Forum » Omrežja in internet » Valovna dolžina optike pri A1
Valovna dolžina optike pri A1
zbe- ::
Zdravo, ali mi kdo zna povedat, katero valovno dolžino se pri A1 uporablja za Rx?
Specifikacije Zyxelovega konverterja/bridgea (FMG3005-R20A) so: TX 1310 nm/RX 1490 nm/RX 1550 nm.
Ima A1 ločen TV in data ali zakaj sta omenjeni obe valovni za Rx? V glavnem zanima me, katera valovna se uporablja za podatke.
Specifikacije Zyxelovega konverterja/bridgea (FMG3005-R20A) so: TX 1310 nm/RX 1490 nm/RX 1550 nm.
Ima A1 ločen TV in data ali zakaj sta omenjeni obe valovni za Rx? V glavnem zanima me, katera valovna se uporablja za podatke.
starfotr ::
https://www.ezz.si/clanki/Opticna_sirok...
1550 nm je video (ga ne uporabljajo), 1490 nm je data download, 1310 nm je data upload.
1550 nm je video (ga ne uporabljajo), 1490 nm je data download, 1310 nm je data upload.
V dveh tednih mi niso znal povedat ne na A1, ne od telekoma, ne od GVOja, tko da lepa ti hvala.
A mogoče veš tudi, če se pri p2p tud kakšne serijske preverja (za SFP BiDi modul)?
A mogoče veš tudi, če se pri p2p tud kakšne serijske preverja (za SFP BiDi modul)?
Voluharr ::
Glede na napisano je prebrati, da je to PON in ne P2P.
Pri PONu je preverjanje serijske/MACa, tako da ne moreš kar zamenjat z navadnim SFP BiDi-jem.
Lahko poiščeš kak SFP ONT, vendar se boš moral bockat z A1 da ti ga vklopijo/zamenjajo.
Sem pa od tehnikov slišal, da vse ne gre skupaj...
Pri PONu je preverjanje serijske/MACa, tako da ne moreš kar zamenjat z navadnim SFP BiDi-jem.
Lahko poiščeš kak SFP ONT, vendar se boš moral bockat z A1 da ti ga vklopijo/zamenjajo.
Sem pa od tehnikov slišal, da vse ne gre skupaj...
Backup, VPS, kolokacija: https://reavisys.si
Piše na prevzemnici da je p2p. Pa zxyel FMG3005-R20A je active bridge, kompatibiln s 1000BASE-BX. Plus telekomovec je direkt v centrali preverjal za to stanovanje, ker nekaj ni delalo. Tako, da je skoraj nemogoče, da je to PON.
Za PON mi je jasno, da se rabiš zajebavat s temi serijskimi, ravno zato me pa zanima, kako je s p2p.
Za PON mi je jasno, da se rabiš zajebavat s temi serijskimi, ravno zato me pa zanima, kako je s p2p.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zbe- ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | GPON z enim ali dvema vlaknoma? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 7493 (4722) | Lonsarg |
» | Usmerjevalnik z portom pon oz gponOddelek: Omrežja in internet | 1035 (896) | XS!D3 |
» | Kateri od ponudnikov omogoca lasten router?Oddelek: Omrežja in internet | 5668 (4066) | Voluharr |
» | Telekom P2P FTTH SFP na MikrotikOddelek: Omrežja in internet | 5456 (943) | sirotka |
» | Telemach, boj proti višjemu UPLOADU NA KABLU! (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 21776 (20112) | MacGyver141 |