» »

Protest - ponedeljek 28.2. ob 16:00 pred Rusko ambasado v Ljubljani

Protest - ponedeljek 28.2. ob 16:00 pred Rusko ambasado v Ljubljani

1
2
»

D3m ::

Koliko časa bo trajal protest?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Colt1911 ::

Smrekar1 je izjavil:

dexterboy je izjavil:


Ne spomnim se, da bi bili protesti pred USA ambasado, ko so napadli Irak zaradi orožja za množično ubijanje,


V pomoč spominu:
https://www.24ur.com/novice/slovenija/p...
https://www.dnevnik.si/46315
https://www.lekarnar.com/izdelki?keywor...


Daj še link na vse sankcije ki smo jih uvedli proti USA , link na orožje ki smo ga poslali kot pomoč v Irak , Sirijo, Libijo , Afganistan.....za borbo proti USA in na tvojeobsodbe USA na tem forumu.
Se jih že veselim.:D

D3m ::

Zdele sem šel mimo ruske ambasade.

1 gledalec čaka na protestnike

Pardon.


2 če računate še mene.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: D3m ()

voss_ ::

Škoda če res ni not Rusov. Ne dvomim da bi vam postregli topel čaj.

gruntfürmich ::

nekikr je izjavil:

Kje ste se pa zbrali, ko je Amerika reševala svet pred WMDji v Iraku, se ne spomnim točno...

ti ni jasno da je tiran putin napadel suvereno demokratsko, skoraj zahodno državo, medtem ko so američani izvažali demkoracijo med tiste tirane in jim prinesli demokracijo, stabilnost in izobilje?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

D3m ::

So notri.
|HP EliteBook|R5 6650U|

dexterboy ::

Hypathia je izjavil:

Kot se spodobi za Slovence, tudi shod proti invaziji Rusije ne more biti samo eden. Včeraj je shod, za v sredo, napovedal Janša, danes še levaki, ki ga napovedujejo za torek. Tko da, v četrtek je še fraj termin, če bi kdo želel organizirati še kakšnega. Morda rusofili, da vas malo pofotkamo?
V četrtek bo shod proti volilnim pravicam žensk pred Slovensko Filharmonijo.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Hypathia ::

Kar lepa udeležba je bila https://www.24ur.com/novice/slovenija/l...



Nadaljujemo v sredo.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

nagobčnik ::

Hypathia je izjavil:

Kot se spodobi za Slovence, tudi shod proti invaziji Rusije ne more biti samo eden. Včeraj je shod, za v sredo, napovedal Janša, danes še levaki, ki ga napovedujejo za torek. Tko da, v četrtek je še fraj termin, če bi kdo želel organizirati še kakšnega. Morda rusofili, da vas malo pofotkamo?


Fotko rusofila in vizionarja že majo tu. Seveda se lahko posname še kakšno, ko tolče po nekooperativnem bankomatu.

nekikr ::

Hypathia je izjavil:

Kar lepa udeležba je bila https://www.24ur.com/novice/slovenija/l...



Nadaljujemo v sredo.

Vrhunsko! Ravno berem, da se je zaradi tega shoda en regiment Rusov predal, dve motorizirani brigadi pa sta storili sepuku. V Kijev se vračata blaginja, ker iz reke tečeta mleko in med! Ne moreš da verjameš kaj lahko nekaj zdolgočasnežev doseže z božanjem svojega ega. Ko Rusijo postavite na svoje mesto naredite pa še za Severno Korejo takle shod, da bo končno svobodna, demokratična država.

gruntfürmich je izjavil:

nekikr je izjavil:

Kje ste se pa zbrali, ko je Amerika reševala svet pred WMDji v Iraku, se ne spomnim točno...

ti ni jasno da je tiran putin napadel suvereno demokratsko, skoraj zahodno državo, medtem ko so američani izvažali demkoracijo med tiste tirane in jim prinesli demokracijo, stabilnost in izobilje?

Meni je jasno, da stvari niso tako črno-bele, kot ti jih mediji servirajo, ti jih pa nekritično požreš. Spodnji prispevek je resda dolg, ampak ni pretežek za branje, ponuja pa še drugačen pogled na vse skupaj. Seveda ni prav, da v letu 2022 napadeš neko državo, absolutno, ampak NATO tule ni nedolžen opazovalec in naj nosi svoj del krivde.

Iz cikla Refleksije
Nekaj misli o trenutni krizi v Ukrajini
Po razpustitvi Varšavskega pakta je zaradi ohranitve uravnoteženosti, ki je pogoj za stabilnost in mir v svetu, Nato obljubil, da se ne bo širil proti Rusiji. Kasneje se je izkazalo, da je to bila zgolj prazna obljuba, zato je Rusija primorana ščititi svoje interese na območju, ki ji zgodovinsko pripada. Dejstvo je, da Rusija teritorialno ne ogroža niti zahodne Evrope, še manj pa Anglijo ali ZDA, Nato pa s svojimi vojaškimi bazami vedno bolj prodira na vzhod, kjer Rusija želi ohraniti svoje geopolitične interese, kar je povsem normalno in naravno. Ob tem je prav tako potrebno povedati, da NATO ni, kot se to prikazuje, v funkciji zaščite demokracije, ampak je njegova funkcija v širjenju političnih in ekonomskih interesov ZDA ter držav, ki so članice Nata, predvsem seveda interesov Nemčije in Francije. Manjše članice Nata, kot je Slovenija, so zgolj postranskega pomena. Kar se tiče Slovenije je jasno, da zaradi pridružitve k NATU nima pomembne koristi. Rusija Slovenije teritorialno ne ogroža, Slovenija pa se s sodelovanjem v Natu kot soudeleženka, v različnih posegih Nata po svetu, priključuje k tistim, ki imajo v Natu velik vpliv in od tega tudi koristi, ki pa jih Slovenija nima. Slovenska politika v tem primeru ne deluje modro, saj bi za nas bilo bolje, da bi delovala s pozicije nevtralne države ter se udeleževala tistih misij, za katere bi bili prepričani, da ne ogrožajo miru. Kot članica Nata pa mora Slovenija sodelovati tudi tam, kjer je lahko ogrožen mir. In to se pravkar dogaja v sporu med Natom - oziroma njegovimi glavnimi akterji, kot so ZDA, Nemčija, Francija, Anglija - ter Rusijo, ki v primeru Ukrajine ne dovoli, da bi interesi Zahoda tam prevzeli odločujoč vpliv. Glavni problem v tem sporu je torej, da približevanje Nata k mejam Rusije ogroža njeno varnost. Tisti, ki pravijo, da je Nato obrambna organizacija, zavajajo javnost, ki političnega zakulisja ne pozna.
Prav je, da se v tem zapisu delno osvetli vsaj nekaj dejstev, s katerimi slabo poučena javnost prav tako ni seznanjena. Od leta 2009 Nato in Zahod z »Vzhodnim partnerstvom«, v katerega so vključene nekatere postsovjetske države - Armenija, Azerbajdžan, Belorusija, Gruzija, Moldavija in Ukrajina - vlogo Rusije potiskata iz okoliških držav, ki predstavljajo ozemlje zgodovinske Rusije. Leta 2014 se je zgodil prevrat v Ukrajini. Rusko prebivalstvo je v delu Ukrajine s tem prevratom začutilo nevarnost v tem, da Zahod želi uporabiti Ukrajino kot primer poti, po kateri se Ukrajina oddaljuje od Rusije, čeprav je Ukrajina zgodovinsko ozemlje Rusije. Več kot 25. milijonov Rusov je ostalo izven Rusije. Cilj Zahoda je, da se Rusija vrne v meje, ki jih je imela pred Petrom Velikim. To pa je seveda za Rusijo nesprejemljivo, zato tega ne bo nikoli dovolila.
ZDA in Rusija gledata ena na drugo kot na silo, ki je v propadanju. ZDA je uspelo v mednarodni javnosti Rusijo postaviti v defenzivno pozicijo, da se bi tako zrahljala njena potreba po samozaščiti, kar pa je zelo nevarno.
Eksistencialni interes Evropske unije, razen Nemčije in Francije je, da ima normalne odnose z Rusijo, ker je Rusija del evropske civilizacije. Zato se že v nekaterih članicah EU pojavljajo zahteve po politiki, ki ne bi smela delovati zgolj v interesu Nemčije in Francije ter seveda Amerike, ki na prefinjen način slabi tudi vlogo EU, saj si s tem zagotavlja večji in lažji vpliv v Evropi.
Prav je, če se pove tudi to, da se v Ukrajini legalno manifestira neonacizem. Štefana Bandero, ki je bil neonacistični sodelavec, je Viktor Juščenko razglasil za heroja Ukrajine. Rusija je bila zaradi tega zelo strpna.
Minski sporazum se prav tako ne izvaja, kar je za Rusijo nesprejemljivo. V tem mirovnem dogovoru, po pogajanjih v Minsku leta 2015, ki so ga dosegli voditelju Ukrajine, Rusije, Francije in Nemčije, ki temelji na sporazumu iz Minska, sklenjenem septembra 2014, je bila, če od 13. točk omenim samo dve, predvidena popolna prekinitev ognja v regijah Doneck in Lugansk, prav tako pa umik težkega orožja ukrajinske vojske za od 50 do 140 kilometrov, kar bi omogočilo vzpostavitev tamponskega območja. Poleg normandijske četverice so mirovni sporazum podpisali proruski separatisti in kontaktna skupina za Ukrajino, torej Rusija, Ukrajina in Ovse.
Kriza seveda ni lokalizirana na Ukrajino, ker napredovanje Nata ter vpliv Zahoda vse do ruskih mej kaže, da Zahod želi Rusijo oslabiti, kar lahko pripelje do širših posledic. Zato ta konflikt zahodni mediji prikazujejo kot konflikt širših razmer, čeprav je jasno, da Rusija ni ozemeljsko nevarna Evropski uniji, prav tako pa tudi ne ZDA, oziroma Zahodu. Rusija zgolj na svojem geopolitičnem območju želi ohraniti svojo vlogo in zaščito ruskega prebivalstva, kar je logično. Zato je prav, da se odkrito pove, da Zahod ne spoštuje varšavskega dogovora, kjer je zapisano, da se Nato ne sme približati ruski meji, kar pa je Natov namen. Tega očitnega dejstva ni mogoče prikriti z nobeno medijsko manipulacijo.
Prikazovanje Rusije kot agresorja, Zahoda pa kot tistega, ki ščiti Ukrajino, je povsem neresno, neresnično in zavajajoče. Razmere v Ukrajini je zato potrebno razumeti v tem kontekstu.
Putin kot odgovoren državnik ne bo šel dalje od te poteze, ki jo je pravkar naredil, seveda, če v to ne bo prisiljen. Zadnja Putinova izjava je, da je v interesu Rusije, da brezpogojno zaščiti varnost njenih državljanov. Da pa hkrati tudi ščiti interese Rusov, ki živijo v Ukrajini, pa je prav tako logično.
Zahod, predvsem Nemčija, Francija, Anglija in ZDA, bo moral doumeti, da konflikt v Ukrajini ni produktiven, sploh pa ne, če pride do morebitne vojne, ki bi imela dolgoročne negativne posledice za mir v svetu ter bi ustavila dosedanji proces udejanjanja miroljubne, konsenzualne mednarodne politike.
Podpora Janeza Janše Ukrajini ter napovedan obisk pri ukrajinskem premieru Denisu Šmigelu ter predsedniku Ukrajine Volodimirju Zelenskem, v podporo približevanja standardom evroatlantskih integracij, kaže na njegovo nerazumevanje tega problema, za Slovenijo pa ne pomeni nič vzpodbudnega, razen to, da sili v ospredje, pa čeprav vsaj za trenutek, da bi naš trenutni premier dobil občutek pomembnosti, ki mu v igri velikih sil ne pripada.
Prostor bo potrebno prepustiti razumni, umirjeni diplomaciji, ki edina lahko prepreči, da ne bi prišlo do posledic prevelikih apetitov, podobnim tistim iz krute preteklosti.
Borut Petrovič Vernikov

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nekikr ()

D3m ::

A ni bil protest pred ambasado?

Folk na Prešercu.
|HP EliteBook|R5 6650U|

redtech ::

Poleg podpišite še ZA plinski terminal, tokrat v Sečovljah, energetska neodvisnost pa to ;)

Scaramouche ::

Se vidimo!


Jebem vam mater neumno, a se res morate iti socialne bojevnike, kot da boste s tem kaj pozitivnega naredili, kvečjemu boste lahko razjezili nekoga!

Bodimo nevtralni, če se Rusom strga in napadejo Evropo bodimo tisti ki ne vemo kaj se dogaja, zmedeni smo!

Zgodovina sprememb…

lynxslo5 ::

Današnji protest v bistvu ni protest v podporo Ukrajini ampak protest ruske pete kolone pri nas. Današnji protest organizirajo Mirovni inštitut, 8. marec in podobne levičarske nevladne organizacije, ki pravijo, da sta obe strani v konfliktu enako krivi in nočejo obsoditi agresije na Ukrajino. Ne pustite, da vas nategnejo in ne udeležite se protesta za katerem stoji pruski lobij pri nas.

voss_ ::

Hypathia je izjavil:

Kar lepa udeležba je bila https://www.24ur.com/novice/slovenija/l...



Nadaljujemo v sredo.


WTF, 3/4 folka brez maske? Verjetno se virus tu ne prenaša, podibno kot na blm shodih.

šernk ::

WTF, 3/4 folka brez maske? Verjetno se virus tu ne prenaša, podibno kot na blm shodih.

kak virus? sej ni več v novicah da obstaja?
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

D3m ::

Še ne veste.

Rusi so izkoreninili Covid-19.

Slava Rusija.
|HP EliteBook|R5 6650U|

matobeli ::

Miki N ::

Problem današnjega protesta je, da ga bo Jajo jutri nadkrilil s svojimi sivimi bataljoni - nakar bo poizkušal to uporabiti v nekakšni politični aikido potezi.

Samo še enkrat - "državni protest" je višek cinizma pa tudi rahlo retardiran je - ker proteste civilna družba prireja kot alternativo političnim vzvodom - ki jih Vlada ima. Upam!

Poleg tega so ljudje zadnji dve leti protestirali - delno ali večinoma - proti implemetaciji koronakracije v LOKALNI politiki in družbi. Pustimo zdaj s kakim učinkom, končno je protest v resnici bolj namenjen soovcam kot pastirjem ampak poanta je... saj nekako na istem mestu se je dogajalo, Jajotov miting pa je resnično sviranje balalajke kurcu in samo virčju-signaling.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Miki N ()
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cisco v boju zoper NSA pošilja opremo na lažne naslove

Oddelek: Novice / Varnost
4317786 (11385) delpero

Več podobnih tem