» »

Valovna dolžina optike pri A1

Valovna dolžina optike pri A1

zbe- ::

Zdravo, ali mi kdo zna povedat, katero valovno dolžino se pri A1 uporablja za Rx?
Specifikacije Zyxelovega konverterja/bridgea (FMG3005-R20A) so: TX 1310 nm/RX 1490 nm/RX 1550 nm.

Ima A1 ločen TV in data ali zakaj sta omenjeni obe valovni za Rx? V glavnem zanima me, katera valovna se uporablja za podatke.

starfotr ::

https://www.ezz.si/clanki/Opticna_sirok...

1550 nm je video (ga ne uporabljajo), 1490 nm je data download, 1310 nm je data upload.

V dveh tednih mi niso znal povedat ne na A1, ne od telekoma, ne od GVOja, tko da lepa ti hvala.
A mogoče veš tudi, če se pri p2p tud kakšne serijske preverja (za SFP BiDi modul)?

Voluharr ::

Glede na napisano je prebrati, da je to PON in ne P2P.
Pri PONu je preverjanje serijske/MACa, tako da ne moreš kar zamenjat z navadnim SFP BiDi-jem.
Lahko poiščeš kak SFP ONT, vendar se boš moral bockat z A1 da ti ga vklopijo/zamenjajo.
Sem pa od tehnikov slišal, da vse ne gre skupaj...
Backup, VPS, kolokacija: https://reavisys.si

Piše na prevzemnici da je p2p. Pa zxyel FMG3005-R20A je active bridge, kompatibiln s 1000BASE-BX. Plus telekomovec je direkt v centrali preverjal za to stanovanje, ker nekaj ni delalo. Tako, da je skoraj nemogoče, da je to PON.
Za PON mi je jasno, da se rabiš zajebavat s temi serijskimi, ravno zato me pa zanima, kako je s p2p.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zbe- ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

GPON z enim ali dvema vlaknoma? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
577493 (4722) Lonsarg
»

Usmerjevalnik z portom pon oz gpon

101035 (896) XS!D3
»

Kateri od ponudnikov omogoca lasten router?

325668 (4066) Voluharr
»

Telekom P2P FTTH SFP na Mikrotik

335456 (943) sirotka
»

Telemach, boj proti višjemu UPLOADU NA KABLU! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5121776 (20112) MacGyver141

Več podobnih tem