» »

Kakšne opcije ima Rusija da nam zagreni življenje?

Kakšne opcije ima Rusija da nam zagreni življenje?

««
10 / 50
»»

gozdar1 ::

cias je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Rusi postavljajo evropske politike na položaje v svojih firmah že leta. Recimo nemške, zato pa so sedaj nemci tako odvisni od ruskega plina.

Kaj pa je alternativa? 200€ na teden za gretje s premium freedom plinom?

:))

Pa industrija bo pretapljala material kako? Delavci bicikle z dinamo in gonit?

Kakšne alternative predlagate vi strokovnjaki? Jederska elektrarna v Malmo?

Ker evropska industrija pred ruskim plinom ni obstajala. Nemci sedaj na težji način spoznavajo kaj pomeni prevelika odvisnost.

kow ::

cias je izjavil:

Teza, da ni alternative, je ravno dokaz, da si fasist. Tako, kot ni alternative Zdruzeni Rusiji, a?

Sparkxl ::

kow je izjavil:

cias je izjavil:

Teza, da ni alternative, je ravno dokaz, da si fasist. Tako, kot ni alternative Zdruzeni Rusiji, a?

Daj nam neukim prosim razloži alternative ruskemu plinu. Vidim da se spoznaš na zadeve

D3m ::

Prekmurje fracking. :D

Joke joke.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Sparkxl je izjavil:

Daj nam neukim prosim razloži alternative ruskemu plinu. Vidim da se spoznaš na zadeve

Ocitno je vsaj 1/3 alternative ameriski plin. :)) Ti raje povej, kaj bodo poceli dodatni brezposelni Rusi? Grejo direkt na fronto?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Invictus ::

gozdar1 je izjavil:

Invictus je izjavil:

Sicer dvomim, da bo večina razumela, pa vseeno...

https://damijan.org/2022/03/27/zakaj-ni...

ZDA je dobro nategnila EU.

Grem stavit, da bodo trenutni politiki dobili visoke položaje v ameriških multinacionalkah, ko bno tega sranja konec.

Rusi postavljajo evropske politike na položaje v svojih firmah že leta. Recimo nemške, zato pa so sedaj nemci tako odvisni od ruskega plina.

Tudi to je res, samo Schroeder je Nemčiji omogočil zlatih zadnjih 20 let... Merklca samo ni preveč zajebala po besedah mojih nemških kolegov. No, razen jebene zelene politike (OVSE) in migrantov >:D.

Pred njim je bila Nemčija bolnica EU.

Stanovanja v Muenchnu so bila leta 2006 cenejša od stanovanj v Ljubljani, danes pa...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Invictus je izjavil:

Tudi to je res, samo Schroeder je Nemčiji omogočil zlatih zadnjih 20 let... Merklca samo ni preveč zajebala po besedah mojih nemških kolegov.

Tvojim kolegom bomo pa ja verjeli na besedo. :))

kow je izjavil:

Sparkxl je izjavil:

Ocitno je vsaj 1/3 alternative ameriski plin. :)) Ti raje povej, kaj bodo poceli dodatni brezposelni Rusi? Grejo direkt na fronto?

Očitno je vsaj to, da se tebi ne sanja o čem govoriš. In koga bogakurca mene briga kaj bodo delali brezposelni rusi? Dol mi visi za njih, mene bolj zanima kaj bo z nami

gozdar1 je izjavil:

Ker evropska industrija pred ruskim plinom ni obstajala. Nemci sedaj na težji način spoznavajo kaj pomeni prevelika odvisnost.

Seveda je, samo kakšna. Evropa nima omembe vredne količine surovin. Do prek kratkim sploh nisem vedel, da kljub včasih močni jeklarski industriji, Nemčija sploh nima sama dovolj kvalitetne železove rude in premoga. Vse uvaža...

Danes kurijo lignit v TE, ki ga kopljejo v dnevnem kopu v bližini Koelna. Ki tako onesnažuje, da vsake toliko časa zaprejo bližnje prebivalce v bajte zaradi onesnaževanja.

kow je izjavil:

Invictus je izjavil:

Tudi to je res, samo Schroeder je Nemčiji omogočil zlatih zadnjih 20 let... Merklca samo ni preveč zajebala po besedah mojih nemških kolegov.

Tvojim kolegom bomo pa ja verjeli na besedo. :))

Glede na to, da so bili to Nemci, 55 let plus, bodo že vedeli o čem govorijo...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Sparkxl je izjavil:

Dol mi visi za njih, mene bolj zanima kaj bo z nami

Nic ne bo z nami. Se vedno bomo v veliki vecini predebeli in ne bo nas zeblo.

Mr.B ::

kow je izjavil:

Sparkxl je izjavil:

Normalno, saj USA plačuje "če še ne" mijardo na dan samo obresti za natiskanega denarja... Seveda dokler inflacijo meriš v $ gre vse proti drugim valutam bolj dolj. Edino kar si lahko amerika privošči je tiskanje denarja za vojaško industrijo, ki je več ali manj bazirana v USA, tako da nima direktnega vpliva.
Si kaj preveril proračun USA ? Verjento ti ne bo šok ugotoviti da se zadolžijo še toliko kot imajo prihodkov, in to sedaj brez vseh ukrajinskih zgodb. Verjento so pričakovani vojaški prihodki kar veliki.

PS : a misliš da lahko tako zapravljanje, dolgoročno še vedno drži $ kot vlauta za trgovanje ?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Dolar je precenjen - se strinjam. In kaj potem? Bo pac padel. Tako kot je ze nestetokrat ruski rubelj. Vsi vemo, da Rusi na skrivaj v stumfih drzijo dolarje. Kaksen pametnejsi, pa btc ali eter.

kow je izjavil:

Dolar je precenjen - se strinjam. In kaj potem? Bo pac padel. Tako kot je ze nestetokrat ruski rubelj. Vsi vemo, da Rusi na skrivaj v stumfih drzijo dolarje. Kaksen pametnejsi, pa btc ali eter.

O jej, kakšno preseravnaje od odgovora.

Ne vem, kaj hoces slisati. Da vojne in "korone" oz. ustavitve gospodarstva stanejo? Vemo. Ti raje povej koliko stane ruska "specialna vojaska operacija" rusko gospodarstvo?

kow je izjavil:

Ne vem, kaj hoces slisati. Da vojne in "korone" oz. ustavitve gospodarstva stanejo? Vemo. Ti raje povej koliko stane ruska "specialna vojaska operacija" rusko gospodarstvo?

No vidiš, da govoriš oslarije.

Mike_Rotch ::

Mr.B, kaj bi pravzaprav rad povedal? Da je Rusija "sanction proof"? Da trenutno tam ne vlada izredno stanje zaradi porušenega gospodarstva, padca valute in nezmožnosti trgovanja?

Ce ga prav razumem, trdi da ruski nadclovek lahko v neskoncnost je travo, "zahodni dekadentnez" pa ni sposoben zmanjsati temperaturo v svojem stanovanju za 2 stopinje celzija ipd. Ce ga prav razumem.

Mike_Rotch je izjavil:

Mr.B, kaj bi pravzaprav rad povedal? Da je Rusija "sanction proof"? Da trenutno tam ne vlada izredno stanje zaradi porušenega gospodarstva, padca valute in nezmožnosti trgovanja?

Sedaj pa copy past, od kje ti od mojega napisanega ta ideja. Pač da se malo nasmejimo nerazumevanju komentirajoče teme.

kow je izjavil:

Ce ga prav razumem, trdi da ruski nadclovek lahko v neskoncnost je travo, "zahodni dekadentnez" pa ni sposoben zmanjsati temperaturo v svojem stanovanju za 2 stopinje celzija ipd. Ce ga prav razumem.

Seveda na odgovor, mijardo obresti na dan si začel s kripto, ter stroški, ki jih ima rusija s sprehodom po ukrajini.
Dobro zate, še en ki mu ni nič jasno.
Ej ti predlagam, da si pogledaš video zadnjega srečanaj blinka, izraela, egibta. Prov komično je izpadlo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mr.B ()

Poanta je jasna. Rusija oz. njena interesna sfera nima dovolj virov, da sustaina konflikt z zahodom. ZDA pa bodo enako kot so naredile po 2. svetovni vojni, printale dolarje, da bodo veliki dolgovi hitreje poplacani. Realno ne 100p, ampak manj. Jebiga.

Zgodovina sprememb…

kow je izjavil:

Poanta je jasna. Rusija oz. njena interesna sfera nima dovolj virov, da sustaina konflikt z zahodom. ZDA pa bodo enako kot so naredile po 2. svetovni vojni, printale dolarje, da bodo veliki dolgovi hitreje poplacani. Realno ne 100p, ampak manj. Jebiga.

Ok,
sej je v redu, nimaš nič pametnega za povedat, na moje napisano dejstvo.
Še huje, poveš da Rusija nimao 100p proti zahodu, pa namesto da zahod rešuje, gospodarstvo, podvoji proračun za vojsko.

cias ::

kow je izjavil:

No lepo da vsaj začnete razmišljati v smeri da bo treba iti 2 stopinji nižje. Realnost počasi premaguje propagando.

Upam da tudi pri nas začnejo uvajati bone za gretje penzionistom kot to delajo Nemci in Angleži. Slednji penzionistom tudi zastonj montirajo bolj učinkovite grelce vode.

Pensioners - Check if you qualify for a Government boiler grant in under 2 minutes with Free Boiler Grant Scheme or call 0800 046 9928

Čudno, sem mislil da so samo v Rusiji revni. Zahodu se cedita med in mleko.

Čudno, sem mislil da so samo v Rusiji revni. Zahodu se cedita med in mleko.

Revščina ni binarna zadeva. V Rusiji so pač veliko bolj revni kot na zahodu. Putinove imperialistične težnje ne pomagajo ne enim ne drugim. Vseeno pa so neprimerno bolj prizadele Rusijo in bo tako ostalo tudi na dolgi rok.

Glede na to, kako danes penzionisti živijo po zahodni Evropi, da morajo vlade uvajati bone, niso nič na boljšem kot Rusi...

Seveda so na boljšem, pa ne malo.

cias ::

Mike_Rotch je izjavil:

Boljše je edino to da se lahko prepricujemo kako je OK ko naši trpijo ker so po tv rekli da je drugje slabse.

Se dobro spomnim oddaj ko se naši penzionisti v mestih grejejo s svečo in teglni. Še na slotechu je bila tema o temu.

cias je izjavil:

Mike_Rotch je izjavil:

Se dobro spomnim oddaj ko se naši penzionisti v mestih grejejo s svečo in teglni. Še na slotechu je bila tema o temu.

To ni važno za low life oblike življenja z vakumom v glavi. Za njih je samo važno da nekdo drug (v tem primeru rusi) živijo slabše.

In kaj točno ti to pove o stanju v Rusiji? Kako lahko iz tvoje trditve ocenimo kako revni ali bogati so Rusi?

Lej, enostavno je. V Sloveniji imamo cca. 2,5x višji BDP na prebivalca kot v Rusiji. Minimalne plače in penzije so cca. 10x višje, povprečne plače in penzije so bistveno višje, sociala na višjem nivoju, gini koeficient je pri nas bistveno nižji...

To je bilo pred uvedbo sankcij po katerih je čez noč izgubilo službo več kot 100.000 Rusov in pred kolapsom gospodarstva ter bančništva, ki je sledil sankcijam.

Ampak ok, nabijajte dalje kako so Rusi superiorni, ker lahko preživijo 7 člansko družino s 100g moke na mesec. Pa kako sankcije nimajo vpliva na gospodarstvo. Pa kako je kolaps valute v resnici Putinov masterplan.

Zgodovina sprememb…

Ti samo ne razumes Mike. Putin igra 17 dimenzionalni sah.

Ocitno je vsaj 1/3 alternative ameriski plin.

In kako bo to izgledalo v praksi?

V Sloveniji imamo cca. 2,5x višji BDP na prebivalca kot v Rusiji.

Seveda. Zato bodo pa Aprila izplačali krizni dodatek mojima staršema z nizko penzijo. :)

But hey......go on.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

Mato989 ::

Mike_Rotch je izjavil:

In kaj točno ti to pove o stanju v Rusiji? Kako lahko iz tvoje trditve ocenimo kako revni ali bogati so Rusi?

Lej, enostavno je. V Sloveniji imamo cca. 2,5x višji BDP na prebivalca kot v Rusiji. Minimalne plače in penzije so cca. 10x višje, povprečne plače in penzije so bistveno višje, sociala na višjem nivoju, gini koeficient je pri nas bistveno nižji...

To je bilo pred uvedbo sankcij po katerih je čez noč izgubilo službo več kot 100.000 Rusov in pred kolapsom gospodarstva ter bančništva, ki je sledil sankcijam.

Ampak ok, nabijajte dalje kako so Rusi superiorni, ker lahko preživijo 7 člansko družino s 100g moke na mesec. Pa kako sankcije nimajo vpliva na gospodarstvo. Pa kako je kolaps valute v resnici Putinov masterplan.

Vse imamo tako visoko da moramo dobivat bone za elektriko al ogrevanje pa za turizem, ker smo v čudežni deželi 10x višje od Rusov =)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

D3m je izjavil:

In kako bo to izgledalo v praksi?

Ce te prav razumem, je utekocinjen zemeljski plin, fake zahodna propaganda?

Ne. Zanima me, kako bodo to izpeljali v praksi (logistično)?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

Gres lahko pogledati na Krk.

To ni odgovor.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Nisem strokovnjak za vso svetovno plinsko infrastrukturo. Jo bo pa potrebno povecati, drzi. Kaj tocno je tvoja poanta? Da bo Putin jutri zaprl pipico?

Seveda. Zato bodo pa Aprila izplačali krizni dodatek mojima staršema z nizko penzijo. :)

But hey......go on.

Še enkrat isto vprašanje. Kaj točno ti krizni dodatki v Sloveniji povejo o stanju v Rusiji? Zato, ker jih pri nas dobivajo v Rusiji pa ljudi pustijo crknit s 70 eur penzije so Rusi na boljšem?

Kakšno isto vprašanje? Mene zanima stanje v SLOVENIJI.

kow je izjavil:

Nisem strokovnjak za vso svetovno plinsko infrastrukturo. Jo bo pa potrebno povecati, drzi. Kaj tocno je tvoja poanta? Da bo Putin jutri zaprl pipico?

Sem na 50/50, da bo res zaprl.

Ohranjam pa optimizem, da ne bo.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

dexterboy ::

Beli_Zajcek je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Tako je, pri nas je dilema a bo vpliv vojne/sankcij na BDP in/ali kupno moč 0.5% ali bo 2%, tak da ni nekega razloga za paniko ;). Rusija bo imela za en velikostni razred hujši problem.
Pol pa svizec zavije čokolado v folijo. Upam, da živiš v bloku, ki ima ogrevanje na plin. Anyway, najprej so vas futrali z neverjetno smrtonosno boleznijo, zdaj vas pa futrajo z neko blesavo idejo, da bo ruski državljan bolj trpel zaradi sankcij kot vi. Ni čudno, da 2/3 sveta ne mara arogantnih zahodnih pezdetov.
:) :D :))
Thumbs Up!
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Mato989 ::

Mike_Rotch je izjavil:

But hey......go on.

Še enkrat isto vprašanje. Kaj točno ti krizni dodatki v Sloveniji povejo o stanju v Rusiji? Zato, ker jih pri nas dobivajo v Rusiji pa ljudi pustijo crknit s 70 eur penzije so Rusi na boljšem?

Ne pomeni da mi nismo na DOBREM, ampak smo obojni v dreku
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Unilseptij ::

D3m je izjavil:

Kakšno isto vprašanje? Mene zanima stanje v SLOVENIJI.

kow je izjavil:

Sem na 50/50, da bo res zaprl.

Ohranjam pa optimizem, da ne bo.

Zaprl jo bo 100% (za tiste, ki ne bodo placali z rublji), ker smo ga prevec pritisnili s sankcijami in ker je z njegovega vidika nesmiselno prodajati za evre in dolarje, ki jih zaradi sankcij ne more zapraviti. Se vedno ne verjamemo, da misli resno, ampak bomo slej ko prej spoznali, kako majhen domet ima nasa domnevna superiornost in iluzija premoci.

Zdaj naj bi se zaceli pocasi polniti zalogovniki za naslednjo zimo. Ce zapre samo za 2 meseca bomo pozimi brez plina oz. bomo imeli redukcije. Kaksen bo vpliv na ceno elektrike, ki tudi bazira na plinu, in ali bomo imeli tudi redukcije elektrike, pa se ni jasno. Vsekakor se ne bo pocenila :D.

Zgodovina sprememb…

Mike_Rotch je izjavil:

Unilseptij je izjavil:

Ne vem, kaj hočeš povedati? Pravim samo, da v trenutni situaciji nimajo kaj početi z dolarji in evri, razen morda odplačevati stare pufe zahodu. Seveda niso samozadostni in čaka jih huda kriza, ampak za njih ni nobene razlike ali plin prodajajo za ničvredne evre/dolarje (za njih so pač ničvredni, ker ničesar ne morejo kupiti z njimi) ali pa ga sploh ne prodajajo.

Govorim o tem, da morajo Rusi, ki služijo v tujih valutah (podjetja in posamezniki, da ne bo pomote) nemudoma zamenjati 80% prihodka v RUB.

https://tass.com/economy/1413525

Poleg tega so uvedli še kup drugih ukrepov, da bi zmanjšali odtok dolarjev. Verjetno zato, ker so ničvredni?

No, to je predvsem ukrep, ki znotraj drzave preprecuje vzpostavitev paralelnega crnega trga z devizami, kot smo to imeli v jugi. Nicesar ne pove o tem, kako lahko Rus legalno kupi nekaj, kar je pod sankcijami... to je pa prakticno skoraj vse. In ja, denar s katerim ne mores kupiti nicesar, je nicvreden.

S cim bodo Rusi karkoli kupili od Kitajcev? Koliko bodo se imeli izvoza?

Rusi in Kitajci se dogovarjajo (ali pa ze prakticirajo) o direktni menjavi, ki ne bo sla preko dolarja ali evra. Izvoz pa imajo... plin, nafto in psenico... vedno se bo nasel nekdo, ki bo to kupil.

Zgodovina sprememb…

dexterboy ::

Lonsarg je izjavil:

Saj nisem rekel da bo profitirala v svetovnem merilu. Seveda da v vsaki vojni, tudi ekonomski, izgubita obe strani. Ampak vojne in sankcije se vseeno dogajajo, ker včasih geopolitično pač moraš povečat razliko med sabo in nevarnom sosedom. EU bo z sankcijami povečala ekonomsko prednost pred Rusijo.
Majke mi, da sem vam fouš, folk, pa kje dobite tok hudo ganđo za pohat? Ker vi ne vidite črno mačko sredi belega dne. EU NE BO POVEČALA EKONOMSKO PREDNOST PRED RUSIJO! Vsi bomo tonili globje in globje in globje... in ja, trajalo bo DLJE od Duracell baterij :(
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Unilseptij je izjavil:

Rusi in Kitajci se dogovarjajo (ali pa ze prakticirajo) o direktni menjavi, ki ne bo sla preko dolarja ali evra. Izvoz pa imajo... plin, nafto in psenico... vedno se bo nasel nekdo, ki bo to kupil.

Te vsote, razen nafte, so relativno smesno majhne.

kow je izjavil:

Unilseptij je izjavil:

Hehe, zdaj mogoce ze. Pocakaj se par mesecev, pa bomo videli.

Komaj cakam, da vidim.

Mike_Rotch je izjavil:

Pa sej vemo, sej si rekel, važno da živijo slabše. Ni se potrebno ponavljat.

kow je izjavil:

Torej kaj potem komentiraš, še ladji ni za utekočinjen plin. Pustimo da ne znaš kot strokovnjak nula. Pa pametuješ. Kako je sej bo njim slabše.

kow je izjavil:

S cim bodo Rusi karkoli kupili od Kitajcev? Koliko bodo se imeli izvoza?

Hočeš reči uvoza ?
Neizobraženo ofce, pač ne poznate pojma redukcije, ki so ga imeli lansko leto na Kitajskem.
No redukcije niso bile zaradi Covida, pa govorim o redukcijah tipa Elektirka v probilju vode.

kow je izjavil:

Unilseptij je izjavil:

Sej se dogovarjajo tudi z indijci.

Ampak ja , ti še vedno misliš da Večina sveta podpira Ruske sankcije.
Ti namignem ne, celo določene članice nata gsankcij ne podpriajo.
Kaj pa sedaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mr.B ()

kow je izjavil:

Komaj cakam, da vidim.

Kar čakaj, v parih mesecih amerika ne more narediti toliko vrtin za plin, kaj šele izdelati ladij, da bi plin pripeljale, kaj šele da evropa naredi primerno pristanišče, ki bo sposobno prevzeti kapaciteto.

PS : sej je ok, verjeno misliš da bodo pripeljali po ceveh.

Ne bos verjel, ko je sila, gre vse hitreje. Celo Kitajce lahko outbidamo za ladje. Ja, ne bos verjel. Ameri peljejo utekocinjen plin tudi na kitajsko.

https://www.eia.gov/todayinenergy/detai...

https://www.eia.gov/todayinenergy/detai...

Zgodovina sprememb…

««
10 / 50
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rusija čedalje bolj izolirana od interneta in elektronskih plačilnih storitev (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
27149506 (17264) Mr.B

Več podobnih tem