» »

Kakšne opcije ima Rusija da nam zagreni življenje?

Kakšne opcije ima Rusija da nam zagreni življenje?

««
8 / 50
»»

Mike_Rotch ::

Nikar pa tega ne silite nas vseh , da ne boste vi doživeli kakšne barvne revolucije.:P

To pišeš Putinu? On je edini, ki se mu imaš za zahvaliti za dražji bencin in plin.

Zimonem ::

Mike_Rotch je izjavil:

Nikar pa tega ne silite nas vseh , da ne boste vi doživeli kakšne barvne revolucije.:P

To pišeš Putinu? On je edini, ki se mu imaš za zahvaliti za dražji bencin in plin.

menjava vzrok in posledico. Pa spet žugaš nekomu, pri katerem se to ne obnese.

Utk ::

Colt1911 je izjavil:

Utk je izjavil:

D3m je izjavil:

Bolje.

Sedaj pa nazaj za tekoči trak suženj.

Mene ne bo konc zarad 50 evrov, ti pa jokaš, kdo je potem suženj za tekočem trakom?

Počasi , počasi !!!! Saj zadevo lahko uredimo popolnoma demokratično. 8-)
Naredimo referendum kjer bo vsak javno glasoval z imenom in priimkom ter se rezultat uvede za vsakega posebej.
Tisti ki bodo za sankcije bo dobili 3x dražji USA plin in nafto , za nas ki bomo proti pa ostane vse po starem.

Res bodo te sankcije bolj boge , vseeno pa več kot nič.

Lahko pa to uredi tudi čudežna roka trga.
Ni potrebe da vsi kurimo poceni ruski plin , dajmo "moralnežem in demokraom" , ljubiteljem EU in NATO možnost kupovati 3x dražji USA plin in nafto.

Komot. Samo da za vas potem neha skrbet policija, gasilci, zdravniki in vsi, ker ste itak egoistične pizde, ki mislite samo nase.

D3m ::

Nope. Ti si egoistična pizda. In to taka škodljiva za družbo.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zimonem ::

Utk je izjavil:

Colt1911 je izjavil:

Utk je izjavil:

D3m je izjavil:

Bolje.

Sedaj pa nazaj za tekoči trak suženj.

Mene ne bo konc zarad 50 evrov, ti pa jokaš, kdo je potem suženj za tekočem trakom?

Počasi , počasi !!!! Saj zadevo lahko uredimo popolnoma demokratično. 8-)
Naredimo referendum kjer bo vsak javno glasoval z imenom in priimkom ter se rezultat uvede za vsakega posebej.
Tisti ki bodo za sankcije bo dobili 3x dražji USA plin in nafto , za nas ki bomo proti pa ostane vse po starem.

Res bodo te sankcije bolj boge , vseeno pa več kot nič.

Lahko pa to uredi tudi čudežna roka trga.
Ni potrebe da vsi kurimo poceni ruski plin , dajmo "moralnežem in demokraom" , ljubiteljem EU in NATO možnost kupovati 3x dražji USA plin in nafto.

Komot. Samo da za vas potem neha skrbet policija, gasilci, zdravniki in vsi, ker ste itak egoistične pizde, ki mislite samo nase.

V ekonomiji pač tsko gre. Policaji, gasilci in podobni ti ne zagotavljajo toplega doma. Kvečjemu da ne pogori do tal. In iz tega naslova ogrevajo svoje domove.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Zimonem ()

poweroff ::

Utk je izjavil:

Ti ne razumeš da je država na svojem ozemlju SUVERENA.

Mhm.

Samo, zakaj pa je suverena?

Zakaj pa recimo moja bajta ni suverena?

;)
sudo poweroff

Ker nimaš svoje zastave in himne?
|HP EliteBook|R5 6650U|

poweroff je izjavil:

Utk je izjavil:

Ti ne razumeš da je država na svojem ozemlju SUVERENA.

Mhm.

Samo, zakaj pa je suverena?

Zakaj pa recimo moja bajta ni suverena?

;)

Ker nisi država niti nimaš vojske. Imaš pa neke pravice v svoji hiši več kot v sosedovi, ampak samo kolk ti jih priznava tist, ki ima večjo pištolo. To je pa država. Če se ti uspe obranit pred državo, lahko delaš v svoji bajti kaj češ.

D3m je izjavil:

Nope. Ti si egoistična pizda. In to taka škodljiva za družbo.

Dej dej, sej te poznamo, nismo od včeraj, niti ti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

#000000 ::

OGROMNE

Mato989 ::

Utk je izjavil:

Ja, skoz forumski bojevniki jamrajo kako je EU en pusi, ko se pa enkrat odloči nekaj naredit, jim pa spet ni prav, ker bojo oni izgubili par evrov na mesec. Buhu.

Seveda, ker ne dela državljanom EU v prid njihovim denarnicam... Če bi delal v prid njihovim denarnicam ne bi bil pusi, tako pa je... delajo to kar koristi dolarju in USA bolj kot EU =)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Ni vse v denarju. Če ti je, se odseli v Srbijo ali Singapur, tam boš varen pred antirusi.

Tudi sto subvencij nimamo zato, da bomo imeli več denarja. Ali pa tehničnih pregledov avtov. Ali pa sploh kakšne standarde pri hrani. Zarad vsega tega imaš višje cene, ne nižjih. Če ti ni prav, smola.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Ni vse v denarju. Če ti je, se odseli v Srbijo ali Singapur, tam boš varen pred antirusi.

Tudi sto subvencij nimamo zato, da bomo imeli več denarja. Ali pa tehničnih pregledov avtov. Ali pa sploh kakšne standarde pri hrani. Zarad vsega tega imaš višje cene, ne nižjih. Če ti ni prav, smola.

Nima veze denar, veze ma BOLJŠE ŽIVLJENJE DRŽAVLJANOV EU DANES... in če moram plačevat več za isto stvar imam slabšo kvaliteto ker mi ostane manj za druge zadeve... če se ne strinjaš ti predlagam da mi razliko kriješ ti pol sem pa za vse kar si zmišljujete.

Cene niso višje zaradi EU ampak zaradi Putina.

Mato989 je izjavil:

Utk je izjavil:

Nima veze denar, veze ma BOLJŠE ŽIVLJENJE DRŽAVLJANOV EU DANES... in če moram plačevat več za isto stvar imam slabšo kvaliteto ker mi ostane manj za druge zadeve... če se ne strinjaš ti predlagam da mi razliko kriješ ti pol sem pa za vse kar si zmišljujete.

Kako boš boljše živel, če te lahko kadarkoli zmleje močnejša država in nikogar na svetu ne bo brigalo za to?

Utk je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Utk je izjavil:

Kako boš boljše živel, če te lahko kadarkoli zmleje močnejša država in nikogar na svetu ne bo brigalo za to?

To me lahko zdaj tudi... razlika je samo da je zdaj dražje.

Če bo Evropa naredila primer iz Rusije, te ne bo več nihče diral.

Utk je izjavil:

Če bo Evropa naredila primer iz Rusije, te ne bo več nihče diral.

Hahahahaha, seveda, tako kot so naredili primer iz mnogih držav in smo spet na istem, kaj si ti pozabil zgodovino? Nardili smo primer iz Nemčije po 1. sv. vojni, pa so nas pol spet dirali, pa smo pol nardili primer iz Nemčije v 2. sv. vojni in kaj je bilo zmes na tone držav ki so dirale druge države...

Zakaj meniš da bo tokrat drugače?

Po drugi svetovni je bil kar en čas mir. Sej Rusiji bomo tudi dovolili, da se razvije, ampak ne pod Putinom, niti pod nobenim drugim diktatorjem. Tudi Evropa se kaj nauči.

Lonsarg ::

Rusija bo po koncu te vojne in po koncu sankcij (ko se bo podpisalo nek deal glede Ukrajine in glede EU) imela na izbiro da postopoma ali z revolucijo zmanjša avtoritativnost. Če pa tega ne bo naredila (zelo verjeten scenarij) pa bo imela res hud beg možganov in bodo naslednja desetletja tam polna bede in nazadovanja, konec avtoritarnega režima bo v tem primeru zamaknjen.

Če hočemo Rusiji dobro moramo ukrajini dostaviti natančne rakete srednjega dosega (Moskva) in dobre obvaščevalne podatke, da damo šanso Ukrajincem na daljavo izvesti atentat na Putina.

Utk je izjavil:

Po drugi svetovni je bil kar en čas mir. Sej Rusiji bomo tudi dovolili, da se razvije, ampak ne pod Putinom, niti pod nobenim drugim diktatorjem. Tudi Evropa se kaj nauči.

En čas, ampak spet smo prišli do enakega... samo spomni se Vietnama, niti cela generacija ni odšla pa so že spet pošiljali umirat ljudi... pol se pa kar vrstijo... torej bo spet enako, čez 20, 30 let... in zdaj prihajajo težave z pitno vodo, suša, dvig morske gladine...

Valvoline ::

Ne vem zakaj vecina vztrajno pozablja da lahko VVP v petih minutah zradira ves zahodni svet. Se najnovejsa 100 megatonska igraca iz ruskega arsenala:

gozdar1 ::

100 mt, Kje velečte te cifre, najmočnejša bomba doslejje bila 50 mt. Sicer pa spet ena ruska propagandna igrača. Jedrske vojne ne bo začel nihče, ker tudi ruska elita ni samomorilna.

Valvoline ::

gozdar1 je izjavil:

100 mt, Kje velečte te cifre, najmočnejša bomba doslejje bila 50 mt. Sicer pa spet ena ruska propagandna igrača. Jedrske vojne ne bo začel nihče, ker tudi ruska elita ni samomorilna.

Carska bomba ima teoreticni maksimum 500 megaton. Nacrtovan testni prototip iz prvotnih 100 megaton so znizal na 50 zarad straha za mozne posledice pri eksploziji.

Nekaj je jedrska vojna, nekaj drugega je pa uporaba jedrske moči nad državo ki ne more streljati nazaj, torej Ukrajina.

Pač čisto taktično gledano, kaj točno brani Rusiji pred tem da bi par manjših taktičnih jedrskih poslala in si s tem zagotovila popolno vojaško nadvlado nad Ukrajino.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Valvoline je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Carska bomba ima teoreticni maksimum 500 megaton. Nacrtovan testni prototip iz prvotnih 100 megaton so znizal na 50 zarad straha za mozne posledice pri eksploziji.

Teoretično ni neke meje za H bombo, ampak praktično imajo glave tam do 2 mt oz še precej manj. Rusi tako ob vsaki krizi začnejo rožljat z jedrskim orožjem, ampak to je bolj znak šibkosti kot moči.

Mr.B ::

Lonsarg je izjavil:

Nekaj je jedrska vojna, nekaj drugega je pa uporaba jedrske moči nad državo ki ne more streljati nazaj, torej Ukrajina.

Pač čisto taktično gledano, kaj točno brani Rusiji pred tem da bi par manjših taktičnih jedrskih poslala in si s tem zagotovila popolno vojaško nadvlado nad Ukrajino.

Glede na to da SA, jebejo drugorazredni droni iz Jemna, se predstavljaš, da danes iran , spusti drone na vse SA črpačlišča, terminale in rafinerije. Misliš da to ni Atomska bomba, ki jo bo čutil celi svet ?
Ali misliš da je Atomska bomba, zgolj, takrat ko pade in ekplodira "atomska". Ker američani so v zadnjih nekaj letih konkrtetno investirali v te majhne ok "variable yield" atomske bombe, če bi slučajno Iran začel grozi s prej opisanim scenarijem.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Govoril sem o Ukrajina vs Rusija. Ukrajina nima nič za nazaj udarit.

cias ::

Mr.B je izjavil:

Glede na to da SA, jebejo drugorazredni droni iz Jemna

Je bila razgreta debata včeraj, dokler ni en izkopal člankov o Ameriški kvaliteti in je postalo vse bolj jasno.

Določen procent bo vedno zatajil, celo pri bolj preprostih zadevah, recimo topovskih granatah. So pa patrioti do danes prestregli več balističnih raket kot vsi s sistemi.

FrRoSt ::

gozdar1 je izjavil:

Določen procent bo vedno zatajil, celo pri bolj preprostih zadevah, recimo topovskih granatah. So pa patrioti do danes prestregli več balističnih raket kot vsi s sistemi.

8-O8-O8-O

Koliko balističnih raket je pa bilo izstreljenih v Ukrajini!??? 8-)

In koliko od tega so jih prestregli!?? 8-)

Mike_Rotch je izjavil:

:)):)):))

Kako je svet ČUDOVIT, ko je tako enostaven in črno-bel!?? 8-)

Putin je kriv za VSE!!!? 8-)

Sodelavcu je potekla pogodba in poiskati si je moral novo stanovanje... Ima tudi leto starega otroka. 700€ na mesec mu bo prišla nova stanarina + stroški!!? :|

Menda je za to kriv tidi Putin!??? 8-O

Ti Grdi, GRDI Putin!! ;( Sram naj te bo, Putko!! :))

#blagorubogimnadusi
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FrRoSt ()

Žena me je zapustila.

Proklet bodi Putin.
|HP EliteBook|R5 6650U|

FrRoSt je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

8-O8-O8-O

Koliko balističnih raket je pa bilo izstreljenih v Ukrajini!??? 8-)

In koliko od tega so jih prestregli!?? 8-)

Se hecaš, vsaj ena je padla celo na rusko bazo v sami rusiji. Kaj misliš da sta točka in iskaender? Celo tako hvaljeni kinžal je dejansko modificirani iskaender namenjen izstreljevanju z letal.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: gozdar1 ()

cias ::

THE NEW OIL: Russia raises grain export tax

The levy on Russian wheat exports will be increased from $86.4 per ton to $87 in the period from March 30 to April 5, the country's Ministry of Agriculture said on Friday.

Data shows the export duty rate for wheat and meslin (a mixture of wheat and rye) was calculated at an indicative price of $324.3 per ton - but the prices might rise even more as the world is facing a global wheat crisis.

Last summer, the ministry already launched a series of measures to keep grain in the country and stabilize prices at the domestic market, including the so-called floating tax system that obliges sellers to register their export contracts on the Moscow Exchange.

gozdar1 je izjavil:

Povej to Savdijcem ko jim sedaj gori rafinerija.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cias ()

FrRoSt ::

gozdar1 je izjavil:

Se hecaš, vsaj ena je padla celo na rusko bazo v sami rusiji. Kaj misliš da sta točka in iskaender? Celo tako hvaljeni kinžal je dejansko modificirani iskaender namenjen izstreljevanju z letal.

8-O8-O8-O

Očitno si dobro obveščen!?? ;)

Balisti%C4%8Dni izstrelek @ Wikipedia
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

dexterboy ::

Mike_Rotch je izjavil:

Joup, se strinjam. Se pa strinjam tudi s tem, da ti zdravnik pod NUJNO napiše napotnico za CT/MR glave, ker tebi seka in se ti dogaja na polno. Kaj to pohaš? Ker to bi tudi jazst.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

m0LN4r ::

Vojna v rusiji, lol. Rusom se jebe, ce se EU sama sebe strelja v koleno.
Majo rusi tolko plina, da si bodo pozimi banane in mandarine gojili v rastlinjakih. Mi pa kupovali premium plin od americanov.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Stanje v Rusiji je precej alarmantno. Humanitarna kriza ni samo v Ukrajini, v Rusiji bo verjetno nastradalo še veliko več ljudi.

Colt1911 ::

Ja , pol pa zahtevaj odpravo vseh sankcij rusiji , če te že tolk skrbi zanje !:))

m0LN4r je izjavil:

Vojna v rusiji, lol. Rusom se jebe, ce se EU sama sebe strelja v koleno.
Majo rusi tolko plina, da si bodo pozimi banane in mandarine gojili v rastlinjakih. Mi pa kupovali premium plin od americanov.

Bojo ja. Kako da ne. Če bi bli Rusi pol tolk pametni in sposobni kot nekateri mislite da so, ne bi te vojne začeli, in živeli kot lordi. Bogati kot Arabci in svobodni kot Norvežani. Tako pa niso nič od tega. Nič od nič so. Če ne bi imeli 70 let starih bomb, jih bi pregazili, in nikoli več slišali za njih.

Zgodovina sprememb…

Colt1911 je izjavil:

Ja , pol pa zahtevaj odpravo vseh sankcij rusiji , če te že tolk skrbi zanje !:))

To je Putinova odločitev. Mislim, da so vsi svetovni voditelji za takojšnjo odpravo sankcij, takoj, ko Rusija neha z okupacijo suverene države.

Bogati kot Arabci in svobodni kot Norvežani. Tako pa niso nič od tega. Nič od nič so. Če ne bi imeli 70 let starih bomb, jih bi pregazili, in nikoli več slišali za njih.

En dober video na temo ruske ekonomske nesposobnosti. Oligarhi in Putin so si potalali dobičke od črpanja naravnih virov med tem, ko gospodarstvo že lep čas tone.

Zgodovina sprememb…

Mr.B ::

Colt1911 je izjavil:

Ne skrbi. Ko bo potrebno kupovanje v rublih, rupijih in jpyenih, bo prepozno za $ in €. Od tu dalje, pa je tudi danes lista drzav ki ne samo kritizira ampak je del proti ruskih sanjkcij, bolj boga.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Scaramouche ::

Naš tako imenovani Slowenec iz Murice nekako vidi te sankcije kot velik strateški premik Rusije k Kitajski ki bo pomagala Rusiji v zameno za nafto in plin.

To kar Janša dela je da nas nepotrebno daje na črno listo teh držav...

poweroff ::

Eh, nič bat.

Janša nas daje na črno listo Rusije, ampak na belo listo ZDA.

Njegov prijatelj Orban bo veselo kupoval plin od Rusov, Janša pa od svojega prijatelja. Kar pa Orban ne bo mogel kupiti od Američanov, bo pa Janez zrihtal, saj ima izkušnje še od preprodaje orožja med osamosvojitvijo.

V glavnem, Ivana za prezidenteja dosmrtno ali pa še čez! :))
sudo poweroff

Sparkxl ::

Vlado je danes sporočil, da poredne države plin plačujejo v rubljih od 31.3. dalje. V četrtek so se vsi EU liderji širokoustili kako tega ne mislijo narediti niti slučajno. Upa kdo stave pobirat katera valuta bo od 31.3. naprej letela proti vzhodu v zameno za plin? :)

Uffff. Že sedaj imamo napoved podražitve.

Res ne rabimo še, da začnejo začasno zapirati proizvodnje po EU.

Naj plačajo rublje pa bo.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

V-i-p ::

Sparkxl je izjavil:

Vlado je danes sporočil, da poredne države plin plačujejo v rubljih od 31.3. dalje. V četrtek so se vsi EU liderji širokoustili kako tega ne mislijo narediti niti slučajno. Upa kdo stave pobirat katera valuta bo od 31.3. naprej letela proti vzhodu v zameno za plin? :)

In kaj to pomeni za nas in EU? Razlika bo kaj?
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

kow ::

Nobene. Gre bolj za propagando za neuke ljudi na zahodu. Hocejo te prestrasiti. Če nisi zasledil, uvoz plina iz Rusije bo padel za kaksno tretjino. Glede na stroske, ki jih bodo imeli Rusi zaradi Ukrajine, bo ruskim drzavljanom standard padel veliko bolj kot tebi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Tako je, pri nas je dilema a bo vpliv vojne/sankcij na BDP in/ali kupno moč 0.5% ali bo 2%, tak da ni nekega razloga za paniko ;).

Rusija bo imela za en velikostni razred hujši problem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Beli_Zajcek ::

Lonsarg je izjavil:

Tako je, pri nas je dilema a bo vpliv vojne/sankcij na BDP in/ali kupno moč 0.5% ali bo 2%, tak da ni nekega razloga za paniko ;).

Rusija bo imela za en velikostni razred hujši problem.

Pol pa svizec zavije čokolado v folijo. Upam, da živiš v bloku, ki ima ogrevanje na plin.
Anyway, najprej so vas futrali z neverjetno smrtonosno boleznijo, zdaj vas pa futrajo z neko blesavo idejo, da bo ruski državljan bolj trpel zaradi sankcij kot vi. Ni čudno, da 2/3 sveta ne mara arogantnih zahodnih pezdetov.

V-i-p je izjavil:

Sparkxl je izjavil:

In kaj to pomeni za nas in EU? Razlika bo kaj?

Težko reči.

V najslabšem primeru ostane Nemčija brez plina, kar bo imelo hude posledie za gospodarstvo.
|HP EliteBook|R5 6650U|
««
8 / 50
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rusija čedalje bolj izolirana od interneta in elektronskih plačilnih storitev (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
27149270 (17028) Mr.B

Več podobnih tem