» »

Pritrditev nabiralnikov z lepilom?

Pritrditev nabiralnikov z lepilom?

phnj90 ::

Ni reklama, če pa se zdi, da je, pa pač izbrišite, kaj jaz morem.

Nedavno smo mimogrede nabavili Click and Fix (Pattex) - koliko ima en kepica nosilnosti?

Ideja je, da bi privijačil dva nabiralnika na leseno desko in desko prilepil na izolirano fasado, da je ne prevrtavam. Tako nosilno kot vijaki in zidni vložki zagotovo ne bo. Tudi kakšnih C nosilnih profilov ne. Nabiralniki so pač navadni za pisma, občasniki, letaki, manjši paketki, praviloma praznjeno tedensko.

Zanima me, če to kdo uporablja in koliko je stvar uporabna, bi pa No Nails Tape (tudi od Pattexa, 80-120kg, -40°C do +95°C) morda vseno bila boljša izbira, za Click & Fix nisem našel podobnega opisa.

Če pa bi že bilo potrebno neželeno vrtanje, se vijake 'pokrije' s kakšnim koščkom silikona?

Hvala 100x

SmolWhale ::

Tolee je veliko boljša rešitev, priporočam!

Amdforce ::

Zakaj ne vijaki? Ce bos limal in kasneje kdaj snemal bo veliko več dela s sanacijo kot par lukenj poflikat, ce pa ne bos snemal je pa itak vseeno.

V-i-p ::

Jaz bi uporabil obojestranski lepilni trak Tesa za zunanjo uporabo. Zadeva je svinjsko močna, boš prej fasado dol utrgal kot nabiralnik, resno.
https://www.merkur.si/obojestranski-lep...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

dominuspro ::

Si pa kompliciraš lajf. 4 vijaki in je stvar rešena za zmeraj. ;)

nejc_nejc ::

Jaz sem za vijake.
Ce se bo nekdo spotaknil in lovil na kaslc, bo vse skupi s povrsino fasade dol odtrgal.

V tem primeru, je površina fasade šibek člen.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

knauf stena + TV nosilec 65"

Oddelek: Loža
3410160 (1360) Vball
»

Obdelava MDF plošče

Oddelek: Sedem umetnosti
104958 (3066) Likalnik
»

Hilti kemično sidranje - kje kupiti?

488646 (7259) mat xxl
»

RepRap, 3d printer, sposoben 60% avtoreplikacije (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
8624236 (19731) WarpedGone
»

kaj uporabiti pri zidavi stanovanja?? (strani: 1 2 )

5019270 (18338) madmitch

Več podobnih tem