Forum » Loža » Kakšne opcije ima Rusija da nam zagreni življenje?
Kakšne opcije ima Rusija da nam zagreni življenje?
tomlin ::
Že samo, če pogledamo graf, vidimo kolikšen pomen ima Ukrajina v pridelavi pšenice.
Ocene so, da mi v EU in ZDA pomanjkanja ne bomo izrazito občutili, pač pa pričakujemo lahko dobesedno lakoto med revnimi, manj razvitimi državami.
https://postimg.cc/bGyZ1Xxs
Ocene so, da mi v EU in ZDA pomanjkanja ne bomo izrazito občutili, pač pa pričakujemo lahko dobesedno lakoto med revnimi, manj razvitimi državami.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tomlin ()
fikus_ ::
EU, ZDA in ostali ne smemo dopustiti, da Putin obdrži skoraj celotno južno Ukrajino in vse ukrajinske izhode na morje. Za vsako ceno moramo osvoboditi ukrajinska pristanišča, da bo ponovno omogočen izvoz pšenice, žitaric in ostalih pridelkov!
According to Germany's Federal Office for Economic Affairs and Export Control, Ukraine's wheat production accounts for 11.5% of the world market
Torej se javljaš za prostovoljca v UA vojski?
.
Že samo, če pogledamo graf, vidimo kolikšen pomen ima Ukrajina v pridelavi pšenice.
Eno je proizvodnja, drugo prodaja viškov na svetovnem trgu. Tam ima UA okrog 20%.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()
Reycis ::
Mike_Rotch je izjavil:
Meni je pa izredno všeč smer v katero tole pelje. Kratkoročno bomo malo stisnili, ampak dolgoročne posledice znajo biti izjemno pozitivne.
Manjša odvisnost od tujih držav. Manj svinjanja s premogom in nafto ter hitrejši premik k čistejši energiji. Preobrat v kmetijstvu, kjer bomo mogoče končno spregledali kakšno škodo za planet in zdravje ljudi dela intenzivna pridelava hrane.
Škoda samo, da je za take spremembe potrebna vojna.
Rešitve, ki so na mizi definitivno in dokončno ubijajo utvaro o kornukopijanski ekonomiji. Na tej filozofiji pa temelji naš socialni in ekonomski sistem. Še nedolgo nazaj so se "pravice za manjšine" tržile pod mantro "več za njih ne pomeni manj za nas". In ta sprememba bo za sabo potegnila za sabo cel kup posledic na katere globalisti nimajo nobenega odgovora.
Ampak na koncu pod črto imaš prav. Zato tudi jaz podpiram sankcije. Dolgoročne posledice bodo zelo pozitivne. Samo ne tako kot si ti to predstavljaš.
Diversity is our greatest strength
Sparkxl ::
EU, ZDA in ostali ne smemo dopustiti, da Putin obdrži skoraj celotno južno Ukrajino in vse ukrajinske izhode na morje. Za vsako ceno moramo osvoboditi ukrajinska pristanišča, da bo ponovno omogočen izvoz pšenice, žitaric in ostalih pridelkov!
According to Germany's Federal Office for Economic Affairs and Export Control, Ukraine's wheat production accounts for 11.5% of the world market
Aja ne smemo dopustiti? Kako točno pa bomo to naredili?
Za tiste, ki vam še zdaj ni potegnilo kdo ima kakšno moč bilokaj dosegati, zahtevati in dopustiti:
"Who controls the food supply controls the people; who controls the energy can control whole continents"
To je citat Henry Kissingerja
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Sparkxl ()
Mike_Rotch ::
"Who controls the food supply controls the people; who controls the energy can control whole continents"
In ti trdiš, da ima Rusija monopol nad energijo?
Prvo bi bilo fino ločiti med kontrolo in monopolom. Funkcionalna pismenost se temu reče. Saj veš, tu slovenci pogrnemo, kot si sam lepo demonstriral ravnokar.
Edino kar jaz tukaj trdim je, da je danes oblačno zunaj. Ampak v kontekstu EU proti Rusiji, pa je menda jasno da jo kontrolirajo.
Edino kar jaz tukaj trdim je, da je danes oblačno zunaj. Ampak v kontekstu EU proti Rusiji, pa je menda jasno da jo kontrolirajo.
Uporabnik372 ::
If it looks like a duck, quacks like a duck, denies it's a duck, demands you prove it's a duck, accuses you of being a duck, says your dog is a duck, that your friend's cat is a duck & that all 3 'ducks' are Russophobic ducks paid to be crisis actors, it's a Kremlin duck ?
Lahko bi rekel, da je ta tema skrenila od prvotnega namena, ampak verjetno ni, ker je bil namen odprtja te teme zastraševanje bralcev z rusko propagando.
Lahko bi rekel, da je ta tema skrenila od prvotnega namena, ampak verjetno ni, ker je bil namen odprtja te teme zastraševanje bralcev z rusko propagando.
kow ::
Prvo bi bilo fino ločiti med kontrolo in monopolom. Funkcionalna pismenost se temu reče. Saj veš, tu slovenci pogrnemo, kot si sam lepo demonstriral ravnokar.
Hrane ne. Energijo predvsem pri plinu.
Uporabnik372 je izjavil:
If it looks like a duck, quacks like a duck, denies it's a duck, demands you prove it's a duck, accuses you of being a duck, says your dog is a duck, that your friend's cat is a duck & that all 3 'ducks' are Russophobic ducks paid to be crisis actors, it's a Kremlin duck ?
Kako zastraševanje s propagango? Kaj eni ste res tolko možgansko nesposobni nekaj prebrati, to razumeti in projecirati v današnji svet? Verjetno je težava v tem, ker ni v kratkih stavkih, brez kompliciranih besed - poptv stil, prilagojen za IQ pod števiko čevlja.
Zdaj pa idi nazaj in preberi prvi post. Ruska propaganda? Točno vse to se je ŽE zgodilo. Edino zadnja točka je še v nastajanju.
Hrane ne. Energijo predvsem pri plinu.
Aja predvsem pri plinu? Torej nas ne bo rešil freedom gas in norveška? No upam da te je srečala realnost.
Torej predvsem pri plinu? Aha...kaj pa premog? Polovica ga je iz rusije. Kaj pa dizl? Polovica ga je iz rusije. Za nafto ne vem, ampak predvidevam da bo tu nekje tudi. predvsem pri plinu, ne? Mogoče pa pride freedom dizl?
Hrana...to je stvar debate. Hrane direkt ne kontrolira, res je. Kontrolira pa zato gnojila. Brez tega smo gotovi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Sparkxl ()
WizzardOfOZ ::
Kaj pa insekticidi? A nimajo tudi tam nekaj?
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Ti si popolnoma nesposoben karkoli pretvoriti v stevilke. Plina je po svetu dovolj. Nehajte sanjati, da je edino Rusija na zemljevidu. Bo pa seveda trajalo, da se zgradi infrastruktura itd.
Ampak zaceli smo ze. Uvoz se zmanjsuje.
Mato989 ::
Ti si popolnoma nesposoben karkoli pretvoriti v stevilke. Plina je po svetu dovolj. Nehajte sanjati, da je edino Rusija na zemljevidu. Bo pa seveda trajalo, da se zgradi infrastruktura itd.
Kako se zmanjšuje, če so baje dan al dva nazaj ble na max pogodbah dobave??? WTF...
Briga mene za Ukrajince, tako kot me briga za Jemenčane oz. briga EU za Jemen...jaz hočem samo cenejše ogrevanje in cenejšo hrano... če to pomeni podpiranje Rusije je to dobro za kupce in državljane RS in v skladu s tem ima mandat vlada, da skrbi za državljane RS ne državljane UKR ali RUS ali kogarkoli drugega.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
Če nimaš monopola težko nekaj kontroliraš energijo v tem kontekstu. Še manj, če si ne moreš privoščiti, da energije (oz. energentov) ne boš prodajal, ker si broke.
jaz hočem samo cenejše ogrevanje in cenejšo hrano.
Na srečo večina ljudi nima tako omejenega pogleda na svet.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mike_Rotch ()
Aja trajalo bo? Aha ok. Kako dolgo pa? Upam da smo gotovi do 2030 ker drugače imamo problem, imenuje pa se Power of Siberia II. Ampak ne dvomim da bomo s to infrastrukturo gotovi do takrat, sploh ker imamo srečo, da nam ne nagajajo z gradbenimi dovoljenji, lokalne iniciative, okoljevasrtveniki,...
Mike_Rotch je izjavil:
Če nimaš monopola težko nekaj kontroliraš energijo v tem kontekstu. Še manj, če si ne moreš privoščiti, da energije (oz. energentov) ne boš prodajal, ker si broke.
jaz hočem samo cenejše ogrevanje in cenejšo hrano.
Na srečo večina ljudi nima tako omejenega pogleda na svet.
Ok, ne gre ti matematika, tudi pri funkcionalni pisenosti šepa, ekonomija očitno tudi ni tvoja vrlina. Zakaj potem se vmešavaš, če se ti o ničemer ne sanja?
Greva en hiter šnelkurs ekonomije, ker se mi še trenutno ljubi ukvarjat s trolli. Monopol pomeni da ima nekdo prevladujoči položaj. Ga ima rusija v svetu? Ga nima. Ga ima v EU? Ga nima.
Ima pa ogromen delež in s tem deležem lahko izsiljuje kaj se jim zljubi, ker alternative za ta delež ni. Kow je zasledil, da bomo zdaj gradili infrastrukturo za freedom gas...ampak bo trajalo bojda. In dokler bo trajalo, nas s tem deležem kontrolira.
"Še manj, če si ne moreš privoščiti, da energije (oz. energentov) ne boš prodajal, ker si broke."
To pa sploh nebi komentiral, ker to je debata na nivoju neandertalcev
D3m ::
Rubelj je sedaj padel pod vrednost 80.
we are winning guys.
we are winning guys.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
Ima pa ogromen delež in s tem deležem lahko izsiljuje kaj se jim zljubi, ker alternative za ta delež ni.
Ne, ne more izsiljevati, ker si tega ne more privoščiti.
To pa sploh nebi komentiral, ker to je debata na nivoju neandertalcev
Ja? Energija predstavlja cca. 20% ruskega BDPja. Rudniki predstavljajo še dodatnih cca. 10%.
Mi lahko razložiš kako si lahko tako revna država kot je Rusija privošči igrati s 30% BDPja in večjim delom izvoza in hkrati fura vojno proti drugi, ogromni državi kot je Ukrajina?
Kaj ti res moram razlagati to, kar je tako očitno da bolj ne gre? Ker svet nujno potrebuje njihove surovine. Si si mislil da je lahko odgovor tako preprost? Ali kaj misliš zakaj so cene surovin trenutno tako visoko? Ker jih noben noče in ne rabi?
Tako, dosti bo s trolli z osnovnošolsko izobrazbo za danes. Upam da ste se kaj naučili
Tako, dosti bo s trolli z osnovnošolsko izobrazbo za danes. Upam da ste se kaj naučili
Ker svet nujno potrebuje njihove surovine.
Seveda. In Rusija jih z veseljem prodaja, ker brez tega denarja bankrotirajo.
Problem za njih je, da EU preživi brez njih, sicer s posledicami. Rusija brez tega denarja ne preživi.
endelin ::
Rusofili: putin ne bo nikoli zaprl plinske pipice v EU. Še če bi divjala jedrska vojna bi to teklo normalno skozi. Rusija brez tega denarja rata popoln shithole. Drugega nimajo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
Mike_Rotch je izjavil:
Problem za njih je, da EU preživi brez njih, sicer s posledicami. Rusija brez tega denarja ne preživi.
Mislim, da tiščiš glavo v pesek okrog trenutne situacije. Dokler EU ne bo našla zamenjave RU nafte, plina, premoga, si ne more privoščiti, da bi na tem področju blokirala RU. V trenutku prepovedi uvoza energentov iz RU EU industruja v precejšnji meri počepne in s tem cela EU.
In pozabljaš, da Kitajci, Indijci, . . . niso sankcionirali RU, ampak še vedno kupujejo energente.
RU ne izvaža samo energentov, ampak tudi kovine/rude, umetna gnojila, . . ., tako da jo bomo težko na hitro odrezali.
Rusofili: putin ne bo nikoli zaprl plinske pipice v EU. Še če bi divjala jedrska vojna bi to teklo normalno skozi. Rusija brez tega denarja rata popoln shithole. Drugega nimajo
Ko bo padla prva jedrska bomba, nafte, plina, . . . ne bomo več rabili. Tedaj se ti mamici lahko zahvališ, da te je zavijala v vato in te hranila ter se posloviš.
Zgodovina sprememb…
Mike_Rotch je izjavil:
Problem je to da mene BRIGA za Ruse, mene zanima da jaz ne bom na slabšem kapiš? Jaz kot državljan EUja hočem da EU oz. vlada moje države dela tako da bo za MENE ceneje... ne tako da se igra z mojo denarnico in kitenjem kaj je prav in narobe.
Mislim, da tiščiš glavo v pesek okrog trenutne situacije. Dokler EU ne bo našla zamenjave RU nafte, plina, premoga, si ne more privoščiti, da bi na tem področju blokirala RU. V trenutku prepovedi uvoza energentov iz RU EU industruja v precejšnji meri počepne in s tem cela EU.
In pozabljaš, da Kitajci, Indijci, . . . niso sankcionirali RU, ampak še vedno kupujejo energente.
Vsi vpleteni se zavedajo situacije. Zato pa nafta in plin še vedno pritekata in zato EU še vedno plačuje v EUR.
Tako kot EU ne more iz danes na jutri nehati kupovati ruskega plina, Rusija je more začeti s prodajo Kitajski in Indiji. Ni to nekaj kar zapakiraš v škatlo in pošlješ po fedexu.
RU ne izvaža samo energentov, ampak tudi kovine/rude, umetna gnojila, . . ., tako da jo bomo težko na hitro odrezali.
Na hitro nemogoče. Postopoma pa. Cilj sankcij sicer ni odrezati Rusijo od vsega ampak prisiliti Putina, da neha s svojo agresijo. Zaenkrat sicer trmasto rine z glavo skozi zid, ampak s sankcijami se bo izčrpal bistveno hitreje kot brez njih.
Problem je to da mene BRIGA za Ruse, mene zanima da jaz ne bom na slabšem kapiš? Jaz kot državljan EUja hočem da EU oz. vlada moje države dela tako da bo za MENE ceneje... ne tako da se igra z mojo denarnico in kitenjem kaj je prav in narobe.
A jebiga, ni vse v ceni. Včasih je tudi na kvaliteto treba pogledati.
Na slabšem boš v vsakem primeru, zahvali se Putinu. Če mu jasno pokažemo kaj si mislimo o njegovem izsiljevanju in agresiji s tem le poskrbimo, da bo naslednji nori diktator mogoče 3x premislil, preden bo začel delati podobne pizdarije.
tikitoki ::
Yeah right. Imas prevec drugih moznih dobaviteljev energije. Pa zgolj eno najvecje trzisce.
Rubelj je sedaj padel pod vrednost 80.
we are winning guys.
Odlicno, se prej jim bo zmanjkalo rezerv. Rusi grejo all in. Samo klicati moramo blef, in se povecati sankcije.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
se prej jim bo zmanjkalo rezerv.
https://tradingeconomics.com/russia/for...
Imaš link, da boš podkrepil :)
|HP EliteBook|R5 6650U|
Manjka Feb., Mar.
In okrog polovico imajo zamrznjeno v tujini.
In okrog polovico imajo zamrznjeno v tujini.
Lahko gres zadnje podatke gledat na uradno stran ruske centralne banke. Prosim.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
wcpapir ::
Ravno včeraj smo imeli "sestanek" na kmetiji kako naprej. Gnojila se zaradi vojne še kar dražijo in dražijo..kako bomo naprej.
Dogovorili smo se, da če jih do sedaj nismo uporabljali, jih še od sedaj naprej ne bomo, zaradi nas se dražijo še naprej. Sestanek zaključen.
Dogovorili smo se, da če jih do sedaj nismo uporabljali, jih še od sedaj naprej ne bomo, zaradi nas se dražijo še naprej. Sestanek zaključen.
Zaporožije oblast in Herson oblast bosta ukinila plačevanje dolgov in obveznosti do Kijeva oz. Ukrajine.
Očitno ne bo samo Donetsk in Lugansk šel k Ruski federaciji.
Če hočejo pod sebe večinoma Rusko prebivalstvo morajo zavzeti še Sumi oblast, Kharkov oblast, Nikolajev oblast, Odesa oblast in Dnipropetrovsk oblast.
Očitno ne bo samo Donetsk in Lugansk šel k Ruski federaciji.
Če hočejo pod sebe večinoma Rusko prebivalstvo morajo zavzeti še Sumi oblast, Kharkov oblast, Nikolajev oblast, Odesa oblast in Dnipropetrovsk oblast.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
mr_chai ::
Ravno včeraj smo imeli "sestanek" na kmetiji kako naprej. Gnojila se zaradi vojne še kar dražijo in dražijo..kako bomo naprej.
če rabte kj dreka, lahko kakam v vrečke, pa vam dostavim. Vem da je bolj malo, ampak podpiram bio.
sbawe64 ::
Sankcije delujejo:
German inflation to remain high due to high Russian energy prices -- Spiegel
"Inflation is especially noticeable for Germans when it comes to basic needs: 82 percent register an increase in food prices, 80 percent for energy.
Inflation forces 61 percent of Germans to make restrictions
The sometimes drastic price increases have reached the Germans. According to a survey, a majority expects permanent inflation, is already cutting their spending - and is calling for political intervention.
https://www.spiegel.de/wirtschaft/sozia...
Dobro planiranje !
EU's full ban on Russian coal to be pushed back to mid-August -sources
https://www.reuters.com/business/energy...
German inflation to remain high due to high Russian energy prices -- Spiegel
"Inflation is especially noticeable for Germans when it comes to basic needs: 82 percent register an increase in food prices, 80 percent for energy.
Inflation forces 61 percent of Germans to make restrictions
The sometimes drastic price increases have reached the Germans. According to a survey, a majority expects permanent inflation, is already cutting their spending - and is calling for political intervention.
https://www.spiegel.de/wirtschaft/sozia...
Dobro planiranje !
EU's full ban on Russian coal to be pushed back to mid-August -sources
https://www.reuters.com/business/energy...
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
Daliborg ::
najs....Izgleda kot da prihaja "Uravnilovka" ali kakšen izraz naši svetniki radi uporabljajo? Me prav zanima kako bo en nemc preživel z jurja na mesec. skoraj 20 let v EU pa še vedno take razlike v plačah na istih delovnih mestih po EU ....ekonomija my ass.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_
mr_chai ::
Jugofili bodo končno prišli na svoj račun. Spet bomo imeli Jugoslavijo! Hura!!
Duže Putin mi se ti kuneeeeeemo!
Duže Putin mi se ti kuneeeeeemo!
blazkj ::
Kot sem napovedal 2 dni nazaj pa ste me prepričevali, da to ni možno gremo v prepoved uvoza plina. Dobrodošli v največji gospodarski krizi svojih življenj - let the games begin.
Žal mi je samo da nisem Norvežan ali američan. Oz mi je še bolj žal, da bom brez svojega glasu močno čutil posledice te krize zaradi ameriškega privgojenega sovraštva do Rusije in brezhrbteničnih EU politikov.
Žal mi je samo da nisem Norvežan ali američan. Oz mi je še bolj žal, da bom brez svojega glasu močno čutil posledice te krize zaradi ameriškega privgojenega sovraštva do Rusije in brezhrbteničnih EU politikov.
blazkj ::
Ti definitivno nimaš, nekateri imamo. Najbrž smo do tega prišli, ker lahko razmišljamo tudi izven tega kar nam neko trobi z ene strani.
Daliborg ::
A to pomeni, da bomo spet tankali liho/sodo?
To ravno verjetno ne, ampak že pri 50% podražitvi se pozna da ni vsak pezde ki ima 7 eur v žepu za krpeto natankat na cesti. Veliko proizvodnih delavcev si je že pred vso to krizo delilo vozila/prevoz, letos še posebej več kar pojdi pred kako fabriko boš definitivno našel za parkirat. Ko sem jaz 20 let nazaj preko študenta delal v tovarni sem dostikrat moral parkirati ob cesti.
Format life:
gruntfürmich ::
takšno razmišljanje je včasih zelo triki. ni vedno pametno na vsak način iskati cenejše stvari.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
gruntfürmich je izjavil:
takšno razmišljanje je včasih zelo triki. ni vedno pametno na vsak način iskati cenejše stvari.
Saj ne za VSAKO CENO... Nikakor ne bi bil za to da gremo napast Afganistan ali katerokoli državo zato da bi bilo nekaj za mene cenejše... ampak hkrati pa tudi nisem za to da AKTIVNO izvajamo politiko do druge države ki škodi državljanom države ki se je odločila izvajat neko politiko... sploh ko ta država ne izvaja agresije neposredno na nas (EU, Slovenijo)
Če pa že to drugo počnemo, pa pričakujem da dosledno počnemo napram VSEM državam ki so agresorji nad druge narode ali države vsaj v tem trenutku če že ne moremo gledat za nazaj kot je Irak (Hint: Savdska Barabija in Izrael)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
Lonsarg ::
Gre za prvi napad na drzavo EU kandidatko, tako da Ukrajina vseeno ni kar ena drzava, primerjave z Afganistanom so zato zelo smesne.
V-i-p ::
Tu se pa 100% strinjam z Mato989. Že tako smo majhni, doma marsikaj ni poštimano, delamo se pa đeke kot največja velesila, kateri nihče nič ne more. Fasal bomo bumerang nazaj z obrestmi vred in to dvojno ali pa trojno.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Gre za prvi napad na drzavo EU kandidatko, tako da Ukrajina vseeno ni kar ena drzava, primerjave z Afganistanom so zato zelo smesne.
Prevrtimo čas nazaj, samo 2 meseca: Ukrajina? Skorumpirana revna vukojebina katere nočemo. Pri tem mnenju smo si bili vsi enotni.
Danes? Zaradi geopolitičnih igerc bi se naj jaz odpovedal svojemu življenjskemu standardu in bil z njimi solidaren, ker mi tako trobijo v medijih? Se odpovedat svojemu standardu samo zato, da bom s tem rusiji škodil, za katero mi komplet dol visi? Ne se hecat no
endelin ::
Odpovedati se moraš svojemu standardu tudi brez sankcij nacistični Rusiji. Ni to nekaj kar se dogaja na Marsu kajne, da se ne čuti vpliva
UA za enkrat še ni kandidatka za članstvo v EU. Je pa blizu EU, zato takšna panika. Bližnji V (Izrael, Palestina, . . .), smo pa že navajeni, da skoz nekaj poka, pa še "naši so".
Tu se pa 100% strinjam z Mato989. Že tako smo majhni, doma marsikaj ni poštimano, delamo se pa đeke kot največja velesila, kateri nihče nič ne more. Fasal bomo bumerang nazaj z obrestmi vred in to dvojno ali pa trojno.
Problem majhnosti je, da moraš bito pod nekogaršnjim "varstvom". Mi smo šli v EU in če EU nekaj počne, moramo to načeloma podpirat, tako da smo na isti ladji. Nekateri kot veslači, nekateri kot priganjači in kapitan na vrhu
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Rusija čedalje bolj izolirana od interneta in elektronskih plačilnih storitev (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 49901 (17659) | Mr.B |