» »

Izračun hardwerskih dimenzij WEB strežnika

Izračun hardwerskih dimenzij WEB strežnika

Mr.B ::

Rabil bi izračunati kolikšen hardware bi rabil za potrebe web strežnika ki bi imel na mesec okoli 4 miljone hitov. Oziroma ali kje obstaja kakšna formula. Zadeva bi tekla na wwindowsih 2003.

THX.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Seadoo ::

Sicer ti ne vem povedat natančno kakšen računalnik potrebuješ, vendar samo hiti sigurno niso merilo. Zelo pomembno vprašanje je, ali so to statične strani ali se bo še kaj izvajalo zadaj - baza, programi?

4 milijoni na mesec je približno ena stran vsake 0.66 sekunde. Če so to statične strani in bo na računalniku le http strežnik, pol ne rabiš kakšne močne mašine. Vse se pa spremeni, če bo 'le' še recimo php in iskanje po bazi.

Vendar ti točnega odgovora, žal, ne morem povedat.

Mr.B ::

V končni fazi bodo blade strežniki v ozadju na drugem clustru bo pa laufal SQL. Naj bi se pa iskali podatki po bazi s skupno veličino baze oz. baz okoli 500GB za začetek, no okoli 1mb na vpis. Web stran naj bi bila v osnovi statična. Sicer nimam še popolnih podatkov, ampak nekako bi rabil neke okvirne dimenzije.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

kopernik ::

Kot je rekel seadoo, je to vprašanje kompleksno in je zelo odvisno od tipa aplikacije in tipa uporabnikov. Mesečno število hitov je preslaba informacija. Ali bodo lepo porazdeljeni ali skoncentrirani na krajša obdobja ? Ker server poklekne ravno ob peak-ih ... ko je največja obremenitev (kar je logično). Za dobro odzivnost ob največjih obremenitvah je potreben izjemen hardver (poleg zelo dobrih programov). Seveda, če gre le za statično vsebino, ni take panike.

Aja, neke formule celo obstajajo, vendar bazirajo na statističnih meritvah (kot nekakšni benchmarki). Na več sistemih izmerijo odzivnost in potem ti vstaviš parametre (število hitov, peaki, odzivnost, itd...) ter nato dobljen rezultat primerjaš v tabeli že testiranih sistemov. Tako lahko potem vidiš ali je cifra bližja enemu manjšemu sistemu ali pa nekemu večjemu (clustri, load balancerji, itd..)

Drugače pa večja podjetja (IBM, SUN, HP/Compaq, itd...) ponujajo svetovanja za take zadeve in za njih mastno zaračunajo. >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

poweroff ::

Naj bi se pa iskali podatki po bazi s skupno veličino baze oz. baz okoli 500GB za začetek, no okoli 1mb na vpis.
Hehe, ravno okrog 1 Mb... a bodo slikice? :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zelo odzivne, hitre spletne strani (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
5910766 (7565) c3p0
»

Problem z phpmyadmin

Oddelek: Izdelava spletišč
5902 (527) BivšiUser2
»

Slo-Tech strežnik™ (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
624318 (2922) tx-z
»

Slo-Tech server specifikacije?

Oddelek: Slo-Tech
252673 (2242) b
»

Postavitev Web Serverja

Oddelek: Izdelava spletišč
6945 (790) whatson

Več podobnih tem