» »

Alternativna zdravljena alergij

Alternativna zdravljena alergij

edi45 ::

Pozdravljeni,

ker sva s punco že rahlo obupana, se obračam na vas. Stvar je sledeča. Punca ima dve mački, ki živita v stanovanju. Skozi leta se mi je razvila alergija na mačke, kot otrok, je nisem nikoli imel, saj smo imeli tudi doma mačke. Imam zelo močno reakcijo na mačke. Oteženo dihanje, "cmok" v grlu, kašljam, nos mi zapre, oči me srbijo, piskat mi začne v pljučih. Čakam na pregled pri pulmologu, vendar sva razmišljala o alternativnih zdravljenih, da probama vse, preden dava mački vstran. Prav tako sem probal s tabletami proti alergiji Aerius, s pumpico Ventolin, Symbicort in Mommox za nos. Nič ne pomaga. Mački sta že dolgo časa v ločenih prostorih, kamor sploh ne hodim oz. probam čim manj. Brala sva o Bioresenanci, akupunkturi in Reikiju. Ima mogoče kdo kakšno izkušnjo, ki jo lahko deli. Je probal kdo kaj od naštetega in kakšen rezultat je bil. Ker je dosti različnih mnenj, kar se tiče teh alternativ. Eni pišejo da jim je pomagalo, da so se rešili vseh ali vsaj 3/4 alergij, nekateri da je škoda časa in denarja itd.. Tako da če ima kdo kakšno izkušnjo, prosim da napiše kaj o tem. Sploh, kam je šel na terapije, kakšno alergijo je imel oz ima in kako mu je pomagalo.

*EDIT* vem da je prav zdravljenja in ne zdravljena, J mi ni prijel :D

PersonaRuda ::

Sam imam alergijo na cvetni prah in mačjo dlako. Uporabljam Aerius, imam pa tudi pumpico Ventolin, če bi imel oteženo dihanje. So mi pa pozdravili alergijo na hišni prah (hišno pršico). 5-letna terapija (uradna v zdravstvu in ne pri vračih). Imenuje se Hiposenzibilizacija. Ista terpija se uporablja za cvetni prah in mačjo dlako.

Torej vsakih 6. tednov sem dobil eno injekcijo v ramo s snovjo "hišnega praha" (pršice), da se je telo odzvalo in začelo braniti. Po domače so mi zastrupljali telo, da je razvilo obrambni mehanizem in po 5-letih in 44x vbodih v ramo (kjer so vedno povečevali vsebnost hišnega praha (pršic) v injekciji) so mi telo pozdravili na hišno pršico in nimam več reakcij ob stiku z njo.

Naj omenim, da sem se zdravit začel v času pubertete in so mi razložili vse stranske učinke in ni bilo tvegano sprejeti to terapijo z pikeci v ramo. A omenili, da ni nujno, da me bo terapija pozdravila in v tem primeru bi moral te injekcije jemati celo življenje, je pa velika verjetnost, da me pozdravijo, ker sem še bil pubertetnik. Sprejel sem "tveganje". In ko sem končal s to terapijo, mi je bilo ponujeno, da si izberem ali terapijo za cvetni prah ali za mačjo dlako in spet so omenili, da ni nujno, da po 5-letih zaključim s tem in v tem primeru več nisem šel v to, ker sem imel dosti manjše možnosti, da terapijo uspešno zaključim po 5-letih, ker sem bil že izven pubertete. Vzel sem tablete proti cvetnemu prahu (Aerius), za mačjo dlako pa žal ni bilo uspešnih tablet.

In tudi sam, če na kakšnem obisku pocarkljam mačko oz. sem v stiku z njo 5+ minut, ko pridem domov me hoče raztrgat od kihanja, začne me dušiti in tudi možnost je nastanka cmoka v grlu. Če pa mačke ne božam in četudi se suče okoli moje noge, ko sedim za mizo, pa teh težav nimam. Žal sem se sprijaznil, da jaz mačke ne morem imeti, niti jo ne smem cartati, razen mačke, katere nimajo "alergijske dlake". Ena od teh je britanska kratkodlaka mačka. Tu sem se pa špilal z njo, jo božal, pa nisem imel težav z oteženim dihanjem ali cmokom. Le mogoče, da sem potem 1x ali 2x kihnil. Ni pa bilo reakcije kot pri ostalih mačakah, ko me je v kočni fazi tudi začelo dušiti.

Zgodovina sprememb…

videc ::

Verjetno si alergičen na mačjo slino (ki jo mačka prenese na dlako, ko se "umiva") in ne konkretno na dlako.
Jaz bi ti predlagal, da se dogovoriš z osebnim zdravnikom, da te (še enkrat) pošlje na alergološke teste, pa naj testirajo vse, tudi glive in ostalo, ne samo cvetni prah.

Še vedno pa lahko zamenjate mački za tisto pasmo, na katero nisi alergičen.

Ben Dover ::

Opcija je tud mačke pobrit

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: jest10 ()

harvey ::

Ben Dover je izjavil:

Opcija je tud mačke pobrit

Ali pa recimo prešaltat na Devon Rexe.:)

Devon Rex

Devon Rex

Napotnica za alergologa bo prva pot in potem naprej, po korakih in potem kakšna specifična imunoterapija - Golnik. Zanimo je, da se v zadnjem času pri ljudeh/odraslih pojavlja kar precej alergičnih reakcij na stvari, ki jih prej niso motile.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

chrush ::

Lahko rečem samo, vstran od bioresonance.
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers

hojnikb ::

Mislim, da bo najboljša strategija zamenjat mačke ali punco :) Z
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: FTad ()

Horas ::

bioresonanca je larifari bil kot nasjtnik 6x, foter zmetal takrat 5000sit za vsako terapijo, no pred leti ko sem konkretno spremenil prehrano in res redno začel trenirat s utežmi se mi je alerigja na cvetni prah in na mačke polegla. prav izginila.

veliko je tudi prehrana in imunski sistem.

drugače pa mačke stran ane.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Horas ::

drugače ni to da smo alergični na mačjo dlako pač pa smo nekateri ljudje alergični na Protein Fel d1, ki se nahaja v mačji koži in slini, ki je prisoten v vsaki mački.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Horas ()

carovnik1900 ::

Horas je izjavil:

bioresonanca je larifari bil kot nasjtnik 6x, foter zmetal takrat 5000sit za vsako terapijo, no pred leti ko sem konkretno spremenil prehrano in res redno začel trenirat s utežmi se mi je alerigja na cvetni prah in na mačke polegla. prav izginila.

veliko je tudi prehrana in imunski sistem.

drugače pa mačke stran ane.

bingo. kar večina ljudi noče razumet, je da ogromno "alergij" (niso to prave alergije) povzroča hrana in okolje (onesnaženje, stres, nespanje) - z leti se posledica tega pač nabirajo. že če se hrano poštima (npr. odstrani hrano, ki povzroča vnetja npr. mleko v vseh oblikah, gluten, razhudnike zmanjša itd.) - se alergije močno zmanjšajo (izginejo lahko, ampak traja par let). imam iste izkušnje, razen to, da nisem hodil na bioresonanco, vem, pa da vsak vsaj malo spodoben predpiše jedilnik - skratka uspeh temelji na tem - ne na "magiji"...

styrian ::

Najdi si punco brez mačk. Če ti je predlagala bioresenanco, akupunkturo in Reiki, je itak tupa kot noč.

sloxl8 ::

Še mojih 0.05€.

Imam alergijo na hišni prah, leta nazaj pa so mi diagnosticirali tudi alergijo na mačjo slino, vendar slednje nikoli nisem zares preskusil v praksi.
Dolgo časa sem kihal kot nor, ko sem prišel v stik s prahom (tekstilne sedežne, preproge, odeje, itd.), uporabljal sem tudi antihistaminike (Claritine, ipd.), pršila za nos (Nasonex), ko pa sem sistematično začel odstranjevati prah (večkrat tedensko sesanje z robotskim sesalcem), se je alergija nekoliko umirila. Jasno, kot pravijo alergologi, zmanjšati vnos alergena v telo.
Pred časom sem občutno zmanjšal količino sladkorja v prehrani (na skoraj nič) in občutek imam, da težav z alergijo na hišni prah v domačem okolju skoraj da ni. Res je, da ko pridem v drugo okolje, kjer vem, da bo prah, preventivno vzamem antihistaminike, ampak se mi zdi, da imam kljub morebiti prašnemu okolju manj težav.
Lansko leto smo nabavili tudi mačka - resda, sibirskega, ki med dolgodlakimi izloča najmanj alergenega encima v slini - in lahko rečem, da nimam prav nobene reakcije na mačjo slino.
Težko rečem, kaj je rešitev za alergiji, ampak se strinjam z zgoraj napisanim - prehrana pomembno vpliva na alergijo.

Invictus ::

Namesto mačk raje delajte otroke.

Za alergijo na dojenčke še nisem slišal...

Za alergijo na šiptarje, ki vas bodo zamenjali pa že...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: jest10 ()

||_^_|| ::

Invictus je izjavil:

Namesto mačk raje delajte otroke.

Za alergijo na dojenčke še nisem slišal...

Za alergijo na šiptarje, ki vas bodo zamenjali pa že...

Uau.

BaTeMaN ::

Alergije imam 30 let. Zdravila mi pomagajo samo blažiti sezonske zadeve. Aerius, Zyrtec, Claritine, Xyzal. Pumpice Ventolin in Berodual.
Vse ostalo meni ni pomagalo nič, pod pritiski "družbe" sem probal marsikaj.
Imam pa tudi zadnjih 15 let diagnozo tako imenovan tenzijski tip glavobola. Kar imam v bistvu od rojstva, ampak prej je bil to pač glavobol. Sedaj je kriv "stres".
Dal sem skozi vse preiskave. Še vedno imam 2-3 x tedensko glavobole. 1 x mesečno, pa moram iti takoj v horizontalo in je dan končan. Ker ne pomaga nič.

Meni ni pomagala nobena alternativa niti malo, niti za tisočinko milimetra. Vse skupaj je zame popolna laž in zame je to goljufija in bi se morala kazensko preganjati.

Ampak je kar je... samo moj problem.

Alergije rešujem z minimalizacijo izpostavljenosti alergenom.

Glavobole pa s pravočasnim jemanjem pain killerjev.

Sin ima alergijo na arašide in sojo.... tak da proti njemu sem čisto amatersko alergičen,.. ker vedno hodit okrog s pepipenom je tud posebno doživetje. Sin je star 13, in tudi on je pod pritikom družbe, družine in vseh genijalcev me že stal vsaj 1000 EUR alternative in uganite kako zelo mu je pomagala....

Veliko sreče.
less then zero

TheBlueOne ::

BaTeMaN je izjavil:

Meni ni pomagala nobena alternativa niti malo, niti za tisočinko milimetra. Vse skupaj je zame popolna laž in zame je to goljufija in bi se morala kazensko preganjati.

Tocno tako bi bilo treba. Se vedno ko so kaj takega testirali je imelo enak ucinek kot placebo, torej brez ucinka.

In preden kaksen vernik v hokuspokus skoci v zrak, ces "meni pa je pomagalo" naj si ze enkrat vbije v glavo, da dokler nimas kontrolne skupine, ki je dovolj velika ne ves kaj tocno ti je pomagalo.

Zame so to pravtako najvecji lopovi, ker sluzijo na obupanost ljudi, prodajajo pa goli comfirmation bias.

BaTeMaN ::

Jaz sem bil v lifu 10 x na vbodnih kožnih testih.
4 x je bil rezultat po terapiji "znalcev" poslabšan.

Pa tisti, ki se niste srečal... z Aerius, Zyrtec, Xyzal, Allegra, Bilador, Claritine, Cezera, Dasselta, Dramina, Fenistil, Flonidan, Letizen, Rinolan, Rupafin, Telfast, Dihalar, ste ponavadi največji strokovnjaki.
Jih poznam še nekaj. :)
less then zero

Smrekar1 ::

edi45 je izjavil:

Pozdravljeni,

ker sva s punco že rahlo obupana, se obračam na vas. Stvar je sledeča. Punca ima dve mački, ki živita v stanovanju. Skozi leta se mi je razvila alergija na mačke, kot otrok, je nisem nikoli imel, saj smo imeli tudi doma mačke. Imam zelo močno reakcijo na mačke. Oteženo dihanje, "cmok" v grlu, kašljam, nos mi zapre, oči me srbijo, piskat mi začne v pljučih. Čakam na pregled pri pulmologu, vendar sva razmišljala o alternativnih zdravljenih, da probama vse, preden dava mački vstran. Prav tako sem probal s tabletami proti alergiji Aerius, s pumpico Ventolin, Symbicort in Mommox za nos. Nič ne pomaga. Mački sta že dolgo časa v ločenih prostorih, kamor sploh ne hodim oz. probam čim manj. Brala sva o Bioresenanci, akupunkturi in Reikiju. Ima mogoče kdo kakšno izkušnjo, ki jo lahko deli. Je probal kdo kaj od naštetega in kakšen rezultat je bil. Ker je dosti različnih mnenj, kar se tiče teh alternativ. Eni pišejo da jim je pomagalo, da so se rešili vseh ali vsaj 3/4 alergij, nekateri da je škoda časa in denarja itd.. Tako da če ima kdo kakšno izkušnjo, prosim da napiše kaj o tem. Sploh, kam je šel na terapije, kakšno alergijo je imel oz ima in kako mu je pomagalo.

*EDIT* vem da je prav zdravljenja in ne zdravljena, J mi ni prijel :D

Alternativna medicina, ki deluje, se imenuje medicina. Če ima zdravljenje v imenu "alternativno" to pomeni, da ne deluje.

V tvojem primeru bi bila smiselna desenzibilizacija, kar ti zna pulmolog tudi predpisati.

Narobe poklikal... :)

Zgodovina sprememb…

carovnik1900 ::

sloxl8 je izjavil:

Še mojih 0.05€.

Imam alergijo na hišni prah, leta nazaj pa so mi diagnosticirali tudi alergijo na mačjo slino, vendar slednje nikoli nisem zares preskusil v praksi.
Dolgo časa sem kihal kot nor, ko sem prišel v stik s prahom (tekstilne sedežne, preproge, odeje, itd.), uporabljal sem tudi antihistaminike (Claritine, ipd.), pršila za nos (Nasonex), ko pa sem sistematično začel odstranjevati prah (večkrat tedensko sesanje z robotskim sesalcem), se je alergija nekoliko umirila. Jasno, kot pravijo alergologi, zmanjšati vnos alergena v telo.
Pred časom sem občutno zmanjšal količino sladkorja v prehrani (na skoraj nič) in občutek imam, da težav z alergijo na hišni prah v domačem okolju skoraj da ni. Res je, da ko pridem v drugo okolje, kjer vem, da bo prah, preventivno vzamem antihistaminike, ampak se mi zdi, da imam kljub morebiti prašnemu okolju manj težav.
Lansko leto smo nabavili tudi mačka - resda, sibirskega, ki med dolgodlakimi izloča najmanj alergenega encima v slini - in lahko rečem, da nimam prav nobene reakcije na mačjo slino.
Težko rečem, kaj je rešitev za alergiji, ampak se strinjam z zgoraj napisanim - prehrana pomembno vpliva na alergijo.

poleg cukra vrži ven še mleko ali ga zmanjšaj na minimum, pa zmanjšaj gluten na minimum (jej rižev kruh, riževe makarone itd.). pa poročaj naslednjo sezono...

Potem pa se uravnotezi hrano in pazi, da ne bo kaloricnega suficida. Dodaj redno gibanje vsaj 1h na dan in malo vaj za moc, vsaj 2h na teden. To se dodatno pomaga, ampak verjetno niti ne toliko proti alergijam. :)

Pravzaprav imam jaz doma posebno sol (NaCl), ki je dam komu scepec. Ce bo uposteval vse nasvete od mene in predhodnika bo sigurno slo pocutje v plus.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Ima kdo negativne izkušnje z bioresonanco?

Oddelek: Loža
1312121 (11733) zee
»

Cvetni prah-zdravilo za alergijo (strani: 1 2 )

5118607 (16769) Roadkill
»

Alergija na ... :S

196724 (5614) galu
»

Kako se znebiti nadležne alergije

297223 (6456) gzibret
»

Alergija na cvetni prah