Forum » Zvok in slika » Masovno odstranjevanje ozadnja na fotografijah?
Masovno odstranjevanje ozadnja na fotografijah?
prowb ::
Iščem program za masovno odstranjevanje ozadnja na fotografijah izdelkov (oblačil).
Potrebujem za manjšo spletno prodajalno, fotografije so vse narejene na enakem ozadnju z enako osvetlitvijo.
Količinsko pa jih je nekje 1000 tedensko.
Najraje bi enostaven desktop program, ki opravlja samo to funkcijo, ne pa še 1000 drugih (ok, lahko tudi spreminja velikost).
Označim fotke, stisnem "Start", program sam naredi odstranjevanje...
če slučajno kaj obstaja free bi bilo super, ali pa vsaj enkratno plačilo (razne naročnine in krediti mi res ne dišijo...).
Ideje, predlogi?
Potrebujem za manjšo spletno prodajalno, fotografije so vse narejene na enakem ozadnju z enako osvetlitvijo.
Količinsko pa jih je nekje 1000 tedensko.
Najraje bi enostaven desktop program, ki opravlja samo to funkcijo, ne pa še 1000 drugih (ok, lahko tudi spreminja velikost).
Označim fotke, stisnem "Start", program sam naredi odstranjevanje...
če slučajno kaj obstaja free bi bilo super, ali pa vsaj enkratno plačilo (razne naročnine in krediti mi res ne dišijo...).
Ideje, predlogi?
TheBlueOne ::
Verjetno ni tako enostavno. Kolikor vem je vedno nekaj rocnega dela ali pa rezultati niso najbolj optimalni.
Drugace imas zatonj programe za obdelavo slik:
- Gimp
- Krita
Kjer je pametno tudi paziti, da barve ozadja ni na modelih. Praviloma se uporablja zelena barva ozadja.
- Gimp
- Krita
Kjer je pametno tudi paziti, da barve ozadja ni na modelih. Praviloma se uporablja zelena barva ozadja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheBlueOne ()
TheBlueOne je izjavil:
Verjetno ni tako enostavno. Kolikor vem je vedno nekaj rocnega dela ali pa rezultati niso najbolj optimalni.
- Gimp
- Krita
Recimo remove.bg deluje super na mojem primeru. Tudi par drugih programov sem našel, ki niso slabi.
Problem je, da je vse ali naročnina, ali pa "krediti".
Pač najraje bi kupil program in ga uporabljal...
Furbo ::
1000 tedensko? Kar ti rabiš je eno platno zadaj.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
1000 tedensko? Kar ti rabiš je eno platno zadaj.
Prozorno, da bojo slike avtomatsko brez backgrounda? :D
Ne resno - ni tak problem, ozadje je precej enakomerno, z parimi programi sem probal (remove.bg, photoshop in še eden, ki se ga ne spomnim), vsi so cca 99% naredili ok.
Če moram potem naknadno še 10 slik ročnoi poravit ni problem.
Problem pa je plačevanje naročnine za photoshop, ki ga sicer ne rabimo, ali pa kupovanje kreditov za remove.bg.
Res si želim plačat program v enem znesku in mir. (če že ni mogoče dobit brezplačne zadeve)...
V-i-p ::
Tale za Android dela točno to, kar želiš. Ne vem do koliko slik naenkrat gre, ampak jih označiš in potem iz vseh označenih samodejno odstrani ozadje. Niti ne vem, kako dober je, ker kadar rabim uporabljam remove.bg
https://play.google.com/store/apps/deta...
https://play.google.com/store/apps/deta...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Tole sem našel:
V naslovu sicer piše, da je to brez naročnine - ampak v resnici pa vseeno dobiš z nakupom samo 1000 kreditov: https://photoscissors.com/pricing
Razen, če sem kje kaj zgrešil?
V naslovu sicer piše, da je to brez naročnine - ampak v resnici pa vseeno dobiš z nakupom samo 1000 kreditov: https://photoscissors.com/pricing
Razen, če sem kje kaj zgrešil?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Alternativna zdravljena alergijOddelek: Loža | 3080 (2644) | TheBlueOne |
» | Osvetlitev domačega studia (video portret)Oddelek: Zvok in slika | 2900 (2517) | bluefish |
» | CSS tezava z ozadjiOddelek: Izdelava spletišč | 917 (710) | tadejp81 |
» | Predelava ozadja v videuOddelek: Zvok in slika | 1763 (1489) | St235 |
» | Kontaktni ObrazecOddelek: Izdelava spletišč | 2321 (1690) | c3p0 |