» »

Roe vs Wade končno v smeti?

Roe vs Wade končno v smeti?

Temo vidijo: vsi
««
9 / 23
»»

Bela_Krajina ::

Ja sej zato , ker se to pocne, zato sem to napisal. Torej ali se gre v nekaterih primerih za dvojna merila ali ne? Saj ko sodnik odloci, da bo obsojencu namesto eleltricne mize rajsi ponudil pravico do zivljenja, ali se potem najde kdo, ki bo rekel, naj potem sodniki naselijo te pomiloscene osebe v vrhovno sodisce pa naj sodniki potem skrbijo za njih? Drgac pa vem, da se ne da cisto primerjat, ker se gre lahko za razlicne primere.

nurmaln ::

Gagatronix je izjavil:

Ga bo nurmaln vzgajal.

Če bo nujno tudi lahko. Sicer pa mislim da imamo sistem, ki poskrbi za otroke katerim se starši odpovejo ali umrejo.
Se pa hitro pojavi vprašanje kdo je dolžan tega otroka finančno vzdrževat. Če moški zaplodi otroka in ga kasneje ne želi, mu sodišče dosodi plačevanje preživnine. Equal rights (and duties) I guess?
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

nagobčnik je izjavil:

Z "najmanj invaziven" za žensko sem mislil dejansko samo to, ne "enako invaziven". Če je napoved res čist popolnoma enaka (kar je verjetno skoraj nemogoče) in zdravniki cincajo, še vedno dam prednost želji ženske, ker garancije ni in še vedno na koncu ona nosi posledice na svojem telesu in to potem pretehta. Če pa je napoved za zdravje ženske pri sproženju poroda najboljša, pa si ženska želi late-term splav, sem pa za to, da imajo zdravniki zadnjo besedo in sprožijo porod. Ne zaradi prednosti domnevnega očeta ali ploda, ampak zaradi zdravja ženske. Garancije seveda tudi v tem primeru ni, da bo na koncu res tako, so pa vsaj medicinsko razlogi dobri.

Si prepričan da drži tole v odebeljenem delu? Res nimajo interesi ploda nič veze s tem? Res samo zdravje ženske?
Ker si predstavljam, da bi v vseh ostalih situacijah ženski pustil (kot je po seveda pravilno), da ne pristane na kakršenkoli medicinski poseg, tudi če je jasno da bo to zanjo usodno. Če bi se ji razlil slepič in bi povedala da pod nobenim pogojem ne želi operacije in podpiše DNR? Malo kognitivne disonance se hitro prikrade v takih temah, ko se spustiš do osnovnih načel.

Gagatronix ::

Bela_Krajina je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

Desnicarska logika: "Za otroke gre!" dokler je zenska noseca. Ne zanimajo jih posledice. Se Howard Stern, ki ga drugace ne toleriram, je lepo poslal SCOTUS v bozjo mater, ko je dejal da naj vse te otroke, ki se bodo rodili zaradi preklica Roe v Wade, naselijo v zgradbo vrhovnega sodisca, pa naj sodniki skrbijo za njih. Res lepa demokracija v Ameriki, ko devet starih prdcev zatira vecino.

Najbolj smesni ste pa tisti, ki mislite, da se zenska odloci za splav z enako lahkoto kot se odloci, da bo stran vrgla ovitek od zvecilke. Se vidi, da zenske samo gledate na zaslonu.

Zanima me, ce lahko bolj natancno podas svoj vidik tega. Ce bi recimo kdo rekel, naj zive osebe, ki so storile kaznivo dejanje, naj se jih namesto odvzema zivljena rajsi poslje v zapor, pa naj potem sodniki sami skrbijo za njih v zaporu? Ali se da to primerjat ali ne. Ne vem. Sprasujem za tvoje mnenje.

Clovek, ki se po eni strani dere o svetosti zivljenja nerojenega otroka, po drugi strani pa ga boli kurac za socialno ogrozene, ter na veliko navija za smrtno kazen, je navaden hinavec in mnenje takega je vredno manj kot pasji drek sredi avtoceste.

Gagatronix je izjavil:

Najbolj smesni ste pa tisti, ki mislite, da se zenska odloci za splav z enako lahkoto kot se odloci, da bo stran vrgla ovitek od zvecilke. Se vidi, da zenske samo gledate na zaslonu.

Morda sem res smesen, ker bom tole vprasal, ampak, a se ti zdi, da so vse zenske cisto enakega karakterja? Ali lahko posplosimo to trditev za cisto vse zenske? Pa zanima me, koliko zensk poznas osebno, ker me zanima na podlagi kaksnega vzorca to trdis? pa zanima me tudi, ce mislis, da ti zenske cisto vse povedo, kar mislijo, ali pa obstaja moznost, da tudi kaj povedo v javnosti, da bi se prikazale v lepsi luci? Samo zanima me, ne zelim trdit, ce imas prav ali ne.

dice7 ::

Predlagam karakterni test katerega mora opraviti vsaka zenska, ki zeli narediti splav. Tako bo poskrbljeno, da bo zenskam z zli nameni ta storitev onemogocena

Pithlit ::

dice7 je izjavil:

Predlagam karakterni test katerega mora opraviti vsaka zenska, ki zeli narediti splav. Tako bo poskrbljeno, da bo zenskam z zli nameni ta storitev onemogocena

Predlagam isto, za vse tipčke ki si želijo seksat. Pred vsakim aktom, seveda. Tudi samostojnim.
Life is as complicated as we make it...

nagobčnik ::

nurmaln je izjavil:

Si prepričan da drži tole v odebeljenem delu? Res nimajo interesi ploda nič veze s tem? Res samo zdravje ženske?
Ker si predstavljam, da bi v vseh ostalih situacijah ženski pustil (kot je po seveda pravilno), da ne pristane na kakršenkoli medicinski poseg, tudi če je jasno da bo to zanjo usodno. Če bi se ji razlil slepič in bi povedala da pod nobenim pogojem ne želi operacije in podpiše DNR? Malo kognitivne disonance se hitro prikrade v takih temah, ko se spustiš do osnovnih načel.

Taka je moja pozicija. Celo evtanazija, kjer je uzakonjena, mora biti hitra in efektivna. Kjer pa ni, se pa sploh še bolj podrejamo stokovnim presojam zdravnikov, kar seveda ni brez napak, ampak morda najboljši približek.

Ker si predstavljam, da bi v vseh ostalih situacijah ženski pustil (kot je po seveda pravilno), da ne pristane na kakršenkoli medicinski poseg, tudi če je jasno da bo to zanjo usodno.

To bi (pa tudi moškemu), ampak to se mi ne zdi primerljivo tvojemu hipotetičnemu primeru, tam je izbira med dvema posegoma. Da si izbere bolj nevaren in manj smiseln poseg (pa tudi moški), če je prognoza slaba, pa ravno ne.

"Gospa, potrebujete operacijo na srcu. Ne, raje mi odstranite pljuča."

Ne zagovarjam absolutne svobode pri medicinskih odločitvah. Toliko pa že, da se lahko odrečeš posegom.

Zgodovina sprememb…

MisterM ::

Osebno sem imel izkušnjo, kako to poteka v Nemčiji. Prag za prostovoljno prekinitev nosečnosti je 12-ti teden, ti pa pred tem ne smejo sporočiti spola, saj je to omogočilo nekaterim, da nosečnost prekinejo ker zarodek ni "pravilnega" spola.

nagobčnik je izjavil:

nurmaln je izjavil:

Taka je moja pozicija. Celo evtanazija, kjer je uzakonjena, mora biti hitra in efektivna. Kjer pa ni, se pa sploh še bolj podrejamo stokovnim presojam zdravnikov, kar seveda ni brez napak, ampak morda najboljši približek.

Ker si predstavljam, da bi v vseh ostalih situacijah ženski pustil (kot je po seveda pravilno), da ne pristane na kakršenkoli medicinski poseg, tudi če je jasno da bo to zanjo usodno.

To bi (pa tudi moškemu), ampak to se mi ne zdi primerljivo tvojemu hipotetičnemu primeru, tam je izbira med dvema posegoma. Da si izbere bolj nevaren in manj smiseln poseg (pa tudi moški), če je prognoza slaba, pa ravno ne.

Ne zagovarjam absolutne svobode pri medicinskih odločitvah. Toliko pa že, da se lahko odrečeš posegom.

Torej v danem primeru, kjer je sprožitev poroda za žensko manj tvegana kot splavitev, in ženska odkloni sprožitev poroda in zahteva izvedbo splava, ji splava ne omogočimo? A pravilno razumem?

nurmaln je izjavil:

nagobčnik je izjavil:

nurmaln je izjavil:

Torej v danem primeru, kjer je sprožitev poroda za žensko manj tvegana kot splavitev, in ženska odkloni sprožitev poroda in zahteva izvedbo splava, ji splava ne omogočimo? A pravilno razumem?

Da, saj to sem že napisal ene par postov nazaj. Od začetka si pa dal primer, da je oboje enako tvegano, tam pa bi ji ugodil, sem napisal, zakaj.

kuglvinkl ::

Pithlit je izjavil:

dice7 je izjavil:

Predlagam isto, za vse tipčke ki si želijo seksat. Pred vsakim aktom, seveda. Tudi samostojnim.

Mislim, da je bil sarkazem. Se je pa za to resno zavzemal PeterZ in zraven budali, da je nevtralen...
Your focus determines your reallity

nagobčnik je izjavil:

nurmaln je izjavil:

nagobčnik je izjavil:

nurmaln je izjavil:

Da, saj to sem že napisal ene par postov nazaj. Od začetka si pa dal primer, da je oboje enako tvegano, tam pa bi ji ugodil, sem napisal, zakaj.

Zakaj pa to? A nimamo avtonomije nad svojim telesom? Ali se gremo reševanje življenj za vsako ceno?

Mimogrede, v vsem razvitem svetu se pacientu predstavi opcije in se pacientu prepusti odločitev, ne glede na to kakšni so riziki.

kuglvinkl je izjavil:

Pithlit je izjavil:

dice7 je izjavil:

Mislim, da je bil sarkazem. Se je pa za to resno zavzemal PeterZ in zraven budali, da je nevtralen...

Sej moje je tudi bilo sarkastično. Po drugi strani pa navijam za alkotest v vsakem avtu... ki ti ne bi vžgal dokler ne napihaš 0,0.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Pithlit je izjavil:

nagobčnik je izjavil:

nurmaln je izjavil:

nagobčnik je izjavil:

nurmaln je izjavil:

Zakaj pa to? A nimamo avtonomije nad svojim telesom? Ali se gremo reševanje življenj za vsako ceno?

Ne gledam tako črno-belo. Absolutne avtonomije nad svojim telesom po mojem mnenju nimamo, ko začnemo vpletat zdravstveni sistem. Nek približek morda.

nagobčnik je izjavil:

Pithlit je izjavil:

nagobčnik je izjavil:

nurmaln je izjavil:

nagobčnik je izjavil:

nurmaln je izjavil:

Ne gledam tako črno-belo. Absolutne avtonomije nad svojim telesom po mojem mnenju nimamo, ko začnemo vpletat zdravstveni sistem. Nek približek morda.

Seveda imamo. Jaz si lahko dam nogo odrezati. Povsem zdravo nogo. Moram sicer dokazat da mi ta povsem zdrava noga povzroča travme, ampak vseeno (isto mora dokazat ženska po neki arbitrarno dobi nosečnosti, pri nas recimo po 10. tednu). Tvoj point je da na neki točki avtonomijo nad mojim telesom avtomatsko prevzame nek zdravnik. Če bi bilo temu res tako bi jaz imela povsem drugačno življenje. Za najmanj dve operaciji so mi tupili da sta nujni za preživetje, pa sem 30 let kasneje še kar PITA nekaterim na tem forumu... kljub temu da sem se odločila za bolj rizično pot - tako ki je baje vodila direkt v smrt. Pa še par 'nepotrebnih' operacij sem dala skozi... in si tako občutno zvišala kvaliteto življenja.

Si moreš misliti? Kontra zdravnikom sem šla, večkrat, pa sem še kar tu. Hvala kurcu za avtonomijo. Marsikje na tem svetu bi bila že zdavnaj sončnica.

Pithlit je izjavil:

Mimogrede, v vsem razvitem svetu se pacientu predstavi opcije in se pacientu prepusti odločitev, ne glede na to kakšni so riziki.

Opcije so omejene s tem, kar zdravniki poznajo, znajo in se jim zdi sploh smiselno. Neka selekcija in podrejanje sta že tu.

Pithlit je izjavil:

nagobčnik je izjavil:

Pithlit je izjavil:

nagobčnik je izjavil:

nurmaln je izjavil:

nagobčnik je izjavil:

nurmaln je izjavil:

Seveda imamo. Jaz si lahko dam nogo odrezati. Povsem zdravo nogo. Moram sicer dokazat da mi ta povsem zdrava noga povzroča travme, ampak vseeno (isto mora dokazat ženska po neki arbitrarno dobi nosečnosti, pri nas recimo po 10. tednu). Tvoj point je da na neki točki avtonomijo nad mojim telesom avtomatsko prevzame nek zdravnik. Če bi bilo temu res tako bi jaz imela povsem drugačno življenje. Za najmanj dve operaciji so mi tupili da sta nujni za preživetje, pa sem 30 let kasneje še kar PITA nekaterim na tem forumu... kljub temu da sem se odločila za bolj rizično pot - tako ki je baje vodila direkt v smrt. Pa še par 'nepotrebnih' operacij sem dala skozi... in si tako občutno zvišala kvaliteto življenja.

Si moreš misliti? Kontra zdravnikom sem šla, večkrat, pa sem še kar tu. Hvala kurcu za avtonomijo. Marsikje na tem svetu bi bila že zdavnaj sončnica.

Zakaj bi moralo biti avtomatsko? Tudi zdravniki lahko prihajajo do novih spoznanj ob dobrih argumentih. Če si jih prepričala, si že imela dobre argumente za to. Vsi jih verjetno nimajo.

Zgodovina sprememb…

Meni, pri odločanju o mojem telesu, zadostuje moje mnenje. Nihče drug nima nobene pravice se odločati zame. Ne moja družina, ne zdravniki, še manj pa razni politiki in njihovi random volilci.

Nihče me ne more prisiliti da grem zdravit raka, če tega nočem. Razen če me kdo razglasi za neprištevno (v tem primeru pa imam DNR že par let).

Pithlit je izjavil:

Nihče me ne more prisiliti da grem zdravit raka, če tega nočem. Razen če me kdo razglasi za neprištevno (v tem primeru pa imam DNR že par let).

Da:

nagobčnik je izjavil:

TESKAn ::

Pithlit je izjavil:

Sej moje je tudi bilo sarkastično. Po drugi strani pa navijam za alkotest v vsakem avtu... ki ti ne bi vžgal dokler ne napihaš 0,0.

Bodo pa kolegi zraven tega, da mu odklenejo avto in ga stlačijo na voznikov sedež, še pihnili v cevko. Problem?

Za to, da se rešimo splavov pa predlagam da odpravimo vzrok - vse moške sterilizirat, še prej se pa vzame in shrani 'vzorec', če bodo kdaj hoteli imet otroka. Damo ta pogoj še za vse, ki bi hoteli pri nas dobit državljanstvo/socialo, pa se rešimo še migrantov. What's not to like?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Hypathia ::

Bela_Krajina je izjavil:

Hypathia je izjavil:

janezvalva je izjavil:

kaj pa če bi dodali v slovensko ustavo, poleg pravice do splava, še pravico zarodka do življenja, kako bi to šlo?

Se strinjam, ob pogoju, da damo v ustavo tudi pravico spermija do življenja. Vsakršna kršitev pravice spermija, da kreira novo življenje, pa naj se kaznuje s kastracijo. Deal?

To kar govoris za spermij, morda, v primeru, ce bi lahko spermij sam kreiral zivljenje. Pa ga ne more brez sodelovanja druge osebe, torej zenske. Pa tudi ne vem, ce spermij spada pod vrsto clovek in potemtakem ne vem ce se v primeru spermija gre za cloveske pravice. Morda za pravice spermijev. :D

To, da se moške reproduktivne funkcije ne kontrolira in regulira tako kot ženske, je navadna svinjarija, čista diskriminacija in ogabni seksizem, ki ga je treba nemudoma odpraviti. Vsak spermij je sacred, po nemarnem razmetavati z njim je kriminal, ki absolutno mora biti sankcioniran. Za vsako posamično ejakulacijo bi moral moški podati vlogo na tričlansko komisijo, ki naj preuči ali je dovolj zrel in sposoben razumeti ter sprejeti posledice svojega dejanja. Druge možnosti, da dosežemo enakopravnost med spoloma, enostavno ne vidim.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

Hypathia ::

Pithlit je izjavil:

Nihče drug nima nobene pravice se odločati zame.

To v resnici ne drži. Po 10 tednu drugi odločajo ali lahko abortiraš ali ne, če se hočeš ubit in ti ne uspe, te proti tvoji volji pošljejo na psihiatrično zdravljenje, če se ga nažokaš, sedeš za volan in te ustavi policija, ti obramba "my body, my choice" ne bo nič pomagala.... skratka, veliko je situacij ko je človekovo odločanje o sebi omejeno in prav je tako, ker je to večinoma zaščita pred neumnimi in škodljivimi odločitvami.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

Gagatronix je izjavil:

Bela_Krajina je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

Desnicarska logika: "Za otroke gre!" dokler je zenska noseca. Ne zanimajo jih posledice. Se Howard Stern, ki ga drugace ne toleriram, je lepo poslal SCOTUS v bozjo mater, ko je dejal da naj vse te otroke, ki se bodo rodili zaradi preklica Roe v Wade, naselijo v zgradbo vrhovnega sodisca, pa naj sodniki skrbijo za njih. Res lepa demokracija v Ameriki, ko devet starih prdcev zatira vecino.

Zanima me, ce lahko bolj natancno podas svoj vidik tega. Ce bi recimo kdo rekel, naj zive osebe, ki so storile kaznivo dejanje, naj se jih namesto odvzema zivljena rajsi poslje v zapor, pa naj potem sodniki sami skrbijo za njih v zaporu? Ali se da to primerjat ali ne. Ne vem. Sprasujem za tvoje mnenje.

Clovek, ki se po eni strani dere o svetosti zivljenja nerojenega otroka, po drugi strani pa ga boli kurac za socialno ogrozene, ter na veliko navija za smrtno kazen, je navaden hinavec in mnenje takega je vredno manj kot pasji drek sredi avtoceste.

Morda si me narobe ocenil, ker nikjer nisem napisal, da me briga za socialno ogrozene, pa tudi sem za ohranitev zivljenja zapornikov. Moje vprasanje pa se glasi, ali mislis, da ce zenska ohrani otroka pri zivljenju, da bo to vplivalo na njene finance, v primeru, ce se kdo ponudi, da bi kdo drug vzgajal tega otroka? Pa me zanima, ce si kdaj slisal za posvojitev otrok, pa ce si slisal za primere, ko mladi pari, ki imajo vse pogoje, da bi lahko vzgojali otroka, vec let iscejo po tujini, ce bi lahko posvojili kakega otroka. Si slisal kdaj za to?

Zgodovina sprememb…

Kar pa se tice posledic. Vsak odrasel clovek ve, kaj lahko prinese spolni odnos. V veliki vecini primerov se otrok spocne iz prostovoljnega spolnega odnosa. To je dejstvo. Vsak nosi odgovornost za svoja dejanja. Pa se ne zelim vmesavat v odlocitev drugih ljudi. Vsak bo odlocil zase.

AmokRun ::

janezvalva je izjavil:

kaj pa če bi dodali v slovensko ustavo, poleg pravice do splava, še pravico zarodka do življenja, kako bi to šlo?

Saj to je že. 17. člen.

Splav je privilegij, ki krši to pravico.
V prid lastnega udobja lahko ubiješ človeka. To je splav, če odstranimo levičarsko retoriko.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AmokRun ()

pandin99 ::

AmokRun je izjavil:

janezvalva je izjavil:

Saj to je že. 17. člen.

Splav je privilegij, ki krši to pravico.
V prid lastnega udobja lahko ubiješ človeka. To je splav, če odstranimo levičarsko retoriko.

Na osebni izkaznici imaš datum fuka tvojih staršev?

Ne. "DNK izkaznica" določa, da sem človek.

To že. Da si živ človek, ki ga je možno ubiti, pa tvoj datum rojstva

Aja prej smo pa kar mrtvi? Kaj pa mrtvorojeni (stillborn)?
Spet en levičar, ki je šprical biologijo.:))

AmokRun je izjavil:

Aja prej smo pa kar mrtvi? Kaj pa mrtvorojeni (stillborn)?
Spet en levičar, ki je šprical biologijo.:))

Ob smrti gostitelja pri 10. tednu (ker govoriš o kršenju ustave z zakonsko dovoljeno proceduro) lahko živi?

V primernem okolju lahko. Kot vsa živa bitja.

Pol zakaj je mati sploh potrebna? Naj ga izvlečejo če ga noče, pa postavijo v primerno okolje v rokah RKC

Ne spreminjaj zdaj teme. Splav krši pravico do življenja.

AmokRun je izjavil:

AmokRun je izjavil:

Sem proti, da bi se država vtikala v take stvari.
Vse skupaj, z zdravstvom vred, naj se privatizira potem naj pa vsak sam plačuje za svoje odločitve.

Če hočeš otroka z DS, ga pa imej, ampak na svoje stroške.
Če hočeš in zmoreš imeti otroka pri 60+, ga pa imej, ampak na svoje stroške.

This you?

Poldi112 ::

Gagatronix je izjavil:

Res lepa demokracija v Ameriki, ko devet starih prdcev zatira vecino.

Večino zatira kapital, ki kupuje politike, ki nastavljajo sodnike.
Demokracija čez lužo je bolj kot ne fasada. Na stari celini jih po osebni svobodi, pravicah in standardu gladko peljemo scat.

No, vsaj v prostem času - ker med šihtom (ali več njih) pač ne smejo odtočit.

nirburu je izjavil:

Homoseksualna poroka je nemoralna in škodljiva za družbo. Lahko pa sta v interni zvezi, to me ne moti. Dokler so te zadeve v omari, načeloma nimam problemov.
Splav kot rečeno, gre se za živo bitje.

Link?

Ker Dawkins v Selfish Gene pravi, da so homoseksualci evolucijsko gledano pozitivno vplivali na družbo.

Poroka pa zgolj in samo legalizira naravno. Prepovedana je pa zato, ker je menda v nasprotju z zgodovinsko bajko. Ljudje pač nismo sila racionalna bitja.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Poldi112 ()

pandin99 je izjavil:

AmokRun je izjavil:

AmokRun je izjavil:

Sem proti, da bi se država vtikala v take stvari.
Vse skupaj, z zdravstvom vred, naj se privatizira potem naj pa vsak sam plačuje za svoje odločitve.

Če hočeš otroka z DS, ga pa imej, ampak na svoje stroške.
Če hočeš in zmoreš imeti otroka pri 60+, ga pa imej, ampak na svoje stroške.

This you?

In?
(En Romun mi je ukradel indentiteto :D)

Hypathia je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Nihče drug nima nobene pravice se odločati zame.

To v resnici ne drži. Po 10 tednu drugi odločajo ali lahko abortiraš ali ne, če se hočeš ubit in ti ne uspe, te proti tvoji volji pošljejo na psihiatrično zdravljenje, če se ga nažokaš, sedeš za volan in te ustavi policija, ti obramba "my body, my choice" ne bo nič pomagala.... skratka, veliko je situacij ko je človekovo odločanje o sebi omejeno in prav je tako, ker je to večinoma zaščita pred neumnimi in škodljivimi odločitvami.

Oh miška, če bi jaz hotla splav delat ga bom nardila, tko al pa drugače. My body, my choice.

2 poizkusa imam za sabo (uno k sm prej govorila o izboljšanju kvalitete življe ja in to...). Niso me h psihiatru pošiljal. Še manj pa na zdravljenje. My body, my choice.

Če se ga nažlokam pa z vožnjo ogrožam druge. Tko da je dost fajn da se tega ne počne. Se ga pa kadarkoli lahko nažlokam in ne vozim. My body, my choice.

AmokRun je izjavil:

In kakšno je to okolje? Enlighten us, please.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Pithlit je izjavil:

Oh miška, če bi jaz hotla splav delat ga bom nardila, tko al pa drugače. My body, my choice.

Levičarske puhlice. Tvoja hčerka ni bila nikoli tvoje telo. Zarodek je človeško telo v ženskem telesu. Ženska ne splavi samo sebe.

Pithlit je izjavil:

AmokRun je izjavil:

Maternica. :O

AmokRun je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Levičarske puhlice. Tvoja hčerka ni bila nikoli tvoje telo. Zarodek je človeško telo v ženskem telesu. Ženska ne splavi samo sebe.

Pithlit je izjavil:

AmokRun je izjavil:

Torej ob smrti gostiteljice bomo plod v 10. tednu starosti prestavili v maternico da bo preživel. Z vsakim odgovorom ti gre bolje ta stvar stari. Majkemi še post ali dva pa dobiš Nobelovo.

Mimogrede, dokler je plod v maternici gostiteljice... je del gostiteljice. Do 22 tednov starosti plod izven maternice praktično nima šans (preživeli rekorder je maternico zapustil pri 21 tednih pa pol - v Ameriki niti ne vprašaj koliko je ta podvig stal). Ti pa le še naprej blodi. Si relativno zabaven.

Gagatronix ::

AmokRun je izjavil:

Ženska ne splavi samo sebe.

O glej, nekdo se ni slisal za spontani splav. A si na usesih sedel med urami biologije ? >:D

Superboyy ::

dice7 je izjavil:

Torej siljenje žensk s slabimi nameni v vlogo skrbnika in vzgojitelja novorojenčka.

Sočutje do otroka in logika na vrhuncu.

Pithlit je izjavil:

AmokRun je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Pithlit je izjavil:

AmokRun je izjavil:

Torej ob smrti gostiteljice bomo plod v 10. tednu starosti prestavili v maternico da bo preživel. Z vsakim odgovorom ti gre bolje ta stvar stari. Majkemi še post ali dva pa dobiš Nobelovo.

Mimogrede, dokler je plod v maternici gostiteljice... je del gostiteljice. Do 22 tednov starosti plod izven maternice praktično nima šans (preživeli rekorder je maternico zapustil pri 21 tednih pa pol - v Ameriki niti ne vprašaj koliko je ta podvig stal). Ti pa le še naprej blodi. Si relativno zabaven.

Spet ne slediš. Trditev je bila, da plod ni živ ker ne preživi izven maternice. Vsa živa bitja lahko preživijo samo v nekem omejenem okolju.

Gagatronix je izjavil:

AmokRun je izjavil:

Ženska ne splavi samo sebe.

O glej, nekdo se ni slisal za spontani splav. A si na usesih sedel med urami biologije ? >:D

Splavi "sama sebe" ne "sama od sebe".

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AmokRun ()

AmokRun je izjavil:

Spet ne slediš. Trditev je bila, da plod ni živ ker ne preživi izven maternice. Vsa živa bitja lahko preživijo samo v nekem omejenem okolju.

Ne. Trditev je bila da plod brez gostitelja ne more preživeti, zatorej je plod smatrati za človeško bitje precej brezupen primer mentalne gimnastike.

Človeško bitje je takrat ko lahko (torej ima možnost... ne govorimo o tem da po vsej sili mora tako biti) preživi brez da je pripet na kompleksen support.

Ne.
Vrste so določene z geni, ne s tvojo mentalno gimnastiko.

AmokRun je izjavil:

Ne.

Aha. Hvala za novo dozico smeha.

Pithlit je izjavil:

Človeško bitje je takrat ko lahko (torej ima možnost... ne govorimo o tem da po vsej sili mora tako biti) preživi brez da je pripet na kompleksen support.

A to pomeni da:
a) nasprotuješ splavu po določenem tednu nosečnosti (recimo 27 tednov)?
ali
b) človeško bitje (po definiciji katero navajaš zgoraj) je dopustno splaviti/ubiti?

Ali sem spregledal kakšno tretjo možnost?

Phantomeye ::

Hehe, eni se tle veselo sklicujejo na "moralo" za vsako stvar, ki jim ni všeč, kot da je morala zakon narave in ne neka izmišljena družbena pravila, ki so fiksna in jih ni mogoče spremeniti ali prilagajati glede na razvoj družbe.

Polno ljudi je pred leti jokalo "nobenih beguncev in muslimanov, oni so radikalni fanatiki in teroristi, ki pokrivajo ženske v burke.

Jst mislim, da v bistvu ne rabimo njihove pomoči - se bo napredni zahod kar sam radikaliziral.

AmokRun je izjavil:

Ne.
http://www.quickmeme.com/meme/eb6

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: pandin99 ()

Reycis ::

Ustavna pravica do splava na zvezni ravni je bila na zelo trhlih temeljih. Odločitev so utemeljili na podlagi 14ga amandmaja, ki pravi:

"no State shall make or enforce any law which shall abridge the privileges or immunities of citizens of the United States; nor shall any State deprive any person of life, liberty, or property, without due process of law; nor deny to any person within its jurisdiction the equal protection of the laws"

Da v temu nekako vidiš pravico do splava je res prvovrstna mentalna gimnastika.
Diversity is our greatest strength

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Reycis ()

nurmaln je izjavil:

Pithlit je izjavil:

A to pomeni da:
a) nasprotuješ splavu po določenem tednu nosečnosti (recimo 27 tednov)?
ali
b) človeško bitje (po definiciji katero navajaš zgoraj) je dopustno splaviti/ubiti?

Ali sem spregledal kakšno tretjo možnost?

Tretja možnost je, recimo temu, gray area.

Jaz zagovarjam avtoriteto vsake osebe nad lastnim telesom. Absolutno. Zatorej je plod, dokler je pripet na support system gostitelja, de facto del gostitelja.

Gray area: moj osebni moralno-etični problem se začne takrat ko je plod sposoben samostojnega življenja pa je kljub temu pripet na support system. No, v tem primeru se jaz dam v vlogo odločevalca in odkrijem da pri najboljši volji ne morem odločiti komu dati prioriteto. Torej smo spet pri tem da ta odločitev pripada vsaki ženski posebej.

Bi bilo pa fajn nehat stigmatizirat ljudi z "ubiti"... Ker nekoga ki nikoli ni živel, ubiti ne moreš.
««
9 / 23
»»