» »

Vsi opazimo podražitve, a najhuše šele prihaja

Vsi opazimo podražitve, a najhuše šele prihaja

««
15 / 34
»»

kow ::

Mr.B je izjavil:

Kako so lačni Rusi ? imaš kak vir, ki to potrjuje..
Večina prebivalstva na svetu ne podpira ameriške avanture proti rusiji. Kaj pa sedaj porečeš.

Seveda so marsikateri lacni, ce je pa rubelj padel za skoraj 50%. Kaj mislis, da to ne vpliva na ceno hrane? Sploh v drzavah, kjer je delez ki ga prebivalstvo nameni hrani, bistveno visji kot v razvitem svetu.

Mr.B ::

kow je izjavil:

Mr.B je izjavil:

Večina prebivalstva na svetu ne podpira ameriške avanture proti rusiji. Kaj pa sedaj porečeš.

Seveda so marsikateri lacni, ce je pa rubelj padel za skoraj 50%. Kaj mislis, da to ne vpliva na ceno hrane? Sploh v drzavah, kjer je delez ki ga prebivalstvo nameni hrani, bistveno visji kot v razvitem svetu.

Verjetno ne veš, da je več ali manj Rusija samozadostno. To seveda vleja predvsem za hrano.
Razen če misliš da Hreno dostavljajo tovornjaki ki so plačani v $, pumpajo tanke dizla v $ in nato plačo dobijo v Rubljih. Čak v čem , ne saj ne gre več logično skupaj. Kaj si vsaj preveril banlne zadeve ? Razen če misliš da so lačni zadnjega iPhona.

Kaj pa si že razložil sedaj ko si dobil procente uvoza nafte Kittajske, kakšen efekt ima to ?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

D3m ::

Lacni so zaenkrat bolj Rusi.

Boš dal kak link? :)
|HP EliteBook|R5 6650U|

Sparkxl ::

kow je izjavil:

Mr.B je izjavil:

Ko si še ti plaval po fotrovih jajcah, smo imeli v jugi hiperinflacijo. Zdaj pa idi guglat kaj to sploh pomeni. In ne, nismo bili lačni. Zdaj pa idi guglat kaj pomeni samooskrba in kako se to odraža na ceni v povezavi z inflacijo.

Ko bos odrasel, bos vedel da je kaksen lacen tudi v obilju - recimo danes v Sloveniji. Ce ti lacnih ljudi v okolici ne opazis, ne pomeni da jih ni. V Rusiji in njenih satelitih (ruska manjsina), bo zaradi padca rublja ogromno Rusov, ki bodo imeli tezave kupovati hrano. Seveda bo tudi v Slo, vec lacnih. V vojni vsi izgubijo/izgubimo. Le, da so zaenkrat Rusi vecji porazenci.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

kow je izjavil:

Ko bos odrasel, bos vedel da je kaksen lacen tudi v obilju - recimo danes v Sloveniji. Ce ti lacnih ljudi v okolici ne opazis, ne pomeni da jih ni. V Rusiji in njenih satelitih (ruska manjsina), bo zaradi padca rublja ogromno Rusov, ki bodo imeli tezave kupovati hrano. Seveda bo tudi v Slo, vec lacnih. V vojni vsi izgubijo/izgubimo. Le, da so zaenkrat Rusi vecji porazenci.

Da kar blamiraj se dalje.
Ker Tud danes in v preteklosti tudi v Jugi je bilo revnih in lačnih.
Če je to sedaj argument da so lačni in pred snakcijo teh lačnih ni bilo.. Ja kaj ko bi šel pogledat vsaj malo, uno osnove.

Tale je full lačen.

Russian pianist chained himself to McDonald's

Se je odločil, da ne bo lačen.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Mr.B je izjavil:

Če je to sedaj argument da so lačni in pred snakcijo teh lačnih ni bilo.. Ja kaj ko bi šel pogledat vsaj malo, uno osnove.

Nic se ne blamiram. vx je blodil o lakoti, pa sem rekel, da podatki zaenkrat kazejo, da so "bolj lacni" Rusi. Kar je pravilna trditev. Ker jim je kupna moc bolj padla, kot zahodu.

Zgodovina sprememb…

kow je izjavil:

Mr.B je izjavil:

Nic se ne blamiram. vx je blodil o lakoti, pa sem rekel, da podatki zaenkrat kazejo, da so "bolj lacni" Rusi. Kar je pravilna trditev. Ker jim je kupna moc bolj padla, kot zahodu.

Torej imaš kak vir "da podatki zaenkrat kazejo, da so "bolj lacni" Rusi."

Vsi čakamo na vir kow.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Ja jaz tudi čakam. Ker če tako suvereno nekaj trdiš, moraš imeti neki kredibilen vir. Kow?

voss_ ::

Argentina Halts Soy Exports As Food Protectionism Soars

kow je izjavil:

So spet po poptv povedali kako imajo Rusi samo še za 2 tedna hrane? Pa samo še za 2 tedna goriva, pa korona samo še 2 tedna...

Neverjetno kako po vseh teh letih še zmeraj v popoldnosti padate na ene in iste fore. Kdaj sem se vprašal zakaj se MSM malo bolj ne potrudi, pa vidim da lahko še veliko spustijo standarde preden bo vam v glavi kaj posvetilo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: voss_ ()

Pa vojaške opreme še za 2 tedna :D

Je celo članek danes na 24ur
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

Moj vir je tecaj rublja proti dolarju in evru. Ce vas prav razumem, Rusi nic ne uvazajo? Lol.

Ti pa lahko dam vir o tajikistanu (ruski satelit):

https://eurasianet.org/tidal-wave-of-au...

Mogoce pa bo to vir poceni ruskega kanon futra? Lacni v centralni Aziji, ki jih bodo futrali samo v ruski vojski?

Zgodovina sprememb…

Kaj je sedaj to?

Kje je vir za Rusijo.

To ni nič.

Moj vir je tecaj rublja proti dolarju in evru

Sedaj je $1 = 111 ruble

par dni nazaj ste pa tulili 171. :)
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

Telbanc ::

https://www.albawaba.com/business/russi...

"Russia's Yamal-Europe Gas Pipeline Halts Flows"
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

kow je izjavil:

Evo:

https://meduza.io/en/feature/2018/09/22...

Iz katerega dark weba si pa to potegnil :D

Telbanc je izjavil:

https://www.albawaba.com/business/russi...

"Russia's Yamal-Europe Gas Pipeline Halts Flows"

Je še kakšen drug vir to potrdil?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

Saj je vseeno. Vsak procent slabsi rubelj, ruski upokojenc bo slabse zivel. Zdaj ze zanikate ekonomske realnosti?

Zgodovina sprememb…

kow je izjavil:

Moj vir je tecaj rublja proti dolarju in evru. Ce vas prav razumem, Rusi nic ne uvazajo? Lol.

Hudo malo. Za to smo poskrbeli mi sami 2014 ob prisvojitvi krima, ko smo jim nabili sankcije za uvoz iz EU.
Kaj bo počasi kaki vir? Drugače si bomo še mislili da si slučajno troll ki preveč gleda pop tv

Evo, se eno:

https://borgenproject.org/10-facts-abou...

Ce mislite, da sibkejsi rubelj, ne poveca revscine v drzavi - ste blazni. Lahko kar zakljucimo debato.

Zgodovina sprememb…

D3m je izjavil:

Pomoje imajo za 2 leti rezerve še stare Sovjetske opreme in hrane za pokurit.

Zaj pravim da o temu poročajo isto kot o koroni. In o Trumpu.

ginekk ::

Sparkxl je izjavil:

Kot da že ni dovolj sranja trenutno, se na obzorju že nabirajo novi črni oblaki.
Svetovni policaj grozi kitajcem s sankcijami, če ne nehajo podpirati rusije. Kitajci seveda tega nasveta ne bodo upoštevali, eu in usa, pa kot smo videli, ne znajo ravno dobro razmisliti preden uvedejo sankcije in jih bodo po mojem mnenju tudi uvedle.

Pri Kitajcem vse lahko 10x bolj nazaj udari.

So tudi govorice da so Američani zanetili prepir, da zavrejo propad petro-dolarja. Če Kitajcem in Rusom uspe zrušit USD kot svetovno valuto, potem ZDA ni daleč od shit-hole dežele. Samo ZDA se tega prehudo zaveda.

kow je izjavil:

Evo, se eno:

https://borgenproject.org/10-facts-abou...

Ce mislite, da sibkejsi rubelj, ne poveca revscine v drzavi - ste blazni. Lahko kar zakljucimo debato.

To je NGO.

Še kaj??
|HP EliteBook|R5 6650U|

Telbanc ::

D3m je izjavil:

Zaj se tolčejo z opremo za odpis. tanki stari 50 let, t72....tko da tole ne drži.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Jaz se vedno cakam, da mi pokazete lacne v zahodnem svetu. V resnici bodo najbolj najebali v nerazvitem svetu.

kow je izjavil:

Evo, se ena novica:

https://eurasianet.org/central-asia-fre...

Ne razumem, kaj ima to s tem da bodo Rusi lačni ?
Cel bližni vzhod, je pred pokom, zaradi cene hrane, sedaj pa si še aijo našel.
Še kaj.
ŠE 1x, če država vse proizvaja v izobilju, je vrednot valute irelevantna. Razne če si kot sem na začetku rekel, Rusi bodo lačni iPhon-ov, potovnaja v Dubai, ur po 200.000 rubljev itd...

kow je izjavil:

Jaz se vedno cakam, da mi pokazete lacne v zahodnem svetu. V resnici bodo najbolj najebali v nerazvitem svetu.

Ne zdaj preusmerjati debate. Mi čakamo na tvoj vir. Kako kaže?

Jaz nisem rekel, da bodo Rusi stradali. Rekel sem, da bodo bolj lacni. Kar je samoumevno. Vsaka ekonomska kriza, poveca stevilo revezev v drzavi. Vi zanikate, da so v Rusiji tudi lacni ljudje.
Mimogrede, v teh drzavah zivijo tudi Rusi.

Moj vir je logika, ki jo vi zanikate. Tukaj vas VEC trdi, da moč valute ne vpliva na ekonomsko stanje v državi. Blazni ste.

Mr.B je izjavil:

Razne če si kot sem na začetku rekel, Rusi bodo lačni iPhon-ov, potovnaja v Dubai, ur po 200.000 rubljev itd...

Tega nisem komentiral.

Zgodovina sprememb…

ginekk je izjavil:

Sparkxl je izjavil:

Kot da že ni dovolj sranja trenutno, se na obzorju že nabirajo novi črni oblaki.
Svetovni policaj grozi kitajcem s sankcijami, če ne nehajo podpirati rusije. Kitajci seveda tega nasveta ne bodo upoštevali, eu in usa, pa kot smo videli, ne znajo ravno dobro razmisliti preden uvedejo sankcije in jih bodo po mojem mnenju tudi uvedle.

So tudi govorice da so Američani zanetili prepir, da zavrejo propad petro-dolarja. Če Kitajcem in Rusom uspe zrušit USD kot svetovno valuto, potem ZDA ni daleč od shit-hole dežele. Samo ZDA se tega prehudo zaveda.

Res je, to je Trump sam občutil, ko jih je samo malo pobožal, pa je lepo dobil nazaj po kepi.
Tvoj zadnji stavek pa mislim da se motiš. Če bi se tega tako zavedali, nebi ob vsaki priliki opletali s sankcijami, ker s tem dobesedno silijo druge države v iskanje alternativ in obvozov. Mislim da to delajo iz obupa, ker drugega ne znajo. Imperij v zatonu, ki brca na vse strani na poti navzdol

Whats next, delno lačni ali delno siti?
|HP EliteBook|R5 6650U|

koyotee ::

Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

D3m je izjavil:

Ce so tako zelo siti. Zakaj so omejili izvoz zita? Prosim za komentar.

Isto, kot so omejili izvoz vsi ostali. Da ne bo pomankanja v svojih državah.
|HP EliteBook|R5 6650U|

kow je izjavil:

Saj je vseeno. Vsak procent slabsi rubelj, ruski upokojenc bo slabse zivel. Zdaj ze zanikate ekonomske realnosti?

V Nemčiji in Angliji že sedaj penzionisti rabijo socialno pomoč za gretje, veliko jih tudi zmezuje ker si ne morejo privoščiti luksuza 21°C

Imajo pa za 4k TV.

Sem iskal link za gretje v Nemčiji, pa sem naletel le na:

German pensioner given hefty fine for WW2 tank in house

voss_ je izjavil:

V Nemčiji in Angliji že sedaj penzionisti rabijo socialno pomoč za gretje, veliko jih tudi zmezuje ker si ne morejo privoščiti luksuza 21°C

Seveda. Ampak takih penzionistvo je VELIKO vec v Rusiji. Ampak dobro, saj so hoteli Putina. Sedaj bodo pac trpeli posledice.

Sparkxl je izjavil:

ginekk je izjavil:

Sparkxl je izjavil:

Res je, to je Trump sam občutil, ko jih je samo malo pobožal, pa je lepo dobil nazaj po kepi.
Tvoj zadnji stavek pa mislim da se motiš. Če bi se tega tako zavedali, nebi ob vsaki priliki opletali s sankcijami, ker s tem dobesedno silijo druge države v iskanje alternativ in obvozov. Mislim da to delajo iz obupa, ker drugega ne znajo. Imperij v zatonu, ki brca na vse strani na poti navzdol

Včeraj so že dobili Američani servirano od kitajcev...

The meeting between Sullivan and Yang came a day after several US media outlets reported, citing unidentified American officials, that Moscow was seeking military assistance from Beijing.

US National Security Adviser Jake Sullivan made Washington’s concerns “clear” to the director of China’s Office of the Foreign Affairs Commission Yang Jiechi during a meeting in Rome earlier in the day : After talks between US and Chinese officials, Washington says Beijing will face ‘consequences’ if it backs Moscow. And we have been very clear – both privately with Beijing, publicly with Beijing – that there would be consequences for any such support.

China appeared to dismiss those reports without mentioning them specifically. “The US has been spreading disinformation targeting China on the Ukraine issue, with malicious intentions,” foreign ministry spokesman Zhao Lijian said on Sunday.

He added that China believes “it is important to straighten out the historical context of the Ukraine issue” and called for talks to “set up a balanced, effective and sustainable European security framework based on the principle of indivisible security”.

Podobna retorika kot pred leti, Američani : mi imamo baze, kitajci ? A niso to gopodarska pogajanja, Američani : dolgi nos...

Ps: da ne pozabite, večina svetovnega prebivlastva ne podpira Ameriških snakcij proti Rusiji. To mora tudi boleti.

Rusi odvisni od Kitajcev. A ni bila zacetna teza kako je Rusija mogocna in velika?
Malo ste obrnili plosco?

Kako to misliš odvisni?

A tako, kot si ti odvisen od mame?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

kow je izjavil:

D3m je izjavil:

Kaj ima to z lakoto. Cena zlata je v Luftu in še raste (verjentno). Pomeni da trdnost/vrednost valute/države ki ima več rezerv, pomeni tudi več vrenosti. Baje. Samo to ne pomeni da od viška boli glava ali da so v nasprotnem primeru lačni.

kow je izjavil:

voss_ je izjavil:

Seveda. Ampak takih penzionistvo je VELIKO vec v Rusiji. Ampak dobro, saj so hoteli Putina. Sedaj bodo pac trpeli posledice.

Imaš še kaj. 100 rubljev je 100 rubljev. Kilo kruha je 100 rubljev, pa poroizvodnja žita in dostava stane 50 rubljov. In je čisto nepomembno če je 1$ vreden 100000000 rubljev ali je 1$ vreden 1rubelj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mr.B ()

Ja, seveda. Ker v celi verigi je vse rusko, a? Tudi Renaultov dostavni kombi, ki je pripeljal kruh v lokalni "merkator"? Malo cudno si vse to predstavljas...

Janša prihaja v Ukrajino.

LEL.
|HP EliteBook|R5 6650U|

mtosev ::

Mene zanima kolk še down bo šlo rusko gospodarstvo zaradi sankcij.
38. Slovenia * Europe 40,820
55. Russia * Europe 29,485
List of countries by GDP (PPP) per capita @ Wikipedia
Predvidevam, da bodo bolj poor kot sedaj.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

mtosev je izjavil:

Mene zanima kolk še down bo šlo rusko gospodarstvo zaradi sankcij.
38. Slovenia * Europe 40,820
55. Russia * Europe 29,485
List of countries by GDP (PPP) per capita @ Wikipedia
Predvidevam, da bodo bodo bolj poor.

Kaj bo rekel šele za Kitajsko ? Pa če tam prdnejo napačno, cel zahodni svet skoči v luft.

Mr.B je izjavil:

kow je izjavil:

D3m je izjavil:

Kaj ima to z lakoto. Cena zlata je v Luftu in še raste (verjentno). Pomeni da trdnost/vrednost valute/države ki ima več rezerv, pomeni tudi več vrenosti. Baje. Samo to ne pomeni da od viška boli glava ali da so v nasprotnem primeru lačni.

kow je izjavil:

voss_ je izjavil:

Imaš še kaj. 100 rubljev je 100 rubljev. Kilo kruha je 100 rubljev, pa poroizvodnja žita in dostava stane 50 rubljov. In je čisto nepomembno če je 1$ vreden 100000000 rubljev ali je 1$ vreden 1rubelj.

Hahahajajha. Kruh je danes 100 rubljev, jutri pa 200. Ti pa imaš isto količino denarja, go figure...

Upam, da ne razlagaš svojih dognanj drugim bolj izobraženim od tebe, ker boš tarča posmeha :))
Rear DVD collector!
JTD power!

Kruh v Rusiji je med 26 do 80 rubljev.

Odvisno od kraja.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

Saj se ne gre za točno ceno lol.
Rear DVD collector!
JTD power!

koyotee je izjavil:

Mr.B je izjavil:

kow je izjavil:

D3m je izjavil:

kow je izjavil:

voss_ je izjavil:

Hahahajajha. Kruh je danes 100 rubljev, jutri pa 200. Ti pa imaš isto količino denarja, go figure...

Upam, da ne razlagaš svojih dognanj drugim bolj izobraženim od tebe, ker boš tarča posmeha :))

To da ti ne razumeš, da če v isti državi črpaš nafto in potem delaš gorivo, da če v isti državi prideluješ hrano. Vse dalaš v isti valuti. Na ceno kruha bo vplivala realno le tisti del, ki je vezan, recimo na rezervne dele in storitve, KI NISO proizvedene v državi.
Ampak ja vem da je problem, nekaj tako banalnega razumeti.
Vem da ti je tudi težko poiskati samooskrbo Rusije. Ta je bila pred leti že krepko čez 80%, zato te valutno razmerje, ne prizadene toliko kot na primer Venezuele, ki je le 30% samozadostna.

Ampak ja še en neizobražen trol. Medtem, pa WHO, Bližni vzhod in sedaj en trol še Azija jamra ob pomanjkanju hrane, ki jo ima Rusija v izobilju.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: solatko ()

endelin ::

Rusija najbogatejša država sveta. Pa Srbija.
««
15 / 34
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rusija čedalje bolj izolirana od interneta in elektronskih plačilnih storitev (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
27148610 (16368) Mr.B
»

Sberbank propadla? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
37554584 (21697) lithium

Kakšne opcije ima Rusija da nam zagreni življenje? (strani: 1 2 3 447 48 49 50 )

Oddelek: Loža
2490213883 (140592) endelin

Več podobnih tem