Forum » Loža » Kakšne opcije ima Rusija da nam zagreni življenje?
Kakšne opcije ima Rusija da nam zagreni življenje?
endelin ::
Mene samo zanima kako bodo rusi plačali za vso škodo ki so jo naredili. Tega bo na stotine milijard
Sparkxl ::
fikus_ ::
To bo aktualno, ko/če bodo Ruse totalno privili. Dokler bodo Kitajska, Indija, . . . . kupovali od RU in ta ne bo življenjsko odvisna od EU, usa, . . . povračila škode ne bo.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Mene samo zanima kako bodo rusi plačali za vso škodo ki so jo naredili. Tega bo na stotine milijard
Se bodo pri američanih pozanimali kako so oni plačali vso škodo v vsaj 10 vojnah, ko so sejali demokracijo
Aja a mi poveš kje so delali uničevanje tipa ravnanje z zemljo Stalingrad kot to delajo ruski izmečki v UA, ko mesta s par 100k ljudi ni več?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
sparklyslo ::
D3m ::
sparklyslo je izjavil:
Zahod je zamrznil nekaj sto milijard $ ruskih rezerv, ki se bodo uporabila za poplačilo vojne škode.
Težko.
|HP EliteBook|R5 6650U|
To zadrževanje ruskih rezerv je samovolja držav/zahoda. In to se jim bo vrnilo, ko bodo "vprašljive" države začele parkirat rezerve doma.
Prav tako poraba teh sredstev ne more biti kar volja teh držav.
Invictus ::
Se bodo pri američanih pozanimali kako so oni plačali vso škodo v vsaj 10 vojnah, ko so sejali demokracijo
Aja a mi poveš kje so delali uničevanje tipa ravnanje z zemljo Stalingrad kot to delajo ruski izmečki v UA, ko mesta s par 100k ljudi ni več?
Irak...
Še tista baba Albrightova je priznala mrtvih 500.000 otrok. ¸Ampak se je baje splačalo...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Sedaj je na zagovoru pri Sv. Petru, ji bo povedal, da je bila poredna.
Irak...
Še tista baba Albrightova je priznala mrtvih 500.000 otrok. ¸Ampak se je baje splačalo...
Daj ne trolaj no. Kakšen Irak neki. Pa saj so skoraj vkorakali v mesta kot je mislil da bo tudi Putler. Tam niso načrtno unicevali kot to dela slednji
Kaj si res toliko glup, da me take stvari sprašuješ, ali samo malo trollaš?
Zadnje mesto ki se ga spomnim je Rakka v siriji. Med "osvobajanjem" so ga zravnali do zadnjega kamna na vaservago. Verjamem da prvič slišiš za to mesto, ker tega pač nisi dobil servirano od poptv. In to je samo eno od mnogih
sparklyslo ::
To zadrževanje ruskih rezerv je samovolja držav/zahoda. In to se jim bo vrnilo, ko bodo "vprašljive" države začele parkirat rezerve doma.
Ta vojna in Rusko ubijanje otrok, posiljevanje žensk in radiranje mest je samovolja Putlerja/Rusija. Kar naj doma začne parkirat ruske rublje.
Ta sredstva se bodo zadržala kolikor bo potrebo še po porazu Putlerja. Noben na zahodu ni tako neumen, da bo dal morilcem denar, če pa se zdaj stiska za premog, nafto, plin.
Kaj si res toliko glup, da me take stvari sprašuješ, ali samo malo trollaš?
Zadnje mesto ki se ga spomnim je Rakka v siriji. Med "osvobajanjem" so ga zravnali do zadnjega kamna na vaservago. Verjamem da prvič slišiš za to mesto, ker tega pač nisi dobil servirano od poptv. In to je samo eno od mnogih
Rusi nič ne osvobajajo, samo morijo in Rušijo. Ukrajinci ne potrebujejo nobenega osvobajanja. RAKA = ISIS, kakšne primerjave no.
Ne bi rekel, če bi omenil kakšno drugo mesto na bližnjem vzhodu. Samo Srbije ne, se ve kdo je prvi izvajal genocid po II.svetovni vojni = SRBI in zato so upravičeno plačali.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sparklyslo ()
Mato989 ::
Gre za prvi napad na drzavo EU kandidatko, tako da Ukrajina vseeno ni kar ena drzava, primerjave z Afganistanom so zato zelo smesne.
Haha... državo kandidatko... to je tak beden argument... Ukrajina NI DEL EUja, še manj imam jaz kot Slovenec z Ukrajinci (in tudi Rusi) naj se zmenijo kot vejo in znajo, jaz bi rad trgoval z obojimi...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
kow ::
Rusi se nocejo zmeniti. Mecejo bombe. Ker nocejo, da bi Ukrajinci trgovali s tabo. Saj to je vsa poanta.
Rusi se nocejo zmeniti. Mecejo bombe. Ker nocejo, da bi Ukrajinci trgovali s tabo. Saj to je vsa poanta.
To ni res... Ukrajinci lahko danes trgujejo z mano če želijo, Rusi pa ne... To da nimajo s čem trgovat se naj oni zmenijo z Rusi, ne pa jaz oz. moja vlada z Rusi... Ni pa potrebno zato ker Ukrajinci ne morjo z ničemer skoraj trgovat, da meni moja vlada ali EU prepove trgovat z Rusi in to močno otežuje ali onemogoča, za to jim volivci nismo dali mandata.
WizzardOfOZ ::
Problem majhnosti je, da moraš bito pod nekogaršnjim "varstvom". Mi smo šli v EU in če EU nekaj počne, moramo to načeloma podpirat, tako da smo na isti ladji. Nekateri kot veslači, nekateri kot priganjači in kapitan na vrhu
Prednost majhnosti je, da si lahko tiho, če te ostali pogledajo, sicer pokimaš, ampak pogleda te zelo malo njih.
Največja napaka pa je da se izpostavljaš in skačeš prvi v vodo, pred vsemi ostalimi, če si taklo majhen kot mi. Drugi bodo pokimali, vlak bo šel dalje, ampak pri naslednji taki vojni bodo pa pričakovali, da spet ti v vodo skačeš za njih. Če si že prejšnjič, daj pa še sedaj.
Poleg tega bomo zaradi glasnosti našega vodilnega idiota dobili nazaj vse debilizme. In to vračilo bo po moje takrat ko bomo najbolj v p***.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
FrRoSt ::
Kaj jokate? Človek je dal skozi že vse, kar se da. Bo pa še dizel po dva evra na liter.
Medtem ko mu frišno naprintani evri gledajo iz vsakega žepa. Ni glih tako hudo, kot tukaj želite prikazati.
V tem trenutku res ne. Vsi imamo polne riti vsega. Problem je samo, da se to obdobje kot vse kaže hitro zaključuje. Iz korona krize smo se rešili s printanjem. To je povzročilo novo krizo (inflacija), ki šele dobiva zalet, zraven pa je še prišla ukrajina.
Največji šok bo za mlajše generacije. Vse kar je rojeno v 90ih in kasneje, sploh ne ve kaj pomeni inflacija in pomanjkanje. Edino kar poznajo je obdobje 2008-2012. To so doživljali v letih ko so izpadali še zadnji mlečni zobeki, direktno njih se to ni dotaknilo, razen mogoče kakšna čokoladica manj, na morju so namesto v apartmaju bili v šotoru,...
Če se nekoliko povrnemo nazaj na namen in začetek teme; Kako nam bo zagrenilo življenje zaradi vojne v Ukrajini!?
Ker konca vojne ni na vidiku!
Pojavila se bo stagflacija! Kar pomeni, cene se bodo višale, prihodki pa jih ne bodo dohajali; nekaj v tem smislu.... Padec standarda vsaj za 15%, povsem verjetno še za kakšno odstotno točko več!?
Nadalje, se pravi drugo leto, se bodo (iz tega naslova) povečali pribitki na obveznice, se pravi obresti, ali še drugače povedano, podražil se bo (verjetno) tudi denar! Kar dejansko pomeni, da bomo iz državnega proračuna več namenili za dolg in iz tega naslova manj za ostale odhodke, se pravi investicije, socialo, penzije, javne službe....
To je vse samo optimističen scenarij! Če zadeva eskalira, morda celo na kakšen novi konflikt v Aziji, bo šel standard dol še za kakšnih cca 15%!
Verjetno si dovolj inteligenten, da ti ni potrebno razlagati in prevajati spodnjega interviuja!?
https://www.rtvslo.si/izjava-dneva/mojm...
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
Gre za prvi napad na drzavo EU kandidatko, tako da Ukrajina vseeno ni kar ena drzava, primerjave z Afganistanom so zato zelo smesne.
Haha... državo kandidatko... to je tak beden argument... Ukrajina NI DEL EUja, še manj imam jaz kot Slovenec z Ukrajinci (in tudi Rusi) naj se zmenijo kot vejo in znajo, jaz bi rad trgoval z obojimi...
Ja to je zdaj ful pomemno da je država kandidatka. To spremeni vse. Kaj bi bilo če bi danes albanija napadla makedonijo? Nič. Pa je kandidatka. Zgodilo bi se isto kot takrat ko je srbija napadla bosno. Nič...4 leta. Balkan bussines ki ne briga nobenega. Ukrajina ima to smolo da so postavljeni v pozicijo, da so točno med 2 velesilama. Tja pa so se postavili sami 2014. In zato bi jaz moral zdaj stiskati zobe? Saj niste resni
jernejl ::
Ravno nasprotno. Ukrajinci s tabo ne morejo trgovati, ker jim rusi na glavo mečejo bombe in blokirajo trgovske poti. Rusi na drugi strani s tabo seveda lahko trgujejo.Rusi se nocejo zmeniti. Mecejo bombe. Ker nocejo, da bi Ukrajinci trgovali s tabo. Saj to je vsa poanta.
To ni res... Ukrajinci lahko danes trgujejo z mano če želijo, Rusi pa ne...
To da nimajo s čem trgovat se naj oni zmenijo z Rusi, ne pa jaz oz. moja vlada z RusiAha, se pravi to, da ti zaradi rusov ne moreš trgovati z ukrajinci, ni tvoj problem. Pa si malo nazaj trdil, da bi rad z njimi trgoval, zdaj pa ni tvoj problem, če rusi to tvojo željo onemogočijo.
Ni pa potrebno zato ker Ukrajinci ne morjo z ničemer skoraj trgovat, da meni moja vlada ali EU prepove trgovat z Rusi in to močno otežuje ali onemogoča, za to jim volivci nismo dali mandata.Sej ti tvoja vlada tega ne onemogoča. Z rusi komot trguješ, morda se boš pa za to moral preseliti v belorusijo ali kam drugam. Če ti to ni všeč, je pa to tvoj problem (zmeni z rusi, naj nehajo metat bombe na ukrajino), samo ne nam lagat, da z rusi ne moreš trgovat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jernejl ()
To ni res... Ukrajinci lahko danes trgujejo z mano če želijo, Rusi pa ne... To da nimajo s čem trgovat se naj oni zmenijo z Rusi, ne pa jaz oz. moja vlada z Rusi... Ni pa potrebno zato ker Ukrajinci ne morjo z ničemer skoraj trgovat, da meni moja vlada ali EU prepove trgovat z Rusi in to močno otežuje ali onemogoča, za to jim volivci nismo dali mandata.
Bolj tezko izvozijo karkoli iz njihovih pristanisc, ali pac? En primer je tudi, da ti ne morejo prodajati plina, ker ga ne morejo crpati (Shell se je umaknil) zaradi vojne v Donbasu itd.
Bolj tezko izvozijo karkoli iz njihovih pristanisc, ali pac? En primer je tudi, da ti ne morejo prodajati plina, ker ga ne morejo crpati (Shell se je umaknil) zaradi vojne v Donbasu itd.
Kakšne skrbi imate nekateri!??
Že zdaj ti ni bilo treba kupovati (njihovega) plina!!
NI ti potrebno kupovati Plina SPLOH!! Ga ne potrebuješ!! Tudi kuhaš in greješ se lahko na elektriko ali pa na drva!
RES ste neverjetno OBREMENJENI!!
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
Jaz nimam skrbi. Jaz samo dokazujem, da trenutno ne moremo svobodno trgovati z Ukrajino. Jim Rusi ne pustijo.
Jaz nimam skrbi. Jaz samo dokazujem, da trenutno ne moremo svobodno trgovati z Ukrajino. Jim Rusi ne pustijo.
SEVEDA!! Takoj, ko kdo kaj hoče kupit od/iz Ukrajine, rusi takoj vržejo bombo!!
Zato pa tudi ne moremo več (svobodno) trgovati z rusi!!?
MENDA po odredbi in navodilih evropskega parlamenta!!
Čakam, da bodo prepovedana dela ruskih pisateljev, skladateljev,....
Vse to bo odromalo v ilegalo!??
Da!! Ne moremo svobodno trgovati niti z Ukrajino!!
Rus gori, tank beži!
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
LVIV, Ukraine, April 7(Reuters) - In western Ukraine, some 1,100 train wagons carrying grain are stuck near the main rail border crossing with Poland, unable to transport their cargo abroad.
They are just some of the 24,190 wagons carrying various goods for export, including vegetable oil, iron ore, metals, chemicals and coal, that were waiting to cross Ukraine's Western border as of Tuesday, according to data from the state-run railway company that hasn't previously been reported.
With war raging along the country's southern coast, and its main ports blocked off by Russia's invasion, Ukraine is struggling to export its grain and other goods
They are just some of the 24,190 wagons carrying various goods for export, including vegetable oil, iron ore, metals, chemicals and coal, that were waiting to cross Ukraine's Western border as of Tuesday, according to data from the state-run railway company that hasn't previously been reported.
With war raging along the country's southern coast, and its main ports blocked off by Russia's invasion, Ukraine is struggling to export its grain and other goods
To se naj UKRAJINCI ZMENIJO Z RUSI... Jaz pa hočem trgovat s komerkoli lahko in želi trgovat z nami, nočem da smo MI TISTI ki izvajamo prepovedi trgovanja, ali ti še kr ni jasno?
Zaradi mene naj Ukrajince Rusi pokoljejo... to ni moj problem... moj problem je to, da bom oz. IMAM dražje ogrevanje... in zato so neposredno krivi EUjevci z kitenjem... niso Rusi prišli k nam in rekli da vam ne damo plina itd... ampak smo v EU se drkat šli z njimi... Putin ni imel težave z nobeno EU državo.
Tako kot kot kaže ni problem EUja da Izraelci koljejo Palestince in da Savdski BARBARI koljejo Jemenčane in otroke tam...
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: tikitoki ()
Kaj pa ti ne mores trgovati z Rusi? A uvazas nafto? Eh, ponesreci predlagal izbris.
Vecini nam pac ni vseeno, ce Rusi "koljejo Ukrajince". Zato nocemo financirati ruskega orozja. Ustanovi stranko, pa uveljavljaj svojo politiko.
Nasa vlada se je pac tako odlocila.
Vecini nam pac ni vseeno, ce Rusi "koljejo Ukrajince". Zato nocemo financirati ruskega orozja. Ustanovi stranko, pa uveljavljaj svojo politiko.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
Lonsarg ::
In po anketah sodec imajo odlocitve EU glede Rusije precej nad 50% podporo, tak da tudi referendum ne bi spremenil zadeve. Kvecjemu bi referendum uspel se kako ekstro sankcijo izglasovati.
Kaj pa ti ne mores trgovati z Rusi? A uvazas nafto? Eh, ponesreci predlagal izbris.
Naša vlada?
Kdo je pa volil to vlado pred 4 leti na podlagi takega vprašanja o sankcijah?
TO DA JE DRAŽJE ZA MENE ŠE DODATNO JE PROBLEM... ne če jaz OSEBNO trgujem s komerkoli...
Če Rusi napadejo Ukrajince, je pač nekaj se podražlo, ok FUCK IT...
Če EU drka Ruse s sankcijami se podraži spet nekaj DODATNO
Vidiš to drugo imamo vpliv na NAŠI STRANI... zato se je treba vprašat ali je ok državljanom ali ne, kaj se nam bolj splača...
In po anketah sodec imajo odlocitve EU glede Rusije precej nad 50% podporo, tak da tudi referendum ne bi spremenil zadeve. Kvecjemu bi referendum uspel se kako ekstro sankcijo izglasovati.
Ja ja po anketah tudi vedno zmaga kdo pol pa pride do parlamentarnih pa pride Jankovič itd...
Saj bomo vidli kako bo narod želel sankcije ko bodo cene v naslednjem letu x2... ko se bo šlo za NAŠO HRANO ali UKRAJINCE bo vsak normalen zbral našo hrano in življenje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
V-i-p ::
Večina je normalnega, delavskega razreda, kateri _bomo_ občutili frajerišenje EUja in naših padalcev, ki se delajo mogočne tam kjer ni treba. Jenkijem se bo pa sladko smejalo, a ne?
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Laž! Gospodarskega sodelovanja ni nihče omejeval, tudi Rusi ne.
Glede UA in NATO pa ima Putin drugačne ideje kot UA.
Kakšnih anketah?
Od koga?
|HP EliteBook|R5 6650U|
MadMen ::
Mene zanima anketa.
Link?
P.S.
Rubelj je sedaj na 72.
Link?
P.S.
Rubelj je sedaj na 72.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
Kakšnih anketah?
Od koga?
Kdo pa je zate verodostojni anketar?
Najbolj verodostjna anketa je referendum... vse ostalo je vprašljivo.
Pa začni zbirat podpise za referendum, kje je problem?
Problem je da moramo referendum delat za to, pa še zakona ni torej ne moremo na nič vezat referenduma!!!
Mike_Rotch je izjavil:
Sem ti že razložil, da lahko predlagaš zakon.
Kaki zakon pa?
Državni zbor pripravlja zunanjo politiko RS in DZ sploh ni nič odločal...
MadMen ::
Tako kot kot kaže ni problem EUja da Izraelci koljejo Palestince in da Savdski BARBARI koljejo Jemenčane in otroke tam...
To pa je logika na višku, torej če EU jasno in glasno ne obsoja, bojkotira in tako naprej katerokoli zločin na svetu, potem tudi ne sme genocida v Ukrajini ali kako?
To pa je logika na višku, torej če EU jasno in glasno ne obsoja, bojkotira in tako naprej katerokoli zločin na svetu, potem tudi ne sme genocida v Ukrajini ali kako?
Ne, katerikoli, ampak če en zločin obsojamo drugega PODOBNEGA ali ENAKEGA pa ne, in z njimi trgujemo je to grda dvoličnost, sploh ko pomislimo da dejansko s tem delajo državljanom večjo škodo
Raje bi Barabijo drkali in Izraelce, od njih ne dobivamo nič kaj posebnega kar ne bi mogla Rusija nadomestit.
Mike_Rotch ::
Mike_Rotch je izjavil:
Sem ti že razložil, da lahko predlagaš zakon.
Kaki zakon pa?
Državni zbor pripravlja zunanjo politiko RS in DZ sploh ni nič odločal...
https://www.dz-rs.si/wps/portal/Home/za...!ut/p/z1/04_Sj9CPykssy0xPLMnMz0vMAfIjo8zivSy9Hb283Q0NDIydnA0CXUL8zVwtgwwNDI31w8EKDHAARwP9KGL041EQhd94L_2o9Jz8JIhTHfOSjC3S9aOKUtNSi1KL9EqLgMIZJSUFxVaqBqoG5eXleun5-ek5qXrJ-bmqBti0ZOQXl-hHoKrUL8gNjajySQ0HAItpbok!/dz/d5/L2dBISEvZ0FBIS9nQSEh/#!
Moreover, the third wave of general mobilization was launched in Ukraine. Reservists who graduated from military departments of universities, as well as those who were not mobilized during the previous mobilization waves will be conscripted into the Armed Forces.
Uktajinci so obupani.
|HP EliteBook|R5 6650U|
sivistol ::
Mike_Rotch je izjavil:
Kupit moraš rublje v $ ali € v (najmanj) protivrednosti nakupa ruskega plina. Potem se gre Mike_Rotch facpalm.
Nope, plačaš v EUR, Rusi pa sami konvertirajo v Rublje. Kar je enako kot pred vojno.
Zato se pa Mike_Rotch-u rekel zamenjaj Rublje z dolarji in zamenjaj besedo Ruskia z Ameriko, pa poročaj, v čem je razlika. Aja Demokracija, boli pa v obeh primerih.
Razlika je v tem, da pri ZDA to dejansko velja za Rusijo pa ne. Nikomur ni treba kupovati Rubljev.
No, vsaj glede na zadnja poročanja. Lahko, da mediji lažejo.
ti si idiot , ti boš moral kupit rublje z tvojimi evri , pa pol z rublji nafto plin etc, kaj tle ne razumes a si res tok mutav ?
binance referal ( 10% off ) https://www.binance.com/en/futures/ref/38134864
Moreover, the third wave of general mobilization was launched in Ukraine. Reservists who graduated from military departments of universities, as well as those who were not mobilized during the previous mobilization waves will be conscripted into the Armed Forces.
Uktajinci so obupani.
Ampak oni baje nimajo izgub.... Ce jih ne bi imeli ne bi dodatno rabli mobilizirat
Mike_Rotch ::
ti si idiot , ti boš moral kupit rublje z tvojimi evri , pa pol z rublji nafto plin etc, kaj tle ne razumes a si res tok mutav ?
Link?
Invictus ::
Kitajci Rusom surovine že plačujejo v juanih, ne v dolarjih. Najbrž bo šlo tudi obratno, rublji za kitajsko robo.
Saudska Arabija tudi razmišlja, da juan ni tako slaba valuta in bodo lahko Kitajsci plačevali nafto v juanih. Me zanima, kdaj bodo ZDA bombardirale SA...
Dolar izgublja na dolgi rok...
Saudska Arabija tudi razmišlja, da juan ni tako slaba valuta in bodo lahko Kitajsci plačevali nafto v juanih. Me zanima, kdaj bodo ZDA bombardirale SA...
Dolar izgublja na dolgi rok...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
cias ::
A ima še kdo slab občutek pri vožnji s svojim avtom?
Mislite da bo vpoklic?
Menda smo se tudi mi že odločili da bomo plačevali v rubljih.
Mislite da bo vpoklic?
Kitajci Rusom surovine že plačujejo v juanih, ne v dolarjih.
Menda smo se tudi mi že odločili da bomo plačevali v rubljih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cias ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Rusija čedalje bolj izolirana od interneta in elektronskih plačilnih storitev (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 49893 (17651) | Mr.B |