Forum » Informacijska varnost » Najdi hash
Najdi hash
gal1 ::
Živjo, zanima me če kdo ve, kako pridobiti hash od računa. S tem mislim, da bi rad pridobil hash geslo računa na socialnem omrežju (instagram, facebook,..)
Sem že veliko brskal in povsod piše le, kako se ga desšifrira. Mene pa zelo zanima kako se ta hash dobi (ukrade) od nekega računa.
Ali ima kdo kakšno idejo?
Sem že veliko brskal in povsod piše le, kako se ga desšifrira. Mene pa zelo zanima kako se ta hash dobi (ukrade) od nekega računa.
- predlagalo izbris: Rias Gremory ()
IgorCardanof ::
Živjo, zanima me če kdo ve, kako pridobiti hash od računa. S tem mislim, da bi rad pridobil hash geslo računa na socialnem omrežju (instagram, facebook,..)
Vprasanje je zelo enostsvno. Ukrasti ga moras direktno v bazi od Facebooka, Instagrama.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
gal1 ::
Hvala vsem,
zdaj vem, da so hash-i shranjeni v bazi podatkov, ampak ali kdo ve, kako se pride do te baze podatkov?
Sem že poskušal s stvarjo imenovano "sql injekcija", ampak ni delovalo, najbrž zato, ker je to namenjeno le za ranljiva spletna mesta.
Ali ima kdo kakšno idejo, kako priti v bazo podatkov in najti hash računa?
Lp
zdaj vem, da so hash-i shranjeni v bazi podatkov, ampak ali kdo ve, kako se pride do te baze podatkov?
Sem že poskušal s stvarjo imenovano "sql injekcija", ampak ni delovalo, najbrž zato, ker je to namenjeno le za ranljiva spletna mesta.
Lp
WhiteAngel ::
Težko. Do baze ima dostop samo spletna aplikacija. Potrebuješ kakšno odkrito ranljivost, ki še ni bila zakrpana in potem prideš do configa od aplikacije in z nekaj truda še do baze. Ampak pozor, ko imaš hash, še ne boš imel izvornega gesla, da bi se lahko prijavil z njim. Poleg tega se zgosti ne samo izvorno geslo ampak se zraven pripne še salt, ki si ga vsaka aplikacija po svoje zgenerira. To je zato, da hekerji težje najdejo generična gesla (npr. admin12345) v splošnih zbirkah gesel, četudi jih uporabniki uporabljajo.
PS: Če uspeš razbiti hash (sha2, sha3) in priti do izvornega gesla, ti nekaj bitcoinov ne uide ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: WhiteAngel ()
Rias Gremory ::
Hvala vsem,
Lp
Pokličeš Marka pa mu rečeš, da rabiš geslo za ta in ta račun.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
d4vid ::
Za 100€ ti zrihtam hash od kateregakoli računa na fb.
Pa naj dokaže da v hashu ni pravo geslo
Pa naj dokaže da v hashu ni pravo geslo
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Razkritih 80 milijonov geselOddelek: Novice / Varnost | 13900 (7786) | slothec |
» | Brezplačna odprto-kodna POS Blagajna - mikroBLAGAJNA (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programska oprema | 28914 (17434) | japol |
» | Šifriranje podatkov v baziOddelek: Programiranje | 3290 (2916) | SeMiNeSanja |
» | Gawker Media napaden, bralci zamenjajte geslaOddelek: Novice / Zasebnost | 5178 (4465) | Pyr0Beast |
» | Skrivanje geselOddelek: Izdelava spletišč | 3176 (2416) | Tr0n |