Forum » Pomoč in nasveti » HotSpot Android/Iphone
HotSpot Android/Iphone
Likalnik ::
prosim za pomoč...imam Iphone 12, v avtomobilu imam LCD screen na katerem teče Android.
rad bi iz telefona delil internet na LCD...se pravi preko hotspot-a..načeloma zadeva deluje.
odprem hotspot na telefonu, wifi na LCD in se zadevi povežeta.
rad bi, da se to avtomatsko naredi...sedaj moram vsakič ročno nastavljati.
sicer je tako...hotspot je vedno prižgan na telefonu....na LCD-ju pa moram vsakič posebej vklopiti wi-fi....(največkrat v praksi je potrebno še hotspot pritisniti off/on...da se potem zadeva poveže)
našel sem veliko programov za android kateri ti zaženejo hotspot tako ko se avto poveže z BT...ampak to so samo za android...jaz bi rabil za IOS...kakšen podoben program.
kakšna ideja mogoče kako avtomatsko povezati.
rad bi iz telefona delil internet na LCD...se pravi preko hotspot-a..načeloma zadeva deluje.
odprem hotspot na telefonu, wifi na LCD in se zadevi povežeta.
rad bi, da se to avtomatsko naredi...sedaj moram vsakič ročno nastavljati.
sicer je tako...hotspot je vedno prižgan na telefonu....na LCD-ju pa moram vsakič posebej vklopiti wi-fi....(največkrat v praksi je potrebno še hotspot pritisniti off/on...da se potem zadeva poveže)
našel sem veliko programov za android kateri ti zaženejo hotspot tako ko se avto poveže z BT...ampak to so samo za android...jaz bi rabil za IOS...kakšen podoben program.
kakšna ideja mogoče kako avtomatsko povezati.
DeeCoy ::
Na iPhonu je hotspot točka po "defaultu" skrita in je ne najdeš z drugo napravo, razen če v nastavitvah greš v hotspot ali si nastaviš "personal hotspot" v "control centre" in tam klikneš discoverable.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DeeCoy ()
PINki ::
Ni enostavno na ios glede na default nastavitve. Tu je opisano delovanje.
https://mobilepains.com/iphone-hotspot-...
https://mobilepains.com/iphone-hotspot-...
Likalnik ::
ja vsakič je potrebno odpreti hotspot meni (hotspot v tem menije je vedno ON....ampak samo to stran je potrebno odpreti, da se potem poveže)
nastavil sem si pod Shortcuts meniju, da ko se usedem v avto in ko se telefon preko BT avtomatsko poveže z avtomobilom....se mi pokaže opomnik (Shortcuts opomnik) na katerega pritisnem in se mi direktno odpre hotspot meni....od tam naprej se pa potem avtomatsko hotspot poveže z avtomobilom.
ja Iphone ima to bolj zakomplicirano...recimo Android telefon...obstaja polno app-ov preko katerih se ti hotspot avtomatsko poveže brez, da bi kaj šaril po telefonu.
nastavil sem si pod Shortcuts meniju, da ko se usedem v avto in ko se telefon preko BT avtomatsko poveže z avtomobilom....se mi pokaže opomnik (Shortcuts opomnik) na katerega pritisnem in se mi direktno odpre hotspot meni....od tam naprej se pa potem avtomatsko hotspot poveže z avtomobilom.
ja Iphone ima to bolj zakomplicirano...recimo Android telefon...obstaja polno app-ov preko katerih se ti hotspot avtomatsko poveže brez, da bi kaj šaril po telefonu.
hojnikb ::
kakšen poseben razlog da rabiš sploh net na tej napravi? Naredi si carplay pa je to to....
#brezpodpisa
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Other devices na Personal Hotspot (iPhone)???Oddelek: Mobilne tehnologije | 1078 (553) | poweroff |
» | VPN preko mobilnih podatkovOddelek: Omrežja in internet | 3280 (2648) | Ales |
» | Wifi router za deljenje USB mobilnega internetaOddelek: Kaj kupiti | 2675 (2307) | hojnikb |
» | Težave z VPN-omOddelek: Omrežja in internet | 3146 (2491) | Zvitor |
» | Napotek za telebana-instant net na hrvaškemOddelek: Mobilne tehnologije | 8051 (7303) | koyotee |