» »

Kakšne opcije ima Rusija da nam zagreni življenje?

Kakšne opcije ima Rusija da nam zagreni življenje?

««
9 / 50
»»

Mike_Rotch ::

da bo ruski državljan bolj trpel zaradi sankcij kot vi.

Rusi, ki živijo v Rusiji res uživajo v trenutni situaciji. Inflacija jim je pobrala dober del prihrankov, ampak ni panike, ker tako ali tako ne morejo dvigniti tistega, kar jim je ostalo na računih. Tuja podjetja masovno zapuščajo Rusijo in posledično je čez noč na cesti ostalo preko 100.000 ljudi. Ampak hej, vsaj z mcdonaldsom se ne bodo več basali, bodo živeli bolj zdravo, a ne?

Lonsarg ::

Beli_Zajcek je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Tako je, pri nas je dilema a bo vpliv vojne/sankcij na BDP in/ali kupno moč 0.5% ali bo 2%, tak da ni nekega razloga za paniko ;).

Rusija bo imela za en velikostni razred hujši problem.

Pol pa svizec zavije čokolado v folijo. Upam, da živiš v bloku, ki ima ogrevanje na plin.
Anyway, najprej so vas futrali z neverjetno smrtonosno boleznijo, zdaj vas pa futrajo z neko blesavo idejo, da bo ruski državljan bolj trpel zaradi sankcij kot vi. Ni čudno, da 2/3 sveta ne mara arogantnih zahodnih pezdetov.
Menda nisi tok naiven da bi verjel da so v EU sankcije uvedli zaradi moralne pomoči Ukrajini brez ozira na lastno korist EU? Sankcije so uvedene ker so zracunal da bodo neto bolj skodovale targetirani državi jasno, to je geopolitična osnova. Dolgoročno si EU obeta geopolitično korist v smislu oslabljene Rusije, tako simpl je to.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

IgorCardanof ::

Imaš narobe. Sankcije Rusiji so bolj v stilu, vredu je če meni crkne za cel hlev goveda, če se bo zato sosedu porušila streha. Evropa od teh sankcij nikakor ni na boljšem in odhaja ven kot 3. največja poraženka za Rusijo in Ukrajino.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

Saj nisem rekel da bo profitirala v svetovnem merilu. Seveda da v vsaki vojni, tudi ekonomski, izgubita obe strani.

Ampak vojne in sankcije se vseeno dogajajo, ker včasih geopolitično pač moraš povečat razliko med sabo in nevarnom sosedom. EU bo z sankcijami povečala ekonomsko prednost pred Rusijo.

Zgodovina sprememb…

Reycis ::

Saj smo videli kako zelo so Rusiji škodovale sankcije iz leta 2014 ko so priključili Krim. Ne vem zakaj nekateri mislijo, da bo tokrat kaj drugače. Še posebej, ker je več kot očitno, da je Rusija te sankcije pričakovala in vkalkulirala v svoje načrte.
Diversity is our greatest strength

Tiste iz 2014 so bile faktor 100 manjše.

Zgodovina sprememb…

Le kaj se je zgodilo z ruskim BDP in rubljem. Sigurno je tole povsem naključno in nima veze s sankcijami.

https://data.worldbank.org/indicator/NY...

https://finance.yahoo.com/quote/RUB=X/

D3m ::

Lonsarg je izjavil:

To je res. Vendar niso bili pripravljeni.

Sedaj so.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Beli_Zajcek ::

Lonsarg je izjavil:

Beli_Zajcek je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Tako je, pri nas je dilema a bo vpliv vojne/sankcij na BDP in/ali kupno moč 0.5% ali bo 2%, tak da ni nekega razloga za paniko ;).

Pol pa svizec zavije čokolado v folijo. Upam, da živiš v bloku, ki ima ogrevanje na plin.
Anyway, najprej so vas futrali z neverjetno smrtonosno boleznijo, zdaj vas pa futrajo z neko blesavo idejo, da bo ruski državljan bolj trpel zaradi sankcij kot vi. Ni čudno, da 2/3 sveta ne mara arogantnih zahodnih pezdetov.
Menda nisi tok naiven da bi verjel da so v EU sankcije uvedli zaradi moralne pomoči Ukrajini brez ozira na lastno korist EU? Sankcije so uvedene ker so zracunal da bodo neto bolj skodovale targetirani državi jasno, to je geopolitična osnova. Dolgoročno si EU obeta geopolitično korist v smislu oslabljene Rusije, tako simpl je to.

Še bolj si zabit kot sem mislil, če si res domišljaš, da politična elita v EU zna dolgoročno razmišljati in ima nek pameten načrt. Nima ga, najebali bomo vsi.

Mike_Rotch je izjavil:

Le kaj se je zgodilo z ruskim BDP in rubljem. Sigurno je tole povsem naključno in nima veze s sankcijami.

https://data.worldbank.org/indicator/NY...

Rubelj raste.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Mr.B ::

kow je izjavil:

Nobene. Gre bolj za propagando za neuke ljudi na zahodu. Hocejo te prestrasiti. Če nisi zasledil, uvoz plina iz Rusije bo padel za kaksno tretjino. Glede na stroske, ki jih bodo imeli Rusi zaradi Ukrajine, bo ruskim drzavljanom standard padel veliko bolj kot tebi.

Sej je potem 1. April.
Se želiš presenetiti z objavami na 1.April.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Rubelj raste.

Ja, raste direkt v podn. Če rublji niso nič vredni potem EU nima kaj zapleniti. Sem pozabil, da Putin igra 3D šah.

Mike_Rotch je izjavil:

Rubelj raste.

Ja, raste direkt v podn. Če rublji niso nič vredni potem EU nima kaj zapleniti. Sem pozabil, da Putin igra 3D šah.

sej bo 1.Aprila objavljeno da je Ukrajinski BDP padel za 40%, 1.Maja za 50%, potem bo pa nepomembno. Sej bo večina delovno sposbnih Ukrajincev itak delala v EU.

sbawe64 ::

Mr.B je izjavil:

Mike_Rotch je izjavil:

Rubelj raste.

sej bo 1.Aprila objavljeno da je Ukrajinski BDP padel za 40%, 1.Maja za 50%, potem bo pa nepomembno. Sej bo večina delovno sposbnih Ukrajincev itak delala v EU.

Bdp Ukr je padel že 6 let nazaj
https://www.theguardian.com/world/2016/...
In little over a year, living standards in Ukraine have fallen by half, the value of the currency has slumped by more than two-thirds, and inflation has skyrocketed to 43%. Yet, even as the economy has collapsed, the government has insisted on economic policies that can only be termed suicidal.

Sparkxl je izjavil:

Vlado je danes sporočil, da poredne države plin plačujejo v rubljih od 31.3. dalje. V četrtek so se vsi EU liderji širokoustili kako tega ne mislijo narediti niti slučajno. Upa kdo stave pobirat katera valuta bo od 31.3. naprej letela proti vzhodu v zameno za plin? :)

In G7 skupina držav se nekaj repenči, da v rubljih ne mislijo plačevati za plin (nafto, petrolej)
https://www.spiegel.de/wirtschaft/unter...
od teh je so v "Eu" območju De, Fr, It in Uk. FR ima svoje JE, Uk nafto/plin v Severnem morju. It nimajo nič od tega.De tudi malo mešano, se lepo "šlepajo" (ko "zagusti") na Fr JE in Poljske TE.
Dosedaj so Nemci dobivali plin preko NS1 in ga potem dalje lifrali po Eu.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

fikus_ ::

Lonsarg je izjavil:

Poglej kaj se je zgodilo z ceno goriva, plina, živila se sledijo, . . .
Življenje bo postalo dražje.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

feryz ::

A niso rusi par let nazaj posekali vse drevje po mestih in kurili pohištvo, da so se lahko greli?
Vsaj če mi prav spomin deluje?
Ni neke bogatije tam in če se odrečejo še evropskemu denarju ...

Colt1911 ::

kow je izjavil:

Nobene. Gre bolj za propagando za neuke ljudi na zahodu. Hocejo te prestrasiti. Če nisi zasledil, uvoz plina iz Rusije bo padel za kaksno tretjino. Glede na stroske, ki jih bodo imeli Rusi zaradi Ukrajine, bo ruskim drzavljanom standard padel veliko bolj kot tebi.

Oh kakšna tolažba da bo rusom standard padel za 50% , nam pa le za 49%. Sem si kar oddahnil.;( NOT!
Jaz hočem višji standard , politika me ne zanima.

Unilseptij ::

feryz je izjavil:

A niso rusi par let nazaj posekali vse drevje po mestih in kurili pohištvo, da so se lahko greli?

Point je, da se ničemur ne odrekajo. S takimi sankcijami kot jih imamo sedaj za dolarje in evre praktično ne morejo kupiti ničesar več. Tukaj se spet vidi, kako prevejano deluje zahod... mi bi še kar dajali evre in dolarje za plin in nafto, hkrati pa jim ničesar nočemo prodati za te iste evre in dolarje. Kaj naj potem počnejo z njimi?

mi bi še kar dajali evre in dolarje za plin in nafto, hkrati pa jim ničesar nočemo prodati za te iste evre in dolarje. Kaj naj potem počnejo z njimi?

A zato morajo vsi, ki služijo v tujih valutah obvezno takoj zamenjati 80% vseh deviz v RUB? Ker so tako samozadostni?

Unilseptij ::

Ne vem, kaj hočeš povedati? Pravim samo, da v trenutni situaciji nimajo kaj početi z dolarji in evri, razen morda odplačevati stare pufe zahodu. Seveda niso samozadostni in čaka jih huda kriza, ampak za njih ni nobene razlike ali plin prodajajo za ničvredne evre/dolarje (za njih so pač ničvredni, ker ničesar ne morejo kupiti z njimi) ali pa ga sploh ne prodajajo.

sbawe64 ::

feryz je izjavil:

Sarajevo med obleganjem.
2020 is new 1984
Corona World order

Mike_Rotch je izjavil:

Rubelj raste.

Upam,da gledaš prav diagram. :)
|HP EliteBook|R5 6650U|

Mato989 ::

kow je izjavil:

Ja ampak to mene ne zanima, mene zanimam JAZ... če bo meni standard padel potem to ni ok... sploh ker me nihče ni vprašal kaj želimo ljudje
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Unilseptij je izjavil:

Ne vem, kaj hočeš povedati? Pravim samo, da v trenutni situaciji nimajo kaj početi z dolarji in evri, razen morda odplačevati stare pufe zahodu. Seveda niso samozadostni in čaka jih huda kriza, ampak za njih ni nobene razlike ali plin prodajajo za ničvredne evre/dolarje (za njih so pač ničvredni, ker ničesar ne morejo kupiti z njimi) ali pa ga sploh ne prodajajo.

Govorim o tem, da morajo Rusi, ki služijo v tujih valutah (podjetja in posamezniki, da ne bo pomote) nemudoma zamenjati 80% prihodka v RUB.

https://tass.com/economy/1413525

Poleg tega so uvedli še kup drugih ukrepov, da bi zmanjšali odtok dolarjev. Verjetno zato, ker so ničvredni?

D3m je izjavil:

Mike_Rotch je izjavil:

Rubelj raste.

Upam,da gledaš prav diagram. :)

Jaz gledam graf, ki kaže, da si Marca 2012 (10 let nazaj tore) za en USD dobil cca. 30 RUB. Danes za 1 USD dobiš cca. 90 RUB.

Očitna sprememba se je zgodila leta 2014, ko je RUB padel za polovico praktično čez noč. Trenutne stanje pa je, kot kaže, še precej hujše.

Btw, se opravičujem, da nisem že v osnovi razložil kako se bere graf vrednosti valute.

TezkoDihanje ::

D3m je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

To je res. Vendar niso bili pripravljeni.

Sedaj so.

V nobenem primeru Rusi niso bili pripravljeni na tako obsežne sankcije, ki se še aktivno dodajajo (to se vidi iz tega, ker si niso naredili zalog bistvenih komponent, npr čipov). Poleg tega se spremlja, ali se hoče sankcije zaobit. V tem primeru bodo sankcinirane tudi te firme (etc).

Mato989 je izjavil:

Ja ampak to mene ne zanima, mene zanimam JAZ... če bo meni standard padel potem to ni ok... sploh ker me nihče ni vprašal kaj želimo ljudje

80% Slovencev podpira sankcije.
https://www.24ur.com/novice/tujina/ukra...

Zgodovina sprememb…

borisk ::

kitajci pavzirajo z ruskim plinom
https://www.reuters.com/business/energy...

kow ::

Mr.B je izjavil:

kow je izjavil:

Sej je potem 1. April.
Se želiš presenetiti z objavami na 1.April.

1. aprila bom jaz kofetkal na soncku, ruski drzavljani pa se bodo sprasevali ce/kdaj bo mobilizacija.

Mato989 je izjavil:

kow je izjavil:

Pisi pismo Putinu in ga vprasaj zakaj dela sranje po svetu?

Colt1911 je izjavil:

Jaz hočem višji standard , politika me ne zanima.

Če te politika ne zanima, raztrgaj vse dokumente in se preseli nekam v sibirijo ali pa brazilsko dzunglo. Pa ne bos imel opravka z ljudmi. Alternativa je pac, da zivis v druzbi in imas opravka s politiko.

Colt1911 je izjavil:

Oh kakšna tolažba da bo rusom standard padel za 50% , nam pa le za 49%. Sem si kar oddahnil.;( NOT!

Cifre so napacne. Kažejo pa na tvoj bias.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Utk ::

borisk je izjavil:

Ne glede kaj si nekdo misli o Rusiji, Ukrajini in sankcijah, zdaj investirat v Rusijo, je norost. Čisto ekonomsko gledano.

borisk je izjavil:

Pavzirajo investicijo v kaj ?
Verjento ner rabijo dodatnih kapacitet, ce se je/bo toliko sprostilo

Utk je izjavil:

borisk je izjavil:

Ne glede kaj si nekdo misli o Rusiji, Ukrajini in sankcijah, zdaj investirat v Rusijo, je norost. Čisto ekonomsko gledano.

Investicija v dodatne kapacitete, rje res nesmiselne, ko lahko po koncanihsankcijah, zaradi pomanjkanja kapacitet racunas 2x vec, pa se rezervirane kapacitete imas pri izgradnji projekta.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mr.B ()

Sparkxl ::

80% slovencev podpira sankcije? Super. Nimajo pojma kaj podpirajo, ampak glavno da ruse boli. Tipičen primer teh ljudi tukaj je Kow.
On je celi navdušen kako sankcije bolijo ruse. Ejakuira ob vsakem prebranem članku na 24ur. Koliko to nas boli, je njemu vseeno. Samo da ruse boli. Kaj se dogaja s cenami v industriji, se mu niti ne sanja. Tako kot se mu ne sanja kaj pomeni, ko bodo te cene prišle do končnega uporabnika. Mediji o tem ne pišejo, ker je za 80% ljudi to enostavno nerazumljivo.
Kow je zasledil, da bomo 30% ruskega plina skenslali. Ni pa zasledil, da so to pobožne želje, ker četudi teh 30% nadomestimo z utekočinjenim plinom, jih kot prvo zelo drago plačamo, kot drugo pa nimamo ne terminalov in ne infrastrukture, ki bi ta plin lahko pripeljal do končnih potrošnikov. Ampak Kow in ostalih 80% to ne zanima kaj dosti, ker tako so zasledili na 24ur in potem menda že bo držalo. Da je to misija nemogoče, lahko preberemo recimo tukaj.

https://www.bloomberg.com/news/articles...

Ampak to ni 24ur in pisano v terminologiji in tujem jeziku, ki je tem 80% nerazumljiv. Zato verjamjo rajši strokovnjakom iz 24ur in so potem pomirjeni.

gozdar1 ::

Če bi trenutne sankcije uvedli 8 let nazaj, bi bilo vse skupaj precjej manj boleče. Če čakamo še naslednih 8 bo na koncu bolečina samo še večja.

gozdar1 je izjavil:

Če bi trenutne sankcije uvedli 8 let nazaj, bi bilo vse skupaj precjej manj boleče. Če čakamo še naslednih 8 bo na koncu bolečina samo še večja.

Glede na to da ni sposobna uspeüno invazije na ukrajino izvesti, bi rekel, da je trenutni budget, resevanja ekonomije usmerjen v resevanje $. razen öe mislis, da je to priprava na Kitajsko invazijo.

80% slovencev podpira sankcije?

Te ankete nisem zasledil v medijih? Komu so poslali to anketo?

Aha vidim sedaj na linku:

V Sloveniji je raziskavo preko lastnega spletnega panela izvedel Inštitut Mediana na reprezentativnem vzorcu 735 polnoletnih državljanov.

Kako so pa to oglaševali?

735 ljudi je malo.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

Mr.B je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Glede na to da ni sposobna uspeüno invazije na ukrajino izvesti, bi rekel, da je trenutni budget, resevanja ekonomije usmerjen v resevanje $. razen öe mislis, da je to priprava na Kitajsko invazijo.

Ker rusija je ekonomska grožnja ameriki in dolarju. Verjetno tudi verjameš v kup drugih teorij zarot in da je bila iraška, libija,.. invazija tudi namenjena reševanju dolarja.

Invictus ::

Sicer dvomim, da bo večina razumela, pa vseeno...

https://damijan.org/2022/03/27/zakaj-ni...

ZDA je dobro nategnila EU.

Grem stavit, da bodo trenutni politiki dobili visoke položaje v ameriških multinacionalkah, ko bno tega sranja konec.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

cias ::

Lonsarg je izjavil:

Problem je da so isti računali tudi da bojo Sirijski migranti služili naše penzije.

Zmeraj bolj očitno je da smo tiho samo zaradi zatiranja, v svobodi če kaj rečeš čez raznolikost, gej, trans...

WizzardOfOZ ::

Sparkxl je izjavil:

80% slovencev podpira sankcije? Super. Nimajo pojma kaj podpirajo, ampak glavno da ruse boli. Tipičen primer teh ljudi tukaj je Kow.
On je celi navdušen kako sankcije bolijo ruse. Ejakuira ob vsakem prebranem članku na 24ur. Koliko to nas boli, je njemu vseeno. Samo da ruse boli. Kaj se dogaja s cenami v industriji, se mu niti ne sanja. Tako kot se mu ne sanja kaj pomeni, ko bodo te cene prišle do končnega uporabnika. Mediji o tem ne pišejo, ker je za 80% ljudi to enostavno nerazumljivo.
Kow je zasledil, da bomo 30% ruskega plina skenslali. Ni pa zasledil, da so to pobožne želje, ker četudi teh 30% nadomestimo z utekočinjenim plinom, jih kot prvo zelo drago plačamo, kot drugo pa nimamo ne terminalov in ne infrastrukture, ki bi ta plin lahko pripeljal do končnih potrošnikov. Ampak Kow in ostalih 80% to ne zanima kaj dosti, ker tako so zasledili na 24ur in potem menda že bo držalo. Da je to misija nemogoče, lahko preberemo recimo tukaj.

https://www.bloomberg.com/news/articles...

Ampak to ni 24ur in pisano v terminologiji in tujem jeziku, ki je tem 80% nerazumljiv. Zato verjamjo rajši strokovnjakom iz 24ur in so potem pomirjeni.

To je na žalost ves domet slovenske mentalitete; ni važno če meni krava crkne, samo da sosedu 2.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

kow ::

Sparkxl je izjavil:

On je celi navdušen kako sankcije bolijo ruse. Ejakuira ob vsakem prebranem članku na 24ur.

Od kod ti ideja, da berem clanke na 24ur? Bi me rad popredalckal? Si ne znas predstavljati, da bi si izoblikoval mnenje sam?

WizzardOfOZ je izjavil:

To je na žalost ves domet slovenske mentalitete; ni važno če meni krava crkne, samo da sosedu 2.

Niso sosedje, ampak fasisti. Precej velika razlika.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Ker rusija je ekonomska grožnja ameriki in dolarju.

V bistvu je vsaka močna država "potencialna" grožnja trenutni ameriški ureditvi.
|HP EliteBook|R5 6650U|

WizzardOfOZ ::

kow je izjavil:

Niso sosedje, ampak fasisti. Precej velika razlika.

Fašisti ste vsi, ki želite drugim ljudem smrt.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Invictus je izjavil:

Grem stavit, da bodo trenutni politiki dobili visoke položaje v ameriških multinacionalkah, ko bno tega sranja konec.

Rusi postavljajo evropske politike na položaje v svojih firmah že leta. Recimo nemške, zato pa so sedaj nemci tako odvisni od ruskega plina.

gozdar1 je izjavil:

Mr.B je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Ker rusija je ekonomska grožnja ameriki in dolarju. Verjetno tudi verjameš v kup drugih teorij zarot in da je bila iraška, libija,.. invazija tudi namenjena reševanju dolarja.

Dobro zate, pa folijo si pozabil.

D3m je izjavil:

Ker rusija je ekonomska grožnja ameriki in dolarju.

V bistvu je vsaka močna država "potencialna" grožnja trenutni ameriški ureditvi.

Ekonomsko mična država je kitajska, rusija to ni. Vojaško pa so grožnja smo sosedom oz. potencjalno evropi.

Sparkxl ::

Kow pravi da transakcije v rubljih pomenijo samo strašenje nas neukih. Slučajno sem naletel na tole, širokoustenje eu pajacev in odgovor Putina: No rubles, no gas.

"Russia on Monday has issued a firm and unyielding response to G-7 ministers who had dismissed as "unacceptable" its plan to only accept ruble payments for Russian gas going to "unfriendly" nations.

Earlier Monday German Economy Minister Robert Habeck said from Berlin that the Kremlin demand for natural gas contracts to be paid in rubles is a "one-sided and clear breach of contracts" - saying the contracts must be honored under prior conditions, according to Bloomberg. "That means that a payment in rubles is not acceptable and we urge the relevant companies not to comply with Putin's demand," Habeck said. "Putin's effort to drive a wedge between us is obvious but you can see that we won't allow ourselves to be divided and the answer from the G-7 is clear: the contracts will be honored."

The Kremlin's quick shooting down of the German economy minister's comments and the G-7's stance on the ruble came Monday via a Russian lawmaker to state-run RIA Novosti: "Russian lawmaker Abramov says G7's refusal to pay in Russian roubles for gas will definitely lead to a halt in supplies.""

Zdaj pa da vidimo kdo blefira

735 ljudi je malo.

A ne bi raje najprej naštudiral kako se bere graf menjalnega tečaja presen se spuščaš v statistiko?

gozdar1 je izjavil:

Invictus je izjavil:

Rusi postavljajo evropske politike na položaje v svojih firmah že leta. Recimo nemške, zato pa so sedaj nemci tako odvisni od ruskega plina.

Da folija, probaj več plasi, moč je močna.
Pustimo da Amerika nima nikakršnih kapacitet da zamenja Rusijo, enako tudi proizvajalci na bljižnjem vzhodu, vsaj do leta 2027, ko potečejo dolgoročne pogodbe z Azijo.

cias ::

gozdar1 je izjavil:

Kaj pa je alternativa? 200€ na teden za gretje s premium freedom plinom?

:))

Pa industrija bo pretapljala material kako? Delavci bicikle z dinamo in gonit?

Kakšne alternative predlagate vi strokovnjaki? Jederska elektrarna v Malmo?

Mike_Rotch je izjavil:

735 ljudi je malo.

A ne bi raje najprej naštudiral kako se bere graf menjalnega tečaja presen se spuščaš v statistiko?

Raste dalje.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Raste ja, samo ne RUB.
««
9 / 50
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rusija čedalje bolj izolirana od interneta in elektronskih plačilnih storitev (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
27149450 (17208) Mr.B

Več podobnih tem