Forum » Programiranje » C# - kako narediti log datoteko, ki ima vedno enako velikost
C# - kako narediti log datoteko, ki ima vedno enako velikost
Yeznick ::
V C# bi rad naredil datoteko, ki ji dodajam tekst na konec in bi rad, da ko bi recimo velikost datoteke prisla do 500KB, bi se se vedno dodajalo na konec, na zacetku bi se pa rezalo.
Kako to najelegantneje naredim?
Kako to najelegantneje naredim?
Yeznick
Seadoo ::
Ja sej si povedal kako, samo še sprogramirat moreš. Malo poglej kake funkcije so za delo z datotekami pa je.
Dodajaš pač na konec - odpreš file kot write append in ko končaš s pisanjem, pogledaš koliko je dolg. Če je več kot 500k, pol režeš prve vrstice, dokler ni dolg manj kot 500k.
Dodajaš pač na konec - odpreš file kot write append in ko končaš s pisanjem, pogledaš koliko je dolg. Če je več kot 500k, pol režeš prve vrstice, dokler ni dolg manj kot 500k.
Yeznick ::
No sej tako sem tudi jaz mislil. Sam vseen sem hotel vprasat ce v .NETu obstaja kaka olajsevalna okoliscina.
No kaj cem. Grem pa sprogramirat :)
No kaj cem. Grem pa sprogramirat :)
Yeznick
kopernik ::
Uporabi log4net. To je port odličnega javanskega log4j, ki ga sam uporabljam in ima ogromno možnosti, med drugim tudi rolling file, kar ti hočeš. Zakaj bi pisal nekaj svojega, če že obstajajo frameworki ? Razen če seveda sam hočeš to sprogramirati, za vajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kopernik ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zatikanje računalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5686 (4512) | BorutK-73 |
» | zagon Java aplikacijeOddelek: Programiranje | 1144 (1006) | l0g1t3ch |
» | c# debugger noce ujeti exceptiona!!Oddelek: Programiranje | 1495 (1166) | BlueRunner |
» | matematikaOddelek: Šola | 2128 (1938) | McHusch |
» | [Naloga][Visul Basic] Program za izračun dimenzij soda...Oddelek: Programiranje | 1768 (1591) | korenje_ver2 |