda,v tem primeru,pijane noči,če noben od njih noče otroka,se splavi in je zadeva končana...V primeru da on hoče otroka ona pa ne,ona splavi in je problem rešen...Če pa ONA želi otroka,on pa NE,potem lahko on odstopi od preživnine...samo to.nič druga.Oba bi mogla met možnost da odstopida od odgovornosti,ne samo ženska.

Aha,no narobe sem razumel ja...Nima moški pravice zahtevati splav,tako kot ženska ali država ne bi smela zahtevati preživnine.Ker pa jo,se pa tudi moja strinja,da splavi zaradi nekih banalnih razlogov ne bi smeli biti dovoljeni...

Tudi ženska ne more odstopiti od preživnine.

Razlogi niso nikoli banalni, tudi če se tebi tko zdi.

Zgodovina sprememb…

BigWhale je izjavil:

Notnow je izjavil:

To je to.

tikitoki je izjavil:

Ne se delat neumnega. Ze trditev, da je moski edini , ki lahko oplodi zensko je bedarija na ravni 5 letnega otroka. Si ze slisal za IV oploditev?

Bodoca mati samohranilka se odloci za IV oploditev in jo je oplodil moski? Kdo se tu dela debila?

MisterM je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Pa kdo ti pravi, da je za vse kriv moški? Če je šlo za sporazumen odnos brez zaščite, sta za nosečnost jasno "kriva" oba. Da bi pa žensko krivil, da ona ni poskrbela za kontracepcijo, bodisi v obliki diafragme, tablet, spirale, medtem ko je moški vanjo prostovoljno vbrizgal svoje seme, pa je neumnost.

Dopovej to BigWahle in Philit.

Jaz nisem nikoli rekel, da je kriva zgolj zenska. BigWhale je krivdo stresel na moskega in celo prilepil link do bloga, kejr zenska mirno krivi moske, ker niso potegnili tica ven pred izlivom in so zato oni krivi za vse nosecnosti, zenske pa so zrtve grozne moske neuvidevnosti.

Zgodovina sprememb…

tikitoki je izjavil:

BigWhale je izjavil:

Notnow je izjavil:

To je to.

tikitoki je izjavil:

Bodoca mati samohranilka se odloci za IV oploditev in jo je oplodil moski? Kdo se tu dela debila?

Kdo pa naj bi jo? Sveti duh? Sosedov bik? Njena partnerka?

Dej ti raj razloži zakaj se lažeš.

Notnow je izjavil:

Vidiš, srž težave je v odebeljeni povedi... če že pride do nosečnosti, je pač odločitev ženske, kaj bo storila. Če želi otroka donositi, pa naj bo to iz osebnih, verskih ali bilo katerih razlogov, je to povsem njena odločitev, saj ga bo nosila v svojem telesu. Je pa vsekakor lepo da se strinjaš, da moški nima pravice zahtevati, naj ženska splavi.

Preživnine niti država, niti ženska ne zahtevata avtomatsko. Po zakonu jo sicer starš, ki nima skrbništva, mora plačevati staršu, ki ga ima. Lahko pa je dogovor seveda tudi drugačen, če se starša sporazumno odločita o varstvu, stikih in preživnini in ga vložita na sodišče. Sodišče lahko sporazum sicer zavrne, če dosodi, da le-ta ni v korist otroka. Poanta preživnine je namreč v tem, da se OTROKU zagotovi primerno finančno podporo. Skrb za otroka je namreč izdaten strošek, ki ga večina samohranilcev in samohranilk težko zmore. V tem primeru je edino odgovorno in prav, da drug starš k temu prispeva. Lahko pa bo tako samohranilec kot samohranilka dobila novega partnerja, ki bo otroka posvojil, seveda s strinjanjem drugega biološkega starša. V tem primeru je ta drugi biološki starš odrešen dolžnosti preživljanja.

MisterM je izjavil:

Notnow je izjavil:

Vidiš, srž težave je v odebeljeni povedi... če že pride do nosečnosti, je pač odločitev ženske, kaj bo storila. Če želi otroka donositi, pa naj bo to iz osebnih, verskih ali bilo katerih razlogov, je to povsem njena odločitev, saj ga bo nosila v svojem telesu. Je pa vsekakor lepo da se strinjaš, da moški nima pravice zahtevati, naj ženska splavi.

Preživnine niti država, niti ženska ne zahtevata avtomatsko. Po zakonu jo sicer starš, ki nima skrbništva, mora plačevati staršu, ki ga ima. Lahko pa je dogovor seveda tudi drugačen, če se starša sporazumno odločita o varstvu, stikih in preživnini in ga vložita na sodišče. Sodišče lahko sporazum sicer zavrne, če dosodi, da le-ta ni v korist otroka. Poanta preživnine je namreč v tem, da se OTROKU zagotovi primerno finančno podporo. Skrb za otroka je namreč izdaten strošek, ki ga večina samohranilcev in samohranilk težko zmore. V tem primeru je edino odgovorno in prav, da drug starš k temu prispeva. Lahko pa bo tako samohranilec kot samohranilka dobila novega partnerja, ki bo otroka posvojil, seveda s strinjanjem drugega biološkega starša. V tem primeru je ta drugi biološki starš odrešen dolžnosti preživljanja.

Tu je problem,ker je odločitev imeti otroka izključno na ženski.Moški nima pri tem nobene besede.Torej se ženska odloči ali bo moški plačeval preživnino,kljub temu,da je prišlo do "nezgode" pri sexu in si moški otroka ne želi.
Sporazumen dogovor je v primeru,da ženska to želi.Ženska v primeru neželjenega otroka lahko splavi.Moški mora prevzeti odgovornost,glede na to kako se ženska odloči,kljub temu da sta oba enako kriva za nosečnost.to ni enakopravno.

Notnow je izjavil:

MisterM je izjavil:

Notnow je izjavil:

Tu je problem,ker je odločitev imeti otroka izključno na ženski.Moški nima pri tem nobene besede.Torej se ženska odloči ali bo moški plačeval preživnino,kljub temu,da je prišlo do "nezgode" pri sexu in si moški otroka ne želi.
Sporazumen dogovor je v primeru,da ženska to želi.Ženska v primeru neželjenega otroka lahko splavi.Moški mora prevzeti odgovornost,glede na to kako se ženska odloči,kljub temu da sta oba enako kriva za nosečnost.to ni enakopravno.

Kdaj boš ti gumpec sprejel dejstvo da preživnina ni domena moških? Tudi ženske plačujejo preživnino.

Pithlit je izjavil:

Notnow je izjavil:

MisterM je izjavil:

Notnow je izjavil:

Kdaj boš ti gumpec sprejel dejstvo da preživnina ni domena moških? Tudi ženske plačujejo preživnino.

Daj nehi no,ko to je čist mim mojga pointa.

Notnow je izjavil:

Hja, ženska pa nosi posledice splava, če se zanj odloči. Donositi ali ne je res odločitev, ki je lastna edino ženski in to zato, ker se nosečnost dogaja v njenem telesu. Žal bi glede tega imel enakost le, če bi tudi moški imeli maternico in bi lahko nosili otroke. Imeti otroka ali ne, pa je odločitev obeh. Skupaj sta ga spočela, zato lahko zanj skupaj skrbita, lahko to počne le eden od njiju, ali pa ga data v posvojitev. Ko je otrok rojen je bistveno, da se zanj primerno poskrbi.

Notnow je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Notnow je izjavil:

MisterM je izjavil:

Notnow je izjavil:

Tvoj point je: "bogi moški se ne moremo izogniti plačevanja preživnine!". Pač si gumpec. Enostavno. Sprejmi da to velja tudi za ženske. Sam jeba k pol ostaneš brez argumenta.

MisterM je izjavil:

Notnow je izjavil:

Hja, ženska pa nosi posledice splava, če se zanj odloči. Donositi ali ne je res odločitev, ki je lastna edino ženski in to zato, ker se nosečnost dogaja v njenem telesu. Žal bi glede tega imel enakost le, če bi tudi moški imeli maternico in bi lahko nosili otroke. Imeti otroka ali ne, pa je odločitev obeh. Skupaj sta ga spočela, zato lahko zanj skupaj skrbita, lahko to počne le eden od njiju, ali pa ga data v posvojitev. Ko je otrok rojen je bistveno, da se zanj primerno poskrbi.

posledica splava ali morning pilla vs 18 let preživnine,je debata za sebe :)
Najbližje enakosti pridemo tako,da lahko tudi moški odstopi od odgovornosti,ne pa,da se o tem odloča ženska.Ali pa,da morata tako moški kot ženska biti za splav.ne pa samo eden.Enako pri preživnini..denar je od moškega ne od ženske in ženska se je odločila za otroka, ne moški (če si ga ne želi).Še posebej če sta oba kriva za nastalo situacijo..nevem kako je to tako teško razumeti.

Pithlit je izjavil:

Notnow je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Notnow je izjavil:

MisterM je izjavil:

Notnow je izjavil:

Tvoj point je: "bogi moški se ne moremo izogniti plačevanja preživnine!". Pač si gumpec. Enostavno. Sprejmi da to velja tudi za ženske. Sam jeba k pol ostaneš brez argumenta.

Ojoj...ja takoj, ko bo moški rodil in ženska tega ne bo hotela in bo morala plačevati preživnino...bravo borka! bravo! pa ne žali.a nisi prebrala opozorila?

Zgodovina sprememb…

Resnica ni žalitev bukselj. Lahko pokažeš kako ženske ne plačujejo preživnine? Kako jo plačujejo samo moški?

Pithlit je izjavil:

Resnica ni žalitev bukselj. Lahko pokažeš kako ženske ne plačujejo preživnine? Kako jo plačujejo samo moški?

haha ojoj...vredu je :) gre tuk mim tebe vse skup,kot da bi se z steno menu :D

Notnow je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Torej izbiraš ostati bukselj? Tudi v redu.

mn ::

Najbližje enakosti pridemo tako,da lahko tudi moški odstopi od odgovornosti,ne pa,da se o tem odloča ženska.Ali pa,da morata tako moški kot ženska biti za splav.ne pa samo eden.Enako pri preživnini..denar je od moškega ne od ženske in ženska se je odločila za otroka, ne moški (če si ga ne želi).Še posebej če sta oba kriva za nastalo situacijo..nevem kako je to tako teško razumeti.

Kaj ni ravno to, da lahko plačuješ preživnino odstop od odgovornosti. Ker tistih par EUR je pljunek v morje vsemu kar otroci zahtevajo.

Sploh pa preživnina je za otroka in komot lahko preprečiš, da ženska zanosi.

mn je izjavil:

Kaj ni ravno to, da lahko plačuješ preživnino odstop od odgovornosti. Ker tistih par EUR je pljunek v morje vsemu kar otroci zahtevajo.

Sploh pa preživnina je za otroka in komot lahko preprečiš, da ženska zanosi.

Ni res.za nekoga je 150EUR ravno dovolj da obtičijo na mestu naslednjih 10 let.teško ustvarijo novo družino itd....Veliko zahtevajo otroci.veliko časa,ne veliko denarja.
Se je pa ženska zanj odločila ne moški.

In kontra,lahko ženska komot prepreči splav.

Pithlit je izjavil:

Notnow je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Torej izbiraš ostati bukselj? Tudi v redu.

Ok ;)

Zgodovina sprememb…

Otroci ne zahtevajo veliko denarja? Ti pa nimaš otrok, kajne.

Z vsakim postom dokazuješ da si bukselj.

https://zastarse.si/delavnice/odgovorno...

Tko, na hitro.

Zgodovina sprememb…

Pithlit je izjavil:

Otroci ne zahtevajo veliko denarja? Ti pa nimaš otrok, kajne.

Z vsakim postom dokazuješ da si bukselj.

https://zastarse.si/delavnice/odgovorno...

Tko, na hitro.

Hahaha ahahaha...zej me pa že konkretno animiraš :D Limaš take budalščine človeku ko ma dva otroka :D haha haha..zej vsaj vidim iz kakšnega BS črpaš ideje :D

en štiriletnik ne stane 300€ (150€ en starš + 150€ drug) na mesec...pa ka je stabo no...pejt ti to kirmu drugmu prodajat,ne men :D

Totalna izguba časa teb odgovarjat...totalna.
««
22 / 23
»»